Duitsland geeft eindelijk schoorvoetend toe: Erdogans Turkije ondersteunt terroristische organisaties

Het is al jaren een publiek geheim dat Erdogan met gulle hand geeft aan degenen die terroristische aanslagen plegen in het Midden-Oosten. Nu durft een Westerse regering dat ook eindelijk eens te benoemen.

Wie het Midden-Oosten een beetje volgt, weet van één ding dat het ontegenzeggelijk klopt: Turkije speelt dubbelspel. Aan de ene kant positioneert Erdogan zichzelf als een bondgenoot van het Westen, probeert hij lid te worden van de EU en zit Turkije ook bij de NAVO. Mensenrechten en democratie: via de mond wordt het allemaal beleden.

Maar in werkelijkheid is Turkije minstens zo geïnteresseerd in dood en verderf. De Duitse bondsregering zegt vrijwel zeker te weten dat vanuit Ankara allerlei radicale en terroristische groeperingen gesteund worden op kosten van de Turkse belastingbetaler – en daarmee ook de Europese subsidieverstrekker. Dus ook de Europese belastingbetaler.

Hoe dan ook: Erdogan financiert dus bloederig en dodelijk terrorisme:

“Duitsland ziet ‘talrijke solidariteitsoproepen’ en ‘ondersteuning’ door de AK-partij en president Erdogan van groeperingen als de Moslimbroederschap, de Syrische islamistische oppositie en Hamas. Waar die ondersteuning concreet uit bestaat blijft onvermeld.

Overigens wordt de Moslimbroederschap door Europa niet aangemerkt als een terroristische organisatie. En Ankara is in het verleden open geweest over de steun aan Hamas, een groepering die al sinds 2003 op de zwarte lijst van de EU staat.”

Dat wij dit nu te weten komen, is eigenlijk een ongeluk: de bondsregering gaf deze informatie vertrouwelijk vrij aan het Duitse parlement vanwege Kamervragen. De kans is groot dat er nu een diplomatieke rel uitbreekt, maar ik zou zeggen: laat maar gebeuren. Met zo’n Turkije moet je überhaupt geen zaken willen doen, dus weg met deze terroristengeldschieters!

Het pappen en nathouden van Turkije nu het een steeds islamistischere richting uitgaat moet toch echt eens een keer ten einde komen. Trek dus voor eens en altijd de stekker uit de EU-toetredingsmaatregelen en – for good measure – bevries Erdogans tegoeden in het buitenland. Het wordt tijd om te stoppen het terroristenondersteunende Turkije als een bondgenoot te beschouwen, en gewoon de waarheid onder ogen te komen: het is een schurkenstaat, en dient ook als zodanig behandeld te worden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. van Urk

  Dachten de hotemetoten van politici nou echt dat zij het Duitse ,wat zeg ik, Europese volk voor de gek kunnen gaan houden met hun vriendelijk gezichten en correcte zinnetjes? Dat wist iedere complotdenker en de regering dacht het verborgen te kunnen gaan houden! Hoe verzin je het. Reken maar dat Turkije ook olie van IS ontvangt en exporteert in ruil voor geld, wapens en privileges in Turkije aan IS.

 2. nick

  Stukje bij beetje trekt het rookgordijn op….
  Nu wel goed blijven opleten allemaal, anders zeggen jullie straks nog dat je het niet wist!

 3. H.Vaes

  Wie heb ik dat toch….een jaar of tien geleden al eens horen zeggen dat de Turken niet te vertrouwen zijn….en daarom de vvd verliet omdat die daar niets van wilde weten????
  Zelfs tot op de dag van heden durven de vvd ers het nog niet toe te geven….Maar nu ze in het land van Frau Angela het licht hebben gezien zullen ze om haar in haar achterste te kruipen ook maar gaan toegeven.
  Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen.
  HET GELIJK VAN WILDERS IS OOK IN DEZE NU EEN FEIT.

 4. Ni28

  Niet echt een verassing al komen wij het per ongeluk te weten. Met zulke vrienden heb je dus die zes mijard snel nodig. Europa financieert haar eigen ondergang. Wie schaffen das, duidelijk. Nu mag Merkel met haar gevolg het veld ruimen en plaats maken voor politici met verstand. Als je dit allemaal weet en je blijft je poot stijf houden moet je weg. Turkije moet ook onmiddelijk uit de NAVO.

 5. Wim

  EN WEER HAD WILDERS GELIJK:EN WEER WERD HIJ ONTERECHT GESCHOFFEERD DOOR DE ANDERE PARTIJEN.WAAR BLIJFT HUN EXCUUS

 6. Svetlana

  Ik klopt helemaal niks van. Turkije is een geweldig land omdat de Turkse bakkers daar allemaal zo lekker smaken. Turkije heeft helemaal niks met dood, verderf en terrorisme te maken, maar heerlijke culinaire verrijkingen

 7. Svetlana

  Turkse mensen zijn heel lief. Het zijn goede mensen. Nederlanders die Turken stom vinden zijn ZELF STOM

 8. Bromsnor

  Geert Wilders heeft jaren terug gewaarschuwd voor Erdogan.

  Als reactie daarop werd Wilders gedemoniseerd en geridiculiseerd door de media en politieke elite.

  Nu blijkt dat Geert Wilders wederom gelijk krijgt.

 9. poldi

  En wie werd er een paar jaar geleden in de tweede kamer weggehoond met zijn opmerking “Nu komt de islamitische aap uit de mouw” en dat quasi verontwaardigde “volksvertegenwoordigers” over elkaar heen buitelden om bij de interruptiemicrofoon te komen om maar hun gespeelde afschuw te tonen.

  Wat haat ik die hypocriete “volksvertegenwoordigers”.

  1. toetssteen

   @Poldi
   Was de Roon:

   http://luxetlibertasnederland.blogspot.nl/2011/09/islamitische-aap-uit-mouw-erdogan.html

   Het was trouwens Pechtold die die woorden verdraaide. Hij maakte ervan dat er gezegd zou zijn dat Erdogan een aap zou zijn. Dat was de beruchte aanloop inzake het vragenuurtje waar Wilders verzocht om even normaal te doen. Immers het was een leugen. De Roon had Erdogan niet uitgemaakt voor aap.
   Maar ja Pechtold wordt gekenmerkt door dit soort slinksigheden.

 10. Svetlana

  Wij moeten erg blij zijn met Turkije omdat dankzij dit geweldige land hebben wij in nederland turkse bakkers, waar mijn kinderen en ik heerlijk kunnen smullen. Als jij Turkije een stom land vind ben je zelf stom. Je hebt geen stijl, en geen smaak en zeker ook geen intelligentie. Turkije is de beste land ter wereld !

  1. Wim

   Als je nu gaat verhuizen naar je bakkers in Turkije kom je niets te kort.

 11. poldi

  Waar het uiteindelijk om gaat is dat de argumenten van Wilders steeds kloppen. Of het nu over de islam, de EU, ongecontroleerde massa-immigratie, Erdogan of over Griekenland gaat; Wilders heeft niet alleen een visie maar blijkt steeds gelijk te hebben.
  Het is niet zozeer jammer dat Wilders “te weinig” heeft kunnen doen om Nederland te beschermen; het is vooral schandalig dat de overige partijen zoveel moeite doen om elke poging tot het behoud van Nederland te torpederen.

  1. Ali Yas

   Ik schaam me plaatsvervangend voor de weigering van de Kamermeerderheid om te doen wat het volk in meerderheid wil, alleen maar omdat Wilders dat óók wil. Daar kun je met de beste wil van de wereld Wilders de schuld niet van geven. Het is een wij-zij-denken waar alle partijen behalve die van Wilders elkaar in vinden. Basisschoolniveau.

   Dezelfde conformiteitsdrang zien we in de EU. Het is bon ton om de islam niet als een verzameling gevaarlijk slechte ideeën te zien, en daarom moet voor elke islamist opnieuw van de grond af aan het bewijs worden opgebouwd dat deze onze vrijheid ondermijnt. Pas als dat bewijs zich zó hoog heeft opgestapeld dat het onmogelijk nog te negeren is, geeft men toe. Maar dan hoeft het natuurlijk niet meer.

 12. Bes Tolen

  Die Turkse bakkers heb je hier alleen maar door de dikke inkomenssubsidies.
  Op zich schande en naar mijn idee een onduldbare vorm van linkse terreur, corruptie. Die subsidies golden natuurlijk niet en nergens ter wereld voor echt Nederlandse bakkers.
  Wat voor ondermaats werk doe je, Zwetslana, dat je altijd zo onnozel zwetst?

  1. toetssteen

   @Bes Tolen
   Van de tientallen die echt helemaal de mist ingingen door de puin die ze leverden, en met subsidie op de fles gingen; ken ik er eentje (jaja, en dat na dertig jaar) die nog altijd beter loopt dan de Makro op zondag. Maar dat is dan ook de enige, de rest was na tig keer wisselen, net zoveel faillissementen niks en het was al niks. Maar goed, ies goed hè.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.