Hoofd Turkse ambassade in Nederland verkoopt sprookjes, hangt opperpropagandist uit

Geen categorieaug 08 2016, 10:00
Kurtulus Aykan gefileerd.
Kurtulus Aykan is aangesteld als het nieuwe hoofd van de Turkse ambassade in Nederland. In die hoedanigheid functioneert hij eerst en vooral als officiële propagandist van Recep Tayyip Erdogan.
En, ik moet toegeven, in die hoedanigheid doet hij echt puik werk. Jozef Goebbels had het één en ander van hem kunnen leren:

Op de Turkse ambassade in Den Haag zijn afgelopen weken vijf medewerkers ontslagen omdat ze banden zouden hebben met de Hizmet-beweging van de geestelijke Fethullah Gülen...

Aykan was naar eigen zeggen ook verrast toen de vijf door Ankara werden teruggehaald. "Het zijn mensen met wie ik nauw heb samengewerkt. Zeer bekwame mensen. Maar dat is het talent van de Gülen-beweging. Ze infiltreren geruisloos."

Opmerkelijk hoe zeer deze uitspraak op uitspraken van de nazi's lijken. Alleen waren toen niet 'Gülen-aanhangers' maar joden het doelwit. Zo geniepig! Ze infiltreren overal! Je weet niet eens dat ze er zijn! Godzijdank dat de Grote Glorieuze Leider ze doorheeft en ingrijpt!
Vervolgens richt deze propagandameester zich op Nederland. Volgens hem hebben wij Erdogan niet voldoende gesteund na de mislukte staatsgreep.

"We zijn een NAVO-bondgenoot."

Dat klopt inderdaad. En dat is ontstellend jammer. Het Turkije van Erdogan verdient het namelijk niet om lid te zijn van de NAVO. Hopelijk komt er binnenkort dan ook een einde aan zijn lidmaatschap.

"Nederland heeft enkele zorgvuldig afgewogen statements gegeven, maar we voelen ons niet gesteund."

Dat komt doordat jouw glorieuze leider de coup aangrijpt om een civiele coup te organiseren en de mensenrechten massaal te schenden. Heel gek, maar de meeste Nederlanders vinden dat helemaal geen prettige situatie.

"Als we blij zijn, schreeuwen we dat uit. Dat doen we ook als we boos zijn. Maar geweld gebruiken we niet, het recht moet zijn loop hebben. Turkse mensen zijn geen hooligans. Ze zijn vreedzaam."

Misschien moet meneer Aykan dat even vertellen aan Nihat Zeybekci, Turkije's minister van Economische Zaken. Die liet onlangs namelijk nog weten dat de regering Gülen-aanhangers zo hard zou straffen dat ze uiteindelijk om hun dood zullen smeken.
Me dunkt dat meneer Aykan uit zijn nek lult. Daar kan hij ongetwijfeld mee wegkomen in Turkije, maar helaas voor hem woont en werkt hij in Nederland, waar we wél in staat zijn om kritisch te denken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten