Geweldige winkelier heeft schoon genoeg van een dief, en verslaat hem in een zwaardgevecht

Wie heeft er ooit bepaald dat zwaarden alleen voor ridders en piraten zijn? Deze winkelier kan er ook uitstekend mee uit de voeten, zoals blijkt uit zijn schermutseling met een dief.

Je zou maar een winkel binnenstappen, en de plaatselijke winkelier op deze manier achter zijn toonbank aantreffen:

sword2

Het overkwam mensen die op een avond in de Perry Market-winkel binnenliepen en de eigenaar met een heuze Perzische kromsabel zagen zwaaien. Dat deed de eigenaar niet omdat hij dat leuk vond, maar het was een verdediging tegen een dief die z’n winkel was binnengedrongen en zelf ook een zwaard meedroeg. De man dacht dat met zulk wapentuig op zag hij genoeg overwicht zou hebben om de zaak even goed te beroven.

Maar dat was dus buiten deze geoefende winkelier gerekend, die niet zomaar van plan was om z’n kostbaarheden af te geven. Met een paar goede zwaaien van z’n eigen zwaard – die hij onder de toonbank bewaart – werpt hij de amokmakers zo weer naar buiten:

Voor de dief zelf heeft hij ook nog een boodschap. Hij spoort hem aan te stoppen met het plegen van overvallen:

“Je hoeft dat allemaal niet te doen. Je bent een jonge gozer – goed, sterk en sterk – dus zoek een baan. Wat je nu doet is echter niet de manier om vooruit te komen – je eindigt zo in de gevangenis of je gaat dood.”

Of dus bij het ziekenhuis, vanwege een door een zwaard lekgeprikte buik… Hoe dan ook: boontje komt om z’n loontje, en dat geldt ook voor deze overvaller die ditmaal gewoon dikke vette pech had!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.