Erdogan: “Westen en voetbalscheidsrechters zaten achter de coup!”

Nederland moet knettergek zijn om door te onderhandelen met deze man. Hij kan niet eens het basale respect opbrengen om je niet als oud vuil te gebruiken en als onderdeel van bizarre complottheorieën te zien.

Een nieuwe dag in Turkije, opnieuw mensen die hun baan verliezen. Ditmaal heeft sultan Recep Tayyip Erdogan in zijn oneindige wijsheid besloten dat ook 94 voetbalrechters schuldig waren aan een militaire staatsgreep. En dus werden ze prompt ontslagen.

Dat zelfs scheidsrechters pardoes worden ontslagen vanwege een staatsgreep, geeft aan hoe erg Turkije afgegleden is richting de status van een bananenrepubliek. Dat is ook voelbaar voor wie in het land zelf is: dat leven in Turkije inmiddels geen zorgenloos pretje is, schreef mijn vriend en collega Michael van der Galiën – tevens eigenaar van deze website – eerder vandaag al op in een prachtige hartenkreet over de dictatuur-in-wording die Turkije onder Erdogan en de AKP geworden is.

Maar Erdogan gaat verder dan alleen het beschuldigen van voetbalarbiters: ook wij hebben het gedaan. Wij, in het westen. Medeschuldig aan de militaire staatsgreep die uitmondde in een definitieve afschaffing van het seculiere Turkije. Schuld van Europa en Amerika!

“De Turkse president Recep Tayyip Erdogan beschuldigt het Westen van steun aan de coupplegers en terroristen. De poging tot een staatsgreep op 15 juli was niet alleen in Turkije gepland, maar ook in het buitenland, zei Erdogan vandaag voor een gehoor van zakenmensen in Ankara.

De beschuldigingen van de Turkse president aan het adres van westerse landen zijn niet nieuw. Afgelopen vrijdag bijvoorbeeld haalde Erdogan ook al uit. Hij nam het de regeringen van bondgenoten toen kwalijk dat ze geen solidariteit hebben getoond na de mislukte staatsgreep op 15 juli. Landen die zich meer zorgen maken over het lot van de verraders dan over de democratie in Turkije kunnen geen vrienden zijn, meende Erdogan.”

Het moge duidelijk zijn dat deze door complottheorieën geplaagde man volstrekt de weg kwijt is, en dat wij – in Nederland – daar dus ook onze conclusies aan moeten verbinden. Allereerst door op te houden met die maar voortslepende EU-onderhandelingen. Turkije wil zich gewoonweg niet gedragen. Oké, dat kan, maar niet binnen de Europese Unie. Ga maar fijn buitenspelen. Daarnaast moet dat visumvrije reizen wat Ankara kennelijk zo hartstochtelijk verlangt gewoon de nek worden omgedraaid. Met zo’n land moet je geen open grenzen willen hebben; alle anti-democratische ellende mag namelijk lekker daar blijven!

Oh, en als u dat nog niet gedaan heeft: teken dan ook de petitie van de ChristenUnie die oproept eindelijk eens de hierboven beschreven actie te ondernemen jegens Turkije. De tijd van louter mooie woorden en zoete broodjes is voorbij. Erdogan begrijpt het alleen als we er hard tegenin gaan. Dat zullen we dus ook moeten gaan doen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Ni28

  Ik blijf raar vinden dat geen andere partij met zo petitie komt. Dat het net de CU moet zijn, een partij die juist deze regering altijd heeft gesteund. De verkiezingen zijn in aantocht dus speelt dat ook een rol. Maar het doel heiligt de middelen, denk ik zelf.

 2. Armagedon

  Laat dan Türkiye ook aan de Turken over wij willen ook niks met de E.U. te maken hebben !! En je vriend – collega heb ik al aan nodige instanties vermeld . Ik wens jou en Michael precies wat jullie ons Turken wensen…niks meer niks minder . En nee ik ben zeker geen fan van Erdoğan heb ook niet op hem of zijn partij gestemt . Maar jullie doen net of wij Turken achterlijk volk zijn en dat zit mij dwars en daarom heb ik Michael vermeld !!

  1. Ali Yas

   “Ik wens jou en Michael precies wat jullie ons Turken wensen…niks meer niks minder.”

   Democratie! Bedankt, Armagedon.

  2. cmsuijkerbuijk

   @Armageddon
   Ben jij Nederlander of Turk?

   1. van Urk

    Beste cmsuijkerbuijk, Dat vraag je toch niet aan iemand die het zelf ook niet meer weet! Identiteitscrisis noemen ze dat in de volksmond.

    1. cmsuijkerbuijk

     @Van Urk
     Als hij in een identiteitscrisis zou zitten, dan zou hij zwijgen, maar niet iemand zoals een klein kind doet, aangeven of verraden (“Meester, meester, Michael zegt allemaal gemene dingen over u”). Want dát is het niveau van dit soort lieden, die het Nederlanderschap niet waardig zijn. Ik ben benieuwd, wat hij zou doen als een Turk iets zou zeggen over ZM Willem-Alexander. Zou hij dat óók aangeven?
     Bij deze lieden het Nederlanderschap afnemen, bij kop en kont pakken en met een rotgang retour Turkije schoppen!

     1. Ni28

      Als hij zelf anti-Erdogan is zou hij Michael dankbaar moeten zijn.

 3. van Urk

  Hoeveel partijen hebben wel niet de regering gesteund beste Ni28? Dat is toch nog de grootste helft van de meest serieuze partijen in de tweede kamer en die volgend jaar er ook nog zullen gaan zitten. Eerlijk gezegd verbaast het mij ook dat alleen de CU met zo,n petitie aankomt. Ik verwachtte het meer van de PVV of VNL.

  1. Ni28

   Beste van Urk, mij verbaast vooral dat maar een partij van alle christelijke partijen die de regering hebben gesteund samen met D66 met deze petitie komt.

   1. van Urk

    Misschien ook niet beste Ni28. CU was ook de eerste partij dat aangekaart heeft dat er weinig gedaan werd voor de christelijke bevolkingsgroepen in Syrie en Irak tijdens het begin van de oorlog toen ze massaal moesten vluchten voor hun moordenaars. Nu ziet de CU dat Turkije ook bezig is met het schenden van de mensenrechten, de vrijheid van godsdienst en de persvrijheid. Nu staat ook nog de deal met de vluchtelingenstroom op de tocht. Kennelijk zijn andere partijen te laf of te terughoudend om meteen in actie te komen. Er zijn meer petities tegen Erdogan gehouden door christelijke organisaties gesteund door de CU en de SGP. Bijvoorbeeld in april jongstleden. Toen ging het bijvoorbeeld over vijf Turkse kerken in Dyarbakir waar beslag is op gelegd. Christenen zien dit als een nieuwe stap tegen verspreiding van het christendom in Turkije.

 4. Ni28

  Hebben wij een mol in ons midden?

  1. ceteris paribus

   Ik zie dat de paranoia al weer om zich heen grijpt.

   1. Ni28

    Dus geeft u eigenlijk Armagedon gelijk terwijl u nog net Michael van Galien sterkte wenste. Judas kus?

    1. ceteris paribus

     Nee hoor, verwarde man, ik geef niemand gelijk, ik wees slechts op je paranoide wanen.

     1. Ni28

      Heerlijk, weer een antwoord ontlopen is de beproefde linkse methode extra verpakt in beledigingen door mensen zoals u. Een laffe iemand met narcistische trekjes en zonder principes, eigenlijk een asociaal die zich nog ook patriot durft te noemen in zijn hoge waan. Uw beledigingen raken mij niet wetende van ze komen. Dus ga rustig mee door als u het makkelijker vindt dan inhoudelijke antwoorden te geven en normale gedrag te tonen. U bent geen enkele aandacht meer waard.

 5. Anna

  Wilders 2010 in Londen bij een persconferentie over toetreding van Turkije in de EU “J have nothing against the Turkish people although mister Erdogan is a total freak”. Zijn tegenstanders vielen over hem heen. Wilders werd weggehoond. Balkenende kwam er op tv schande van spreken. Nu zijn we zover gekomen dat zijn grootste tegenstander en demoniseerder zelf openlijk kritiek uit op Erdogan. Het kan verkeren.

 6. Anna

  Petitie CU? Christen Unie die de hele islamitische wereld richting Europa haalt. CU die mede verantwoordelijk is als er een burgeroorlog zal ontstaan. Bijna 50 duizend asielzoekers erbij waarvan grootste deel moslims met totaal andere cultuur en religie. CU is een zeer hypocriete partij. Help mee Nederland naar de afgrond te brengen. Waarom zegt de CU niet Turkije met 80 miljoen moslims absoluut niet bij de EU.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.