Rebellie: Republikeinse leiders geven groen licht voor revolte tegen Trump bij conventie

Het kon weleens lastiger worden voor Donald Trump om echt de Republikeinse genomineerde te worden dan hij denkt.

De miljardair gaat ervan uit dat het allemaal in kannen en kruiken is. In principe heeft hij de gedelegeerden verzameld die nodig zijn om dé officiële presidentskandidaat te worden van de Grand Old Party, en dat is het dan.

Helaas voor hem is er een technisch probleem: volgens experts mogen gedelegeerden namelijk doen wat ze zelf willen. Normaal gesproken stemmen ze bij de conventie voor de man of vrouw die hun staat/district gewonnen heeft, maar dat hoeven ze niet te doen. De reden dat dit systeem zo werkt is dat de partij in staat wil zijn om zichzelf tegen kiezers in bescherming te nemen op het moment dat ze een enorme fout maken.

Voorbeeld: ze stemmen op iemand die allemaal mooie verhalen ophangt, maar dan blijkt na alle primaries maar voor de conventie dat hij in het geheim een prominent lid is van de Ku Klux Klan.

Of: de man met de meeste stemmen blijkt een knettergekke, racistische megalomane progressieve dictator in-de-dop te zijn. Zoals het geval nu is.

Daarom willen steeds meer conservatieve leiders, columnisten en kiezers dat de gedelegeerden zich tijdens de conventie alsnog tegen Trump keren en een ander nomineren. Opvallend: Paul Ryan, de leider van de Republikeinen in het Congres, lijkt daar nu toestemming voor te geven:

Ryan hield de schijn op nog steeds achter Trump te staan, maar misschien heeft hij toch een andere manier gevonden van de controversiële miljardair af te komen: de conventie. ‘De gedelegeerden zijn de baas, zij maken de beslissingen,’ zei hij op zondag. ‘Ik wil er alleen voor zorgen dat het eerlijk, duidelijk en volgens de regels gebeurt.’

Vervolgens zei hij voor de duidelijkheid het volgende:

“Het laatste wat ik wil doen is mij ermee bemoeien en de gedelegeerden vertellen wat ze wel of niet mogen doen.”

Hij weigert gedelegeerden dus te vertellen dat ze Trump moeten nomineren, wat in de politiek betekent dat hij groen licht voor een revolte geeft.

Laten we hopen dat dit inderdaad is wat de Republikeinse kiesmannen gaan doen. Trump is namelijk in zijn eentje in staat om de Republikeinse Partij permanent te beschadigen. Dat kan en mag niet gebeuren. Weg met Trump, en vervang hem door iemand die zowaar gelooft in de vrije markt, gelijke rechten voor iedereen, en traditionele waarden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. C.oitus

  de man met de meeste stemmen blijkt een knettergekke, racistische megalomane progressieve dictator in-de-dop te zijn. Zoals het geval nu is.

  Dit maak jij er zelf van Michael?, Trump is altijd nog beter dan de weggooiers die naar de pijpen dansen van hun bazen. Ik zeg niet dat Trump perfect is maar hij zegt duidelijk waar het op staat, maar dat past niet in jou wereldbeeld, pech voor jou maar ik denk dat Trump het wel gaat redden.

  1. Beukman

   “hij zegt duidelijk waar het op staat”

   Waar staat het dan op, Coitus?

   1. C.oitus

    ga kijken op you tube luie man.

 2. ceteris paribus

  De paniek neemt toe bij de GOP, ze zijn er eindelijk achter dat ze een ongericht projectiel op het schild dreigen te hijsen die de partij een historische verkiezingsnederlaag gaat bezorgen. Deze clown blijkt ook volkomen onaanstuurbaar, hij blijft dezelfde idiote uitspraken doen waardoor leiders binnen de GOP gedwongen worden afstand van hem te nemen.

  Zoals ik eerder voorspelde gaat Clinton een landslide organiseren en dat is goed nieuws voor Amerika. Obama kon zijn programma onvoldoende realiseren omdat hij hopeloos werd verlamd door onverantwoordelijke Republikeinen. Clinton kan straks de klus wel afmaken. In die zin is de clown Trump een Godsgeschenk.

 3. Wim

  Maar wat wil de stemmer in plaats van dat vriendenkrentenbrood clubje. Wie heeft altijd de mond vol van Rusland Michael met iets van democratie.

 4. Beukman

  Dat wordt nog lachen. Ik heb het donkerbruine vermoeden dat Trump niet gaat pikken om op deze manier aan de kant te worden gezet. De volksmenner gaat dit doemscenario geheid gebruiken om aan te tonen dat de Republikeinen dictatoriaal zijn. En dan breekt pas echt de pleuris uit, want hij zal de nodige mensen weten te mobiliseren.
  Ik ga er eens lekker voor zitten.

  1. ceteris paribus

   Ik vermoed dat Trump de komende weken nog een paar idiote uitspraken gaat doen. De man heeft namelijk geen handrem en hoe meer hij wordt uitgedaagd hoe harder hij gaat blaffen.
   De kans dat hij op de conventie niet tot kandidaat wordt uitgeroepen neemt toe en in dat geval gaat hij gegarandeerd als onafhankelijke kandidaat verder met medeneming van de helft van het volledig ontspoorde GOP-electoraat.

   Hillary wordt met overmacht president, zelfs als ze ophoudt met campagnevoeren.

   1. ElHoussain

    Ja, CP,

    Trump is een clown, maar er gaan ook weer geruchten dat Clinton ergens een oorlog wil beginnen als ze president is! Ik weet ’t niet, maar dat hoor je links en rechts. Zit jij daar op te wachten dan? Op nog een oorlog?

    1. Ni28

     Beste ElHoussain, wat zijn dan de aanwijzingen over Clinton haar nieuwe oorlog? Ik denk dat zij juist net als Obama niet voor een open oorlog kiest.

     1. ElHoussain

      Aanwijzingen heb ik niet. Maar ik lees hier en daar dat deze dame oorlogszuchtig is. Wat hier van waar is weet ik echt niet. Ook niet hoe men daarbij is gekomen.
      Ik hoop op een streng, maar rechtvaardig beleid. Maar geen oorlog.

    2. Beukman

     Gek dan. Ik hoor juist links en rechts dat Trump oorlogen wil beginnen: met moslims, met Mexicanen, met Aziaten, met burgers. Alleen heb ik wél aanwijzingen.

     1. ElHoussain

      Dat wordt dan een puinhoop met Trump.

      Dan zijn ’t waarschijnlijk Clinton haar tegenstanders die oorlog roepen. Dan ben ik in de war. Sorry.

    3. Bromsnor

     Trump trekt juist veel kiezers omdat hij de problemen bij de naam noemt en er niet omheen draait.

     Als b.v een politicus in Nederland zegt dat er veel problemen met criminaliteit enzovoorts voorkomen bij Marokkanen dan is dat een feit.

     Natuurlijk zullen bepaalde media dan zeggen dat de politicus discrimineert want de media willen deze feiten liever onder het tapijt vegen.

     Dat door het beleid van president Obama en zijn voorgangers 63 procent van de Amerikanen niet genoeg contant geld heeft om een auto te laten repareren, is dus ook te wijten aan de Republikeinen.

     Het overheidsbeleid in de afgelopen decennia draagt bij aan de verdwijning van de middenklasse. Deze groeiende groep van mensen voelt zich niet vertegenwoordigt door Bush , Obama, Clinton of andere kandidaten van het establishment.

    4. Bromsnor

     ElHoussain

     Trump is niet rechts of links maar vooral anti-establishment. Daarom word hij aangevallen door zowel het linkse als rechtse establishment. Ook zowel de linkse en rechtse media vallen Trump aan.

     Trump is geen neo con maar iemand die wil de VS een meer bescheiden rol speelt op het wereld toneel.

     Ook wil Trump goede relaties opbouwen met Rusland die onder Obama en Clinton op een dieptepunt zijn beland.

 5. Ni28

  Het is duidelijk dat de Amerikanen aan iets nieuws toe zijn. Rebelie bij Republikeinen en Democraten is een feit en het establishment is het aan verliezen. Trump en Sanders zijn beiden heel ongemakkelijk voor eigen partijen want niets is hetzelfde meer. Als Clinton of een vervanger van Trump het wint veranderd er vooral niets en daar gaat het de establishment om.

 6. Bromsnor

  De politieke elite (met hulp van hun vriendjes in de media) kan tegenstribbelen wat het wil maar als ze de wil van de kiezers negeren dan zal de partij scheuren.

  En nee, Trump is geen racist omdat hij de illegale immigratie wil afremmen. Trump spreekt niet-politiek correcte taal en kennelijk mag dat niet en word je gelijk een “racist/dictator” genoemd

  Tegenwoordig word je als een “racist” beschouwd als je een gezond verstand beleid wil voeren.

  Dit weekend heeft Trump veel aandacht besteed aan zijn economische plannen.

  Donald Trump Rolls Out Winning Platform: Cut Taxes, Save Social Security and Medicare
  http://www.breitbart.com/2016-presidential-race/2016/06/19/donald-trump-taxes-save-social-security/

 7. Beukman

  (uit De Correspondent, Trump de Bullshit politicus)

  Donald Trump heeft het graag over teleprompters:

  2 mei: ‘Ik heb geen teleprompter. Ik sta hier helemaal alleen.’
  20 mei: ‘Ik gebruik af en toe een teleprompter. Die zijn niet verkeerd. Je komt nooit in de problemen met een teleprompter.’
  24 mei: ‘Er zou een wet moeten zijn die verbiedt dat je als presidentskandidaat een teleprompter gebruikt.’
  26 mei: Gebruikt een teleprompter bij een speech in North Dakota.
  27 mei: ‘Is het niet geweldig wanneer je geen teleprompter gebruikt? Er zou een verbod op teleprompters moeten komen.’

  Bovenstaande illustreert perfect: Donald Trump is een prototype bullshitter. Dat bedoel ik niet als scheldwoord, maar zoals de Amerikaanse filosoof Harry Frankfurt het ooit definieerde in zijn essay On Bullshit: iemand die het niet uitmaakt of hij de waarheid spreekt of niet.

  Een bullshitter, benadrukt Frankfurt, is dus nadrukkelijk iets anders dan een leugenaar. Een leugenaar is schatplichtig aan de waarheid: die probeert hij te verdraaien of te verbergen. Een bullshitter staat onverschillig tegenover de waarheid: het maakt hem niet uit of wat hij zegt waar of onwaar is.

  1. Bromsnor

   Kinderachtige persoonlijke aanvallen op Trump werken niet (meer)

   Het kern punt van het beleid van Trump zal de economie betreffen. Banen en nog eens banen scheppen.

   Daarbij zal hij de illegale immigratie proberen af te remmen. Deze illegale immigratie is een zeer groot probleem in de VS, net als in Europa.

   In de buitenlandse politiek vertegenwoordigt Trump een gematigde koers.

   Waar Trump vooral voor op komt is de “gewone” man die zich niet gehoord voelt.

   Hetzelfde dus als in Europa waar de (vooral Europese) politieke elite gewoon haar gang gaat.

   1. Beukman

    Brom bromt:
    “Kinderachtige persoonlijke aanvallen op Trump werken niet (meer)”

    Dat is geen persoonlijke aanval maar een duiding. Als er één politicus is voor wie geldt dat het persoonlijke politiek is, is het Trump wel.

