Is Max Verstappen de Lionel Messi van de Formule 1?

Max Verstappen is er gisteren op nagenoeg ongelooflijk wijze in geslaagd om op het podium te eindigen bij de GP van Oostenrijk.

Het Nederlandse talent reed op de derde plaats, maar kon in de laatste ronde Nico Rosberg nog inhalen nadat die weer een aanvaring had gehad met Lewis Hamilton. Hoewel Kimi Raikkonen nog even aandrong hield hij de Ferrari coureur ‘gewoon’ achter zich.

Naderhand werd Verstappen natuurlijk weer overgoten met complimenten. Dat een Mercedes won, oké, iedereen had dat zien aankomen. Die wagen is gewoon veel sneller dan de rest.

Maar nummer twee worden op het thuiscircuit van Red Bull, zijn team, en dat door Raikkonen achter zich te houden én per ronde een halve seconde sneller te zijn dan teamgenoot Daniel Ricciardo? Dat is werkelijk een fantastische prestatie.

Want dat wordt nog weleens vergeten in Nederland: we vinden Verstappen allemaal een toptalent, maar vergeten dat dit ook voor Ricciardo geldt. Als je een top 5 moet maken van snelste coureurs in de Formule 1 staat Ricciardo daar al enkele jaren in.

Het zegt bijzonder veel over Max dat hij nu al sneller is — in de races — dan zijn teamgenoot, die toch ook bijzonder getalenteerd is en een mogelijke toekomstige wereldkampioen.

Sterker nog, gezien Max’ prestaties dusverre en zijn jonge leeftijd moeten we ons maar eens gaan afvragen of we hier niet te maken hebben met een ‘eens in de 100 jaar’-talent. Is Max de Formule 1 versie van Lionel Messi? Een atleet die zijn sport op zo’n ongelooflijk hoog niveau uitoefent dat hij zijn tegenstander gemakkelijk even oprolt?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Houtlijm

    Max Verstappen is inderdaad een supertalent met ongekende eigenschappen. Hij is koelbloedig, scherp, geconcentreerd, snel, gemotiveerd, overziet alles, pakt de kleinste kansen, zit boordevol ambitie, schat zichzelf juist in en kent zijn (weinige) tekortkomingen. Een genot om naar te kijken en een aardig mens.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.