Deze hartverwarmende video toont aan dat Pokémon Go mensen dichter bij elkaar brengt

Deze hartverwarmende video toont aan dat Pokémon Go mensen dichter bij elkaar brengt

Heidi en Ted Cruz. Screenshot © Fox News

Er is niets dat zo'n enorme band schept als samen een Dratini vangen!

Toen Pokémon Go uitkwam, lag er voor de 18-jarige filmmaker Alexander Steinberg een gouden kans klaar. Wie zijn dat eigenlijk, de Pokémon Go-spelers? Tijd om op onderzoek uit te gaan, en de resultaten die de jongen vond waren op z'n minst verrassend te noemen.

Alexander kwam een fan tegen die onder de naam 'CrobinMaxxis' al die kleine monsterstjes probeert te vangen. Zijn overleden broertje was vroeger een enorme fan van Pokémon:

"Weet je wat mijn favoriete onderdeel aan Pokémon Go is? Allereerst dat mijn broertje en ik Pokémon speelden als kinderen. Uiteindelijk is hij overleden. Maar hierboven heeft hij nog altijd, altijd een betere verdomde verzameling dan ik!"

En wat direct blijkt is dat Pokémon Go niet zomaar een willekeurig spelletje is waarbij mensen wordt aangemoedigd te veranderen in een antisociale zombie. Sterker nog: het tegenovergestelde. Mensen vinden en ontmoeten elkaar, en beleven samen iets moois door samen al die zeldzame Pokémon op te sporen en - hopelijk - te vangen. CrobinMaxxis zei dit het beste:

"Met alle geweld in de wereld, agressie, al dit verdomde racisme. Kijk eens om je heen hier. Zie je dit?" En dat wijst Crobin naar de mensenmessa. "Geen twee personen zijn hier hetzelfde. En iedereen heeft het enorm naar de zin. Dít is wat de wereld nu nodig heeft.

Amen!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties