Ploegleider Bauke Mollema houdt rekening met comeback Nairo Quintana

De ploegleider van Bauke Mollema, Alain Gallopin, is tevreden met de prestaties tot dusverre van de Nederlandse topwielrenner. Toch weet hij dat de Tour nu pas de derde week ingaat… En iedereen weet wat dat betekent: er komen nog flink wat bergen aan.

De man van wie we allemaal het meest verwachten is, natuurlijk, Chris Froome. Froome is ook dit jaar de sterkste man in het peloton, hoewel het krachtsverschil met zijn concurrenten bepaald niet groot is.

De ploegleider van Bauke Mollema houdt echter rekening met nog een andere man: Nairo Quintana, die renner die voor de start van de Tour gezien werd als dé belangrijkste uitdager van Froome.

“Het gevaar achter Bauke zal van Quintana komen”, aldus Gallopin zondag voor de start van de vijftiende etappe in gesprek met NU.nl. “Hij is niet gemaakt voor het rijden in de harde wind, dus de afgelopen vier dagen waren daardoor beter voor Bauke dan voor Quintana.”

“Bovendien weet ik dat Quintana altijd sterk is in de laatste week van een grote ronde. En in een grote ronde draait altijd alles om de derde week.”

Deels klopt dat natuurlijk: in de derde week wordt uiteindelijk alles beslist, en het is ook de week waarin de zwakkere toppers het afleggen tegen hun sterkere broeders.

Aan de andere kant geldt natuurlijk dat de eerste en tweede week óók buitengewoon belangrijk zijn. Wielrenners die een slechte eerste en/of tweede week hebben kunnen de gele trui op hun buik schrijven… en een andere, lagere podiumplek vaak ook.

Quintana had het in de tweede week moeilijk. Daardoor zal hij de Tour niet meer winnen. Maar: hij staat nog steeds vierde in het klassement. Als hij zich in de derde week herstelt kan hij inderdaad een behoorlijke dreiging vormen voor Mollema.

Het goede nieuws? Ik krijg absoluut niet de indruk dat Mollema aan het verzwakken is. Hij ziet er ijzersterk uit en rijdt bijzonder stabiel. De afgelopen dagen zag hij er zelfs stérker uit dan voorheen, in plaats van zwakker.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.