Binnenkort wordt dit 6-jarige meisje blind. Voor die tijd laten haar ouders haar eerst nog de hele wereld zien!

Verdrietig maar waar: binnenkort raakt dit lieve 6-jarige meisje haar zicht volledig kwijt en zal zij de rest van haar leven blind zijn. Haar ouders doen alles wat ze kunnen om hun liefste voor die tijd nog zoveel mogelijk onvergetelijke ervaringen te gunnen, mét volledig zicht.

Moeder Catrina Frost wist dat er iets niet in de haak was toen ze naar een foto van haar zesjarige dochter Cailee keek, en zag dat haar ogen niet symmetrisch in haar gezicht lagen. Na enkele tests in het ziekenhuis kwam daar dan ook de gevreesde conclusie: het kleutermeisje had last van FEVR – een Engelse afkorting voor familial exudative vitreoretinopathy – wat een zeldzame oogziekte is. Het betekende dat Cailee binnen enkele jaren volledig blind zou gaan worden, nadat haar zicht eerst met grote sprongen achteruit zou gaan.

Voor Catrina was dat natuurlijk een grote teleurstelling, maar ze besloot haar verdriet opzij te zetten en haar dochter ondanks alles een geweldige tijd te gunnen. Zolang ze nog kon zien, wilde Catrina dat haar dochtertje niks tekort zou komen en alles meemaken wat je als kind maar zou willen meemaken. Er was immers haast bij: binnen afzienbare tijd zou Cailee blind zijn. Ze besloten een lijst te maken met plekken die ze wilden bezoeken, en maakten er met behulp van een crowdfundingsactie werk van om ook al die plekken daadwerkelijk aan te doen.

Zoals Disneyworld:

Belle-d427c4da777436da66eeca406f80dc19

Het strand:

beach-81dc32cd5468e5547b63441ea14a9246

Het sprankelende water van een zwembad:

pool-07666b427d898be28d6d29d2a25518a8

En binnenkort gaan Catrina en Cailee ook op ballet, bezoeken ze het wereldberoemde Redwood Forest. Ze gaan ook bergbeklimmen en als kroon op de hele tour mag het jonge meisje ook nog meedoen met een modeshow.

Maar langzaamaan zet ook de realiteit in, en zal Cailee ook moeten wennen aan een leven als blinde. Haar ouders proberen het meisje voor te bereiden op die tijd, door haar alvast te laten wennen aan de bekende wandelstok die blinden met zich meedragen:

cane-d8ecc50e33fedf93e49dc7629e711201

Heel verdrietig dat zo’n jong meisje zoiets verschrikkelijks moet overkomen, maar wat mooi dat zij twee ouders heeft die helemaal tot het uiterste gaan om het kleine Cailee ondanks alles tóch de tijd van haar leven te geven!

Ontroerend, en heel erg mooi.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.