Hoofd Turkse ambassade in Nederland verkoopt sprookjes, hangt opperpropagandist uit

Kurtulus Aykan gefileerd.

Kurtulus Aykan is aangesteld als het nieuwe hoofd van de Turkse ambassade in Nederland. In die hoedanigheid functioneert hij eerst en vooral als officiële propagandist van Recep Tayyip Erdogan.

En, ik moet toegeven, in die hoedanigheid doet hij echt puik werk. Jozef Goebbels had het één en ander van hem kunnen leren:

Op de Turkse ambassade in Den Haag zijn afgelopen weken vijf medewerkers ontslagen omdat ze banden zouden hebben met de Hizmet-beweging van de geestelijke Fethullah Gülen…

Aykan was naar eigen zeggen ook verrast toen de vijf door Ankara werden teruggehaald. “Het zijn mensen met wie ik nauw heb samengewerkt. Zeer bekwame mensen. Maar dat is het talent van de Gülen-beweging. Ze infiltreren geruisloos.”

Opmerkelijk hoe zeer deze uitspraak op uitspraken van de nazi’s lijken. Alleen waren toen niet ‘Gülen-aanhangers’ maar joden het doelwit. Zo geniepig! Ze infiltreren overal! Je weet niet eens dat ze er zijn! Godzijdank dat de Grote Glorieuze Leider ze doorheeft en ingrijpt!

Vervolgens richt deze propagandameester zich op Nederland. Volgens hem hebben wij Erdogan niet voldoende gesteund na de mislukte staatsgreep.

“We zijn een NAVO-bondgenoot.”

Dat klopt inderdaad. En dat is ontstellend jammer. Het Turkije van Erdogan verdient het namelijk niet om lid te zijn van de NAVO. Hopelijk komt er binnenkort dan ook een einde aan zijn lidmaatschap.

“Nederland heeft enkele zorgvuldig afgewogen statements gegeven, maar we voelen ons niet gesteund.”

Dat komt doordat jouw glorieuze leider de coup aangrijpt om een civiele coup te organiseren en de mensenrechten massaal te schenden. Heel gek, maar de meeste Nederlanders vinden dat helemaal geen prettige situatie.

“Als we blij zijn, schreeuwen we dat uit. Dat doen we ook als we boos zijn. Maar geweld gebruiken we niet, het recht moet zijn loop hebben. Turkse mensen zijn geen hooligans. Ze zijn vreedzaam.”

Misschien moet meneer Aykan dat even vertellen aan Nihat Zeybekci, Turkije’s minister van Economische Zaken. Die liet onlangs namelijk nog weten dat de regering Gülen-aanhangers zo hard zou straffen dat ze uiteindelijk om hun dood zullen smeken.

Me dunkt dat meneer Aykan uit zijn nek lult. Daar kan hij ongetwijfeld mee wegkomen in Turkije, maar helaas voor hem woont en werkt hij in Nederland, waar we wél in staat zijn om kritisch te denken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. poldi

  Plagiaat
  ——–
  Regisseur Erdogan heeft zijn kritiekloze achterban en doodsbange meelopers wo deze ambassadeur als makke schapen goed aan de touwtjes.

  Hij voedt ze met de nodige leugens en naait hen op door zaken te suggereren die zijn kiezers als feiten of wensen overneemt.

  Zo kan deze Ottomaanse nazi hardop stellen dat zijn achterban herinvoering van ds doodstraf eist. Handig he? En via de krijgsraad kan hij sowieso zonder herinvoering van de doodstraf een paar honderd aartsvijanden tegen de muur zetten.

  De flirt met collega roverhoofdman Putin is eng, maar lijkt mij er een van Kindergarten niveau.
  Het Turks Fruit is zelden zo zuur geweest. Dat wel…

 2. poldi

  En die ontslagen 5 medewerkers riepen niet hard genoeg “Heil Erdogan” en vergaten met een turkse vlag te zwaaien.

  Ja, dan lig je eruit. Dat is toch logisch !

 3. Ni28

  ‘Beveel ons te sterven, en wij doen het’ riep de domme, hysterische massa in Istanbul. De Erdogan aanhangers in Europa missen het moment van hun leven door hier te zijn. Waarom keren zij niet terug op zo glorieuze moment? Erdogan gaat deze week afspreken met zijn dictatoriale maatje in Moskou. Samen gaan zij het Midden Oosten regeren, hun stijl is voor deze taak passend. Erdogan is bezig met de afscheid van de EU en de VS. Wat zoekt Turkije nog bij de NAVO? Kan de zwakke Obama zijn militaire basis niet stukje verder op bouwen? Wat hebben wij aan Turkije behalve ergernis? Het enige wat de Turken ons nalieten zijn Turkse WC’s. Ook een ergernis.

 4. Ruud Steunassen

  De EU kent ook de doodstraf.
  Die is handig in kleine lettertjes weggemoffeld tussen onleesbare tekst.
  Als de Turk wat schijnbewegingen maakt, waardoor het lijkt alsof hij de doodstraf toch niet invoert, krijgt hij als beloning voor goed gedrag vrije toegang en vestiging in Europa. Die schijnbeweging is onder leiding van de EU tot in detail ingestudeerd. Het grote plan is de vernietiging van Europa.
  Dat gaat nu eenmaal niet zonder terreur van de Turk.
  Dat besluit wordt dan in feite onze doodstraf. Handige ruil van de heks met de kille blik, Merkel. Onzichtbare doodstraffen tegen elkaar uitruilen.

 5. Peter Selie

  “Het gaat om een overname”: Veiligheidsdeskundige Udo Ulfkotte waarschuwt al jaren voor de overnamestrategieën van Turkse lobbygroepen

  (Vertaling: E.J. Bron)

  Meneer Ulfkotte, in Berlijn is eind juni met het nodige mediaspektakel een partij opgericht die vooral ondersteund wordt door Turkse migranten uit het pro-Erdoğan kamp. Is dat een nieuwe fase van het uitoefenen van invloed door Ankara in Duitsland?

  Ulfkotte: Ik zie dat nu niet echt als de grote knal. In het verleden heb ik steeds opnieuw geschreven en erop gewezen dat er in Duitsland partijen van buitenlanders zullen komen. De zogenaamde volkspartijen SPD en CDU dachten immers daadwerkelijk dat zij bijvoorbeeld Turkse kiezers langdurig aan zich zouden kunnen binden, maar dat is een foute inschatting. Dat functioneert alleen een bepaalde tijd. Weldra zal men daar vaststellen: de buitenlandse lobbygroepen – vooral de Turkse – leren hier heel snel en op zekere dag hebben ze de Duitse partijen niet meer nodig als vehikel. Misschien is deze dag nu gekomen. >>>> https://ejbron.wordpress.com/2016/08/07/het-gaat-om-een-overname-veiligheidsdeskundige-udo-ulfkotte-waarschuwt-al-jaren-voor-de-overnamestrategieen-van-turkse-lobbygroepen/

 6. Peter Selie

  Loyaliteit van Turkse Nederlanders toont falen van multiculturele samenleving

  (door Afshin Ellian)

  Veel Turkse Nederlanders hebben zich de afgelopen weken laten zien als verlengstuk van het regime van Recep Tayyip Erdogan. Het toont andermaal aan dat het multiculturalisme heeft gefaald.

  De teleurstelling in de multiculturele samenleving is alom. Zelfs de linkse multiculturele gelovigen beginnen zich af te vragen of het multiculturalisme een werkbaar maatschappelijk concept is. Er is soms een onoverbrugbare kloof tussen feiten en idealen.

  In de voorbije weken is iedereen getuige geweest van de wreedheid van het islamisme van eigen bodem. Ze komen niet uit een ander continent. Het zijn moslimjongeren geboren in een Europese stad, die zich bij de jihadisten aansluiten om op verschrikkelijke wijze aanslagen te plegen op onschuldige burgers en overheidsdienaren. >>>> http://www.elsevier.nl/buitenland/blog/2016/08/loyaliteit-van-turkse-nederlanders-toont-falen-van-multiculturele-samenleving-336881/

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.