Opzichter van natuurpark opent dikke envelop. Wat hij daarin vindt maakt z’n dag direct goed

Een medewerker van een natuurpark keek wel even gek op toen hij een volgepropte envelop door de brievenbus kreeg. Maar hij was nog veel verbaasder toen hij het pakketje openmaakte!

Een boswachter uit een natuurpark is gewend om flink wat taken in de buitenlucht te doen, maar administratieve klusjes zijn nooit zijn favoriet geweest. Maar toen hij dit pakketje per post binnenkreeg, kon hij desalniettemin een flinke glimlach niet onderdrukken. Dit is namelijk wat hij toegestuurd kreeg:

PineconePark1-02cc3a96db788a90e7121988de67421a“Aan degene die deze brief leest,” zo begon het kattebelletje wat in een kinderhandschrift is opgesteld:

“Ik heb een dennenappel uit het bos meegenomen, en ik wilde deze terugbrengen. Ik hoop dat deze neergelegd kan worden bij de General Grant-boom (één van de grootste bomen ter wereld, red.), want dat is waar ik ‘m gepakt heb. Het spijt met dat ik deze beslissing genomen heb.

Bij voorbaat dank.”

Bijgevoegd: de bewuste dennenappel die een jong kind dat zich nu héél schuldig voelt heeft meegenomen uit het bos. De medewerkster van het natuurpark had het niet schattiger kunnen vinden:

“Ik moest dit gewoon delen, want het was zo hartverwarmend en schattig. Ik heb het het gedeeld met mijn collega’s, en die zeiden dat ze de dennenappel terug zouden brengen naar de plek waar-ie hoort.”

General_Grant_TreeDe General Grant-boom waar de dennenappel gevonden is.

En zo geschiedde, en kon de schuldige scholier wellicht weer een beetje beter slapen ’s nachts. Maar alle gekheid op een stokje: helaas gaat niet iedereen zo respectvol om met natuurparken, en vernielen mensen veel natuurlijke voorwerpen of brengen ze nooit meer terug. De boswachter is zich daar bewust van:

“Wij zijn zo blij dat deze jongen persoon heeft gedacht aan de boodschappen over natuurbescherming die wij hebben als park. Bedankt dat je ons park verliet zoals je het gevonden hebt. En dank voor de dennenappel, vriend!”

Nu maar hopen dat het goede voorbeeld van dit anonieme kind anderen ook zal inspireren om een beetje meer op te letten met ’s werelds natuurreservaten. Het kost vaak slechts seconden om iets te vernielen, maar het duurt tientallen jaren voordat het weer is teruggegroeid of de schade uitgewist.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.