Tottenham Hotspur biedt 18 miljoen euro voor Vincent Janssen. De reactie van AZ doet iedereen versteld staan

Geen categoriejun 30 2016, 16:00
"Dit is frustrerend," zegt Janssen die sinds kort de favoriete diepe spits is bondscoach Danny Blind.
AZ-spits Vincent Janssen heeft het helemaal gehad met de club uit Alkmaar. Verschillende grote en rijke buitenlandse clubs hebben namelijk al laten weten dat ze hem maar wat graag willen inlijven, maar AZ is niet van plan om mee te werken. Nou ja: uiteindelijk wil de club wel overstag, maar dan alleen als die andere clubs een recordbedrag neerleggen.
En dat is een beetje gek. Tottenham Hotspur, uit de Engelse Premier League, heeft namelijk al een ongelooflijk hoog bod uitgebracht, zeker voor Nederlandse begrippen. De Londenaren boden maar liefst 18 miljoen euro voor de spits. Dat is geen sinecure.
De reactie van AZ?
Nou, laat ik het zo zeggen: er kwam geen reactie. De Alkmaarders doen alsof het bod van 18 miljoen ver beneden hun waardigheid is.

Technisch directeur Max Huiberts van AZ vindt juist niet dat er al een marktconform bedrag op tafel is gekomen voor Janssen. ,,Wij hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de marktwaarde van Vincent. Door mensen te benaderen die daar verstand van hebben bijvoorbeeld."

Janssen begint zich onderhand terecht enigszins op te winden:

"Ik heb mijn keuze kenbaar gemaakt bij AZ. Tottenham Hotspur heeft in mijn ogen een hoog bod uitgebracht. Er is een bod geweest in de buurt van bijna achttien miljoen euro. Maar AZ wil niet eens om tafel. Ik wil graag zo snel mogelijk bij een nieuwe club aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen beginnen. Dit is een frustrerende situatie voor mij. Ik hoop dat de clubs eer alsnog snel uitkomen. Het is niet zo dat ik het niet naar mijn zin heb bij AZ, dat niet. Ik heb hier een fijn jaar gehad. Maar de club weet ook dat ik een volgende stap in mijn ontwikkeling wil maken."

Klinkt natuurlijk bijzonder logisch en je kunt je er iets bij voorstellen dat Janssen het even helemaal gehad heeft met AZ. Toch is er een andere kant aan dit verhaal: Janssen speelt nog maar een jaar bij AZ terwijl hij in 2015 een contract tekende voor drie seizoenen. Hij heeft er dus nog twee te gaan. Als je je handtekening onder een contract zet moet je niet zeuren als de andere partij je er vervolgens aan wilt houden. Dan had je maar niet moeten tekenen... of eisen dat er een transferclausule zou worden opgenomen in de verbintenis. Dit betekent dat een speler bij een bepaald bod zijn contract mag ontbinden. Als Janssen dat een jaar geleden gedaan had was hij nu vrijwel zeker al weggeweest: niemand had toen immers kunnen vermoeden dat buitenlandse clubs bereid zouden zijn om 18 miljoen euro voor hem te betalen. 5? Ja. 8? Misschien ook nog wel. Maar 18? Echt niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten