Wie is hier de racist? Hypocriete DENK-leider Kuzu sprak op demonstratie van fascistische Grijze Wolven

Hoe hypocriet wil je het hebben? “Anti-racistische” Kuzu heeft het gezellig met de Grijze Wolven. 

DENK-leider Tunahan Kuzu is weer eens in opspraak geraakt. Ditmaal niet vanwege de partijstandpunten over de arrestatie van Ebru Umar of over de Armeense genocide, en ook niet vanwege zijn bizarre eis om het onderwijs af te stemmen op de Ramadan. De controverse gaat om beelden van vorig jaar, waarin te zien is dat Kuzu een demonstratie toespreekt.

Schermafbeelding 2016-06-09 om 12.43.07

Niet zomaar een demonstratie, maar een demonstratie van de Grijze Wolven. Deze fascistoïde Turkse beweging is extreem nationalistisch en keert zich tegen alles wat niet Turks is. Vooral Koerden, Armenen en Grieken moeten het ontgelden. Wie wél op sympathie van de Grijze Wolven kunnen rekenen, zijn aan Turken verwante volken zoals de Oeigoeren in China. Deze islamitische minderheid is in etniciteit en taal verwant aan de Turken, en wordt door de Chinese regering onderdrukt. De demonstratie roept op tot het bevrijden van “Oost-Turkestan” zoals het Chinese gebied waar Oeigoeren wonen door Turkse nationalisten wordt genoemd.

Schermafbeelding 2016-06-09 om 12.42.56

Het handteken van de Grijze Wolven is vaak te zien, en de leus “Ya Allah Bismillah Allahu Ekber” wordt gescandeerd – een islamo-nationalistische slogan van de Grijze Wolven.

Schermafbeelding 2016-06-09 om 12.43.56

De Grijze Wolven schuwen geen geweld om hun doelen te bereiken, en zijn in verband gebracht met maffiapraktijken en aanslagen. Maar DENK-leidsman Kuzu vindt het geen probleem om deze groep toe te spreken op hun betoging:

Kuzu claimt te strijden tegen racisme en voor “verdraagzaamheid” en “verbinding”. In werkelijkheid draait hij zijn hand er niet voor om om samen te demonstreren met een fascistische groepering die bekend staat om zijn haat en geweld tegen Koerden en Armenen. Kuzu beschuldigt Nederland van racisme, maar is zelf de grootste racist in de hele Tweede Kamer.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. ceteris paribus

  Wat leuk. Eindelijk weer eens een topic over DENK.

  1. van Urk

   Beste ceteris, Normaal gesproken was er altijd een topic over de PVV. Maar deze islamitische PVV heeft veel interessanter gekkigheden om over te schrijven.

 2. Wachteres

  Volgens politiek correct hier op de site is dat niets om je zorgen over te maken.

  En doe je dat wel dan ben je een islamofoob en een racist.

 3. Beukman

  Kuzu in opspraak? Ja, bij DDS. De demo richtter zich tegen de behandeling van de Oeigoeren door China. Dat is geheel legitiem; China zou eens moeten dimmen daar. Op die demo liepen een heleboel “gewone” Turken mee, maar inderdaad ook wat Grijze Wolven. In het filmpje zijn juist deze Wolven prominent gemonteerd, waardoor het lijkt alsof het louter Grijze Wolven waren – tenzij je heel goed oplet.
  Kuzu hield inderdaad een toespraak over internationale samenwerking. Mooi.

  Wat zegt dit alles over Kuzu’s eventuele sympathie met de Grijze Wolven? Helemaal NIETS. Guilt by association is een oud propagandatrucje, geperfectioneerd tijdens Hitler. Check Jud Süss van Veit Harlan. Ik vermoed dat de maker van dit youtube-filmpje daar zijn inspiratie vandaan heeft.

  1. Floris

   Bukman weet donders goed dat Kuzu bij andere gelegenheden is betrapt op het heulen met fascistoïde turkse organisaties. Of dat hier het geval was is dan niet eens zo relevant. Bukman doet dus aan window dressing. Dat is een vorm van liegen.

   “De twee stelden hun Kamerzetels niet beschikbaar en besloten om verder te gaan als groep Kuzu/Öztürk. In de media kwam relatief weinig naar voren over de politieke achtergronden van die twee. Wij zijn Kuzu al eerder tegengekomen. Dat was in 2012 toen we in een artikel aandacht besteedden aan een festival dat werd georganiseerd door Turkse fascistische organisaties in Nederland. Ook Kuzu was daar van de partij, en hij twitterde enigszins verbolgen over ons stuk. We hadden niet alleen de namen van de organiserende clubs genoemd, maar ook geschreven over het zich terugtrekken uit de organisatie van de moslimfundamentalistische Stichting Islamitische Centrum Nederland (SICN), beter bekend als “Suleymancilar” (“aanhangers van Suleyman”). Volgens Kuzu was het onterecht om hen als fundamentalistisch te bestempelen. Het kan geen kwaad om eens wat licht te werpen op die merkwaardige relatie tussen de PvdA en de Turkse nationalistische en moslimfundamentalistische organisaties.”

   http://www.doorbraak.eu/moslimfundamentalisten-konden-lange-tijd-prima-meedraaien-verrechtsende-pvda/

 4. Vigo

  Bukman kent hen allemaal, die weet precies hoe een ‘gewone Turk’ eruit ziet en een ‘Grijze Wolf’ het is een pienter kereltje hoor die Bukman.

  Overigens hadden mevrouw Wachteres en ik zelf vorige week dit filmpje al vertoond en toen kwam hij met hetzelfde lulverhaal aanzetten, de aandoenlijke stumperd.

  1. Beukman

   Alleen is het geen lulverhaal. Ga gewoon eens een keer of 10 dat filmpje bekijken, maar deze keer met je fok op je gok.

   Trouwens @vijg, er is vroegtijdig een in memoriam over jou gelekt, heel aandoenlijk. Uiteraard hoop ik dat je nog vele jaren in goed gezondheid mag blijven, om ons te verblijden met je wijsheden.

   https://www.youtube.com/watch?v=QTYSPdOb2ZM

   1. Vigo

    Ik moet nog even bijkomen van het lachen Bukboy, die humor van jou, kostelijk gewoon.

    Maarre, hoe herken jij nu die verschillende Turken, wonen zij allemaal bij je in de straat?

    1. Beukman

     In mijn straat wonen inderdaad een hoop Turken, @vijg. Mijn buren bijvoorbeeld. Aardige, hard werkende mensen. Ze runnen een goed lopende kruidenier vlakbij, en op gezette tijden komen ze met lekkere hapjes aan.

     De intenties van de maker van het filmpje liggen er heel erg dik bovenop. Vertel jij me nou eens hoe je kan zien dat al die mensen Grijze Wolven zijn.

     Er is vast van alles aan de hand met Kuzu. De pogingen van DDS om hem zwart te maken beginnen dan ook meelijwekkend te worden. Alweer mis!

     1. Vigo

      Het is een demonstratie van de Grijze Wolven Beukman, niet van bewoners van Plopsaland, en waarom zou ik aan moeten gaan wijzen wie de Grijze Wolven zijn, jij beweert toch dat er ook ‘gewone Turken’ tussen lopen?

      Die vriend Kuzu van je is gewoon een gore fascist die dat stuk ongedierte van een Erdogan door dik en dun steunt, en dat gelul van die Oeigoeren slaat ook nergens op want over Koerden hoor ik je niet dus zo betrokken met bedreigde volken ben je niet, ja als het moslims zijn……

     2. Beukman

      Het is een demo van Turken, @paardevijg. Dat hier ook Wolven meeliepen maakt Kuzu nog niet tot een fascist.
      Op het moment dat Kuzu Erdogan door dik en dun gaat steunen met fascistische plannetjes, zal ik hem daarop kritiseren. Maar dit guilt by association-trucje is zo doorzichtig, dat het meelijwekkend is.

     3. Vigo

      Je zwetst Beukman, Grijze Wolven en ‘gewone Turken ‘ verhouden zich als water tot vuur, je weet er niets van, je tracht gewoon DENK uit de wind te houden.

     4. zomaar

      @beuk , jaren geleden woonde ik een prachtwijk (later Vogelaarwijk genoemd ) , dus breek mij de bek niet open , wie wat de turken zijn .

     5. Floris

      Waar ik niemand over hoor is dat een nederlands parlementariër nederlanders (die turken worden immers geacht nederlanders te zijn) in het turks toespreekt.

      Integratie?

      Welnee. Het zijn en blijven turken en worden nooit nederlanders. Het is een gezwel in de samenleving, evenals het marokkaanse gezwel.

     6. ceteris paribus

      Het is wel grappig dat wanneer er op gewezen wordt dat in demonstraties van de PVV er steevast neonazi’s meemarcheren hier luidkeels wordt geroepen dat we daar Wilders niet op mogen aankijken.

     7. Vigo

      Wanneer Wilders per megafoon een demo van neo-nazi’s toe gaat spreken paardepis zal ik luidkeels mijn afkeuring laten horen. Afgesproken?

     8. ceteris paribus

      Vigo, hij sprak een demonstratie toe waar Grijze Wolven meeliepen. Heb je poep in je ogen?

     9. cmsuijkerbuijk

      @CP
      Je haalt twee dingen door elkaar. De demonstratie van Wilders waar jij op doelt werd misbruikt door lieden, waar Wilders ook niks mee heeft. Zij kwamen ++op eigen initiatief naar hém.
      Déze demonstratie was van de Grijze Wolven en dáár kwam Kuzu zélf naar toe en sprak de verzamelde nazi’s ook nog toe. Groot verschil, dacht ik zo!
      Het zou een ander geval zijn, als Wilders op eigen initiatief, of op uitnodiging voor bijvoorbeeld de partij van Kusters zou spreken. Dán zou je gelijk hebben, maar nu ben je te “Gretig”!

     10. Vigo

      ” Vigo, hij sprak een demonstratie toe waar Grijze Wolven meeliepen. Heb je poep in je ogen? ”

      Die bewering mogen jij en je buddy Beukman eerst eens gaan bewijzen, vooralsnog is er slechts bekend dat het een demonstratie was van de Grijze Wolven. Heb je moslimstront in je ogen?

     11. ceteris paribus

      De bewijslast ligt bij jou Vigo, wie stelt moet bewijzen.

     12. Vigo

      Neem je dooie opoe maar in de maling paardepis, de feiten van deze demo zijn helder als glas, je lult weer eens uit je kippenek.

     13. ceteris paribus

      Je kunt je stelling dus niet bewijzen, Vigo. Dat neem ik je niet kwalijk hoor, waar niet is verliest de keizer zijn recht.

     14. Floris

      Ik heb niet kunnen achterhalen wie deze demonstratie had georganiseerd, Vigo. Bukman waarschijnlijk ook niet. Dus of het iets van de grijze wolven was weten we niet.

      Maar wat doet het ertoe? Kuzu was al veel eerder betrapt op vrijages met fascistoïde organisaties en Bukman en Trollemans weten het. Ik heb de link vandaag voor de derde keer geplaatst maar de heren negeren deze info. Over zwakke debaters gesproken…

      Waar komt het op neer? De twee trollen vinden fascisme helemaal geen probleem, zolang het maar niet-westers fascisme is.

      Het is het toppunt van (s)linkse hypocrisie.

     15. ceteris paribus

      We zullen vigo maar uit de droom helpen: over deze demonstratie ging het: http://dutchturks.nl/demonstratie-rotterdam-voor-onderdrukte-oeigoeren/

     16. Beukman

      Ok ok, luie donder @paardevijg, hier een link naar de demo, mét de tekst die Kuzu sprak.
      Oei oei oei, wat een hoop Grijze Wolven!

      http://dutchturks.nl/duizend-demonstranten-in-rotterdam-voor-onderdrukte-oeigoeren-2/

      “Wij kunnen deze kwestie met twee Kamerleden op de agenda blijven zetten. Nederland heeft vandaag gezien dat veel mensen tegen het onrecht (in Oost-Turkestan) zijn. Ze hebben het vandaag gezien, ze zullen het morgen en de komende tijd blijven zien. De gebeurtenissen in Oost-Turkestan gaan ons aan het hart. Wij hebben onze stem vandaag laten horen. ‘Onze Profeet (vzmh) zegt in een Hadith, als er ergens onrecht is, probeer dan met jullie acties de situatie te veranderen. Mochten jullie dit niet kunnen, probeer dan in te grijpen door je stem te laten horen, door je tong te gebruiken’.
      Vandaag doen we dat hier. We laten onze stem horen en spreken ons uit tegen het onrecht. En ik vraag van jullie om dit te blijven doen. Geachte vrienden, laten we hen die onze eenheid en saamhorigheid dwars willen zitten, niet de ruimte bieden. Daarom moeten we een voorbeeld zijn, voorbeeldige mensen zijn. We moeten geen ruimte bieden aan ongeregeldheden en onacceptabel gedrag. Door Chinese mensen die hier wonen te verwijten wat daar gebeurt, verandert de situatie niet. Daar moeten we ons in het bijzonder van onthouden. Als wij zoiets zouden doen, hoe zouden wij dan verschillen van de daders in Oost-Turkestan? Ik geloof erin dat wij niet zullen vervallen in dat soort daden en dat we onze stemmen zullen blijven verheffen tegen onrecht. Laten we onze eenheid en saamhorigheid bewaren. Ik wil iedereen en in het bijzonder de jongeren bedanken voor jullie komst vandaag. Ik ben jullie dankbaar.”

     17. Beukman

      @CP
      Je was me voor!

     18. ceteris paribus

      Vigo heeft schielijk het hazenpad gekozen.

     19. Vigo

      Alle foto’s uit de link van de notoire leugenaars paardepis en Bukman betreffende de demo georganiseerd door de Grijze Wolven die door Kuzu per megafoon werd toegesproken, tonen symbolen van de Grijze Wolven, die Turken tonen geen compassie met andere volkeren daar kunnen de Koerden en Armeniërs over meepraten en sinds kort de EU knechten ook.

      By the way, de zogenaamd vervolgde Oeigoeren in China is het islamitische ongedierte dat ook in China aanslagen pleegt zoals overal elders in de wereld, alleen pakken de Chinezen dit voortvarend aan, daar kan men hier nog het èèn en ander van opsteken!

     20. Floris

      Trollemans schreef:

      “Vigo heeft schielijk het hazenpad gekozen.”
      ——————————————-

      Dit is weer typisch zo’n in vitriool gedoopte trollerige opmerking met als enig oogmerk om Vigo te kleineren.

      Ik mis trouwens een reactie van Bukman en Trollemans op mijn berichten 5, 14 en 23. Zal ik het er maar op houden dat de holmaten het hazenpad hebben gekozen?

     21. ceteris paribus

      @vigo,

      Er wordt niet betwist dat er in de demonstratie Grijze Wolven meeliepen maar dat het een demonstratie van de Grijze Wolven betrof. Dat lijkt me de links voldoende weerlegd.

 5. zomaar

  er zijn geen grotere nationalisten en dus RACISTEN DAN TURKEN !! , hiermee heeft Paul een punt .

  dat de turken anderen uitmoorden om racistische redenen , zwijgt links Nederland over , het past niet in hun straatje om hier ruchtbaarheid aan te geven .

  ach effe een verwijzing , Koerden , Armeniërs , zijn met regelmaat de klos bij de turken , gewoon omdat zij anders zijn , denken en of geloven .

  1. van Urk

   Was er niet een zekere Christa die pleit dat wij Nederlanders ook moeten gaan herdenken aan de wandaden die wij zelf gepleegd hadden in onze voormalige kolonieen of wat wij nu doen boven Syrie en Irak? Kan zij die punt ook niet gaan aankaarten bij Denk waar ze waarschijnlijk op zal gaan stemmen? De Turken hebben ook aardig wat te herdenken aan de slachtoffers die zij zelf veroorzaakt hebben.

 6. Peter Selie

  Mishandelingen en vernielingen in centrum Veghel: bewoners durven niet meer naar buiten

  VEGHEL – Het is de laatste tijd erg onrustig in het centrum van Veghel. Jeugd die ’s avonds rondhangt in de buurt van de Molenwieken terroriseert de buurt. Zo worden buurtbewoners lastig gevallen en soms zelf bekogeld met van alles en nog wat. Volgens de politie is er ook sprake van mishandelingen en vernielingen.

  De situatie leidt tot veel onrust in het centrum van Veghel. Buurtbewoners zouden volgens de politie niet meer naar buiten durven. Dinsdagavond stroomden de meldingen van overlast bij de politie binnen. Er was sprake van meerdere vernielingen.
  http://www.omroepbrabant.nl/?news%2F250351552%2FMishandelingen+en+vernielingen+in+centrum+Veghel+bewoners+durven+niet+meer+naar+buiten.aspx

 7. Peter Selie

  Polarisatie en radicalisering in Rotterdamse PvdA-afdeling

  Het AD meldt dat de etnische spanningen binnen de afdeling Feijenoord van de Rotterdamse PvdA zo uit de hand zijn gelopen dat verscheidene fractieleden politiebescherming willen. “Het gaat om drie Nederlandse PvdA’ers die zijn opgestapt, omdat de afdeling in toenemende mate wordt gedomineerd door Turken.” >>> http://hoeiboei.blogspot.nl/2010/01/polarisatie-en-radicalisering-in.html

 8. Nasrani

  Dit is nog ergers dan de NSB. Dat waren in ieder geval nog Nederlanders met 1 paspoort.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.