Lewis Hamilton is niet normaal: overleeft klap van 12 G

Geen categoriejul 24 2016, 15:00
Een normaal mens is bij een kracht van G 6 al buitenwesten. De Formule 1-coureur Lewis Hamilton lacht daar alleen maar om.
Mercedes-coureur Lewis Hamilton is al jaren één van de beste en snelste mannen in de Formule 1. De Brit is meervoudig wereldkampioen en doet ook dit seizoen mee voor de titel.
Alleen daardoor al weten dat Hamilton een opzienbarend mens is. Het is immers niet voor iedereen om met die enorme snelheden over een circuit te denderen en dan toch nog kalm te blijven. Hamilton doet dat zonder enig probleem.
Maar er is nog iets dat Hamilton anders maakt:

Lewis Hamilton blijkt bij zijn crash tijdens de vrijdagtraining voor de Grote Prijs van Hongarije, een klap van 12 G-krachten te hebben weerstaan. Bij een ’normaal’ mens is 6 G al genoeg om buiten westen te raken, maar de Mercedes-coureur voelde zich alleen even duizelig en liep een tijdje mank.

De International Autosport Federatie (FIA) wilde dat Hamilton na zijn crash behandeld zou worden in het ziekenhuis. Op zich is dat niet zo gek: 12 G is echt ongelooflijk. Feitelijk had Hamilton dood moeten zijn, of in ieder geval ernstig gewond.
De Formule 1 coureur denkt daar zelf echter heel anders over:

"Ik word moe van de bemoeizucht van de FIA. In de motorsport rijden ze ook met gebroken benen en polsen rond, in de Formule 1 nemen ze je polsslag op voordat je de baan op mag. Ik geef toe dat de klap flink was, maar meer ook niet."

Eén van de redenen dat Hamilton de klap wél kon verwerken is dat hij als Formule 1-coureur erg veel aandacht aan zijn nekspieren besteedt. Die moeten namelijk erg sterk zijn om om te gaan met snelheden van 300 kilometer per uur of meer. Blijkbaar neemt Hamilton dit deel van zijn voorbereiding zo serieus dat hij werkelijk alles aan kan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten