Hoera! Zilver voor Hollandse held Tom Dumoulin!

Hij kwam, hij zag, hij veroverde een fantastische zilveren medaille!

Vandaag was bepaald geen slechte dag voor Nederland op de Olympische spelen: Nederland mocht twee bronzen medailles noteren, en ook één zilveren. Vooral die laatste was een topprestatie, want Tom Dumoulin wist knap met een gebroken pols (!) en slechts luttele weken na zijn genadeloze val in de Tour de France het eremetaal in een tijdrit in Rio te veroveren.

Op zich tegenvallend omdat hij voor goud ging, maar gezien het verschil met Fabian Cancellara – die de gouden plak won – van een minuut plus zijn keiharde valpartij in de Tour moet hij toch tevreden zijn:

“Vooraf gaf Dumoulin al aan dat hij in de 54,5 kilometer lange race tegen de klok, met daarin twee venijnige klimmetjes, de pijn echter ‘gewoon’ moest verbijten. Dat deed hij. De explosieve renner van Giant-Alpecin had immers niet voor niets zijn hele jaar afgestemd op de olympische tijdrit. Pech in de voorbereiding deerde niet meer, het was puur ‘hard trappen’ geblazen. “

Hele mooie prestatie van TeamNL dus!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. toetssteen

    Goed gedaan Tom!

  2. Peter Selie

    Hollandse held? Michiel Adriaanszoon de Ruyter, dat was pas een held, Panem et circenses…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.