    Trump de autoritaire leider:
    http://www.vox.com/2016/3/1/11127424/trump-authoritarianism

    (ben het zelf nog aan het lezen)

    Eénderde van zijn aanhang wil homo’s het land uit trappen, 20 procent betreurt het dat de slavernij is afgeschaft:

    “In South Carolina, a CBS News exit poll found that 75 percent of Republican voters supported banning Muslims from the United States. A PPP poll found that a third of Trump voters support banning gays and lesbians from the country. Twenty percent said Lincoln shouldn’t have freed the slaves.”

    1. WWW

     Wat zegt Trump zelf over de homo’s? Dat is belangrijker dan dat een gedeelte van zijn aanhangers tegen homo’s zijn.

     1. Beukman

      Daar heb je wel een punt. Trump is in dat opzicht progressief. Toch is het boeiend om te zien wat zijn aanhang vindt.

     2. Bromsnor

      WWW

      Trump supporters zijn niet anti-homo. Waar het bij de meeste Trump supporters om gaat is economie en illegale (!) immigratie. Dat zijn de hoofdthema’s.

      Ook wil Trump dat de VS een meer bescheiden rol speelt op buitenslands gebied.

      Trump was ook tegen de inval in Irak en Libië. Clinton was voor beide en heeft in Libië geblunderd.

     3. WWW

      Ik denk dat dit dan toch de belangrijkste drijfveer voor de republikeinen is om in opstand te komen. De invloed van de conservatieve christenen wordt aangetast. De reli-gekkies houden de republikeinse partij al zeker 20 jaar in een wurggreep. Het zou daarom goed zijn voor verandering wanneer deze groeperingen hun macht verliezen. Amerika veranderd, nu de republikeinse partij nog.
      Daarnaast zijn de uitspraken over minder immigratie van alle tijden en worden nu wat aangedikt door Trump maar dat zal de reden wel niet zijn.

     4. Bromsnor

      www.

      Het gaat niet om christenen en dat soort dingen.

      Het republikeins establishment vertegenwoordig niet (meer) een groot deel van kiezers. Net zoals in Europa de politieke elite niet meer de wil vertegenwoordigt van veel burgers maar gewoon haar gang gaat en veel mensen geen vertrouwen in de Europese en nationale politieke leiders.

      Het illegale probleem is enorm in de VS, net zoals in Europa.

      Zowel het Democratische als Republikeins establishment heeft niet gedaan om de illegale immigratie af te remmen. Net zoals in Europa de politieke niets doet om de illegale immigratie af te remmen.

      Economie en illegale immigratie zijn de twee hoofdthema’s bij deze verkiezingen.

      Trump beloofd aan beide iets te doen en neemt vooral op het gebied van het bestrijden van illegale immigratie het voortouw.

    2. Bromsnor

     vox is een spreekbuis van de Democraten. Natuurlijk zullen die Trump en zijn supporters demoniseren. Wat verwacht u dan.

     Trump komt veel meer op voor homo rechten dan Hillary. Het zijn Obama en Hillary die de VS laten volstromen met homo hatende moslims

     Niet alleen dat. Hillary krijgt veel geld uit homo hatende islamitische landen. Daardoor hebben deze moslims zich “ingekocht” bij de Clintons.

     Obama importeerde ongeveer 1 miljoen homo hatende moslims in de VS

     De deskundige is verbaasd en de leek wrijft in z´n ogen. Heel stiekem en onopgemerkt door het publiek heeft de zwarte Amerikaanse president Obama 832.014 Greencards aan mensen uit islamitische landen laten verstrekken. Dit blijkt uit een analyse van het Department of Homeland Security. Aan deze analyse is ook een lijst met herkomstlanden toegevoegd.

     Vrijdag werd deze analyse door de Senaatscommissie voor immigratie in het nationaal belang gepubliceerd. Hieruit blijkt duidelijk dat de Greencards werden verstrekt op aanwijzing van de zwarte president in het Witte Huis en dat alleen al in de periode 2009-2014 832.014 moslims immigreerden.

     De meeste immigranten komen uit Pakistan (102.000), Irak (102.000), Bangladesh (90.000), Iran (85.000), Egypte (56.000) en Somalië (37.000).

     https://ejbron.wordpress.com/2016/06/19/obama-importeerde-ongeveer-1-miljoen-moslims-in-de-vs/

     1. Beukman

      Los van dit alles @Brom, wat denk jij wat Trump gaat doen mocht hij inderdaad niet worden genomineerd? Gaat hij verder als onafhankelijke kandidaat? Splijt hij de partij?
      Of laat hij het niet zo ver komen, en zet hij de gedelegeerden onder druk om hem wél te nomineren?

 8. Vigo

  ” (uit De Correspondent, Trump de Bullshit politicus) ”

  Lekker serieus te nemen links blog………..

  1. Beukman

   Tja, @vijg, dat linkse blogje legt wél Trumps inconsistentie bloot. Ik gaf een citaat vol met tegenstrijdige uitspraken van Trump over de teleprompter, maar uiteraard blijft het daar niet bij.

   “Tot slot kan de bullshitter, in het verlengde van zijn dominantie, nog iets zijn wat door een grote groep kiezers als zeer belangrijk wordt ervaren: autoritair.
   Trump gedraagt zich als een prototype autoritaire leider: hij dreigt met censuur voor media die hem bekritiseren, procedeert iedereen kapot die hem dwarszit en wil Mexico dwingen te betalen voor de grensmuur die hij gaat bouwen als hij eenmaal president is. Uit onderzoek blijkt dan ook dat Donald Trump vooral populair is onder kiezers die gevoelig zijn voor gezag. Op vragen als: ‘Wat vind je belangrijker dat kinderen hebben: onafhankelijkheid of respect voor ouderen; zelfstandigheid of gehoorzaamheid; nieuwsgierigheid of goede manieren?’ antwoorden Trumpaanhangers bovengemiddeld vaak: respect voor ouderen, gehoorzaamheid en goede manieren – allemaal uitingen van gezagsgetrouwheid.”

   1. Vigo

    ” ‘Wat vind je belangrijker dat kinderen hebben: onafhankelijkheid of respect voor ouderen; zelfstandigheid of gehoorzaamheid; nieuwsgierigheid of goede manieren?’ antwoorden Trumpaanhangers bovengemiddeld vaak: respect voor ouderen, gehoorzaamheid en goede manieren – allemaal uitingen van gezagsgetrouwheid.”

    Plus het weren van moslims en andere illegalen zoals Mexicanen, en wat is hier nu precies mis mee?

    1. Beukman

     Dat van die moslims weten we nou wel, @vijg. Trump beweert dat Mexico zijn mensen stuurt, hij zegt maar wat. Maar hij wil daarom een hek bouwen, en de rekening naar Mexico sturen. Dan ben je toch knots? Overigens vliegt een Mexicaan gewoon over dat hek heen, met een vliegtuig. Of gaat Trump ook BUK-raketten inzetten?
     Trump is een bullshit politicus. Het is niet zozeer dat hij liegt, de waarheid interesseert hem niet.

     “Een tweede voordeel dat de bullshitter heeft, is dat hij gemakkelijker dan iemand die schatplichtig is aan de waarheid een zeer aantrekkelijk soort dominantie tentoon kan spreiden. Als het je niet uitmaakt of het waar is wat je zegt, is het gemakkelijk discussies winnen. Je kunt elke aanval en ieder argument pareren zonder je zorgen te maken over feitelijkheid of consistentie.
     Bullshitters hebben dan ook vaak iets weg van alfamannetjes – de dominante mannetjes in de groep. Denk aan Maxim Hartman, de komiek die in zijn programma’s op RTL7 zogenaamd ‘opkomt’ voor de onderdrukte man.

     Wat Hartman doet, lijkt ook veel op bullshitten. Je denkt vaak: ‘meent hij dit nou echt?’ Tegelijkertijd komt hij juist heel ‘eerlijk’ over. Die eigenschap wordt door veel mensen enorm aantrekkelijk gevonden.
     Trump is als zakenman al jaren zo – en heeft daar nu zijn politieke stijl van gemaakt. Journalist David Roberts verklaart zijn succes. bijna volledig aan de hand van die karaktereigenschap: ‘Als kiezers een politiek debat aanschouwen, zijn ze niet bezig met het wegen van argumenten. Ze lezen tussen de regels door: wie is agressief en wie defensief, wie is sterk en wie is zwak, wie komt over als een leider en wie niet.'”

     1. Vigo

      ” Maar hij wil daarom een hek bouwen, en de rekening naar Mexico sturen. Dan ben je toch knots? ”

      Waarom ben je knots wanneer je een land de rekening wil laten betalen voor het tegenhouden van illegale immigratie van je burgers?

      Jij bent knots dat je alles, ook wat hier gebeurt maar pikt van illegale immigranten, maar daar ben je dan ook links voor, die sporen geen van allen.

     2. Beukman

      @vijg
      Mexico stuurt z’n onderdanen helemaal niet naar de VS, en zal zeker niet de rekening gaan betalen voor een waardeloos hek waar iedereen maar overheen vliegt. Of dacht jij soms van wel?

     3. Vigo

      Sinds wanneer kunnen Mexicanen vliegen, of dacht jij dat als zij als illegaal het vliegtuig nemen zij door de immigratie komen?

      Tunnels graven gebeurt wel, zij verzinnen van alles (overigens net zo als de illegalen alhier) om binnen de grenzen te komen teneinde als parasieten je land kaal te vreten, en daar wil the Donald geheel terecht een einde aan maken, zou hier ook moeten gebeuren.

     4. Beukman

      Ze nemen gewoon legaal het vliegtuig, @vijgmans, zo duur is dat niet. En ze doen allerlei rotklusjes waar Americanen geen zin in hebben voor dat geld.
      Overigens vertrekken er tegenwoordig meer Mexicanen van de VS naar Mexico dan andersom. Maar goed dat dat hek er nog niet staat.

      http://www.usnews.com/news/articles/2016/01/05/more-mexicans-leave-the-us-than-come-across-the-border

     5. zomaar

      Beukman ” 13 minuten ago

      Ze nemen gewoon legaal het vliegtuig, @vijgmans, zo duur is dat niet. En ze doen allerlei rotklusjes waar Americanen geen zin in hebben voor dat geld.
      Overigens vertrekken er tegenwoordig meer Mexicanen van de VS naar Mexico dan andersom. Maar goed dat dat hek er nog niet staat.

      http://www.usnews.com/news/articles/2016/01/05/more-mexicans-leave-the-us-than-come-across-the-border“.

      tja en zo ik begrepen heb , uit het nieuws van enkele maanden terug , zitten de Amerikanen hierop te wachten , met hun grote werkenloosheid , dan moet je meer Mexicanen binnen halen om het werk te doen wat er niet is .

      man wat lul je weer eens uit je nek !, hier zijn 600 duizend werkelozen , en links zet de grenzen open om meer werkelozen binnen te halen , onder het nom doen zij het vuile werk.

      achterlijke gladiool

     6. Vigo

      Je kunt wel zien dat je nog nooit uit dat stinkdorp aan de Amstel bent geweest Bukman en zeker nooit in de VS, wie als Mexicaan, al is het legaal in een vliegtuig stapt en in de VS uitstapt zonder Greencard komt echt het land niet in, je zit zwaar uit je nek te lullen dude in je aversie tegen Trump, mafkees.

     7. Beukman

      Nee @vijg, ik lul alwéér niet uit mijn nek. Vliegen is populair bij illegale Mexicanen. De schattingen schommelen tussen een 25 en 40 procent. Met zo’n hek (dat er niet komt) zal dat percentage nog wel omhoog gaan.

      Hier een leuk stuk over hoeveel het er zijn:

      http://www.politifact.com/punditfact/statements/2015/sep/08/jorge-ramos/ramos-40-undocumented-immigrants-come-air/

      “O’Reilly: “You don’t want a border wall. You don’t want that. Why not?”

      Ramos: “It’s a completely absurd idea. Why would you want to build a 1,900-mile wall between Mexico and the United States if almost 40 percent of all immigrants come by plane and they overstay their visas?””

     8. Vigo

      Die link waar je mee aan komt kakken is net zo’n mafkees als jij aan het woord die allerlei beweringen doet die kant nog wal raken, alles om Trump onderuit te halen.

      Waarom denk je dat er een Border Control aan de grens met Mexico werkzaam is en een alerte immigratie dienst op vliegvelden?

 9. Ni28

  Ik denk dat de VS op zwart zaad zitten om nog een oorlog te beginnen. Al moet het niet de enige reden zijn.

 10. Bes Tolen

  Zowel bij de Democraten als de Republikeinen trekken de mensen en instellingen met heel veel geld aan de touwtjes. Clinton als president in de negentiger jaren was niet veel meer dan een marionet. Juist toen is de almacht van het grote geld gevestigd wat uiteraard door links en zo ook door de pers hier te lande niet wordt beseft. Links en pers zijn sindsdien al helemaal van slag. Hillary Clinton is zeer agressief wat ook al haar optreden in geval van Lybië en Syrië demonstreert. Bovendien wil ze Poetin graag om zeep helpen als je de berichten mag geloven. Het lijkt me een vreselijk mens, die naar mijn idee wel veruit de beste kansen heeft op het presidentschap.
  Om het voortdurend te hebben over Trump als miljardair doet wat komisch aan als je de situatie in beide partijen (bij het establishment) kent. Trouwens de vader van Obama, zou ook heel, heel rijk mogelijk miljardair, zijn en dat in Kenia.

 11. WWW

  Clinton gaat misschien wel winnen, maar heeft daarna nog steeds weinig te zeggen. Veel Amerikanen haten haar, zowel rechts, links als onafhankelijk. Hierdoor zullen de beide kamers republikeins blijven en heeft ze weinig in te brengen.

 12. WWW

  Liever Trump dan een godsdienstfreak. Ik weet niet wat zijn standpunten ten opzichte van abortus en homo rechten zijn, maar kan me niet voorstellen dat die zo extreem zijn als die van Cruz.

 13. Bromsnor

  Het Republikeins leiderschap is helemaal de weg kwijt.

  Daarom vertrouwen veel Republieken het leiderschap van hun eigen partij niet meer.

  Daniel Horowitz: GOP Pushing Legislation ‘Written for the Muslim Brotherhood’
  http://www.breitbart.com/national-security/2016/06/19/daniel-horowitz-gop-pushing-legislation-written-muslim-brotherhood/

 14. LantR.fant

  Machiel, Hebt u zich inmiddels al verdiept in het gedachtengoed van deze man, of blaat u slechts anderen na?

 15. BigLJohn

  De Republikeinse partij moest juist blij zijn met Trump. Hij is een veel betere optie dan Hillary Clinton uit het ultra linkse bolwerk wat zich de Democratische Partij durft te noemen. En nu vlak voor de verkiezingen wil De Republikeinse partij Trump gaan proberen te dumpen, om vervolgens een vervanger naar voren te schuiven. Om misselijk van te worden ! En de Amerikaanse kiezer, heeft die dan helemaal niets meer te willen ? Wint Hillary Clinton de verkiezingen, dan gaat zij om de moslims te gerieven enkele Sharia wetten invoeren en Rusland uitdagen. Deze in en in obligate vrouw is een regelrechte bedreiging voor de wereldvrede. Haar C.V. is nog zwarter dan een vat met pek. Bijv. Googlen op; Hillary Clinton schandalen. Ik hoop voor Amerika dat Trump de nieuwe president wordt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.