sylvana

Ook in Nederland kans op geweld tegen politie door racistisch haatzaaien Sylvana Simons en co

Geen categoriejul 09 2016, 15:00
De spanningen tussen minderheden en de politie neemt steeds ernstiger vormen aan. Niet alleen in Amerika, maar ook in Nederland.

De discussie en spanningen in de Verenigde Staten rond politiegeweld, etnisch profileren en racisme spelen in Nederland ook. Volgens Gerrit van de Kamp van de politiebond ACP leidt eenzijdige berichtgeving en beeldvorming tot gevaarlijke polarisatie.

Van de Kamp legt uit:

"Er is sprake van een grote eenzijdigheid in het debat over racisme, etnisch profileren, minderheden en andere kwetsbare groepen. Zaken worden niet van twee kanten belicht en het geluid van kleine groepen krijgt onevenredig veel aandacht. Sociale media spelen daarbij een grote rol. ’Schreeuwers’ kunnen voor sterke polarisatie zorgen, met alle gevolgen van dien."

Die gevolgen werden onlangs zichtbaar in het Amerikaanse Dallas, waar een lid van de New Black Panther Party -- zwarte racisten, zeg maar -- maar liefst vijf politieagenten doodschoot.
Blijkbaar is dat precies wat Sylvana Simons, van de nieuwe politieke partij DENK, wil. Zoals wij eerder al berichtten vindt ze het maar wat belachelijk dat Amerikanen nu zeggen dat alle levens er toe doen, en niet alleen die van de zwarte medemens.
Screen Shot 2016-07-09 at 14.05.21
De politiebond heeft helemaal gelijk dat dit soort uitspraken ongelooflijk riskant zijn. Sylvana en haar kompanen geven minderheden grotendeels onterecht het gevoel dat ze opgejaagd en benadeeld worden. Ze stoken dat vuurtje steeds verder op. Het resultaat daarvan kan alleen maar zijn dat de etnische spanningen in Nederland het kookpunt ook bereiken. En dat kan levens kosten: van agenten én van gewone burgers.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten