Nationalistische pagina ‘Nederland mijn Vaderland’ tijdelijk offline gehaald door Facebook

Al Qaeda, ISIS en Hamas mogen hun Facebook-pagina’s houden, maar wee je gebeente als je een trotse Nederlander bent. Bij het minste of geringste wordt je pagina dan offline gegooid door de links-radicalen van Facebook.

Voor de duidelijkheid, ik ben zelf geen nationalist. Ik heb weinig tot niets met het nationalisme. Nationalisme is feitelijk dat je ‘trots’ bent op je land, volk en cultuur omdat… Nou ja, omdat je toevallig op een bepaalde plek geboren werd. Behalve een “wij tegen zij” gevoel zit er verder weinig achter.

Daar komt bij dat nationalisten maar al te vaak de grens overschrijden tussen ‘cultuurkritiek’ (op anderen) en racisme. Met dat soort types wil ik niets te maken hebben.

Dat gezegd hebbende is het wel erg vreemd dat Facebook er geen enkele moeite mee heeft dat allerlei radicaal-islamitische organisaties een Facebook-pagina hebben, maar dat Nederlandse (en andere Europese) nationalisten het stelselmatig moeten ontgelden:

Moderator Thomas van Elst opende zaterdag de Facebook-app en wist het meteen. „Ja hoor, wij zijn aan de beurt.” Een felrode balk, een uitroepteken. Het lijkt erop dat je pagina niet voldoet aan de richtlijnen van Facebook.

De pagina ‘Nederland mijn Vaderland’, met 252.000 likes de grootste „nationalistische” community van ons land, is door Facebook offline gehaald. De beheerders hebben bezwaar aangetekend, maar verwachten er weinig van. Eerder dit jaar haalde Facebook andere nationalistische pagina’s definitief uit de lucht, samen waren die goed voor bijna 200.000 likes.

Ondertussen staat de pagina weer online. Het is Van Elst niet helemaal duidelijk waarom zijn pagina precies offline werd gehaald. Facebook geeft alleen een algemene melding dat er geklaagd was over content. Wie die klagers waren of waar ze precies over vielen weet niemand.

Nou ja, dat is niet helemaal waar. Eigenlijk weten we het natuurlijk wél: Nederland mijn Vaderland moest het ontgelden omdat het een nationalistisch-Nederlandse pagina’ is (en daar ronduit voor uit komt).

Opmerkelijk genoeg lijken de meeste posts op Nederland mijn Vaderland over mooie Nederlandse zaken te gaan. Er staan foto’s van de grote steden op, Nederlandse vlaggen, windmolens, en de Nederlandse cultuur wordt verheerlijkt. Ook staan er posts op over overwinningen van Nederlandse atleten. Op het eerste gezicht zie ik verder geen racistische opmerkingen — in ieder geval niet van de moderators — en ook geen andere content waar mensen echt aanstoot aan kunnen nemen.

Kortom, als je als Facebook zijnde dan een ‘nationalistische’ pagina wilt aanpakken lijkt Nederland mijn Vaderland mij precies de verkeerde pagina om mee te beginnen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Peter Selie

  Nationalistische pagina ‘Nederland mijn Vaderland’ tijdelijk offline gehaald door Facebook, gevalletje van kwetsbaarheidsparadox?

  1. ceteris paribus

   Wie zit er op fascisme en racisme te wachten?

   1. Houtlijm

    Arme drommel, zo ziek in je hoofd…..

   2. LantR.fant

    Waarschijnlijk weet u niet precies wat fascisme en racisme voor dingen zijn. En nee, je kunt het niet eten.
    Maar die feesboekpagina vertoont geen spoortje van rascisme of fascisme.

    Overigens zou je Denk dan ook van feesboek moeten knikkeren, want die doen hetzelfde, maar dan een paar graadjes fanatieker.

    1. Floris

     Dominee Brulkikker ziet overal spoken.

     1. ceteris paribus

      Beste Floris, is het voor jou echt onmogelijk om te discussiëren zonder de opponent voortdurend uit te schelden?

     2. Floris

      Nee heer Brulkikker. Dat is niet onmogelijk. Hoe komt u trouwens aan die lange teentjes? Zit dat in de familie?

     3. ceteris paribus

      Als niet onmogelijk is zou ik er mee ophouden anders blijf je je tonen als een amateur in het debat.

     4. Floris

      Debat draait om argumentatie, heer Brulkikker. Daarin blinkt u niet bepaald uit. U bent hier de amateur. En niet alleen dat. Samen met Svetlana komt u in aanmerking voor de titel ‘De Riseé van DDS. Beseft u dat?

   3. Peter Selie

    Denk dat na het lezen van sommige reaguursels een soort van pavlov reactie bij die linkse trollen oproept wat in werkelijkheid een premature retrogade ejaculatie is, die gelijk door het bloed geslagen wordt en een tunnel visie veroorzaakt bij deze randdebielen…

 2. Peter Selie

  Tja buiten Canada hebben de tot op het bot verwende linkse randdebielen snel last van een cognitieve dissonantie, het onaangename gevoel in het hoofd, welke ontstaat bij kennisname van feiten of meningen van andere reguurders die strijdig zijn met de eigen overtuiging of mening…

  De kwetsbaarheidsparadox: in rijke landen hebben mensen veel vaker last van stress-stoornis
  http://www.welingelichtekringen.nl/

 3. Ni28

  Facebook doet alles voor geld en Al Qaeda, ISIS en Hamas betalen gewoon om te mogen blijven. Veel ruggegraat hebben zij niet maar dat is de verkopers eigen. Ik ben dus geen Facebook liefhebber. En ook geen verkoper. Facebook beschouwt ook alles wat je plaatst als hun eigendom dus is Facebook ook een beetje Al Qaeda, ISIS en Hamas lijkt mij. Jammer dat veel instanties voor Facebook vallen en de contacten via hun laten lopen net als TPO en anderen.

 4. Ni28

  Wie moet ook zo nationalistische pagina bezoeken Dan maar liever een goede terroristische pagina daar beleefd je pas wat. Verneem ik uit sommige reacties die hun kritiek strikt scheiden.

 5. Svetlana

  Heel goed dat Facebook tegen het nationalisme en fascisme strijd door alle pagina’s die daar ook het minst mee te maken hebben te sluiten. Nationalisten zijn gelukkig de paria’s in onze samenleving en dat zal hopelijk zo blijven

 6. Beukman

  Much ado about nothing. Iemand heeft geklaagd, en dat kan voor Facebook een reden zijn om een pagina al dan niet tijdelijk offline te halen.
  We weten echter niet waarover is geklaagd. Wat we wél weten, is dat er op de betreffende pagina regelmatig zeer gore teksten staan: de beheerders komen eenvoudig handen tekort om deze Vigo-achtige berichtjes snel te verwijderen.
  Heel goed mogelijk dus dat hierover geklaagd is. Facebook heeft de pagina weer online gezet. Er is dus helemaal NIETS aan de hand.

  Het enige dat er wél aan de hand is, is dat Facebook foto’s van blote tieten verwijderd, behalve als deze van een lichaam worden afgesneden. Maar goed, het is dan ook een Americaans bedrijf.

  1. ceteris paribus

   Dat bedoelde ik: DDS is niet meer de enige afwerkplek voor de vigo’s van deze wereld.

   1. Beukman

    De vigorisatie van Nederland is niet meer te stoppen.

    1. Houtlijm

     Ceteris en Beukman waren fout, zijn fout en zullen altijd de verkeerde kant blijven kiezen. Omdat het nu eenmaal hartstikke fout zit onder hun hersenpan.

     Hoe komt het dat mensen consequent de verkeerde kant van het spectrum kiest? Welke factoren spelen mee?
     . Natuurlijk graag ‘goed’ gevonden willen worden door gelijkgestemden
     . Zichzelf tot het weldenkende deel van de natie rekenen, wat de door hun
     gelezen media bevestigen
     . Weinig tot geen zelfreflectie hebben – klopt mijn ‘goed’ wel met de realiteit?
     . Totale afwezigheid van humor, dus ook van zelfspot
     . Een megalomane geest die denkt de waarheid in pacht te hebben

     Kortom: rigide persoonlijkheden die gevangen zit in hun eigen cirkelredeneringen.

     1. Beukman

      Hahaha!
      Gelukkig heb jij wél gevoel voor humor, @Lijmpoging!

     2. Peter Selie

      🙂 🙂 🙂

   2. cmsuijkerbuijk

    CP
    Jullie kunnen je socialistische kwakkie toch óók hier kwijt? Of niet soms. Ergo: Je lult (Zoals immer)!

    1. anniejansz1

     Daar kunnen we jou gelukkig niet van betichten met je handboek
     “De ergste 1000 clichés” ….

 7. ikweetwatikwil

  Nu heb ik 3 reacties van CP gelezen. Gelukkig waren het maar korte zinnetjes, dat wel. Ach , ach en die verwijt een ander van, niet kunnen discussiëren .

  En wat betreft mijn vaderland, ja ooit was ik daar trots op, maar dat wordt geweld aangedaan.

 8. anniejansz1

  Tsja, een ban van Facebook, de wereld is te klein.
  Hoevaak ik al een ban heb gehad van DDS en dat alleen maar omdat
  Mijn mening niet overeen kwam met de hoofdredacteur.
  Ergo, die Schelde me in de begindagen regelmatig uit.

  Maar dat terzijde…ik “like” zelfs Nederland mijn vaderland, beetje ouderwetse Hollandsche trots op z’n tijd, best leuk.

  Ik snap dus ook die idioten niet die bij het tonen van een molen direct door het lint gaan of bij een donkere succesvolle Nederlandse atleet direct over dobbernegers beginnen.

  Je volgers heb je niet in de hand…helaas, maar laat ze het maar melden, beter dan je woede opkroppen.

  1. van Urk

   Ik heb van de week al genoeg nationalisme gezien van onze Turkse minderheden . Dus waarom mogen wij niet trots zijn op ons land en zij wel? http://www.socialevraagstukken.nl/we-waren-altijd-al-nationalistisch/

   1. Ni28

    Daar hoor je onze linkse broeders niet over klagen.

  2. van Urk

   anniejanz1@ Die idioten snappen de link met Nederland en molens niet meer en zijn overtuigd dat er op de achtergrond van Nederland juist Turkse vlaggen, Islamitische slagers en bakkers, kamelen of moskee,s geplaatst moeten gaan worden.

  3. Beukman

   @Annie
   Het recept om nooit een ban te krijgen: je moet niet op de pik van de beheerder gaan staan, maar er overheen springen.
   En ik kan het weten.

 9. J.C.

  Eerst moest ik mij, zo leek het in ieder geval, kapot schamen omdat ik in God (van de Joden) geloof, en nu kennelijk weer, omdat ik er graag voor uit wil komen dat ik Nederlander ben in hart en nieren……..? Lijkt mij niet iets om je voor te schamen: ik ben een trotse Nederlander, die gewoon blijft aangeven dat hij in God (van de Joden) gelooft.

  En dan meteen ook maar even het volgende voor de zoveelste keer opbiechten: ik ben voor de EEG, dus niet voor de EU (in navolging van Th. Baudet).

  1. ceteris paribus

   Beste J.C., ik ben met jou van mening dat de God van de Joden er in een godenvergelijkend warenonderzoek heel behoorlijk uitkomt. Beste koop, zou ik zeggen.

 10. nienke

  Iedereen mag trots zijn op zijn land waarom vinden we het vreemd als de Nederlander trots is op z’n land?
  We worden onmiddellijk beticht van racisme als we met de Ned. vlag de straat opgaan, heb honderden turkse vlaggen gezien bij de demonstratie, geen probleem, alle begrip voor hen.
  Het is toch te zot van woorden.

 11. H.Vaes

  Wat is er nou mis mee om voor je eigen vaderland op te komen????
  Dat zou voor iedere Nederlander verplicht moeten zijn.
  Dat laffe en zielige gedoe over hen….die wel de voordelen van het Nederlanderschap willen uitbuiten….maar niet Nederlander willen zijn …wmoet maar eens afgelopen zijn. Nederland is voor de Nederlander en zij die Nederlander willen zijn….de rest moet maar ophoepelen want die hebben hier niets te zoeken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.