Zonde: Alberto Contador stapt af in Tour de France

Geen categoriejul 10 2016, 15:00
Het is einde oefening voor Alberto Contador.
De voormalige winnaar van de Tour de France, de grootste wielerronde op de kalender, stapte tijdens de etappe van vandaag namelijk af.
Normaal gesproken zou dat vreselijk zijn voor het algemeen klassement, maar dat is dit keer veel minder het geval. Contador stond namelijk al meer dan zeven minuten achter op Chris Froome, de man in de gele trui en ook dit jaar weer dé absolute topfavoriet.
Toch is het jammer dat Contador afstapt. Hij stond namelijk alleen maar op achterstand omdat hij in de eerste dagen van deze editie van de Tour een paar keer hard onderuit ging. Als dat niet gebeurd was had Contador vrijwel zeker in de top 5 gestaan op het moment.
Daar komt bij dat hij zelfs met een slecht klassement misschien nog in staat was geweest om iets moois te laten zien in de Alpen, die later deze Tour op het programma staan. Ja, hij had nu nog pijn, maar misschien dat hij een weeklang had kunnen herstellen.
Het mag helaas niet zo zijn. Contador stapte vandaag af. Nu hopen dat hij later dit jaar misschien nog kan uithalen in de Vuelta, oftewel de Ronde van Spanje. Ook dat is een schitterende Ronde.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten