NOS steekt kop in het zand: ‘bloedbad in Nice heeft niets te maken met islam’

De NOS meldt dat de verdachte er niet als een gelovige moslim uitzag, maar verzwijgt de juichende reacties van ISIS-aanhangers op de aanslag.

Je kunt er inmiddels de klok op gelijk zetten wanneer er ergens een aanslag wordt gepleegd door een moslim. Binnen de kortste keren word je om de oren geslagen met de bewering dat zo’n aanslag “niets met de islam te maken heeft”, dat de “ware islam” juist vredelievend is en melden linkse politici dat het vooral erg is dat zo’n aanslag slecht afstraalt op de islam (aldus Alexander Pechtold na de aanslag op Charlie Hebdo).

En ja hoor, ook na de gruwelijke aanslag in Nice is het weer zover. Prominent op de voorpagina van de NOS-website:

Schermafbeelding 2016-07-15 om 17.11.08

Volgens de buurman van de verdachte, een 31-jarige Tunesiër genaamd Mohamed Lahouaiej Bouhlel, heeft de aanslag niets met de islam te maken. De NOS citeert:

“Hij heeft niets met religie, hij bidt niet, hij doet niet aan de ramadan. Hij is een depressieve man die in scheiding ligt. Hij woont alleen en hij heeft financiële problemen.”

De NOS citeert niet alleen de buurman, maar vermeldt er zelf ook nog bij dat de man er niet uitzag als een gelovig persoon. Waarom citeert onze staatsomroep een bewering van één of andere buurman zo prominent op de voorpagina, terwijl alle aanwijzingen in de richting van ISIS wijzen? Het feit dat ISIS-accounts juichende reacties plaatsten na de aanslag, wordt door de NOS niet vermeld. Kennelijk past dat toch minder goed in het straatje van de Hilversumse media.

Beweringen dat de aanslag niets met de islam te maken hebben, worden op de voorpagina geplaatst, maar aanwijzingen dat ISIS deze aanslag op zijn geweten heeft worden niet genoemd. De NOS is ooit opgericht om ons te informeren, maar lijkt meer geïnteresseerd te zijn in het verkondigen van een eenzijdig verhaal dan in het vertellen van de feiten. Schandalig.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

94 reacties

 1. ceteris paribus

  Ik geloof dat Paul onaangenaam getroffen is door deze feiten.

  Geeft niet hoor, vandaag stond dit blog al weer stijf van de islamofobe bijdragen. Die hetze gaat echt gewoon door hoor.

  1. Hendrik Groen

   Wat wilt u met die link bereiken?
   Tegen dit soort terreur is geen kruit gewassen.
   Het zijn de domme en angstige mensen die dat niet inzien.

 2. Hendrik Groen

  DDS geeft lesje hersenspoeling.
  Om te kotsen !

  1. Wim

   Kom op Sarko het is een melding en nog wel met Bron van DSS.
   Het zijn domme en angstige mensen wat is jou slimmigheid dan.

   1. Wim

    Gevonden jou slimmigheid Sarko, het is de schuld van Wilders.

   2. Hendrik Groen

    Sarko ?

    1. Peter Selie

     Valt mij nog mee dat je niet over dhr. Wilders los gaat sarko, of je durft het nog niet al te gek maken met je nieuw DDS-account, hoe gek kan een reguurder worden om zijn zin door te drijven. Doet mij denken aan de Spits Nieuws periode waarin bijna alle reguurders jou door hadden ex ambtenaartje…

  2. Houtlijm

   Zou Hendrik Groentje misschien kunnen aangeven wat precies de hersenspoelende elementen in het artikel zijn?

   1. Hendrik Groen

    Kijk naar de vraagstelling waarin u al begint met het het kleineren van uw discussie partner.

    1. ceteris paribus

     Straks wordt u door Houtlijm voor antisemiet uitgemaakt, beste Hendrik. Het is geen slim figuur.

    2. Houtlijm

     Hendrik Groen gebruikt zelf stevige taal (Het zijn de domme en angstige mensen die dat niet inzien. En: DDS geeft lesje hersenspoeling. Om te kotsen!). Maar een kleine toespeling op zijn (nick)naam brengt hem volkomen van slag. Bent u wellicht in de leer bij de heer Ceteris Paribus?

  3. Floris

   Hendrik Groen aka Sarko solliciteert alweer naar een ban. Hopelijk heeft hij snel succes!

   1. Hendrik Groen

    Even googlen naar Sarko.
    Aanval op eigenaar Blog DDS eindigde met een ban.

    1. Floris

     “Aanval op eigenaar Blog DDS eindigde met een ban.”
     —————————————————-
     En toen ben je waarschijnlijk zoete broodjes gaan bakken en mocht je onder een andere naam terugkomen. Dat heeft dominee Brulkikker al een keer of 10 gedaan hier.

     1. Julius

      Wanneer heeft de paranoia bij jou toegeslagen? Is dat al lang geleden? Of pas sinds kort…

      Onvoorstelbare mafkezen hier.

   2. ceteris paribus

    Floris probeert iemand een ban aan te smeren. Beetje laf.

 3. Bromsnor

  De grootste verdedigers en goedpraters wat de islam betreft kan je tegenwoordig vinden bij de media. En vooral de publieke omroep.

  Wegkijken en/of ontkennen. Dat is het devies

  Dat de islamitische aanslagpleger “Allahu Akbar” riep tijdens zijn daad word niet genoemd. Ook niet de aanslag op die speciale dat een symbolische betekenis heeft.

  “The truck driver, who was known to police, was said to have shouted ‘Allahu Akbar’ – God is great in Arabic – before being killed in a clear suicide mission. Pro-ISIS groups have been celebrating the attack, orchestrated to coincide with France’s most important national holiday.”

  Iedereen weet dat natuurlijk aanslagen gepleegd door moslims te maken hebben met de islam die als inspiratiebron fungeert. Maar de media zullen dat feit niet erkennen.

  De volgende aanslag word al voorbereid.

  EXCLUSIVE -Top Jihadist: Our Brothers Already Prepping The Next Major Attack Against France, Infidel States
  http://www.breitbart.com/jerusalem/2016/07/15/exclusive-top-jihadist-brothers-prepping-next-major-attack-france-infidel-states/

   1. Bromsnor

    CP

    De aanslagplegers van 9/11 dronken alcohol en gingen naar de discotheek. Dus dat zegt niets.

    Maar de media zullen alles aangrijpen om maar te “bewijzen’ dat deze man geen echte moslim was. Om zo de link naar de islam te kunnen ontkennen. Ondanks dat Europa (en de wereld) word geteisterd door moslims die aanslagen plegen.

    Dat de man bij zijn daad “Allahu Akbar” riep en de aanslag plaats had op een symbolische dag word genegeerd.

    1. ceteris paribus

     De aanslag op de Twin Towers had ook niet zoveel te maken met de islam, Bromsnor. Bin Laden had een politiek appeltje met de Amerikanen te schillen. Hij probeerde zijn politieke strijd met islamitische retoriek te legitimeren, overigens net zoals George Bush die zijn aankondiging van de smerige onwettige inval in Irak afsloot met “God bless America”.

     God en Allah keken bedroefd toe

  1. Hendrik Groen

   Interessant boek, zal vele ogen doen openen.

   1. Bromsnor

    Hendrik Groen

    Armstrong is een van die mensen die blijft wegkijken en ontkennen en het politiek correcte zeggen.

    Gelukkig zijn er mensen die niet wegkijken.

    “Om aanslagen te verklaren, is een blik op het leven van de Profeet voldoende. Hij rechtvaardigde de politieke moord voor het heil van de islam. En mensen bang maken, terreur uitoefenen, werd voorgeschreven als een nobele methode om paniek te zaaien onder de vijanden van het geloof.”

    http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/1542152/2006/08/18/De-gematigde-islam-bestaat-niet.dhtml

    1. ceteris paribus

     Karen Armstrong wordt gehaat door islamofoben. Ze wijst namelijk op de fundamentele verwantschap tussen de drie mono-theïstische godsdiensten en toont aan dat de geloofsinhoud van de islam, net zo min als die van Jodendom en Christendom, niets verklaart over het politieke gedrag van de volgelingen.

     Dat soort feiten veroorzaakt bij moslimhaters ongemakkelijke cognitieve dissonantie.

     De manier waarop die wordt opgelost doet denken aan de manier waarop de antisemieten dat doen: als de Thorah en de Koran de veronderstelde immanente verdorvenheid van de Joden en de moslims niet voldoende aantoont gaan we creatief grasduinen in de Talmoed en de Hadith.

     1. Ali Yas

      “toont aan dat de geloofsinhoud van de islam (…) niets verklaart over het politieke gedrag van de volgelingen.”

      Proest.

     2. ceteris paribus

      Ali Yas laat listig een tussenzin weg: “net zo min als die van Jodendom en Christendom”.
      Zo praat hij zich er uit.

     3. Ali Yas

      Ceteris denkt dat het voor het correct belichten van de zegeningen van de islam nodig is ook het christendom en het jodendom erbij te betrekken. Maar ik denk dat dat alleen nut heeft als je de aandacht wilt afleiden.

     4. ceteris paribvs

      Meest gebruikelijk is ‘Thora’. Thorah zegt men niet in het Nederlands. Bedoel je met immanente verdorvenheid niet inherente verdorvenheid toevallig? Want wat moet ik me bij transcendente verdorvenheid dan voorstellen?

  2. Bromsnor

   EEN VERGELIJKING TUSSEN DE STICHTERS VAN ’SWERELDS TWEE GROOTSTE RELIGIES

   http://www.answering-islam.org/Dutch/silas/jezusofmohammedeenvergelijking.htm

 4. Ni28

  Oh, en wij ons zorgen maken. Helemaal niet nodig natuurlijk die man was per ongeluk moslim. Wat een gelul! Iemand in scheiding en wat dan ook nog gaat geen vrachtauto met kogelverend glas inhuren en mensen doodrijden. Straks wordt het nog bij Pauw goedgepraat. Vertel het aan al die nabestaanden dat zal vast helpen. Nee, dit is een koelbloedig voorbereide actie van een geloofsfanaat.

 5. Ni28

  Hendrik Groen@ dan gewoon niet lezen en andere blog opzoeken. Joop.nl bijvoorbeeld.

  1. Hendrik Groen

   Een kritische noot op dit Blog is absoluut noodzakelijk.
   Er is meer dan wat DDS voorschotelt.

 6. Ruud562

  Die NOS/NTR, net zo als de VARA, vertellen bewust de feiten niet of spiegelen ons kijkers heel andere kanten voor! Ook zo bijvoornbeeld met de politieaangelegenheden in de VS, de NOS belicht alleen de ‘zielige’ zijden, die van daders. Vrijwel zeker zijn dit de invloeden vanuit de PvdA. Wat dat betreft lijkt Nederland lijkt steeds meer op een Noord-Korea!

 7. C.oitus

  Waarom moest deze man dood gemaakt worden, hij was zichzelf niet lag in scheiding en moest zijn kindje missen, elk moslim leven telt, ik zie het als een misdaad. Deze man was verward en had niet dood gehoeven.
  Het is onze eigen schuld dat er meer aanslagen gepleegd gaan worden, eigen schuld dikke bult.

 8. Ruud562

  Bromsnor
  “De grootste verdedigers en goedpraters wat de islam betreft kan je tegenwoordig vinden bij de media. En vooral de publieke omroep.

  Wegkijken en/of ontkennen. Dat is het devies

  Dat de islamitische aanslagpleger “Allahu Akbar” riep tijdens zijn daad word niet genoemd. Ook niet de aanslag op die speciale dat een symbolische betekenis heeft.

  “The truck driver, who was known to police, was said to have shouted ‘Allahu Akbar’ – God is great in Arabic – before being killed in a clear suicide mission. Pro-ISIS groups have been celebrating the attack, orchestrated to coincide with France’s most important national holiday.”

  Iedereen weet dat natuurlijk aanslagen gepleegd door moslims te maken hebben met de islam die als inspiratiebron fungeert. Maar de media zullen dat feit niet erkennen.”

  Inderdaad Bromsnor, inderdaad!

 9. Floris

  Van der Bas schreef:

  “Je kunt er inmiddels de klok op gelijk zetten wanneer er ergens een aanslag wordt gepleegd door een moslim. Binnen de kortste keren word je om de oren geslagen met de bewering dat zo’n aanslag “niets met de islam te maken heeft””
  ————————————————————————
  De NOS is verworden tot de heraut van het politiek correctisme, een trekpop van de overheid. Van kritische journalistiek is geen enkele sprake meer.

  Iedereen die daar werkt zou zich kapot moeten schamen.

 10. ceteris paribvs

  de islam = religie van de vrede. Wanneer gaan de vreselijk islamofobe racisten hier dat eindelijk eens inzien?

  1. Houtlijm

   Waarom schrijft Paribus zijn naam sinds vandaag als Paribvs?
   Hij moet dan twee keer ingelogd zijn. Wat geen probleem is voor hem natuurlijk: met al zijn subpersoonlijkheden (Beukman, Julius en vele andere) is hij multitasking busy en tig keer ingelogd.

   1. ceteris paribus

    Paribvs is een zieke trol.

    1. Houtlijm

     Je geeft dus toe dat je volkomen gestoord bent? Mooi begin: erkennen dat je ziek in je hoofd bent, is de eerste stap op weg naar genezing.

     1. Floris

      Nee Houtlijm, dat zal hij nooit toegeven. Al krijgen steeds meer mensen in de gaten dat hij inderdaad gestoord is.

      Paribvs (met een v) parodiëert de gestoorde Paribus. Ik vind het wel geestig.

     2. ceteris paribus

      Is het de matennaaier Floris al gelukt om Hendrik Groen een ban aan te naaien?

  2. ElHoussain

   Dag meneer parib V s,

   Ik neem aan dat u de woordvoerder bent van meneer parib U s?

   1. ceteris paribvs

    Yep, hij is m’n schlemiele broertje uit Noord-Korea. Soms moet hij nog een uurtje of twee iets anders doen dan DDS’en, en dan val ik voor ‘m in.

    1. ElHoussain

     U bent nog geestig ook. Nu maar hopen dat uw broertje niet kwaad wordt.
     (Sorry Meneer paribus met een U)

 11. ElHoussain

  Paul van der Bas schrijft:
  “Het feit dat ISIS-accounts juichende reacties plaatsten na de aanslag, wordt door de NOS niet vermeld. Kennelijk past dat toch minder goed in het straatje van de Hilversumse media.”

  Ik zal u uit de droom helpen.
  Isis juicht en bejubelt iedere aanslag die levens kost. Da’s één.

  Twee: Het feit dat deze dader niet met islam bezig was, wordt door Paul van der Bas niet vermeld. Kennelijk past dat toch minder goed in het straatje van deze schrijver.

  http://www.ad.nl/dossier-aanslag-nice/moslimterrorist-nice-dronk-alcohol-en-at-varkensvlees~a5d67523/

  1. Bromsnor

   ElHoussain ………………………………………

   de islamitische aanslagplegers van 9/11 ( en ook andere islamitische aanslagplegers) dronken alcohol en gingen naar discotheken.

   De aanslagpleger riep tijdens de aanslag “Allah Akbar”. Dus hij pleegde de aanslag in naam van de islam. Dat zegt genoeg over het fundamentele motief van de islamitische aanslagpleger.

   1. ceteris paribus

    “De aanslagpleger riep tijdens de aanslag “Allah Akbar”. Dus hij pleegde de aanslag in naam van de islam. ”

    Dit zoog Bromsnor uit zijn duim, een voor hem buitengewoon belangrijke informatiebron.

    http://newsmonkey.be/article/69300

   2. ceteris paribvs

    Dus als ik een aanslag pleeg en ik zeg ergens “gossiemijne” is het meteen een christelijke aanslag? Nee zeker. Hoezo meten met twee maten?

    1. cmsuijkerbuijk

     @CP
     Je zwetst. “Allah Akbar” roepen is héél wat anders dan “gossiemijne”. Dan moet je roepen “Christus (o.i.d.) is de grootste”. Dan wordt het opeens wél een aanslag uit naam van het Christendom!
     Je meet dus inderdaad met twee maten! (Maar dat was al langer bekend)

   3. ElHoussain

    @Bromsnor,
    Ik drink geen alcohol, weet niet waar de discotheken zitten, maar ken de koran wel uit m’n hoofd, begrijp de hadith en versta en spreek Arabisch.
    Desondanks ben ik nooit genegen een aanslag te plegen op iemand. Daarbij veroordeel ik iedere aanslag gepleegd uit naam van mijn geloof.
    Feit : De meerderheid van de moslims wordt iedere keer weer door een minderheid te kakken gezet. En dat is zo’n beetje het enige bestaansrecht van de DDS.

    1. ceteris paribus

     Hear, hear!

     1. ceteris paribvs

      Daarom zou wat mij betreft die meerderheid van moslims een in opstand moeten komen tegen…het Westen, waar DDS een tumorgezwel van is!

     2. ElHoussain

      Maar ik heb ’t idee dat bromsnor steeds dezelfde versleten LP laat rondbrommen.

    2. Vigo

     Dan stop je toch gewoon met het zijn van zo’n achterlijke moslim, is je probleem gelijk opgelost wat dit betreft, niemand dwingt je hoor om een woestijnnazi te zijn.

    3. Floris

     Als je de koran uit je hoofd kent ben je PER DEFINITIE niet goed snik. Ik heb zelden zo’n onsamenhangend en primitief boek gelezen. Vol herhalingen, bangmakerij (het gaat onophoudelijk over de hel) geweld en haat. Het is je reinste vuilnis. Honderd keer erger dan Mein Kampf.

     Hier heb je iets beters te lezen. Geschreven door een moslima genaamd Nahed Selim: http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/1687915/2006/09/30/De-feiten-ontkennen-zal-ze-niet-veranderen.dhtml

     1. ElHoussain

      Er zitten regelmatig herhalingen in, maar de toon is altijd weer anders. Daar heb je kennis van de Arabische taal voor nodig, zonder zul je er nooit iets van snappen. Na een paar keer een deel gelezen te hebben zit het al in je hoofd. zo moeilijk onthouden is het nou ook weer niet. Goede beheersing van de taal is uiteraard een vereiste.
      Ik heb me nooit een mislukkeling gevoeld, of slachtofferrol aangenomen of iets dergelijks. Integendeel, met m’n verantwoordelijke baan draai ik volledig mee in de maatschappij. Ja, het systeem is niet simpel, maar als je weet hoe daarmee om te gaan is er geen vuiltje aan de lucht. Ook nooit één cent van de sociale dienst gehad, en hoop het ook zo te houden.
      Hoezo ben ik niet goed snik?

     2. ElHoussain

      Oh, bedankt voor je link hoor. Maar ik heb geen Selim Nahed nodig om mijn leven in te richten.

     3. Floris

      “Hoezo ben ik niet goed snik?”
      ————————————-
      Wie zulke onzin uit z’n hoofd leert is niet goed snik. Ik heb begrip als je er in je jeugd toe gedwongen bent, maar je bent inmiddels oud genoeg om in te zien dat het ook inderdaad onzin is.

      En niet alleen onzin, ook barbaars. Het ethische niveau is buitengewoon laag. Zulke beestachtige troep kan nooit van een barmhartige, alwetende god afkomstig zijn. Als je dat niet inziet is het triest met jou gesteld.

      Waarom volg jij een (zogenaamde) profeet die een warlord was, die mensen liet vermoorden, die slaven hield, die goed vond dat z’n soldaten de vrouwen van overwonnen stammen neukten, die een kind van 9 neukte en vond dat vrouwen niet gelijk zijn aan mannen? Waarom doe je dat?

      En stop dat smoesje over de arabische taal maar waar de zon niet schijnt. Elke taal is te vertalen en de koranvertalers zijn mensen die hun vak verstaan. Die weten meer van die taal af dan jij.

  2. Floris

   “Twee: Het FEIT dat deze dader niet met islam bezig was, wordt door Paul van der Bas niet vermeld. Kennelijk past dat toch minder goed in het straatje van deze schrijver.”
   —————————————————————–
   Je neemt wel erg gemakkelijk aan dat dat een feit is, maar laten we voor de aardigheid eens aannemen dat het inderdaad zo is. Bontkraagjes en ander anti-westers cq antisemitisch tuig zijn immers ook niet orthoprax. Als je dat woord niet kent zoek je het maar op.

   De man was een hater. Een hater van het westen en westerlingen. Anders doe je zoiets niet. Dan pleeg je nog liever zelfmoord zonder anderen met je mee de dood in te slepen.

   Waar komt deze haat vandaan? En waarom doen niet-moslims zelden zoiets gruwelijks, terwijl we aan de lopende band geconfronteerd worden met moslims die gruwelijk door het lint gaan?

   Dan moeten we toch echt wat nader naar de islam kijken en naar de MENTALITEIT die 14 eeuwen islamofascisme heeft gekweekt. Die mentaliteit (schaamtecultuur) brengt met zich mee dat moslims sterk geneigd zijn de schuld van hun eigen falen bij anderen te zoeken. Het westen is dan uiteraard de ideale zondebok. Dat geldt zowel voor de losers in de islamitische wereld als de mohammedaanse losers die in het westen wonen.

   Bij moslims speelt iets speciaals: de islamitische leer prent hen in dat ze superieur zijn aan de kafirs maar de dagelijkse realiteit laat het tegenovergestelde zien. Het westen en westerlingen zijn op alle fronten superieur, of het nu om wetenschap, economie, mensenrechten, of militaire kracht gaat. Dat steekt. Dat steekt temeer omdat moslims terug kunnen kijken op een verleden waarin ze de westerlingen de baas waren. Wat ook steekt is dat ook de joden inmiddels op alle fronten superieur zijn en dat er een joodse staat bestaat op wat moslims beschouwen als heilige islamitische grond.

   Dat is uiteraard onzin. De zogenaamde heilige islamitische grond op de Tempelberg is gebaseerd op een fabel. Maar zo zien ze het wel.

   De islamitische wereld, ook verreweg de meeste moslims die in het westen wonen, bestaat voor het overgrote deel uit gefrustreerde, boze macho-mannetjes en volgzame kopvoddendraagsters die vol zitten met rancune tegen het westen.

   Het zijn tikkende tijdbommen en ook degenen die niet orthoprax zijn kunnen in no-time radicaliseren. Mohammed B is daar een voorbeeld van. Dat was ook een jongen waar je niet aan kon merken dat hij ooit zou gaan doen wat hij deed.

   De frustratie zit heel diep.

   1. cmsuijkerbuijk

    Hear, Hear!!!

    1. Floris

     Nog geen reactie van ElHoussain. Ik vrees dat die ook niet gaat komen.

   2. ceteris paribvs

    Dit doe ik meteen af als rechtse retoriek. Je schrijft slechts een morele diskwalificatie van jezelf.

    1. ceteris paribus

     Paribvs probeert me te imiteren maar kan geen correcte Nederlandse zin schrijven. Beetje zielig.

     1. ceteris paribvs

      Ehm, broertje Chunhyang, ik vertel maar niet aan papa hoe jij over mij praat. In beide zinnen zit een ironische twist, waardoor het lijkt alsof het grammaticaal verward is; incorrect is het niet.

 12. WWW

  Deze man was mislukt in de maatschappij, geen werk, scheiding enzovoort. Maar dat wil niet zeggen dat de islam er niks mee te maken heeft. Moslims worden vanaf hun geboorte al aangepraat dat ongelovigen de vijand zijn. Dit gebeurd bij de familie, vrienden, de moskee, Arabische TV en op internet. Wanneer je dan op het eind van je leven nog een daad wil verrichten is het logisch dat je dit doet tegen ongelovigen. Het is eigenlijk gewoon puur racisme. Ik weet dat er overal racisme is, maar onder moslims is dit vele malen groter en erger dan onder andere bevolkingsgroepen. De blikken van haat die je toegeworpen krijgt op straat spreken boekdelen. Je haalt de goede en kwaden meestal makkelijk eruit. Dan zie je toch dat een zeer groot gedeelte van de moslims op zijn minst afkerig is t.o.v. andersdenkenden.
  Het grootste probleem is misschien wel dat dit nooit benoemd wordt in de media. Daarnaast is er ook geen correctie vanuit de gemeenschap, want dan val je de islam aan.

 13. Vigo

  Als die lul nou zijn leven zo zat is, rijd dan 84 willekeurige moslims die een moskee uitkomen plat, wat hebben onschuldige niet moslims nu eigenlijk te maken met de sores van dat ongedierte?

  Het is te hopen dat grootschalige wraak nu eindelijk eens de kop op gaat steken zoals van de week al werd geopperd.

  1. ceteris paribus

   “Het is te hopen dat grootschalige wraak nu eindelijk eens de kop op gaat steken zoals van de week al werd geopperd.

   In elk geval staat vast dat vigo daar geen leiding aan zal geven; die blijft boos sputteren achter zijn toetsenbordje en hoopt dat anderen zijn geweldsfantasieën gaan realiseren.

   1. Vigo

    Als er maar moslimbloed gaat vloeien, wie dit aanricht boeit mij niet paardepis, van mij mogen zij er allemaal aan, ik ben er wel klaar mee zo onderhand.

    1. ceteris paribus

     Dappere vigo waarschuwt voor de laatste maal!

 14. Wachteres

  The Daily Telegraph:

  84 doden in Nice
  281 doden in Baghdad
  49 doden in Orlando
  72 doden ion Lahore
  35 doden in Brussel
  18 doden in Grand-Bassam
  12 doden in Jakarta
  45 doden in Istanbul
  14 doden in San Bernardino
  130 doden in Parijs
  103 doden in Ankara etc, etc, etc….

  Gelukkig heeft dit NIETS met de islam te maken.

  Mogelijke overeenkomsten zijn puur toeval.

  1. ceteris paribvs

   Inderdaad, eindelijk iemand die rationeel kan nadenken. Of was u sarcastisch?

   1. Ali Yas

    In het algemeen vind ik ook dat correlatie geen oorzakelijk verband hoeft te betekenen. Het gegeven dat “terroristische” moordpartijen vrijwel altijd door moslims worden gepleegd hoeft dus niet te betekenen dat ze dat doen omdat de islam hen daartoe motiveert.

    Er zijn echter enkele omstandigheden die dat vermoeden toch versterken. Zo roepen de daders niet zelden dat Allah groter is. Verder was het grote voorbeeld der moslims, Mohammed, zelf een groot voorstander van het uitmoorden van lieden waarvan hij vermoedde dat ze zich niet aan hem zouden gaan onderwerpen. Verder is het heilige boek der moslims één grote haattirade jegens niet-moslims in het algemeen en joden in het bijzonder. En tenslotte zijn er grote minderheden van moslims die voor dit soort aanslagen tenminste begrip kunnen opbrengen en soms zelfs sympathie.

    Nu zou het natuurlijk kunnen dat het oorzakelijk verband andersom is, dat criminelen, psychopaten en massamoordenaars zich tot de islam voelen aangetrokken. Nu kan dit zo zijn, maar dat verklaart niet waarom zoveel van de daders Mohammed heten.

    Het zou ook nog kunnen dat er een derde oorzaak is, waarmee zowel de islam als de het aanrichten van bloedbaden correleren. We moeten dan denken aan de afkomst uit Noordafrikaanse en nabij-Oosterse landen. Deze mensen zouden dan cultureel behept zijn met de islam en toevallig ook met bloeddorstige neigingen. Ik laat het graag aan het gevoel voor logica van de lezer om hier een streep door te halen.

    Kortom, Ceteris, er zijn verschillende verklaringen mogelijk, maar de meest voor de hand liggende is toch dat er een oorzakelijk verband is tussen islam en redeloze bloeddorst. Het wordt hoog tijd dat de olifant in de kamer niet langer wordt genegeerd. Het wordt een beetje duwen misschien, maar het verwijderen van de islam uit de samenleving begint bij de overtuiging dat dat nuttig en waarschijnlijk zelfs nodig is. Wie nu nog niet doorheeft dat daar op zijn minst een kern van waarheid in zit, is niet meer te helpen.

    1. Floris

     “de meest voor de hand liggende is toch dat er een oorzakelijk verband is tussen islam en redeloze bloeddorst”
     —————————————————————
     Ik ben het meestal roerend met je eens Ali, maar hier zou ik het accent ietsjes willen verleggen.

     Het gaat niet zozeer om redeloze bloeddorst an sich. Het gaat om redeloze haat die gebaseerd is op diepe, diepe frustratie die uitmondt in bloeddorst en barbarij.

     Het begint met bontkraagjes die zich op allerlei manieren misdragen en het eindigt zoals gisteren.

    2. Wachteres

     Simon blijft – ondanks alle bewijzen van het tegendeel -in het goede van de islam geloven, @Ali Yas

     Mohammed mocht willen dat hij alleeen maar zulke gelovigen had.

     1. ceteris paribus

      Zwets en lieg niet, mevrouw Wachteres, ik heb me nooit in positieve zin over de islam uitgelaten.
      Waarom moet u permanent liegen om uw armzalige racistische punt te kunnen maken?

     2. Wachteres

      Oef, Simon wordt betrapt. En als hij de waarheid niet aankan dan begint hij te schelden en te liegen.

      Zal ik hier eens bevestiging vragen Simon van datgene wat ik over jou beweer?

      Alleen al het voortdurend kritiek op de islam afdoen met ‘islamofobie’.
      .

      Dat heb je van je vriendjes de moslims afgekeken.

 15. WWW

  1 pistolet auto 7.65, 1 chargeur, 1 pistolet auto factice, 2 répliques -Kalachnikov & M16, 1 grenade percée #Nice (Proc Paris)
  Hoe kom je toch aan al die wapens. Het lijkt me toch wel enigszins gepland.

 16. Wachteres

  https://www.youtube.com/watch?v=SNtGGFJOmYs

  Newt Gingrich: Deport every Muslim who believes in Sharia

 17. Niek

  Ik zien er ook niet uit als gelovige, zelfs als zendeling in een moslimland, want dat zit van binnuh. Hoewel ik wel moet opvalluh tussen al die zwarte koppies, maar dat heb niksch met mijn gelauf tu makuh, domme nsb nos lullo’s!

  Net als de linkse muslim allah staatsnos schrijft de linkse mohamadislamjihadzandbakgeloofmolestmoslims NY Times ook allereerst over een islammoslim, die so sielugh islammoslim (= arab. “voorover gebogen, overgeven”) hangt over zijn mohamadmuslimislam moeder.

  http://www.nytimes.com/2016/07/15/world/europe/nice-bastille-day.html?_r=1

 18. Wachteres

  Nou begrijp ik waarom de EU gewelddadige moslimfundamentalisten en IS-aanhangers gewoon binnen laat. Zij hebben niets met de islam – en dus met de moslims die binnenstromen – te maken.

  Logisch toch? Voor de EU althans.

 19. Wachteres

  Tja, de islam is vrede en dan moet je als linkse MSM toch alles in het werk stellen om dat te bevestigen: ‘lone wolves’ enzo…

  En hier heeft de islam Simon, die alle islamkritiek afdoet als islamofobie.

  Hoeveel krijg je daarvoor betaalt, Simon?

  1. Wachteres

   Oeps. je krijgt betaald.. natuurlijk.

 20. Wachteres

  http://www.hln.be/hln/nl/33982/Islamitische-Staat/article/detail/2797489/2016/07/16/IS-eist-aanslag-Nice-op-Dader-is-soldaat-van-IS-die-gehoor-heeft-gegeven-aan-onze-oproep.dhtml?utm_source=hln&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter&utm_content=daily&utm_userid=1bc91474-22a3-4ae4-adfa-748f492da298

  IS eist aanslag Nice op: “Dader is soldaat van IS die gehoor heeft gegeven aan onze oproep”

  Islamitische Staat heeft de bloedige aanslag van donderdag in Nice opgeëist. Het persagentschap Amaq, dat beschouwd wordt als de spreekbuis van de terreurbeweging, berichtte zaterdag namelijk dat de aanslag werd uitgevoerd door “een IS-soldaat”. “De uitvoerder van de dodelijke operatie in Nice, was een soldaat van Islamitische Staat. Hij voerde de aanslag uit als reactie op oproepen om inwoners te treffen van staten die deel uitmaken van de internationale coalitie tegen IS”, bericht Amaq.

  Zo alweer een zogenaamd ‘feit’ van Simon de leugenaar opgelost.

  En dan beweert hij ook nog met droge ogen dat hij niet voor de fundamentalistische islam opkomt!

  Het wordt mij wel erg gemakkelijk gemaakt.

  Als ik Simon was dan zou ik maar deel uit gaan maken van DENK:

  Kunnen we nog meer om hem lachen.

  1. Wachteres

   https://ejbron.wordpress.com/2016/07/16/terreur-in-nice-dat-hebben-we-niet-kunnen-vermoeden-en-nu-de-waarheid/

   Terreur in Nice: “Dat hebben we niet kunnen vermoeden”. . . En nu de waarheid

   Het aantal islamitische sites op internet waarop al jarenlang heel openlijk en ook steeds opnieuw wordt opgeroepen om Europeanen met allerlei soorten voertuigen te overrijden, is onmiskenbaar. Handleidingen hierover zijn er op internet te vinden in het Arabisch, Engels, Spaans, Frans en Duits. Er zijn zelfs islamitische tijdschriften die zulke handleidingen publiceren, hieronder een screenshot uit het islamitische online-magazine “Inspire”, dat wereldwijd verschijnt. De in het screenshot te lezen handleiding staat sinds 2010 ongewijzigd zo op internet. Noch Heiko Maas noch al die andere Europese politici, die politiek niet correcte berichten zo graag gecensureerd willen zien, werden sindsdien actief.

   De waarheid die de EU weigert te zien en waarmee zij haar eigen volk vernietigt.

   En Simonnetje, nu wel met feiten komen als je beweert dat Ufkotte niet deugt. Daar komt hij namelijk ook mee.

   1. Wachteres

    Weer een bewijs dat de EU donders goed kan weten wie zij binnen haalt.

    Niet alleen de EU is verantwoordelijk voor de aanslagen en de vele doden, maar ook de respectievelijke landelijke regeringen.

    En vanzelfsprekend ook degenen die op de EU of op partijen die achter de EU staan, stemmen.

    1. Peter Selie

     EU kondigt verdere uitbreidingen aan naar BalkanDe federale EU ‘minister’ van Buitenlandse Zaken Federica Mogherini (wie kent haar niet?) heeft aangekondigd de EU spoedig uit te bereiden naar de Balkan: “We zijn vastberaden om door te gaan met de uitbreiding van de EU en het is erg belangrijk om dat nu opnieuw te bevestigen … de boodschap is luid en duidelijk: We gaan door. Dank u.”

     Bron
     http://langleveeuropa.nl/2016/07/eu-kondigt-verdere-uitbreidingen-aan-naar-balkan/

    2. Wachteres

     https://www.youtube.com/watch?v=SNtGGFJOmYs

     Newt Gingrich: Deport every Muslim who believes in Sharia

     En gelijk heeft hij ….

    3. Peter Selie

     Hier een lijst van alleen dit jaar wat de wereld heeft mogen ervaren dankzij de religie van de ‘vrede’

     > Date Country City Killed Injured Description

     > 2016.07.14 Philippines Manilop 3 0 Three off-duty soldiers are ambushed and killed by Abu Sayyaf while buying food.

     > 2016.07.13 Iraq Rashidiya 7 11 Seven Iraqis are laid out by a Fedayeen suicide bomber.

     > 2016.07.12 Iraq Baghdad 12 37 A dozen people at a vegetable and fruit market are reduced to pulp by a Shahid suicide bomber.

     > 2016.07.11 Somalia Lanto Buro 11 6 At least eleven others are killed by a Fedayeen suicide car bomber.

     > 2016.07.11 Iraq Qayara 9 0 Women and the elderly are among nine members of two families dragged from their homes and executed by ISIS.

     > 2016.07.11 Iraq Nineveh 4 0 Four doctors are beheaded by the Islamic State.

     > 2016.07.10 Afghanistan Kandahar 3 6 Three children are ripped apart by Taliban shrapnel. Lees verder bij de bron >>>>> http://www.nowtheendbegins.com/list-islamic-terror-attacks-just-2016-will-leave-stunned-disbelief/

 21. Anna

  NOS is meester in verzwijgen, veranderen en weglaten. Media is een laffe zwijgende, veranderende en weglatende, eenzijdige pers. Wie wil nog naar dat eenzijdige zogenaamde nieuws kijken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.