De EU staat onder druk: Oostenrijkers en Hongaren binnenkort naar de stembus

Geen categoriejul 05 2016, 13:52
Het slechte nieuws blijft maar komen voor Brussel.
Eerder dit jaar gebruikten Nederlanders het referendum over het handelsverdrag met Oekraïne om duidelijk te maken dat ze het wel gehad hebben met de continue machtsgeilheid van de eurofielen. Vervolgens deden Britten op 23 juni hetzelfde door voor een Brexit te stemmen.

Het Hongaarse referendum over het plan van de Europese Unie voor de verplichte verdeling van vluchtelingen over de EU-lidstaten wordt op 2 oktober gehouden. Dat heeft de communicatieafdeling van president János Áder dinsdag bekendgemaakt.

De vraag die de Hongaren voorgelegd wordt luidt: 'Wilt u dat de Europese Unie de herverdeling van niet-Hongaarse staatsburgers in Hongarije kan voorschrijven, zelfs zonder instemming van het Hongaarse parlement?'

De uitslag staat vooraf natuurlijk al vast: er is werkelijk geen schijn van kans dat de EU dit referendum wint. Hongaren willen over hun eigen grenzen waken, en neem ze dat eens kwalijk. Dat betekent dus dat Hongarije de EU binnenkort met probleem nummer zoveel zal opzadelen.
En dat is niet alles. In Oostenrijk gaat men op dezelfde dag ook stemmen, niet in een referendum, maar voor het presidentschap van het land. De afgelopen verkiezingen werden weliswaar 'gewonnen' door de linkse leider Alexander Van der Bellen, maar afgelopen vrijdag maakt het Oostenrijkse Constitutionele Hof bekend dat de verkiezingen opnieuw gehouden moeten worden omdat de uitslag ongeldig was. Heel schokkend -- ik weet het -- maar het lijkt erop dat links de eerdere verkiezingen letterlijk heeft gestolen door middel van stembusfraude. Daardoor krijgt FPÖ kandidaat Norbert Hofer een herkansing. Aangezien de FPÖ bepaald niet eurofiel en pro-immigratie is zal Brussel daar niet blij van worden.
Voor Brussel is dit allemaal dus buitengewoon goed nieuws, wat natuurlijk betekent dat wij hier heel blij van worden. Met een beetje mazzel wordt de EU nóg verder verzwakt. Als dat inderdaad gebeurt kon 2016 weleens het begin van het einde markeren voor de eurofiele megalomanen in Brussel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten