Bizar: auto van vakantievierend Nederlands gezin wordt kort en klein geslagen door ‘vluchtelingen’

Lang niet alle vluchtelingen zijn doodsbange mensen die op de vlucht zijn voor geweld om in vrede te leven. Er zitten helaas een hoop mispunten tussen die het geweld niet ontvluchten maar juist met zich meenemen naar Europa.

De familie De Wandel uit Zeeland heeft een vakantie in het Franse Normandië voortijdig moeten afbreken, vanwege grof geweld van zogenaamde vluchtelingen tegen het gezin, hun auto en hun jonge dochtertje. Het gezin was per auto op reis, maar moest ineens stoppen vanwege brandende barricades op de weg. Ze reden nabij de beruchte ‘Jungle van Calais’, waar immigranten proberen om truckers te belagen om stiekem met hun vrachtwagens naar het Verenigd Koninkrijk te kunnen afreizen.

Maar tegenwoordig hebben de agressieve immigranten het ook gemunt op doodgewone toeristen in personenwagens:

„Ineens doken vier mannen op, met capuchons over hun hoofd en knuppels en grote boomtakken in de hand”, aldus Leo de Wandel. De voorruit ging aan diggelen. „Mijn vrouw heeft de splinters nu nog in het gezicht. Ze moeten er uitgroeien, zegt de huisarts.”

Hun dochters, 9 en 12 jaar oud, stonden doodsangsten uit op de achterbank. Helemaal toen ook daar het glas knapte. Hun moeder raakte nog meer in paniek. „Ze probeerden het portier te openen aan de kant waar mijn jongste dochter zat. Gelukkig mislukte dat.”

Vader Leo heeft er maar één woord voor: een lynchpartij. Hij deed wat hij kon om z’n gezin te beschermen:

„Gas geven. Het was gekkenwerk, een lynchpartij dreigde. De politie loodste ons snel weg.” Het gezin deed aangifte in Calais, maakte rechtsomkeert naar huis in Zeeland. „Daar kom ik dus nooit meer.”

Voor iedereen die dus nog altijd van mening is ‘wir schaffen das’: tja. Als je mooi in het centrum van Amsterdam woont wellicht wel ja. Maar de gewone mensen in de provincies maken nu aan den lijve mee wat er gebeurt als je niet een klein acceptabel beetje, maar véél te véél vluchtelingen binnenboord haalt en die niet screent bij aankomst. De jungle van Calais, en het verhaal van familie De Wandel, is wat er gebeurt als je teveel mensen van een andere cultuur in een te korte tijd importeert.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. zomaar

  tja wat doe je er aan?, volgens onze linkse ruiters moeten wij maar wennen aan al deze pracht !, het zijn immers zielige mensen , die het goed bedoelen volgens onze linkse ruiters .

  afin wat doe je hieraan ?, toch maar PVV, stemmen in maart 2017 !.

  dan doe je er iets aan !!!!!!!!!!!!.

  1. loritta

   Bedankt voor je waardevolle tip. (had ik zonder jouw tip ook wel gedaan!!)

 2. ikweetwatikwil

  En Wilders maar waarschuwen. Hij is toch zo gek nog niet. Wat daar gebeurt , kan hier gebeuren. Het is aftellen, als de oude partijen weer aan de macht komen.

 3. Bromsnor

  Waarom praten de media toch over “vluchtelingen”?

  Verreweg de meeste asielzoekers die naar Noord/West Europa willen zijn geen echte vluchtelingen die veiligheid zoeken maar economische immigranten die naar Noord/West Europa willen omdat daar geld, een huis en uitkering lokt.

  Veel immigranten komen helemaal niet uit oorlogsgebied. Er zitten b.v veel Pakistanen, Marokkanen, Libanezen, Afrikanen, Palestijnen, Algerijnen, enzovoorts tussen.

  Zelfs de asielzoekers die oorspronkelijk (!) uit oorlogsgebied komen (Syrie), komen veelal uit Turkije , Libanon of andere veilige gebieden in de regio van waaruit ze om economische en financiële redenen naar Noord/West Europa vertrekken.

  De politici kunnen praten wat ze willen maar zolang de Noord/West EU landen immigranten pampert waar mogelijk met een gratis huis, kinderbijslag, huisraad, levenslange uitkering,etc en de (buiten) grenzen open blijven zullen de immigranten blijven komen in grote getallen.

  Immers gratis woningen; uitkeringen; gratis gezondheidszorg; kinderbijslag,enzovoorts hebben een sterke aanzuigende werking en vele zullen een poging wagen om in het “beloofde land” (Noord/West Europa) te komen.

  Maar deze simpele feiten schijnen de politici (behalve de PVV) niet te (willen) begrijpen.

 4. van Urk

  Hier op deze blog zit ook zo,n figuur die ergens in een mooie centrum woont en beweert dat dit “geschafft” wordt. Deze Nederlandse familie moest nota bene zelf met het gas erop gaan vluchten en nog uit een EU lidstaat ook. Maar over die figuur van daarnet gesproken..het zal wel weer uit een onbetrouwbaar bron vandaan komen.

 5. J.C.

  Das ist was Sie schaffen…………………

 6. ceteris paribus

  De vluchtelingen in Calais zitten al jaren als ratten in de val en kunnen geen kant meer op. Het is een godswonder dat er niet meer incidenten gebeuren.

  1. van Urk

   Ze kunnen alle kanten op behalve naar Groot Brittanie. Dat is gewoon niet aan hun verstand te krijgen. En ze zorgen zelf voor hun eigen onleefbare omgeving positie terwijl er genoeg geprobeerd wordt om ze te helpen. http://www.ad.nl/buitenland/vluchtelingen-calais-weigeren-wooncontainers~a62a925b/

   1. ceteris paribus

    De heer van Urk is geen christen en dus waarschijnlijk ook niet in staat zich in te leven in het erbarmelijke lot van deze vluchtelingen.
    Deze mannen (dat zijn het overwegend) hebben al hun spaargeld en het spaargeld van hun familie uitgegeven om GB te bereiken. Hun motivatie is dezelfde als die van alle gastarbeiders: proberen elders geld te verdienen om de erbarmelijke economische positie van hun gezinnen in het land van oorsprong te verbeteren.
    Nu ze vastlopen bij Calais is het voor deze mensen zowel materieel als psychologisch heel moeilijk om terug te keren. Omdat dit onder dwang ook niet kan (alleen domme populisten denken dat) betekent dit uiteindelijk gegarandeerd een generaal pardon voor deze stumpers. Omdat de besluitvorming daartoe altijd traag verloopt (bestuurders worden verlamd door populistische retoriek) zal deze ellendige situatie nog wel een aantal jaren aanslepen.

    1. ikweetwatikwil

     Nou CP, als ze een generaal pardon krijgen (wat ik niet verwacht) hoop ik dat jij ze in de voortuin krijgt. De mensen die daar in Calais zitten is het schuim van de overkant. Vaak criminelen.

     1. ceteris paribus

      Nee hoor, het zijn vluchtelingen, inderaad vaak met economische drijfveer, gericht op een menswaardig bestaan voor hen en hun verwanten. Criminelen worden ze mogelijk wel als wij ze zo blijven behandelen.

   2. Peter Selie

    Van Urk beste laat je niet verleiden om weer in te gaan op deze nietszeggende narcistische troll, in de dierentuis staan ook borden met daarop verboden te voederen, moet je eens zien wanneer iedereen hier bij DDS dat zou doen. Je kan hem natuurlijk wel lekker over de zeik laten gaan met nietszeggende antwoorden…

    1. ceteris paribus

     Nietszeggende antwoorden is inderdaad de specialiteit van Peterselie, dus dat gaat hem goed af.

     1. Peter Selie

      O ja joh, is dat zo?

     2. ceteris paribus

      Q.e.d.

     3. Peter Selie

      Q.e.d.

    2. van Urk

     Inderdaad Peter selie, Naar iemand die andere woorden in iemands mond legt terwijl hij dat niet eens gezegd,beweert of bedoelt heeft ga ik zeker niet meer op in. De heer C.P. heeft liever dat zij in dozen en kapotte tentjes slapen wachten op een illusie dat zij het kanaal over mogen steken dan in warme en droge wooncontainers met voorzieningen.

  2. zomaar

   die godswonderen van jou moest men over de kling jagen !!.

   wat hadden zij dan verwacht ?, te lam om een poot uit te steken en hier elke dag mee vreten , kom @CP laat je van de goede kant zien en neem er aantal op .

   die ratten zijn zelf naar Europa gekomen !!, en wij moeten hen terug sturen voor hier de PEST uitbreekt .

   1. ceteris paribus

    Zomaar sluit vanzelfsprekend aan op de redeneertrant van de nazi’s die Joden ratten noemden die verdelgd moesten worden.

    Moslimhaters en Jodenhaters redeneren identiek en betreffen hetzelfde soort volk.

    1. Ali Yas

     Ceteris wil graag de indruk wekken dat het oproepen tot actie tegen stuitende criminaliteit hetzelfde is als het uitmoorden van een volk op basis van afkomst. Is deze man nog tot rede te brengen??

    2. zomaar

     ho.ho , links onbenul !!, weet jij zelf niet meer wat je geschreven hebt ?.

     citaat “ceteris paribus    6 uur ago    Beantwoorden
     De vluchtelingen in Calais zitten al jaren als ratten in de val en kunnen geen kant meer op. Het is een godswonder dat er niet meer incidenten gebeuren.”.

     het woord RATTEN , heb ik uit jou schrijven overgenomen , voor mij heeft dit niks met nazi’s te maken .
     voor jou des te meer !!, gezien jou (jullie) links sociale (leven ) belevenis !!, vanaf de jaren 1930 , en het invoeren van apart laten zien wie en of wat je bent , in 1941 , juist de Jodenster bedoel ik , ook toen al was links voor apartheid , apartheid die getoond moest worden , zodat dat later nut had voor hen !.

     ga mij niet betichten voor daden uit het verleden die de links socialen gedaan hebben .

 7. Wachteres

  Tja, dat willen we toch zo graag? We stemmen toch op degenen die hier verantwoordelijk voor zijn?

  “Wir schaffen das” zegt Merkel. En ondertussen heeft zij voortdurend bescherming. Ook als ze op vakantie gaat, wordt het gebied waar zij wil zwemmen eerst grondig gecontroleerd.

  Alle, maar dan ook alle problemen – zelfs de financiële – worden op de schouders van het ‘klootjesvolk’ gelegd.

  Gemakkelijk hé? “Wir schaffen das!”.

  Als wij naar GB gaan, dat is een paar keer per jaar, dan gaan we ook via Calais met de trein. De laatste keer werden we vanuit GB door de politie omgeleid, omdat er kilometers vrachtwagens te wachten stonden.

  Ook toen liepen daar al figuren rond die je niet graag ’s avonds in het donker zou willen tegenkomen. Nu schijnen ze het ook op de particuliere auto’s te hebben gemunt

  Deze figuren zitten daar vaak al jaren. Is het zo moeilijk om ze te dwingen een keuze te maken. Naar een land dat voor je is uitgezocht of terug naar waar je vandaan bent gekomen. Trouwens, als je je zo misdadig hebt gedragen, dan zou er maar één richting moeten zijn: Terug naar Verweggistan.

  Het is duidelijk dat de EU weigert hier iets aan te doen.

  En nog duidelijker is het dat de aanhangers van de EU – de politiek-correcten – zich wel druk maken over een boerkini, maar het moslimgeweld op onschuldige mensen laten zij langs hun koude kleren neerglijden.

  1. toetssteen

   @Wachteres
   Veel vrachtwagenchauffeurs nemen de ferry vanaf de Hoek van Holland. Lekker douchen en dan snurken. Kunnen ze daarna weer kakelvers in de cabine stappen. Ites duurder, maar gezien die toenemende ellende in Calais denk ik dat het niet veel scheelt en geen stress.

 8. Seneca

  @cp
  u beschuldigt de heer van Urk, dat hij geen Christen zou zijn. Bijzonder dat u dat kunt zeggen van iemand die u nog niet in levende lijve heeft ontmoet. U bent zelf natuurlijk wel een Christen – althans dat vindt uzelf – die overloopt van anti joodse gevoelens. Ik heb een voorstel: om te bewijzen dat u Christen bent, nodigt u een paar werkelijke vluchtelingen in uw huis en u deelt het COA mede, dat u zich daartoe voor minimaal een jaar verplicht. U publiceert dit met een bevestigingsbrief van het COA en dan heeft u recht van spreken. Als reactie aub een onderbouwde reactie en geen scheldpartijen. Ook geen reacties van uw collega’s zoals aj, julius, buk, sarko, Wouter, a amsing en noem maar op. Ik durf te wedden dat u dat niet zult doen: het enige dat u doet en waarvoor u betaald wordt, is anderen de maat nemen, te kleineren en tegen uw werkgever zeggen, kijk eens, ik heb het ‘rechtse tuig’, de PVV stemmers, even de waarheid verteld. Als u niet zo’n triest figuur zou zijn, zou een mens om u moeten lachen, uitlachen wel te verstaan.

  1. van Urk

   Ook vluchtelingen hebben aan de wet van het gastland te houden. Deze dwarse “vluchtelingen” in Calais maken de procedures van het vluchtelingenwerk er alleen maar moeilijker op. Vluchtelingen die al gezet en gelegd zijn in hun nieuwe woning hebben gewoon zich netjes gedragen en gehoor gegeven aan de eisen van hun gastland door alle procedures die aan hen opgelegd zijn te gaan volgen. Burgers en vrachtwagenchauffeurs lastig vallen, het weigeren van opdrachten van de politie en medewerkers of het doodslaan van een kampgenoot zoals dat geval was met die ongelukkige Soedanees zijn dingen om niet goed te praten.

  2. ceteris paribus

   @Seneca
   Mijn kritiek op de heer van Urk betreft het onchristelijke karakter van sommige zijner bijdragen in weerwil van zijn beroep op Christus. Het past eenvoudig niet met elkaar.
   Van anti joodse gevoelens is bij mij geen sprake. U zult geen enkel citaat van mij kunnen geven waaruit dat kan blijken.

   1. van Urk

    beste ceteris, Voor kritische christenen zoals ik is het geen leuke tijd. Er is zoveel om kritiek op te hebben en het is logisch net als ieder ander mens dat ik mij laat leiden door mijn gevoel. Volgens christus en Paulus mag je als christen wel over mede-christenen oordelen maar niet over niet-christenen, dat oordeel moeten wij aan God overlaten. Dus hierbij: heeft u kritiek op mij? Wijs het mij aan! Ben ik te kritisch? Laat het me zien. Is mijn kritiek onterecht? Overtuig mij maar. Maar neem mij niet kwalijk dat ik kritisch ben.

   2. Ali Yas

    “Van anti joodse gevoelens is bij mij geen sprake.”

    Ceteris is er zo een die zijn antisemitisme verbergt achter antizionisme. Hij weet dat dat zo moet, want dat is politiek handig en ‘gematigde’ moslims doen dat ook.

    Over dat laatste gesproken: Ceteris vertoont zelf trekjes van een moslim. Altijd wijt hij de tegenslagen en het wangedrag van moslims aan niet-moslims, nooit aan andere moslims en al helemaal niet aan de islam.

 9. Bes Tolen

  Het beroerde is dat (oud-)communisten nog steeds het mensdom ondermijnen en overal gif spuien. Overal, zo ook op DDS de oud-cpn’er. Maar ze mogen er niet op rekenen dat er nooit een afrekening komt. De tijden worden anders. Het verraad de multicult dat aan hun kant staat, blijft niet eeuwig aan het bewind.

  1. 1Sarko2

   Haha, op het toneel met die oude bes.

  2. Houtlijm

   Bes, de oud-cpn’er waarover je het hebt komt tevens uit een NSB-gezin. Dubbel getroubeleerd dus. Hij heeft een groot hart voor mensen, maar helaas altijd de verkeerde mensen. Hij is sterk gefrustreerd en misschien wel getraumatiseerd, wat hij vanuit een permanent achterstandsgevoel met veel agressie tentoonspreid: iedereen is slecht en bedorven, behalve de zieligerds uit verweggistan. Niemand weet iets van politiek, behalve hij. Het is een geboren narcist die voortdurend om goedkeuring en bevestiging uit zijn omgeving bedelt. Gelukkig reageren steeds minder mensen op hem.

 10. H.Vaes

  Een verrijking voor Europa…..toch????
  En kom nu niet aan zeiken van…..ze zijn niet allemaal zo……
  Ze zijn wel zo en die enkeling die niet zo is keurt hun gedrag in ieder geval niet af.

 11. Ruud Steunassen

  @c.p. “De vluchtelingen in Calais zitten al jaren als ratten in de val en kunnen geen kant meer op. Het is een godswonder dat er niet meer incidenten gebeuren.”

  Als je niet afhankelijk wilt zijn van godswonderen dan moet je ratten verdelgen.

 12. Ruud Steunassen

  @cp “Zomaar sluit vanzelfsprekend aan op de redeneertrant van de nazi’s die Joden ratten noemden die verdelgd moesten worden.
  Moslimhaters en Jodenhaters redeneren identiek en betreffen hetzelfde soort volk.”

  Ceteris paribus heeft het eerst zelf over de vluchtelingen die in Calais als RATTEN in de val zitten en legt hier mensen die na hem reageren reeds het verkeerde woord ratten in de mond.
  Hij zal zich beroepen op een ander begrip van het woord ratten.
  Als anderen daarna over ratten spreken, zijn die mensen in de ogen van ceteris paribus de rat, maar dan in een andere betekenis.
  Ceteris paribus praktiseert de methode van de marxistische rattenverdelger en neven van de nazi’s en dat is goochelen met begrippen, demoniseren en uiteindelijk kaltstellen.

  1. ceteris paribus

   Er is verschil in tussen de uitdrukking ‘als ratten in de val zitten’ (http://www.vrt.be/taal/megamoeilijk-die-beeldspraak) en de aanduiding van mensen als ratten die de pest veroorzaken, zoals zomaar doet.

   Dit moet zelfs voor Ruud te begrijpen zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.