We worden gepiepeld: Duitsland valt niet onder nieuwe EU-richtlijn voor pensioenen

Angela Merkel wil ‘meer, meer, meer’ Europa. Maar dan wel voor anderen, niet voor zichzelf.

Zoals wij eerder berichtten zijn de meeste oppositiepartijen in de Tweede Kamer (D66 en GroenLinks uitgezonderd, natuurlijk, maar dat komt doordat ze het megalomane Europese project van harte steunen) er absoluut niet over te spreken dat ze maar één dag de tijd hadden om de nieuwe EU-richtlijn met betrekking tot het pensioenstelsel te lezen en te analyseren. Zelfs Kamervoorzitter Arib vond de gang van zaken onacceptabel. Staatssecretaris Klijnsma had de echte tekst namelijk zolang mogelijk verborgen gehouden voor het parlement en gaf die pas inzicht toen ze daartoe gedwongen werd.

In het debat waarin Arib de staatssecretaris flink aanpakte spraken de debatspartners ook over de rol van Duitsland in de richtlijn, en dan met name over het feit dat Duitsland er grotendeels van uitgezonderd wordt. Ja, dat lees je goed: de richtlijn geldt wel voor ons, maar niet (geheel) voor onze Oosterburen. Zoals Pieter Omtzigt (CDA) zei:

“De richtlijn gaat exclusief over Nederland. Na het vertrek van het Verenigd Koninkrijk is 60% van het pensioenvermogen in heel Europa Nederlands: 15 miljoen Nederlanders hebben 1.200 miljard euro, terwijl de andere 400 miljoen inwoners van de EU minder hebben. Duitsland heeft een uitzondering van ongeveer 100% bedongen in rechtsoverweging 16.”

Paul Ulenbelt van de SP was het daar helemaal mee eens. Ook hij was geschokt dat deze nieuwe regelgeving wel voor ons geldt, maar niet voor onze dappere, eurofiele oosterburen:

“Ik heb het wel gelezen, gisteravond. Ik heb alles aan de kant gegooid. Het waren 100 pagina’s. Het is onverantwoord. Heel Duitsland wordt uitgezonderd. Daar wisten we allemaal helemaal niets van. Steun voor het verzoek van de heer Omtzigt, want dit kan zo niet.”

De motie in kwestie stelde:

Screen Shot 2016-06-30 at 15.21.22

Dat verzoek van Omtzigt werd, hoe kan het ook anders, afgewezen door PvdA, VVD, GroenLinks en D66: de vier grootste eurofiele clubs in het parlement. Want stel je voor dat je als Tweede Kamer je taken daadwerkelijk serieus neemt.

Opvallend is dat staatssecretaris Klijnsma niet reageerde op de vragen en opmerkingen over het uitsluiten van Duitsland. Blijkbaar is dat dus een bijzonder gevoelig onderwerp — en terecht, natuurlijk. Waarom zou Duitsland zich er niet aan moeten houden en wij wel? Wat maakt Duitsland zo bijzonder dat dat land een uitzonderingspositie behoeft?

De vragen stellen is ze beantwoorden: Duitsland is groot en machtig, Nederland niet. Duitsland verdedigt zijn belangen wél, het laffe groepje eurofielen dat ons leidt heeft daar het lef niet voor. En ondertussen staat Duitsland er wel op dat de Europese integratie steeds verder gaat en dat we uiteindelijk eindigen met een Europese superstaat die zelf belastingen heft én een eigen leger heeft — geleid, natuurlijk, door Duitsland.

Het zal vast niet politiekcorrect zijn om het op te schrijven, maar dat maakt het niet minder waar: Duitsland heeft zijn droom van Europese eenheid, die twee wereldoorlogen opleverde, nog niet opgegeven. Sterker nog, ze zijn dichterbij dan ooit om die droom te verwezenlijken. Alleen dit keer niet door middel van geweld, maar door financiële spelletjes en een enorme, machtige bureaucratie geleid door Berlijnse lakeien.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Wim

  De pensioenpotten in Duitsland komen enorm te kort ,die gaan wij nu aanvullen.
  Maar de Nazi’s kwamen ook niet om te brengen maar om te halen. Flikker die Rutte eens het land uit.

 2. C.oitus

  Ik kan me er echt niet meer druk om maken, Nederland kiest hiervoor. We gaan het zien in de toekomst.

 3. Wachteres

  Ik WALG van onze regering en van politiek correct/links.

  Zij zijn degenen die niet alleen ons land, onze cultuur en onze vrijheid in de uitverkoop doen, maar zelfs onze pensioenen moeten eraan, terwille van onze oosterburen.

  Dat de Duitsers zich al zorgen maakten over hun pensioenen – die worden rechtstreeks door de staat betaald – wist ik al. Gelukkig is dat probleem nu opgelost, dankzij de goedwillendheid van onze verraderlijke politiek correcte regering.

  En dat tuig zou je geen LANDVERRADERS mogen noemen?

  Wat doen ze anders dan hun land en volk verkopen, in elk opzicht?!

  1. Wim

   Er niets meer fout aan om de PVAD,VVD,D66 en GL NSB’ers te noemen

 4. LantR.fant

  Wat wij nodig hebben is:
  1. een Nexit
  2. een paar kilometer touw
  3. een paar honderd lantaarnpalen.

  Zodat we na de Nexit kunnen beginnen met het berechten van de mensen die ons land verraden en onze bevolking besteelt door de pensioenen naar de EU over te hevelen.

  1. C.oitus

   Niet alleen Deutsche bank, maar veel meer grote banken hebben grote sommen aan derivaten op hun balans staan, dit gaat inderdaad de bottleneck worden, helpt die 1200 miljard van ons ook niet meer.

 5. poldi

  En nog zijn er mensen die met droge ogen beweren dat ‘we’ in een democratie leven.
  En ook zijn er nog mensen die volgend jaar gewoon weer gaan stemmen op de tweede slaapkamerleden die dit allemaal maar laten gebeuren.
  En dat alles mede dankzij een volstrekt kritiekloze schare van gesubsidieerde ‘journalisten’ en andere EU-juichaapjes.

  Ik snak naar een opstand !

  1. Wim

   Dat niet maar je kunt het wel wegsluizen in de bekende zakken.

 6. Wim

  Eén ding staat wel vast, Rutte maakt er in Nederland een puinhoop van, maar heeft ook in een half jaar van de EU een puinhoop gemaakt.

 7. Ni28

  Dit is een schandalige gang van zaken die zou voor het val van dit kabinet moeten zorgen. Wat is dit voor een regering die ons blijft belazeren en aan de bedelstaf helpen? Dit moet nodig leiden tot een revolte. Dit is de laatste druppel.
  Nog meer Europa met nog meer uitzonderingen voor degene die ons in de ellende stort. Wat een eenheid, schandalige dievenbende. Deze EU is een grote schande en hoort te vallen!

 8. ko vadis

  GROOT Duitsland, toch? Samen met Allo, Allo, from the resistance!

 9. Ni28

  Ik hoop dat nu Slowakije leiding krijgt het een en ander in beweging komt in Brussel. Premier Fico wilt niet dat een of twee landen het voor het zeggen hebben. De tijd voor rebellie is aangebroken en het mag beginnen met het afzetten van Juncker en het slopen van de Europese commissie. In iedere geval is die schoothondje Rutte vanaf morgen terug in zijn hok.

 10. Ali Yas

  Ceteris en Beukman zijn erg stil op dit onderwerp. Misschien zien zelfs zij nu in dat het met de EU de verkeerde kant op gaat.

  1. Wachteres

   Ik ben bang dat het “wie zwijgt stemt toe” is, @Ali Yas.

 11. H.Vaes

  We worden al jaren lang gepiepeld….alleen de gewone eenvoudige ongeschoolde zagen dat maar werden door de zogenaamde geleerden onder ons voor minderwaardig aangezien. Maar ook nu weer blijkt dat het gelijk aan hun kant is zoals het altijd al was.
  Ik zeg tegen al die ontkenners en wegkijkers….luister eens naar de gewone man-vrouw en heel veel problemen kunnen dan alsnog opgelost worden.

 12. Cloggy67

  Eens, vooral met H. Vaes. Hoe kan het dat mensen met minder opleiding de gevaren voor NL wel zien (Duitsland en Frankrijk maken de dienst uit; Europa wordt geïslamiseerd), terwijl de hoger opgeleide “elite” de mammoettanker EU naar de afgrond stuurt en problemen ontkent.
  Antwoord: das gesunde Volksempfinden. Dat was een beladen begrip na WOII. En geen wonder, want het had Hitler aan de macht gebracht. Mijn leraar Duits, Ad den Besten, prentte ons in 1966 al in dat veel Duitse begrippen (Führer, Anschluss, etc.) een akelige bijsmaak hadden gekregen, waardoor veel Duitse literatuur onleesbaar was geworden.
  Nu, na 70 jaar vrede dankzij de NAVO, staat het gesunde Volksempfinden gewoon weer gelijk aan common sense, gezond verstand, zonder nare bijsmaak.
  Met het schuldgevoel van de Duitse generatie(s) na WOII heb ik geen bliksem te maken. Ik wens daar niet of politiek of financieel de dupe van te worden.

  1. Ali Yas

   “Hoe kan het dat mensen met minder opleiding de gevaren voor NL wel zien?”

   Dat is een vertekening. Ook onder hoger opgeleiden bestaat dat inzicht, al liggen de verhoudingen misschien wat anders. Dat heeft misschien meer te maken met hun maatschappelijke positie dan met hun intelligentie: voorstanders van de EU hebben persoonlijk minder last van de nadelen en profiteren meer van de voordelen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.