We worden gepiepeld: Duitsland valt niet onder nieuwe EU-richtlijn voor pensioenen

Geen categoriejun 30 2016, 15:00
Angela Merkel wil 'meer, meer, meer' Europa. Maar dan wel voor anderen, niet voor zichzelf.
Zoals wij eerder berichtten zijn de meeste oppositiepartijen in de Tweede Kamer (D66 en GroenLinks uitgezonderd, natuurlijk, maar dat komt doordat ze het megalomane Europese project van harte steunen) er absoluut niet over te spreken dat ze maar één dag de tijd hadden om de nieuwe EU-richtlijn met betrekking tot het pensioenstelsel te lezen en te analyseren. Zelfs Kamervoorzitter Arib vond de gang van zaken onacceptabel. Staatssecretaris Klijnsma had de echte tekst namelijk zolang mogelijk verborgen gehouden voor het parlement en gaf die pas inzicht toen ze daartoe gedwongen werd.
https://twitter.com/PieterOmtzigt/status/748196114768224256
In het debat waarin Arib de staatssecretaris flink aanpakte spraken de debatspartners ook over de rol van Duitsland in de richtlijn, en dan met name over het feit dat Duitsland er grotendeels van uitgezonderd wordt. Ja, dat lees je goed: de richtlijn geldt wel voor ons, maar niet (geheel) voor onze Oosterburen. Zoals Pieter Omtzigt (CDA) zei:

"De richtlijn gaat exclusief over Nederland. Na het vertrek van het Verenigd Koninkrijk is 60% van het pensioenvermogen in heel Europa Nederlands: 15 miljoen Nederlanders hebben 1.200 miljard euro, terwijl de andere 400 miljoen inwoners van de EU minder hebben. Duitsland heeft een uitzondering van ongeveer 100% bedongen in rechtsoverweging 16."

Paul Ulenbelt van de SP was het daar helemaal mee eens. Ook hij was geschokt dat deze nieuwe regelgeving wel voor ons geldt, maar niet voor onze dappere, eurofiele oosterburen:

"Ik heb het wel gelezen, gisteravond. Ik heb alles aan de kant gegooid. Het waren 100 pagina's. Het is onverantwoord. Heel Duitsland wordt uitgezonderd. Daar wisten we allemaal helemaal niets van. Steun voor het verzoek van de heer Omtzigt, want dit kan zo niet."

De motie in kwestie stelde:
Screen Shot 2016-06-30 at 15.21.22
Dat verzoek van Omtzigt werd, hoe kan het ook anders, afgewezen door PvdA, VVD, GroenLinks en D66: de vier grootste eurofiele clubs in het parlement. Want stel je voor dat je als Tweede Kamer je taken daadwerkelijk serieus neemt.
Opvallend is dat staatssecretaris Klijnsma niet reageerde op de vragen en opmerkingen over het uitsluiten van Duitsland. Blijkbaar is dat dus een bijzonder gevoelig onderwerp -- en terecht, natuurlijk. Waarom zou Duitsland zich er niet aan moeten houden en wij wel? Wat maakt Duitsland zo bijzonder dat dat land een uitzonderingspositie behoeft?
De vragen stellen is ze beantwoorden: Duitsland is groot en machtig, Nederland niet. Duitsland verdedigt zijn belangen wél, het laffe groepje eurofielen dat ons leidt heeft daar het lef niet voor. En ondertussen staat Duitsland er wel op dat de Europese integratie steeds verder gaat en dat we uiteindelijk eindigen met een Europese superstaat die zelf belastingen heft én een eigen leger heeft -- geleid, natuurlijk, door Duitsland.
Het zal vast niet politiekcorrect zijn om het op te schrijven, maar dat maakt het niet minder waar: Duitsland heeft zijn droom van Europese eenheid, die twee wereldoorlogen opleverde, nog niet opgegeven. Sterker nog, ze zijn dichterbij dan ooit om die droom te verwezenlijken. Alleen dit keer niet door middel van geweld, maar door financiële spelletjes en een enorme, machtige bureaucratie geleid door Berlijnse lakeien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten