snapshot4

Duitsland geeft eindelijk schoorvoetend toe: Erdogans Turkije ondersteunt terroristische organisaties

Geen categorieaug 16 2016, 15:00
Het is al jaren een publiek geheim dat Erdogan met gulle hand geeft aan degenen die terroristische aanslagen plegen in het Midden-Oosten. Nu durft een Westerse regering dat ook eindelijk eens te benoemen.
Wie het Midden-Oosten een beetje volgt, weet van één ding dat het ontegenzeggelijk klopt: Turkije speelt dubbelspel. Aan de ene kant positioneert Erdogan zichzelf als een bondgenoot van het Westen, probeert hij lid te worden van de EU en zit Turkije ook bij de NAVO. Mensenrechten en democratie: via de mond wordt het allemaal beleden.
Maar in werkelijkheid is Turkije minstens zo geïnteresseerd in dood en verderf. De Duitse bondsregering zegt vrijwel zeker te weten dat vanuit Ankara allerlei radicale en terroristische groeperingen gesteund worden op kosten van de Turkse belastingbetaler - en daarmee ook de Europese subsidieverstrekker. Dus ook de Europese belastingbetaler.

"Duitsland ziet 'talrijke solidariteitsoproepen' en 'ondersteuning' door de AK-partij en president Erdogan van groeperingen als de Moslimbroederschap, de Syrische islamistische oppositie en Hamas. Waar die ondersteuning concreet uit bestaat blijft onvermeld.

Overigens wordt de Moslimbroederschap door Europa niet aangemerkt als een terroristische organisatie. En Ankara is in het verleden open geweest over de steun aan Hamas, een groepering die al sinds 2003 op de zwarte lijst van de EU staat."

Dat wij dit nu te weten komen, is eigenlijk een ongeluk: de bondsregering gaf deze informatie vertrouwelijk vrij aan het Duitse parlement vanwege Kamervragen. De kans is groot dat er nu een diplomatieke rel uitbreekt, maar ik zou zeggen: laat maar gebeuren. Met zo'n Turkije moet je überhaupt geen zaken willen doen, dus weg met deze terroristengeldschieters!
Het pappen en nathouden van Turkije nu het een steeds islamistischere richting uitgaat moet toch echt eens een keer ten einde komen. Trek dus voor eens en altijd de stekker uit de EU-toetredingsmaatregelen en - for good measure - bevries Erdogans tegoeden in het buitenland. Het wordt tijd om te stoppen het terroristenondersteunende Turkije als een bondgenoot te beschouwen, en gewoon de waarheid onder ogen te komen: het is een schurkenstaat, en dient ook als zodanig behandeld te worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten