De VVD gaat gewoon door met liegen over de Europese pensioenwet

Je hebt ongelukkige onwaarheden, white lies en gewoon groffe leugens. Wat de VVD u nu op de mouw probeert te spelden valt zeker weten in de laatste categorie.

Zoals u ongetwijfeld gemerkt zal hebben is de laatste dagen een storm opgestoken over uw pensioen. De hoge heren in Brussel en hun grijpgrage eurofiele handlangers hebben het namelijk voorzien op de Nederlandse pensioenpot, en zijn de afgelopen jaren dus hard bezig geweest zo’n €1400 miljard weg te roven van Nederlandse pensioenfondsen. De beschuldigende vinger ging al snel richting VVD en minister-president Rutte. Logisch, want zij zitten aan de knoppen. De liberale partij is niet zo blij dat ze – terecht – de zwarte piet toegespeeld hebben gekregen, en proberen zich daar nu weer vanaf te maken.

Hoe? Gewoon zoveel mogelijk desinformatie verspreiden. Bekijk maar wat de VVD op de social media gooit in een poging het eigen straatje schoon te vegen:

Ja hoor! Duitsland doet ook mee? Onzin. Geen geld of macht naar Brussel? Onwaar! Nederlanders houden alle macht? Nee! Daarnaast kán de Nederlandsche Bank natuurlijk zo’n verhuizing van een pensioen verbieden, maar waarom zou de instelling dat doen? Het was bereid diens eigen bevoegdheden aan de ECB over te dragen, en kan zich daarnaast echt niet bezighouden met individuele pensioenen. Centrale banken handelen namelijk met overheden en de private bankensector, maar niet met particulieren.

Wat de VVD hier dus in een guitige infographic met een blauw spaarvarken presenteert, slaat dus echt helemaal nergens op. Maar alsof dat alles nog niet leugenachtig genoeg was, wordt ook CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt nog even door de jolige plaatjesmolen van de VVD gehaald:

Je moest maar durven!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Ni28

  Wie heeft nu gelijk? En wat Rutte zegt geloof ik niet meer. Deze kabinet is levensgevaarlijk.

 2. schorpioen

  Ene grote leugenaars bende die VVD met de grootste leugenaar aller tijden (RUTTEof PINOKKIO) Rita Verdonk had toen de vloer met hem aan moeten dweilen had dit allemaal niet gebeurd wat een eng en min mannetje is dat wat een farce majeur en dan dat invalide wijf van de Partij van de Armoe of Allochtoon.
  Een grote smerige leugenaars bende daar en ook sommige oppositie partijen (Pechtold) met zijn gladde uit gemolken bekkie ze gaan alleen maar voor eigen belang en zullen er wel wat aan over houden.
  Kijk wat er gebeurd is in het verleden is al genoeg uit de pensioen pot gestolen ONS geld ,en een man kwam er tegen in opstand en die ligt nu begraven in Italie gewoon geliquideerd in opdracht van ??????

  1. ceteris paribus

   En nu maar hopen dat deze stampvoetende tirade Schorpioen heeft opgelucht.

   1. Ali Yas

    Zolang de Tweede Kamer de controlerende functie laat versloffen zit er voor de meerderheid van de Nederlanders weinig anders op dan zich boos te maken.

   2. schorpioen

    mij wel alleen ben jij ook zo`n meeloper met die verraders een leuke nsbèr zou je geweest zijn

   3. schorpioen

    ja zal zelf ook wel bij die bijdehandjes hebben gezeten en je zakken flink gevuld hebben van het gemeenschapsgeld, je zal eens geen commentaar hebben jij professor mister beterweter

 3. Wim

  Dit is een Mussert kabinet.

 4. poldi

  Pensioenrichtlijn gaat niet alleen om het verruimen van de vestigingsmogelijkheden van pensioenfondsen maar ook om het overdragen van de controle van onze pensioenpot van 1400 miljard aan een Europese instituut de EIOPA.
  De EU kan zelfstandig regels opstellen zonder dat goedkeuring van nationale parlementen is vereist. Er wordt binnen de EU al gesproken over harmonisatie van pensioenen en men kijkt al begerig naar onze pensioenpot die 60% van de totale gespaarde Europese pensioenen bedraagt.
  Er is een risico dat de pensioenrichtlijn ruimte biedt voor toekomstige Europese nivellering van pensioenen.
  De Nederlandse regering heeft niet voor niets twee jaar geleden een “gele kaart” getrokken tegen de eerste versie van deze pensioenrichtlijn.

  En waarom heeft Duitsland een uitzonderingspositie bedongen ????
  Het stinkt naar alle kanten, maar Rutte blijft lachen !

 5. Wim

  We zijn het grotendeels kwijt, de EU heeft de vinger er achter.

  1. van Urk

   Jouw pensioen wordt jouw woekerpensioen.

 6. Jan

  Na vijf minuten googlen op betrouwbare bronnen kun je weten hoe het zit. Genant dat de populistische media deze politieke onzin blijven verkondigen. De VVD heeft uiteraard helemaal gelijk op dit punt.

  1. Wim

   Ja Jan, wat zijn betrouwbare bronnen.

 7. Ni28

  Rutte blijft lachen want hij heeft zijn toekomstige baantje voor veel geld gekocht.

 8. Ni28

  Jan, wat zijn die betrouwbare bronnen?

 9. Wim

  Vergeet niet dat me ook al de spaarcenten aan het roven is, gecreëerde lage rente en de veel hogere belast vermogens rente.

  1. van Urk

   “Controle blijft Nederlands, niet Europees”. Goh! dat is iets nieuws en gedurfd! Wil de regering niet meer naar de pijpen dansen van Brussel soms ? Heeft Nederland dan al gecontroleerd of wij het hulpgeld van Griekenland nog tot de laatste cent terug krijgen? En hoe zit het met die controle van eerlijke verdeling van naheffingen waarin Nederland iedere keer tot de grootbetalers (hoofdsponsor) behoort en grote landen als Frankrijk(profiteur) vaak iets terug vangen? En is het wel zeker dat andere landen zoals Duitsland ook mee gaan doen met het weggeven van pensioenen aan Brussel?

   1. toetssteen

    @Van Urk
    Huh, maar DNB wordt nergens genoemd en dat is merkwaardig.

 10. poldi

  En of het nog niet genoeg is.

  “Belast oudere zwaarder”, concludeert een groep topambtenaren.
  De ambtenaren stellen voor ouderen meer belasting te laten betalen door de tarieven van de AOW-premie voor AOW’ers gelijk te trekken met die van werkenden. Een volgend kabinet moet maatregelen nemen waardoor inkomen beter verspreid wordt over het hele leven.

  http://www.telegraaf.nl/dft/geld/werk-inkomen/26150895/___Belast_oudere_zwaarder___.html

  1. Wim

   Weet je wat nu zo mooi is poldi, dat al de kinderen die rijkdom gaan erven. Dus de jeugdigen die staan te schreeuwen nu je moet die oudjes ze aanpakken die beroven zich zelf.

 11. H.Vaes

  Dit kabinet is de terminale fase al voorbij….Heer vergeef het hun want ze
  weten niet wat ze doen…..
  Oprottenj kabinet en plaats maken voor mensen die wel het volle verstand hebben.

 12. Ruud562

  De VVD koerst samen met onder andere het CDA, D66 en PvdA aan op centrale aansturing vanuit Brussel, nationale parlementen buiten spel gezet!
  Met alle gevolgen van dien!
  Helaas zijn er nog steeds verstokte kiezers die hun stem geven aan dit soort partijen!

  Maar ach, er is al zoveel overgeheveld aan Brussel, zonder dat ons parlement daarvan op de hoogte is of wil zijn, het is te laat, veelst te laat! De Britten voorzagen het en namen de juiste beslissing, maar de Nederlanders …..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.