Economische plannen kabinet barslecht: koopkrachtverbetering van maar 1 procent

Geen categorieaug 25 2016, 14:00
Hier doen we het niet voor.
Dit is natuurlijk een duidelijk teken dat dit kabinet werkelijk geen enkel idee heeft waar het mee bezig is:

Het kabinet hoopt vandaag de koopkrachtplaatjes in de begroting van verkiezingsjaar 2017 in te kleuren met een gemiddelde plus van 1%. Er wordt nog wel geprobeerd om iets extra te doen voor gedwongen alleenverdieners. Die zouden door de geleidelijke afbouw van de algemene heffingskorting volgend jaar achterblijven.

Ongelooflijk genoeg lijkt het kabinet tevreden te zijn met een koopkrachtverbetering van 1%. Dat is dus echt helemaal niets. De gemiddelde Nederlander merkt het niet eens. En dat komt allemaal doordat het kabinet een achterlijk beleid voert waarbij het belangrijker wordt gevonden om de welvaartsstaat in stand te houden dan om burgers met ambitie de mogelijkheid te geven hun dromen te realiseren.
Ook dit jaar was het mijn inziens niet florissant, maar het was in 2016 toch aanzienlijk beter:

Het totale beeld is voor volgend jaar zeer gematigd in relatie tot dit jaar. Werkenden hebben nu gemiddeld bijna 4% meer te besteden, uitkeringsgerechtigden 1,3% en gepensioneerden 1,5%. De gemiddelde koopkrachtverbetering bedroeg dit jaar, door de grote belastingverlaging van €5 mrd, 2,7%. Tweeverdieners met kinderen gingen er 4% op vooruit, alleenverdieners 2,1%.

Dat zijn ook geen cijfers waar je als kabinet over kunt opscheppen, maar de cijfers voor volgend jaar zijn echt abominabel. Ieder kabinet dat met soort cijfers op de proppen komt zou direct tot aftreden gedwongen moeten worden.
Maar ja, wij wonen in Nederland, waar wij burgers het allemaal zonder meer laten gebeuren. Want stel je voor dat je je belangen verdedigt en opkomt voor jezelf. Da's maar eng!
Overigens valt het lezers ongetwijfeld op dat het met name alleenverdieners steeds weer achterblijven bij de rest. Dat is geen ongelukje. Het kabinet wil mensen dwingen om aan de slag te gaan, ook als ze dat weinig tot niets oplevert. Hoe dat probleem op te lossen? Simpel, zorg ervoor dat alleenverdieners relatief steeds armer worden. Dan moeten beide partners (lees: ouders) wel werken.
En dan is er nog een groep die steeds weer wordt achtergesteld: ouderen. Ook dat is geen ongelukje. Ouderen kunnen weinig meer bijdragen. En dus mogen zij wat het kabinet betreft prima kapot gemaakt worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten