Gewapende overvaller faalt verschrikkelijk, allemaal dankzij deze geweldige eigenaar

Je schrikt je natuurlijk het lazarus als een gewapende overvaller ineens je restaurant komt binnengestormd, en je om al je geld vraagt. Maar deze eigenaar? Die weet alles als een fokking baas te doorstaan!

Wat moet je doen als een gewapende overvaller doodgemoedereerd je toko komt binnenzetten en op hoge toon eist dat je de inhoud van de kassa leegt in zijn tas? Veel mensen zouden zeggen: werk gewoon mee, dat is het veiligste voor iedereen.

Maar Said Ahmed, die hier het slachtoffer van zo’n brute overval dreigt te worden, is het daar niet mee eens. Hij heeft een andere – succesvolle! – strategie: negeer de oproerkraaier gewoon volkomen, en ga gewoon verder met het uitdelen van afhaalgerechten:

Said legde aan de Engelse pers graag uit waarom hij zo kalm bleef, en de overvaller gewoon doodleuk negeerde:

“Deze man wilde mij angst aanjagen, en ik besloot dat hij dat niet ging doen. Ik deelde de klant z’n eten uit, omdat ik wilde dat hij het restaurant zou verlaten en niet meer in gevaar was,”

Aldus Said over z’n ontspannen move. Maar er zat ook een andere tactiek achter:

“De overvaller was behoorlijk in de war gebracht door mijn gedrag. Hij wilde me laten schrikken maar ik schrok niet, dus ik nam op die manier zijn macht weg.”

De heldhaftige restauranteigenaar trok – zoals je op het filmpje ziet – dan uiteindelijk ook aan het langste eind. De overvaller weet zich niet zo goed raad met de situatie en vertrekt maar. De politie is vanwege z’n mislukte poging desalniettemin op zoek naar de man. Laten we hopen dat hij niet alleen door deze restauranteigenaar afgedroogd wordt, maar uiteindelijk ook door de rechter!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.