Nederturkse ondernemers bedreigen elkaar met allesvernietigende handelsoorlog

De strijd tussen Erdogan-getrouwen en de Gülenisten – zoals in Turkije hevig gevoerd – blijft zich ook maar een weg banen naar Nederland. Zelfs in het midden- en kleinbedrijf kan de onderlinge Turkse machtsstrijd worden gevoeld.

Om gelijk maar met de deur in huis te vallen: het Eindhovens dagblad opende gisteren de kranten met een schrikbarende kop. Over hoe een hele groep mensen in Nederland op slag is veranderd in een boeman en een paria, en moet vrezen voor have en goed:

Wie verder leest, ziet dat Nederland een soort slagveld is geworden voor inter-Turkse fitties. Ons land heeft helemaal niets te maken met Erdogan of Gülen, maar toch wordt tussen de twee groepen Turken een gigantische machtsstrijd uitgevoerd. Doel van de Erdogan-fans? Om de (vermeende) Gülenisten in ons land helemaal kapot te maken:

“Arnhemse ondernemers die de Turkse president Erdogan steunen, roepen op tot een boycot van ondernemers die sympathie koesteren voor de geestelijke Fethullah Gülen, de aartsrivaal van de president. Sympathisanten van Gülen vrezen voor een heksenjacht.

Rahmi Gemril, eigenaar van het Arnhemse pluimveebedrijf Gemril, stak zaterdag de lont in het kruitvat. Hij vroeg zijn landgenoten om brede steun om schoon schip te maken met de ‘aanhangers van terroristen’.”

De AKP-boycotters vergelijken de aanhangers van Fethullah Gülen met ISIS-terroristen, en een uitbater van een partycentrum pocht dat hij enkele huwelijksfeesten van Gülenisten heeft geannuleerd. Moet je je voorstellen dat dit gebeurt: vanwege politieke trammelant in een land aan de andere kant van je continent, zie jij ineens een streep gehaald door je bruiloft en moet je andere plannen maken. Bizar.

Het is overigens niet alsof Gülen zo’n lieverdje is, maar deze intimidatiecampagnes zijn in Nederland woonachtige mensen onwaardig. Hier kennen we het principe agree to disagree waar we kunnen samenleven met anderen die niet altijd al onze opvattingen delen. Je hebt hier de mogelijkheid om te zijn wie je bent.

Deze geïmporteerde Turkse stammenstrijd staat daar haaks op. Vecht je Turks-nationalistische vetes alsjeblieft uit in Istanbul of Ankara, maar laat Nederland gewoon met rust. En stop met die opruiende taal, want er gaan zo nog eens gewonden vallen. In Nederland. Vanwege inter-Turkse aangelegenheden: een beter voorbeeld van mislukte integratie kan je haast niet bedenken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Bromsnor

  Erdogan aanhangers; Gülen aanhangers…………….het is een pot nat. Het zijn allemaal islamisten.

  Zowel Erdogan als Gülen willen van Turkije een islamitische staat maken.

  1. Beukman

   @Brom
   Niet waar. Hoewel Erdogan diep van binnen een conservatieve moslim is, is hij vooral een pragmaticus. Na zijn korte periode in de bak in 1998 heeft hij ingezien dat dat een politieke partij in Turkije nooit tot een massabeweging kan uitgroeien, als religie een te grote rol speelt. Sindsdien heeft hij ook geen speeches meer gehouden waarin hij voor de invoering van de sharia pleit.

   1. Bromsnor

    Beukman

    Onder Erdogan is Turkije afgegleden naar een islamitische staat

    1. Beukman

     @Brom
     Niet waar.
     Er is geen sharia in Turkije, maar een westers aandoend rechtssysteem. Vrouwen hoeven geen doekies op, en hebben dezelfde rechten.

 2. Ruud562

  Wellicht zou het een oplossing zijn als we de islam hier verbieden? Waarom? Omdat die zogenaamde vredelievende idiologie staat voor: bedrog, dominantie, geweld, haat, inteelt, intolerantie, moord, onderdrukking, respectloosheid, wreedheid. Kortom, iets wat totaal, maar dan ook niet totaal hier thuishoort! Enne, mijns inziens zijn die oproepen tot “het maken van schoon schip” vele, vele malen erger dan de in de media en door het OM volstrekt uit verband gehaalde “Minder, minder”-uitspraken van Wilders! Dus OM, media, ……

  1. poldi

   En waar blijven de vooraf gedrukte aangifte formulieren bij de politiebureau’s en waar blijven al die protesterende burgemeesters en policor politici ?
   Voor Wilders terechte “minder minder minder” uitspraak buitelde heel vervloekt links Nederland en de media over hem heen.
   Ik zie nog al die protesterende burgemeesters en policor politici die allemaal hun “afschuw” getuigden en trappelden om maar bij Pauw en DWDD aan te schuiven.
   Stelletje vreselijke hypocrieten.

 3. ceteris paribus

  Allesvernietigend, toe maar!

 4. toetssteen

  Verrijking om de twisten van elders hier uit te vechten! Cultuur mensen, ies cultuur!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.