Donald Trump presenteert een prima running mate, maar hierom zal dat weinig uitmaken

Donald Trump heeft vandaag, later dan gepland, zijn running mate bekend gemaakt.

Eigenlijk zou hij de aankondiging al eerder doen, maar door de zoveelste gruwelijke aanslag in Frankrijk donderdagavond, vond zelfs Trump het ongepast om de aandacht op hem te vestigen. Daar schijnt hij nu geen moeite meer mee te hebben, want vrijdagmiddag heeft hij zijn keuze voor running mate alsnog bekend gemaakt.

De man die Trump hypothetisch gezien zou steunen als vice-president als deze de presidentsverkiezingen van november zou winnen, is niemand anders dan Mike Pence, de huidige gouverneur van de staat Indiana. Ik zeg hypothetisch, want de kans dat de Geert Wilders van Amerika daadwerkelijk de nieuwe bewoner van het Witte Huis wordt, is minimaal.

Tot voor kort werd verwacht dat Trump een running mate zou kiezen met net zoveel energie als hijzelf, om zijn campagne nog wat extra kracht bij te zetten. Dat is Pence echter alles behalve want een veel degelijkere en misschien wel saaiere keuze dan Pence kun je niet snel maken. Het is duidelijk dat zijn campagneteam probeert om het grote, ontevreden deel van de Republikeinse partij te paaien met deze keuze. Tot op dit moment was dat in ieder geval nog niet gelukt: zo is het nog maar de vraag of prominente Republikeinen überhaupt willen spreken op de conventie van aanstaande maandag, waar Trump officieel als presidentskandidaat van de GOP zal worden benoemd.

Pence is een heel doorsnee conservatief, die qua sommige dingen lijnrecht tegenover de uitgesproken kandidaat staat. Zo moet hij bijvoorbeeld, net als het gros van de Republikeinen, weinig hebben van de overdreven rethoriek jegens vrouwen, latino’s en moslims. Het is aannemelijk dat deze man daardoor iets van de twijfels kan wegnemen bij het Republikeinse electoraat, maar dat zal de twee de verkiezingsoverwinning niet weten te bezorgen. Nadelig is het feit dat Pence niet uit een zogenaamde swing state komt, een staat waar niet zeker is wat er gestemd zal worden. Indiana heeft bij de laatste vijf presidentsverkiezingen maar liefst vier keer voor de republikeinse kandidaat gekozen, waardoor dit voordeel eigenlijk teniet gedaan wordt (hoewel er twijfels bestaan of dit running matevoordeel wel echt bestaat).

Zelfs wanneer Trump de traditionele Republikeinen alsnog aan zich weet te binden, heeft hij de demografie simpelweg tegen zich. Groepen die overwegend Democratisch stemmen, zoals latino’s, maken elk jaar een steeds groter deel uit van de Amerikaanse bevolking. Het is dus per definitie nodig om daar op één of andere manier toch een aantal stemmen van weg te snoepen.Daar toont Trump ook dat hij totaal incapabel is om de volgende president van de VS te worden: er zijn in de recente geschiedenis weinig politici geweest die zó onpopulair zijn geweest als Hillary Clinton, en terecht. Toch heeft Donald het voor elkaar gekregen om met zijn uitermate ongepaste uitspraken zich nóg gehater te maken dan Hillary, wat oprecht zijn grootste prestatie ooit genoemd kan worden. De waarheid is dat waarschijnlijk elke Republikein behalve Trump zou kunnen winnen van deze onbetrouwbare vrouw. Maar nee, het is dit jaar een keuze tussen twee duivels die allebei kwaad zullen brengen. Ik zou bijna zeggen: laat Obama nog maar even vier jaar zitten, en laten we het dan nog allemaal eens overdoen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. ceteris paribus

  De man is tegen abortus en homorechten (waar Trump geen moeite mee heeft) en sprak zich uit tegen de racistische retoriek van Trump over moslims en latino’s.
  Peppie en Kokkie, dat wordt wel geestig.

  1. Ali Yas

   Racistisch tegen moslims en latino’s? Volgens mij is het eerste een groep aanhangers van een voor ons erg vervelende vorm van staatsinrichting, ik zou niet weten hoe het woord “racisme” daarop betrekking kan hebben.

   1. ceteris paribus

    Ali Yas speelt voor de honderdste keer het semantische spelletje volgens welke racisme alleen betrekking kan hebben op huidskleur en mensenrassen, terwijl zou kunnen weten dat mensenrassen niet bestaan en racisme en ruimer definitie kent dan dat.

    Ik ga het hem niet coor de honderdste keer uitleggen.

    1. C.oitus

     Waar heb je het allemaal over, je probeert intelligent te doen maar het is en blijft allemaal warrig wat je zegt, ja ik weet dat je gaat zeggen dat ik daar de intelligentie niet voor heb bla bla, maar je zit te schuimbekken achter je toetsen bord. volgens mij berijpt alleen een islamaanhanger of een links vertroebelde geest jou. Maar goed die zijn per definitie al zwaar gestoord.

     1. ceteris paribvs

      Ja hij schept altijd op dat hij beter Nederlands kan dan ik…Maar hé, Koreaans is onze moedertaal, dus erbarme dich.

 2. C.oitus

  https://www.youtube.com/watch?v=yeJ-iv3MOTo, speciaal voor jou cp. Maar je bent een hond en een slecht mens, ik heb jou wel eens verteld dat jou kop onder een hakblok komt. En geloof mij dat gaat echt een keer gebeuren of je moet 80 plus zijn met een slechte conditie.

 3. Seneca

  @C.oitus
  Ik heb grote bezwaren tegen uw classificatie van cp. U noemt hem een hond en dat is een bijzonder grote belediging van de hond in het algemeen. Elke vergelijking van cp met een creatuur uit de dierenwereld is een belediging. Zelfs de vergelijking met een rat of kakkerlak is een belediging voor deze diertjes. Wilt u hiervan goede nota nemen?

  1. ceteris paribus

   C.oitus en Seneca zijn de topdebaters van DDS, dat zie je in één oogopslag.

   1. Marieke

    Echt mensen die ervoor zorgen dat de DDS inhoudelijk op topniveau staat

 4. Niek

  Goeie vent die Pence lijkt me; wedergeboren Cristen (dus geen nepchristen), 30 jaar getrouwd en drie kinderen. En natuurlijk dus ook tegen (de praktijk van; niet tegen de personen) viezerikken zoals homo’s, pedo’s en allen die verder gaan zoals bestialiteiten, de Al Quran letterlijk praktiseren, illegalen, Hussein Obama, de corrupte Clintons, nsb landverraders die ‘wilkommen’ roepen tegen iedereen die rechtmatig wil genieten van onze jarenlang opgebouwde maatschappij en cultuur door plichten, DDS kortzichtige Sybren’s en trollen op DDS als Simon Paardepis c.s., en ander gajes.

  1. ceteris paribus

   Je kunt aan alles merken dat Niek wordt geleid door de liefde van Christus.

 5. toetssteen

  “weinig hebben van de overdreven rethoriek jegens vrouwen, latino’s en moslims.”

  Ik zal het even specificeren: Het spijt me het te moeten zeggen, maar er is een richting na de mouwen op meiden, we gaan het zelf maken een categorie opgestaan die mijn vrouw (ex gynaecologe, beschrijft als rooie alfa’s die uitblinken in verloren idealen die al meer dan bereikt zijn.)

  Latino’s. Mja, zeg maffia, toets het in en de kauwgomballen rollen zo in uw hand. Is het erg dom om te stellen dat dat spul beter aan de andere Mex zijde van de muur zou moeten blijven?

  Moslims, mja, die ‘praten ‘ we voor zichzelf, kaboem eh boem, knal enz.

  Homo’s…. Tja, als ik nu jong zou zijn zou ik niet trouwen. Nee, niet omdat ik ineens niet meer van mijn vrouw hou, maar het is zo’n achterhaald ding. Ooit bedoeld voor de rechten van de nabestaanden (kinderen) is het feitelijk een volstrekt nutteloos ding. Enkeltje notaris en alles vastleggen, wat u er meer van maakt, mag u fijn zelf weten. Scheelt hopen geld. Romantiek, huh? Lees niet meer zoveel romannetjes.
  Abortus, vrije keuze, maar ertegen zijn op persoonlijke basis, dat is uw particuliere mening en niemand zou u mogen moeten kunnen dwingen om een abortus te plegen.

  Kortom, u moet het lijstje nog maar eens nalopen en dan zult u ontdekken dat het een en ander weinig afwijkt van wat Ron Paul bijvoorbeeld stelt. Het is aan u in persoonlijke zaken, maar laat dat mogen.

  Even een p.s. Ik ben stuk extra belegen kaas, maar het is retoriek.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.