Yes! VoteLeave heeft voorsprong van 10 procent in de peilingen!

Geen categoriejun 11 2016, 15:00
Het lijkt eindelijk echt te gaan gebeuren: Vote Leave, de tegenstanders van het Britse lidmaatschap van de Europese Unie, hebben een grote voorsprong afgedwongen in de peilingen.
Waar Remain, het kamp geleid door premier David Cameron, lange tijd ruim aan de leiding ging kwam daar de afgelopen weken al verandering in. Eerst werden ze bijgehaald door Vote Leave van Nigel Farage en Boris Johnson, die mijn inziens de volgende premier van Groot-Brittannië wordt. Vervolgens ging Vote Leave erop en erover. En nu zien ze Remain niet eens meer in hun achteruitkijkspiegel:

In een peiling in opdracht van The Independent stemt 55% voor een ’Brexit’, tegen 45% voor de blijvers. In de vorige poll was de verhouding nog 51 om 49. Het verschil tussen de twee kampen is nog nooit zo groot geweest.

Als deze peiling klopt is de kans dat Remain er alsnog een overwinning uitsleept uiterst klein. 10 procent haal je niet zomaar even in, zeker niet in de twee weken die ze nog hebben om campagne te voeren. Daar komt bij dat Leave volgens iedereen het meest recente debat won dat live werd uitgezonden door een grote Britse tv-zender en goed bekeken werd.
Dit is echt een ongelooflijk positieve ontwikkeling, en het moet Nederlandse eurosceptici inspireren om na het Britse referendum een vergelijkbaar referendum te organiseren in eigen land.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten