De VVD gaat gewoon door met liegen over de Europese pensioenwet

Geen categoriejul 05 2016, 16:00
Je hebt ongelukkige onwaarheden, white lies en gewoon groffe leugens. Wat de VVD u nu op de mouw probeert te spelden valt zeker weten in de laatste categorie.
Zoals u ongetwijfeld gemerkt zal hebben is de laatste dagen een storm opgestoken over uw pensioen. De hoge heren in Brussel en hun grijpgrage eurofiele handlangers hebben het namelijk voorzien op de Nederlandse pensioenpot, en zijn de afgelopen jaren dus hard bezig geweest zo'n €1400 miljard weg te roven van Nederlandse pensioenfondsen. De beschuldigende vinger ging al snel richting VVD en minister-president Rutte. Logisch, want zij zitten aan de knoppen. De liberale partij is niet zo blij dat ze - terecht - de zwarte piet toegespeeld hebben gekregen, en proberen zich daar nu weer vanaf te maken.
Hoe? Gewoon zoveel mogelijk desinformatie verspreiden. Bekijk maar wat de VVD op de social media gooit in een poging het eigen straatje schoon te vegen:
https://twitter.com/VVD/status/750305436948135938
Ja hoor! Duitsland doet ook mee? Onzin. Geen geld of macht naar Brussel? Onwaar! Nederlanders houden alle macht? Nee! Daarnaast kán de Nederlandsche Bank natuurlijk zo'n verhuizing van een pensioen verbieden, maar waarom zou de instelling dat doen? Het was bereid diens eigen bevoegdheden aan de ECB over te dragen, en kan zich daarnaast echt niet bezighouden met individuele pensioenen. Centrale banken handelen namelijk met overheden en de private bankensector, maar niet met particulieren.
Wat de VVD hier dus in een guitige infographic met een blauw spaarvarken presenteert, slaat dus echt helemaal nergens op. Maar alsof dat alles nog niet leugenachtig genoeg was, wordt ook CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt nog even door de jolige plaatjesmolen van de VVD gehaald:
https://twitter.com/VVD/status/750321353308405761
Je moest maar durven!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten