Sylvana Simons ruikt macht: staat te trappelen om Kamerlid te worden voor DENK

De presentatrice ziet een leven als politica al helemaal voor zich.

Als we de peilingen mogen geloven, is er een grote kans dat DENK volgend jaar op eigen kracht de Tweede Kamer inkomt. Afhankelijk van welke peiling je bekijkt, kan de Nederlandse afdeling van de AK-partij rekenen op één of twee zetels in onze volksvertegenwoordiging. Om nog enigszins de indruk te geven dat DENK zich ook nog met andere zaken bezighoudt naast het uitvoeren van de agenda van Erdogan, heeft de partij Sylvana Simons aangetrokken. Geen Turkse moslimvrouw met een hoofddoekje, maar een vlotte presentatrice van Surinaamse komaf.

Volgens partijvoorzitter Öztürk komt Sylvana straks op een verkiesbare plaats – en dat ziet ze zeker zitten. Hoewel Sylvana zichzelf gigantisch voor schut zette in mediaoptredens bij De Wereld Draait Door en RTL Late Night, gelooft ze dat ze geknipt is voor de rol van volksvertegenwoordiger. Dat wordt nog wat… Sylvana’s goedkeuring van de arrestatie van Ebru Umar zorgde voor verbijsterde reacties, en haar weigering om de Armeense genocide te benoemen werd met woede ontvangen. Toch ziet Sylvana het leven als politica al helemaal voor zich:

Op Instagram post ze een foto van de Ridderzaal op het Binnenhof, genomen vanuit het Tweede Kamergebouw. “The view from the office today…” schrijft Sylvana erbij. Waarom ze Engels gebruikt, mag Joost weten, want volgens mij is Sylvana buiten onze landsgrenzen net zo onbekend als de gemiddelde Nederlander, maar enfin. Ze heeft vanuit haar kantoor dus uitzicht op de Ridderzaal, en dat mag iedereen weten. Kennelijk is Sylvana momenteel al regelmatig in de Tweede Kamer, en laten Kuzu en Öztürk haar alvast wat rondsnuffelen bij de DENK-fractieburelen.

Sylvana heeft zelfs al een “stukkie kunst” voor de Tweede Kamer aangeschaft, zo schrijft ze:

“Stukkie kunst voor m’n nieuwe werkplek,” is het bijschrijft bij deze foto. En het lijkt er sterk op dat deze foto is genomen op een kantoor in de Tweede Kamer… Kennelijk weet Sylvana nu al zeker dat ons parlement haar nieuwe werkplek wordt. Iedere Nederlander met gezond verstand zal hopen dat Sylvana nooit Kamerlid wordt, maar zelf staat ze al te popelen… Zal ze echt de Kamer ingaan, of is ze dan allang weg bij DENK met slaande ruzie? De tijd zal het leren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. ceteris paribus

  Wat leuk, weer eens een artikel over Sylvana.

  Wat een vrouw!!

 2. Beukman

  Waarom Sylvana in het Engels schrijft op haar Instagram-account? Wellicht omdat niet alle van haar 5501 volgers de Nederlandse taal machtig zijn?
  Laten we hopen dat Sylvana een zeteltje weet te halen, al was het alleen maar om haar zodoende de kans te geven om op nog meer blankemannenpikkies te trappen met haar verfrissende uitspraken!

  1. van Urk

   “‘Wellicht omdat niet alle van haar 5501 volgers de Nederlandse taal machtig zijn”? Dit zijn van die momenten dat mijn raderen beginnen te draaien in mijn brein. Wat klopt hier niet..

   1. Beukman

    Alles klopt, @Urk. Alleen zijn het er inmiddels 5504 (waaronder ikzelf).

    1. Vigo

     Bukman hoopt dat die aandachtsnegerin ook op zijn cornuco gaat staan…..

     1. Beukman

      Ik begrijp dat je dit denkt, @paardevijg.

     2. ceteris paribus

      Vigo behandelt het vraagstuk binnen zijn eigen begrippenkader.

    2. van Urk

     Gelukkig dat u de Nederlandse taal dan wel machtig bent onder de 5504 volgers. Anders zou ik echt gedacht hebben dat ze alleen maar gestalkt wordt door mensen die onder de slecht geintrigreerden vallen en nu zielig gaan doen waarom er nooit bij hen wat van de grond komt in hun nieuwe thuisland.

     1. Beukman

      @Urk
      Mevrouw Sylvana heeft gewoon een hele hoop volgers over de hele wereld. Niks bijzonders. Op sociale media pots ik zelf meestal ook in het Engels.

     2. van Urk

      Waarom beste Beukman? Heeft u ook volgers van over de hele wereld? De wereld kent langzamerhand onze opvallende “Geurt” wel, maar Sylvana!? Denk eerder dat het meer meespeelt met het verloederen van onze Nederlandse taal door meer Engels als een soort hype te gaan gebruiken.

     3. Beukman

      @Urk, ik heb volgers overal in Europa, en een paar nog daarbuiten. Dat is niks bijzonders voor iemand die in een internationale stad woont en professioneel overal ter wereld contacten heeft. Reken maar dat dit ook geldt voor Sylvana.

     4. van Urk

      Da,s weer waar, beste Beuk. Alleen hoeft zij geen Engelse tegelwijsheden te gebruiken die gericht zijn aan de Nederlandse burger.

   2. Julius

    Tja, vraag dat aan de Greatest Leader ever…

    https://mobile.twitter.com/geertwilderspvv/status/727559621678862336

    Hij kan je het antwoord vast wel geven van Urk

    1. Beukman

     Echte Nederlanders weten wel waarom Geurt in het Engels twittert:

     “@ChrisD_13 @geertwilderspvv lekker bij Trump in z’n hol kruipen”

 3. Ni28

  En het riante wachtgeld lonkt…

  1. sarko

   Valt tegen hoor.
   Wachtgeld – bijna gelijk aan WW uitkering: drie jaar en twee maanden.

   Maximum- dagloon WW 200 euro
   Wachtgeld- geen max

   58 jaar- wachtgeld loopt door tot AOW
   Einde WW -met een beetje geluk uitkering op bijstandsniveau(geen bijstandsuitkering) tot AOW

 4. Viertel

  Het mooiste scenario na verkiezingen maart 2017.

  Lijst Denk: 1. Kuzu 2. Oztürk 3. Simons.

  Denk haalt bij verkiezingen voorspelde 2 zetels. Turken heel blij.
  Paar dagen later blijkt dat Simons met voorkeurstemmen is gekozen.
  Moet Oztürk eruit en zit Kuzu vier jaar lang met die Simons opgescheept.

  Hilarisch !

  1. van Urk

   Inderdaad Viertel. Sylvana is langzamerhand populairder geworden dan deze twee heren. Kan zijn dat het bewust over na gedacht is om Sylvana als pion in te zetten of zij hebben een hele grote fout gemaakt. De tijd zal het leren voor deze partij.

 5. hans van de mortel

  Het probleem van Sylvana Simons is Sylvana Simons. Zij is zo onzeker als de rest van DENK zeker is. Ik heb een filmpje gemaakt over SS.
  https://youtu.be/9xqMfAGSE9Y

  1. ceteris paribus

   Het probleem van Sylvana is de disproportionele opwinding die ze veroorzaakt bij een grote groep boze blanke mannen. Sylvana is politiek niet bijster relevant en wellicht ook niet bijster bekwaam maar haar culturele betekenis is groot, ze weet bloot te leggen wat ook al al zichtbaar werd in het hysterische verzet tegen de onvermijdelijke afschaffing van Zwarte Piet: Nederland is een veel racistischer land dan we lang onder ogen durfden te zien en de confrontatie met dit feit leidt tot veel woede en frustratie.

   Dit blog is een typische illustratie van de opwinding: er gaat geen dag voorbij of er wordt een topic geopend dat bol staat van woede en verontwaardiging over de Grote Sylvana. De reacties maken ook duidelijk dat islamofobie en negerhaat moeiteloos in elkaar overgaan: de machtspositie van de blanke man staat op het spel en de kabouterrechtse onderbuiken blijken meer narigheid te bevatten dan we hoopten.

   Nederland zit in een pijnlijk proces van een te lang uitgestelde Vergangenheitsbewältigung en die bittere pil zullen we moeten verteren, of we willen of niet.

   1. van Urk

    Inderdaad Ceteris. Alleen doet iedere bevolkingsgroep dat i.p.v. alleen de autochtone Nederlander. Alle vorm van discriminatie en racisme wordt iedere keer toegerekend aan de autochtone burger alsof de allochtonen allemaal wel schone handen hebben. Dat gaat erbij mij juist niet in, beste Ceteris.

    1. ceteris paribus

     De discriminatie op de arbeidsmarkt van allochtonen is een keihard feit, van Urk, en dat geldt ook voor het etnisch profileren:
     https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=GP_khT1-iiE

     We willen er niet aan, maar de feiten spreken voor zich.

     1. Ali Yas

      Die discriminatie heeft natuurlijk niets te maken met gemiddeld opleidingsniveau, communicatieve vaardigheden of reputatie. Racisme is dus de enige verklaring.

     2. van Urk

      discriminatie op de arbeidsmarkt gebeurt niet bij autochtonen? Man, iedereen wordt weleens gediscrimineerd, gepest of wat voor beledigends dan ook betreffende je uiterlijk, leeftijd, handicap, geloof of seksuele voorkeur. Dat zijn pas keiharde feiten! Daarom vind ik dat zielige eenrichtingsverkeer dat alleen autochtonen discrimineren van tafel geveegd moet. Mensen als Sylvana pleiten voor een land zonder discriminatie en racisme maar spugen hun gal alleen tegen de autochtone burgers en niet tegen de zogenaamde gekleurde minderheden. waarom niet? Omdat ze dan ook niet meer populair onder haar eigen achterban zal gaan worden. Zij veroorzaakt zelf met haar minderwaardigheidscomplex een verdeeldheid in de samenleving door de ene bevolkingsgroep verantwoordelijk te stellen aan dezelfde gebreken van de andere bevolkingsgroep.

   2. Floris

    “Het probleem van Sylvana is de disproportionele opwinding die ze veroorzaakt bij een grote groep boze blanke mannen.”
    ———————————————————-
    Ik constateer dat ze vooral opwinding bij jou en Buktrut veroorzaakt. Heb je al een poster van haar boven je ledikantje hangen?

  2. van Urk

   “Joken” wordt in ieder geval het populairste woord in 2016.

  3. Beukman

   Weer zo’n kutprodukt van een boze blanke man die moeite heeft met zelfstandig denkende vrouwen, en al helemaal als ze zwart zijn.

   1. Floris

    Weet je wie veelal moeite hebben met zelfstandig denkende vrouwen, Buktrut?

    M.O.S.L.I.M.S

    Vandaar dat ze een kopvod of erger op moeten. Vandaar dat hun getuigenis in een sharia-rechtbank maar de helft waard is van een man.

    Of wist je dat niet?

    1. ceteris paribus

     Floris, als we de buitenproportionele hysterie over en haat jegens jegens Sylvana zien moeten we helaas vaststellen dat veel blanke mannen zeer verwant zijn aan achterlijke moslims. Valt je dat niet op?

     1. van Urk

      Het is inderdaad hoe je het bekijkt beste Ceteris. Ik ben het ook niet allemaal eens met Sylvana maar om nou hysterisch te gaan gedragen en haar te gaan lopen bedreigen komt overeen hoe achterlijke moslims hetzelfde met ons doen.

    2. van Urk

     Vind ik ook Floris. Laten de kornuiten als Beukman en Ceteris daar eens over uit gaan spreken. Ik weet niet wat het nou is waarom ze er niet openlijk durven voor uit te komen. Bang dat hun boze moslim buurman voor de deur staat of misschien dat hun positie geschaad wordt. Als je kritiek hebt over wat de boze Nederlanders over Sylvana denken en schrijven wees dan ook sportief te zeggen dat andere bevolkingsgroepen net zo in elkaar zitten en ook over lijken kunnen gaan.

    3. Beukman

     Zeker lopen er een hoop autoritaire moslimmannetjes rond die niet tegen zelfstandige vrouwen kunnen, of geen leiding van vrouwen kunnen ontvangen, @Bukman Junior. Mij zal je dat niet horen erkennen.

     Sylvana heeft echter blootgelegd dat er ook een heleboel roomblanke mannetjes rondlopen met dit probleem. Bij die blanke mannetjes spelen er bovendien overduidelijk racistische motieven mee. Een blanke vrouw die zich openlijk uit tegen Zwarte Piet, krijgt beslist minder bagger over zich heen dan Sylvana.

     Wat de hoofddoek betreft: er zijn massa’s vrouwen in Nederland die het ding uit vrije wil dragen. Of denk jij dat iemand Fatima Elatik heeft bevolen om er een op te doen, om een voorbeeld te geven?

     Maar wat wil je nou eigenlijk, Bukman Junior? Dat ook de vrouwen die ervoor hebben gekozen om het ding op te doen hem afzetten? Dat maakt jou dan in één beweging tot zo’n blank mannetje dat het prima vindt als een vrouw onafhankelijk is, zoals dat maar binnen jouw opvattingen ligt. H.y.p.o.c.r.i.e.t, noemen we dat.

     1. van Urk

      Ja maar dat is het hem nou beste Beukman. waarom richt Sylvana op de blanken? Met andere woorden waar haalt zij de moed vandaan om in de hol van de Nederlandse leeuw uitspraken te gaan doen waarvan ze weet dat zij verscheurd zal gaan worden? Ik weet dat het moedig is maar wees ook moedig om dat tegen iedereen te zeggen. Dus ook tegen de minderheden waar zij voor opkomt die net zo goed in staat zijn te discrimineren. Dan pak je wat echt pas aan.

     2. ceteris paribus

      Dit is onthullend, meneer van Urk, u meent dat Sylvana Simon die vanaf haar geboorte de Nederlandse nationaliteit heeft en hier geboren en getogen is, zich hier in het hol van de leeuw bevindt.

      Beter had ik het niet kunnen formuleren.

     3. Beukman

      Sylvana richt zich tot andere Nederlanders, @Urk, en dat doe zij zeer genuanceerd. En natuurlijk kan je bij iedere kritiek die wie dan ook waar dan ook op levert wel zeggen: “Ja, maar die of die is ook heel erg hoor. Waarom zeg je daar niks van?”
      Dat schiet dus geen steek op, zeker niet als het je doel is om andere Nederlanders ervan te overtuigen dat een zwarte Zwarte Piet door velen als kwetsend wordt ervaren.

     4. toetssteen

      @Beukman
      Hou toch op met het nabauwen van onzin! Waarom kreeg de hindoe vrouw van een heel goede kennis van mij per direct een baan in Nederland? Ow, ja ze was ICT specialist. Waarom sprak ze binnen een jaar heel goed Nederlands ( werkelijk verbazingwekkend)?
      Willen Beukman en je niet wentelen in zelfbeklag!

     5. ceteris paribus

      Ach, de heer Toetssteen kent iemand die iemand kent van buitenlandse komaf die subiet een baan kreeg. Mogelijk spreekt hij bij de patatboer op de hoek ook mensen die het helegaar anders zien. Tot zover zijn wetenschappelijke onderzoek.

      Als de feiten niet overeenstemmen met de kleineburgertheorietjes van de heer Toetsteen is dat natuurlijk slechts vervelend voor de feiten.

      https://www.scp.nl/Publicaties/Alle_publicaties/Publicaties_2015/Op_afkomst_afgewezen

     6. Beukman

      Ja @Steen, en mijn opa is 86 geworden, terwijl hij rookte! Wie durft er nu nog te beweren dat roken slecht is voor de gezondheid?

     7. van Urk

      Ze is in Paramaribo geboren en voelt als Nederlandse Surinaamse bepaalt na vele jaren verblijf in ons land nog steeds niet thuis, beste Ceteris. Ligt dit dan door u of aan mij?

     8. van Urk

      Tegen welke Nederlanders richt ze dan op? We zijn toch of we nou zwart of blank zijn, volgens u en Ceteris toch allemaal Nederlanders? En iedereen discrimineert weleens. bewust of onbewust. Dus moet zij de Nederlanders in het algemeen aanspreken op hun gedrag. De meeste Nederlanders houden van de traditionele Piet maar er zijn ook gekleurde mensen die Piet willen behouden en Sylvana een zeurkous vinden. Persoonlijk richten op een bepaald groep werkt namelijk ook niet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.