Peiling: PVV fier aan kop, Nederturkse revolutie DENK in de maak

Terwijl het goed gaat met de PVV moeten weldenkende Nederlanders zich onderhand ernstig zorgen maken over de opkomst van DENK.

Voor het eerst scoort de Nederturkse-Erdogan partij namelijk een zetel in de peiling van TNS-Nipo. Daarmee wordt het beeld van Maurice de Hond onderstreept, hoewel niet helemaal bevestigd. Volgens De Hond staat DENK op dit moment namelijk op twee virtuele zetels. TNS-NIPO zegt dat het om één zetel gaat.

Hoe dan ook is dat slecht nieuws. DENK hoort namelijk helemaal niet thuis in Nederland. Het is een variant op de AK Parti van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan en hoort daardoor alleen maar thuis in Turkije.

Helaas denkt een deel van het Nederlandse electoraat daar anders over. Volgens TNS zou de partij vandaag dus op één zetel uitkomen als er verkiezingen waren. Aangezien TNS-NIPO populistische en nieuwe partijen vaak wat onderschat is de kans groot dat het feitelijk om een zetel, of misschien zelfs twee, méér gaat.

Screen Shot 2016-06-02 at 16.37.12

De virtueel grote winnaar van het moment is nog altijd de PVV. De partij van Geert Wilders blijft het ongekend goed doen. Als er vandaag verkiezingen waren zou de PVV bijna net zoveel zetels binnenhalen als de VVD bij de vorige verkiezingen. De liberalen kregen er toen 41, de PVV staat nu volgens TNS/NIPO op 36.

Als dat inderdaad de uitslag wordt van de volgende verkiezingen kunnen andere partijen in de Tweede Kamer niet langer om de PVV heen. Op een gegeven moment is de partij zo groot dat je er wel zaken mee moet doen, of je dat nou prettig vindt (als, zeg, VVD zijnde) of niet.

Sterker nog, er komt al een door de PVV geleide coalitie in zicht: PVV-VVD-CDA-SGP. Natuurlijk is het bekend dat met name het CDA niet nog een keer met Wilders wil samenwerken — de gedoogcoalitie van Rutte I decimeerde de christendemocraten — maar in de politiek geldt natuurlijk dat geen enkele belofte (of eis) permanent is. Als er electorale verschuivingen plaatsvinden gaan de meeste politici daarin mee. Ze moeten wel.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Svetlana

  Ik heb niks met DENK maar Sylvana Simons is onze nieuwe redder. Ik ben er steeds meer van overtuigd dat ze direct door Allah gezonden is om de wereld te redden. Met een beetje geluk wordt zij onze nieuwe premier van Nederland !

  1. Floris

   Gaap…

  2. van Urk

   Ik denk eerder dat Sylvana zelf geholpen en gered moet gaan worden..

   1. poldi

    @van Urk, Sylvana is voor haar waandenkbeelden al diverse keren onder psychiatrische behandeling geweest. Het mocht niet baten en uit wanhoop hebben de psychiaters haar maar pilletjes meegegeven.

    1. cmsuijkerbuijk

     @poldi
     Dan moeten die doctoren zich toch maar eens achter de oren krabben, want dan hebben ze toch écht een te zwak medicijn voorgeschreven. Dit mens is niet meer te redden voor de mensheid en moet gewoon, voor haar eigen bestwil, preventief opgesloten worden, voor zij ongelukken veroorzaakt!
     Echt een zwaar psychisch gestoord persoon. Een islamiet als het ware: Reddeloos verloren!

  3. BigLJohn

   Sylvana Simons, wie wil daar nu mee gezien worden. Ze zet zich af tegen de Nederlandse cultuur en wil deze samen met haar Denk partners vernietigen ten gunste van Allah de verschrikkelijke. Allah die via de Koran moslims oproept om alle ongelovigen te doen doden. Als dit het woord van Allah is dan spreken we hier over de Duivel. En als Sylvana Simons de nieuwe premier van Nederland word, word ik de nieuwe Paus van Rome ! Waarom zet zij zich niet af tegen de massaverkrachtingen door moslims, de Armeense genocide en tegen de huidige slavenhandel in het midden Oosten. Het midden Oosten, waar mensen gestenigd worden, gemarteld, ledematen afgehakt en onthoofd, vrouwen zwaar worden mishandeld door hun man tot soms de dood er op volgt, en dat allemaal in de naam van Allah ! Ook de Moren (geschiedenis) maakten zich schuldig aan de slavenhandel, en op een veel grotere schaal dan Nederlanders dat ooit deden. Denk, een verlengstuk van dictator Erdogan, hij die symphatie koestert voor ISIS en die van wapens voorziet, en droomt van een groot Ottomaans rijk waar Turkije het voor het zeggen krijgt in Europa. Laten we dat alles zomaar toe in Nederland ?

  1. Wachteres

   Het bericht stond ook in de Britse Telegraph van gisteren.

   Maar toen ik de link wilde plaatsen schoot het door in het luchtledige.

   Nog een bericht uit dat artikel, in het bijzonder interessant voor Simon [die mij voor leugenaar uitmaakte:

   De politie in Keulen heeft 73 verdachten van het seksueel geweld geïdentificeerd.

   De meeste daders waren illegale immigranten uit Marokko en Algerije.

   Sommigen deden zich voor als asielzoekers en kwamen zo Duitsland binnen.

 2. Wim

  Gisteren nog op de linkse staats TV de NOS dat de PVV aan zakken was, veel gingen naar GL. Natuurlijk loopt niemand van de PVV naar GL maar zo propaganda stuntje werkt altijd wel een beetje.

  1. Peter Selie

   Misschien Wim dat politiek correcte kiezers van de PVV naar de SP overlopen Kuch…

   1. Wim

    Er zijn altijd mensen die voor een gratis(niet helemaal gratis natuurlijk want de SP slurpt nogal wat belasting geld op met de afdracht) uitgedeeld tomatensoepje bezwijken.

   2. toetssteen

    @Peter selie
    Als dat al zo is, komt 50+ het eerst in aanmerking. Vrtoeger zouden velen vermoedelijk toch SGP hebben overwogen maar vd Staaij is een soort tofu dat als vlees moet smaken.

 3. sarko

  Het is weer voedertijd. 🙂

  1. Wim

   Hoezo zit jij al aan de tomaatjes.

   1. sarko

    Je hepT al drie maal je snuit in de trog gestoken – oh gij gulzenaar 🙂
    http://thumbs.dreamstime.com/t/krullend-varken-trog-36924167.jp

 4. ceteris paribus

  Hijs de stormbal, te paard, te paard!
  Denk dreigt 1 of mogelijk 2 zetels te krijgen! Een politieke aardverschuiving zonder weerga.

  1. C.oitus

   Fout zeker 8 zetels voor denk.

 5. toetssteen

  Het CDA gaat wel overstag omdat ze echt wel weten dat ter linker zijde geen schijn van kans is op iets dat lijkt op een coalitie. 5 kruimels bij elkaar onder Buma, neeee, dat gaat hem niet worden, zal Buma van zijn dagen niet doen. Kabinet Pechtold moet er nóg meer geschraapt worden.
  Ik blijf dus bij de coalitie waar ik al maanden van zeg dat die onvermijdelijk is. Mmmmhhh, Fleur voor MP?

 6. Peter Selie

  Pracht kerel die Geert Wilders als enige politicus in het Nederlandse politieke spectrum die de islam kritisch DURFT te benaderen en benoemen, dit staat in schril contrast met de overige politiek correcte politici die diep in hun hart weten dat dhr. Wilders gelijk heeft en tot nu toe altijd gelijk heeft gehad en in de toekomst zal blijken dat hij altijd gelijk heeft…

 7. zomaar

  citaat “Als er electorale verschuivingen plaatsvinden gaan de meeste politici daarin mee. Ze moeten wel.”.

  en als het zo uitkomt , gaan de rest partijen liever gezamenlijk met “DENK” samenwerken , om de PVV (in hun ogen democratisch) te passeren , wetende dat “DENK” de orders en zienswijze van Erdogan en de islam volgt .

  dus wederom word de democratie dan weer eens door de oude politiek langs de zijlijn geschoven , onderwijl hard roepend dat wij in een democratie leven .

  en de politiek de democratische wil van het volk , nastreeft alleen vraag ik mij af over welke democratie hebben zij het toch ?, de wil van de moslims en die van de islam , dat is een dictatuur ondergeschoven binnen een ideologie, zoals de democratie hier ondergeschoven zit bij het internationaal socialisme (aftreksel van het communisme ) .

 8. Wachteres

  http://10news.dk/?p=2615

  EU attacks Free Speech in new “hate speech” laws, hires
  June 2, 2016 126

  Via Breibart:

  “The European Commission has today announced a partnership with Facebook, Twitter, YouTube and Microsoft in order to crack down on what it classes as “illegal hate speech”…

  The move has been branded “Orwellian” by Members of the European Parliament, and digital freedom groups have already pulled out of any further discussions with the Commission, calling the new policy “lamentable”.

  Voor de EU kan nier genoeg gewaarschuwd worden!

  1. ceteris paribus

   Breitbart is bijna net zo leugenachtig als Xandernieuws en E.J. Bron.

   Gelukkig hoeven we op krantenknipsels verder niet te reageren.

   1. Wachteres

    Dit bericht staat in meerdere kranten, Simon en wie zegt dat jij ook maar ergens op moet reageren met je kinderachtig terugkerend gedrein over bepaalde sites.

    Niemand zal je missen.

   2. Ali Yas

    Ceteris luistert en kijkt alleen naar media die objectief, volledig en juist berichten. Daarom heeft hij zoveel tijd over om hier te posten.

    1. Wachteres

     Precies, @Ali Yas!

     De betrouwbare media van Simon willen vooral de moslims niet kwetsen.

     Dan blijft er niet veel over om te schrijven. Zelfs de linkse cultuurprogramma’s op de TV – waar ik regelmatig naar keek – kregen de opdracht om Geert Wilders aan te vallen.

     Ik dacht regelmatig dat ik het verkeerde programma had ingedrukt.

 9. Marieke

  Tjongejonge, een zetel, misschien twee. En dat terwijl ze nu erg in het nieuws zijn. Deze website zou dat juist toe moeten juichen, want waarschijnlijk wordt dat afgesnoept van de PvdA. En hoe wil Geert gaan zorgen voor capabele ministers, andere partijen uitnodigen, daarvan ministers een post geven, en tegelijk alles onder controle houden. Dat wordt een drama.

  1. Ali Yas

   Als Denk niet met betere kandidaten weet te komen dan een Simons wordt het na maart 2017 geen drama maar een klucht.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.