Herinner je de Ice Bucket Challenge van 2014 nog? Dit is het ongelooflijke resultaat van die geweldige inzamelingsactie

Kun jij je nog herinneren dat, twee jaar geleden, iedereen ineens meedeed aan de zogenaamde ice bucket challenge?

De idee was simpel: mensen gooiden een enorme emmer met ijskoud water over zich heen in een poging om aandacht te vragen voor de strijd tegen ALS, een vreselijke spierziekte. Iedereen deed mee: van gewone, onbekende mensen tot politici, BN’ers en Hollywood-sterren.

Hoewel sommige mensen kritisch waren over de challenge blijkt nu dat de organisatoren geweldige successen geboekt hebben. Naar aanleiding van de actie is er namelijk zoveel geld opgehaald dat wetenschappers goed onderzoek hebben kunnen verrichten waardoor er meer bekend is over ALS dan ooit tevoren:

als27n-1-web

People thought it was silly two summers ago, but the Ice Bucket Challenge Internet sensation actually gathered enough funds to make an important breakthrough in ALS research.

The University of Massachusetts Medical School’s Project MinE recently discovered the gene that is responsible for ALS. Project MinE scientists were able to research this gene with help from the ALS Association, which donated $1 million from the Ice Bucket Challenge.

Zo zie je maar weer dat wij als mensen wel degelijk heel veel kunnen bereiken als we onze krachten verenigen!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.