Hilarisch: Rutte ‘waarschuwt’ Erdogan, denkt dat de Turkse autocraat daar van onder de indruk is

Mark, Mark, Mark.

Zo, zo, kijk eens even. Mark Rutte heeft Recep Tayyip Erdogan, de autocraat die het voor het zeggen heeft in Turkije, keihard aangepakt.

Premier Rutte heeft zaterdagavond gebeld met Turkse president Erdogan. Daarin heeft hij vooral benadrukt dat Turkije voor Nederland, de EU en de NAVO ’een belangrijke partner is en blijft’.

Ook heeft de minister-president in het telefoongesprek de Turkse bemoeienis met Nederlandse aangelegenheden te berde gebracht. „Ik heb Erdogan laten weten dat wij geen Turkse bemoeienis tolereren en hem gevraagd behulpzaam te zijn dit te voorkomen. Het is niet acceptabel dat groepen in Nederland tegen elkaar op worden gezet.”

Toe maar zeg! Dus eerst is hij Erdogan in zijn kont gekropen — ‘Jullie zijn echt belangrijk!’, ‘We houden van jullie!’, ‘Je bent een held Tayyip!’ — en daarna mompelde hij even iets over dat Ankara zich maar niet al te veel met Nederlandse aangelegenheden moet bemoeien. Niet dat hij daar iemand mee wil beledigen, natuurlijk, maar toch. Als het kan, hè. Natuurlijk is het geen halszaak als zodanig, maar als er iets van rekening mee gehouden kan worden zou dat op zich prettig zijn.

Alsjeblieft.

Het wordt met de dag triester hoe Rutte zich gedraagt, niet alleen in Nederland, maar ook op een internationaal niveau. Erdogan moet juist nu te horen krijgen dat Nederland (en andere EU-landen) hun buik vol hebben van zijn autocratische maatregelen. Juist Rutte, die zogenaamd liberaal is, zou moeten pleiten voor het beëindigen van de EU-gesprekken met Turkije.

Maar ja, daar heb je moed voor nodig. En als het Rutte aan iets ontbreekt dan is het dát.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. van Urk

  “U bent een onbetrouwbare rotzak die spelletjes speelt met de EU en de NAVO en rot op met je lange Ottomaanse poten en blijf van onze Turkse Nederlandse burgers af”! Zoiets? In ieder geval is het de taal wat dictators wel begrijpen.

 2. Wim

  Er is er maar één met die moed en dat is Wilders.

  1. van Urk

   Wim@ En natuurlijk wijlen heren de Witt die daarmee ons land groot gemaakt hebben en de Engelsen wisten te verslaan. Zij begrepen tenminste hoe klein en kwetsbaar ons land kan zijn zonder daadkrachtig te zijn.

   1. Wim

    Vergeet niet dat Wilders na zijn oordeel in de kamer over Erdogan ook door alle partijen bijna werd gescalpeerd (zonde van dat prachtige haar trouwens)in die kamer. Ze stonden allemaal vooraan te schreeuwen.

 3. toetssteen

  Ah dat was dus dat homerisch gelach dat ik in de lucht meende waar te nemen! Erdogan die zich wild lachte!

 4. Ali Yas

  “Premier Rutte heeft zaterdagavond gebeld met Turkse president Erdogan.”

  Hebben we daar ook een transcriptie van, of moeten we Mark op zijn blauwe ogen geloven?

  1. van Urk

   Beste Ali Yas, Je krijgt zelf wel later van Rutte “sorry” te horen met de smoes dat zijn beltegoed op was .

 5. Geah

  Uiteraard stem ik niet op Rutte….want je moet toch echt een misdadiger zijn als je liegt en je volk uitlevert aan de vluchteningen tuig…..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.