Vader Orlandoschutter zegt nonchalant: "Ze hadden maar betere beveiliging moeten hebben"

Geen categoriejun 17 2016, 9:00
De vader van de dader van de aanslag in Orlando legt de schuld - uiteraard - niet bij zijn eigen familie.
Alsof het al niet erg genoeg is dat je zoon zoiets verschrikkelijks doet, weten sommige mensen het ook nog in hun hoofd te halen om de dader maar te gaan zitten verdedigen. Even denken hoor: wat is precies de reden dat er vorige week 49 mensen bruut het leven ontnomen werd en tientallen anderen zwaargewond raakten? Zou het de haat voor homoseksuelen zijn die er borrelde in de zieke geest van de schutter? Zou zijn extremistische interpretatie van de islam misschien van invloed kunnen zijn geweest? Of zat er misschien ergens anders een steekje los bij deze man? Nee joh, je moet de reden helemaal niet zoeken bij de man die slechts de trekker heeft overgehaald, het is allemaal de schuld van club Pulse.. Want ze hadden gewoon betere beveiliging moeten hebben, dan was dit allemaal nooit gebeurd!
Dat vertelde Seddique Mir Mateen in een interview met Sky News. Een zieke redenering waarbij je met overtuiging kunt zeggen, "zo vader zo zoon", en "de appel valt niet ver van de boom". Als je als vader de dader van de dodelijkste schietpartij ooit gaat zitten verdedigen, dan is wat mij betreft een deel van de oorzaak al gevonden: een stevig gebrek aan degelijke opvoeding.
Voor de goede orde: natuurlijk had de club betere beveiliging moeten hebben, en was de hele 'gun free zone' die daar ingesteld was, natuurlijk de grootste onzin. Als men niet had besloten tot een dergelijke symboolzone, dan was het dodentaal waarschijnlijk wel lager geweest. Maar vader Mateen moet hier leren een onderscheid te maken tussen oorzaken en randvoorwaarden: als Omar niet vervuld geweest was van haat, dan had de hele schietpartij nooit plaatsgevonden en had het geen bal uitgemaakt hoe goed de club wel niet beveiligd was. Maar daar zal vader - en daar is hij helaas niet de enige in - niet snel aan denken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten