Islamitische oma vergiftigt haar eigen kleinkind. De reden? Haar schoondochter at tijdens Ramadan

Ze gaven de baby kruiden waar hij alleen maar zieker van werd…

De Ramadan hoort een maand voor bezinning en gebed te zijn. Helaas lijkt de islamitische vastenperiode voor veel moslims eerder een vrijbrief voor onderdrukking en geweld. Hoe ver dat gaat, bewijst het tragische verhaal van deze Oegandese moeder en haar baby. De 24-jarige christelijke Angel Nabirye was getrouwd met een moslim, samen woonden ze in een dorp in Oeganda. Een paar weken geleden kwam Angels schoonmoeder naar haar toe, met de vraag waarom Angel niet vastte tijdens Ramadan, schrijft Morning Star News.

“Ik moet mijn baby borstvoeding geven, want ze is ziek”, vertelde Angel.

Volgens de islam is het voor niet-moslims en jonge kinderen niet verplicht om te vasten tijdens de Ramadan. Angel en haar baby deden dus niets verkeerd. Maar haar schoonmoeder zag dat anders: ze vertelde haar zoon dat zijn vrouw de Ramadan had verbroken. De volgende dag kwam de schoonmoeder weer op bezoek bij Angel. Ze had ‘geneeskrachtige’ kruiden meegenomen om aan haar zieke baby te geven, zodat ze snel beter zou worden. Angel vertelt wat er toen gebeurde:

“Ze had kruiden meegenomen voor mijn baby, die ik aan haar gaf. Maar na drie uur ging het steeds slechter met mijn kindje, en ik bracht haar snel naar het ziekenhuis. Het was te laat: toen ik bij het ziekenhuis aankwam, was mijn kind overleden.

De dokter deed direct enkele tests, en concludeerde dat de baby was vergiftigd. Door haar eigen oma… De echtgenoot van Angel, Kamwa, stuurde direct familieleden naar het ziekenhuis om het lichaampje van zijn dochter op te halen om te worden begraven. Ze kwamen terug met het lichaam en wilden het direct begraven, volgens de islamitische gewoonte. Maar Angel protesteerde: ze wilde dat haar familieleden ook bij de begrafenis zouden zijn.

Haar man en schoonmoeder waren woedend dat ze haar dochtertje niet onmiddellijk wilde begraven, en scholden haar uit voor “ongelovige” en “heiden”. Later die avond arriveerden Angels moeder en zussen – allen christelijk. Hun schoonfamilie gaf hen thee met chloroform, waardoor ze allemaal in slaap vielen. Toen ze de volgende morgen wakker werden, was het lichaam van de dode baby nergens te bekennen.

De imam en de islamitische schoonfamilie van Angel verbood haar om naar de baby te zoeken, en gaven de christelijke familie zelfs een pak slaag toen ze niet direct weggingen. Hoe wreed kun je zijn?

Vervolging van christenen komt steeds vaker voor in Oeganda: een maand geleden werd een 50-jaar oude dominee dood gevonden, nadat hij al meermaals was bedreigd vanwege zijn geloof. Moslims hadden de dominee gewaarschuwd om zijn ‘leugens’ niet langer te verkondigen, anders zou ‘het oordelend zwaard van Allah’ hem straffen. Hetzelfde is dus gebeurd met deze jonge baby, alleen omdat haar moeder niet vastte tijdens Ramadan. De volgende documentaire vertelt meer over de onderdrukking van christenen in Afrika:

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. van Urk

    Laatst nog een stukje gelezen van een Nigeriaanse moslim die zijn, tot het christendom bekeerde 9 jarig zoontje, vast aan een boom had gebonden en hem had verbrand. De achterlijke islam zet mensen gewoon tot het moorden van hun eigen familie en kroost.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.