Iraniër slaat Canadese man in elkaar en bespuugt hem. De reden? Men zei “hallo” tegen zijn vrouw

Een zoveelste incident met religieuze achtergrond doet weer eens twijfelen of deze multiculturele droomsamenleving wel haalbaar is.

Soms wil ik best geloven dat mensen met (heel) andere achtergronden het best voor elkaar krijgen om in vrede in één samenleving te leven. Dit is echter een verhaal dat dat geloof geen goed doet, en bewijst dat sommige mensen echt te anders zijn om goed mee te kunnen draaien in onze Westerse samenleving.

Het gaat hier om de Iraanse Aadel Moradi, die tegenwoordig samen met zijn vrouw in het Canadese Edmonton woont. De rechtbank daar heeft hem veroordeeld tot een magere taakstraf voor een aanval in november op de baas van zijn vrouw. Het escaleerde allemaal toen Moradi in het winkelcentrum liep met zijn vrouw. Daar kwamen zij een mannelijke collega van de echtgenote tegen, die haar vriendelijk begroette. Daar moest haar strenggelovige man echter niets van weten, waarna hij hem vroeg naar de oorzaak dat de twee elkaar kenden. Toen duidelijk werd dat het hier om een kennis van werk ging, besloot Moradi zijn vrouw te vergezellen naar het kantoor waar zij werkzaam was. Daar eiste hij een gesprek met de leiding, wat hij kreeg. Hij stelde dat geen enkele man in het kantoor zijn vrouw mocht aanspreken en dat zij ook niet met mannen mocht praten. De directeur legde kalmpjes uit dat zoiets op de werkvloer uiteraard niet mogelijk is, maar met dat antwoord nam de Iraniër geen genoegen. Hij besloot zijn wensen dan maar met geweld af te dwingen, en begon de man aan te vallen. Hij probeerde hem te slaan, schoppen, bijten en te bespugen. Die wist zich gelukkig redelijk te verdedigen, maar de schrik zal er natuurlijk wel in.

De rechtbank neemt de man de vechtpartij zelf nog niet eens zo kwaad, maar vooral de motivatie erachter. “U bent nu in Canada”, probeerde de rechter hem duidelijk te maken. Hoewel ik de rechtbank daarin helemaal gelijk geef, twijfel ik eraan of welke straf dan ook deze vent ervan zal weerhouden om zijn barbaarse gewoontes bij anderen op te dringen. De vraag die bij mij eigenlijk achterblijft is: hoe kan het dat deze fundamentalist zijn vrouw überhaupt ooit heeft toegestaan om te gaan werken? Het trieste hieraan is dat hij haar dit waarschijnlijk zal verbieden, als hij het niet voor elkaar krijgt haar contact met mannen te ontzeggen op het werk. Deze vrouw zal alleen nog maar meer sociaal geïsoleerd raken dan ze nu al is. Dat is triest voor haar, maar nog meer dan dat is het dieptriest voor onze samenleving dat wij tegenwoordig met dit soort mensen moeten samenleven.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. henk vintage

  Hij heeft haar toegestaan om te gaan werken omdat er in Canada. in tegenstelling tot Nederland, geen gratis geld is op te halen.

  1. ikweetwatikwil

   Dat is een goeie, Henk

 2. Bromsnor

  Moslims in de wereld hebben massaal opvattingen over de seculiere rechtstaat, en bijvoorbeeld over vrouwen, die niet in overeenstemming zijn met de onze.

  Veel moslims brengen hun opvattingen niet alleen mee naar het Westen, ze houden er ook aan vast.

  In Europa zien we dan ook dat dingen als eerwraak, kinder huwelijken, vrouwenbesnijdenis, enzovoorts ook sterk zijn toegenomen.

  Na 50 jaar islam in Europa kunnen we vaststellen dat islam en integratie niet samengaan.

  Vandaar ook dat we in Europa een steeds grotere (islamitische) parallelle wereld zien ontstaan waarin moslims op de “islamitische” manier leven. Alsof ze in een islamitisch land wonen. Inclusief Sharia rechtbanken.

  Sharia Law is alive and well in the UK as investigation uncovers shocking details
  http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/sharia-law-alive-well-uk-6957168

  1. Antidotum

   @bromsnor

   “Zij die de zee overvaren veranderen van klimaat maar niet van aard.”
   Horatio

 3. zomaar

  en of links zich nu wel of niet afzet , tegen een tweedeling , de moslim trekt zich hier niets van aan , blijkt .

  hij vindt dat geen onbekende ongelovige zijn vrouw of dochter toe mag spreken , deze onbekende hangt dan het zwaard van Allah boven zijn hooft .

  hoe dit verder af lopen zal , zal best angstig worden voor ons ongelovigen .

  ben bang voor de toekomst van mijn kleindochter en kleinzonen .

 4. Ruud Steunassen

  Ze hebben tevoren precies ingestudeerd op welke mogelijke manieren ze ruzie kunnen zoeken, of de samenleving van arbeidzame welvaart vergrotende mensen kunnen ondermijnen.
  Een islamitisch land is door zijn god veroordeeld tot armoe.
  Ga maar eens na. Welk land kan er nu rijk worden als alle werknemers vijf keer per dag, te beginnen om vijf uur in de morgen moeten bidden.
  Moslims horen hier niet thuis. Ze moeten zielsgelukkig zijn met hun armoe, die ze aan Allah te danken hebben. Zij hebben het gebed en Allah.
  Ik zou ze een grote schop onder hun kont willen geven.
  Rot op naar je eigen land, ALS JE EEN GROTE MOND TEGEN ONS HEBT!!
  Behandel je ons met respect dan krijg je respect terug.
  Eis je respect dan krijg je een dreun in je lelijke smoel.

  1. toetssteen

   @Ruud
   Mijn idee. Terug met dat stel. Opzouten.

 5. Ali Yas

  Ik ben geneigd het voor de rechtbank op te nemen. De man heeft duidelijk geen idee wat zijn rechten zijn in Canada. Hij gaat er vanuit dat hij, als moslim, anderen de sharia kan lezen. Wij vinden dat gewoon brutaal, en de man moet ook nog even leren dat hij in de rechtbank niet wordt voorgetrokken alleen omdat hij moslim is. Dat komt nog wel, maar nu is dat nog niet zo.

 6. Wachteres

  Tja, dat willen we toch zelf? We stemmen op mensen/partijen die jaarlijks steeds meer van deze primitivo’s binnen halen, die ook nog lak hebben aan onze samenleving en de wetten die daar zijn.

  En het is al jaren duidelijk dat zij op een halfzachte manier, die totaal geen invloed zal hebben op hun gedrag, worden aangepakt.

  Onder de instroom van nu zitten ongetwijfeld veel IS aanhangers die bijvoorbeeld voor kindhuwelijken zijn. Denken we nu echt dat die zich ook maar iets aantrekken van ionze wetten, ze lachen daarom.

  En net als bij het bovenstaande voorbeeld zal de reactie zijn: “Foei, mag niet, stout”.

  De fundies hebben al lang in de gaten dat ze hier kunnen doen en laten wat ze willen en ze hebben terecht! een diepe minachting voor onze leiders.

 7. ceteris paribus

  Sybren moest helemaal naar Canada om een incidentje te vinden waarmee de islamofobe boodschap kracht kan worden bijgezet.
  De moraal van het verhaal: álle moslims zijn zo en ze moeten, om het met de verwarde heer Toetssteen te zeggen, allemaal opzouten.

 8. Mar

  De mensen lezen volgens mij nooit het artikel waar naar wordt gelinkt.

  http://news.nationalpost.com/news/canada/you-are-now-in-canada-anger-management-ordered-for-iranian-born-man-who-attacked-wifes-boss

  De man is een Koerd.
  The judge told Moradi — a Kurd who emigrated here from a city near Tehran about 15 years ago

  Het stel is onlangs gescheiden.
  Court heard Moradi and his wife have a six-year-old son and they have recently separated.

  Het voorval heeft zich afgespeeld in Canada. Nederlanders/Europeanen moeten zich niet bemoeien met het leven daar. Hier pikt men tenslotte ook niet bemoeienissen van Amerika met hoe men hier omgaat met het leven.

  1. ceteris paribus

   Bederf de gezelligheid nou niet, Mar, zo’n mooi islamofoob verhaal moet je niet kapot checken.

   1. Ali Yas

    Ceteris suggereert dat Sybren het Canadese artikel verkeerd heeft weergegeven, maar voert daar geen bewijs voor aan. We verwachten niet anders van hem.

    Mar is overigens niet goed op de hoogte. Koerden vormen een volk maar hebben geen eigen staat; zij zijn verdeeld over een aantal staten waaronder Iran.

    1. Ni28

     CP irriteert graag en daar heb je geen bewijzen voor nodig.

    2. Mar

     @Ali Yas

     Koerden vechten ook tegen IS. Dat was u toch niet vergeten.

     Dan zijn het helden maar even snel zijn ze weer net als al die moslims, die niet in het westen thuishoren.

     1. zomaar

      tja @mar en de turken vechten tegen de Koerden !!, en toch is 90% van de Koerden moslim .

      het lijkt wel of binnen de islam , geweld verheerlijkt word ?.

      of zou dit maar zo lijken?, en is geweld binnen de islam een gewoon iets ,opgelegd door de islam !.

      dat zou zomaar kunnen !, alleen links wil dit niet zien .

   2. Ali Yas

    Oh, en voor de zekerheid: de meerderheid (90%) van de Koerden zijn moslim.

    1. ceteris paribus

     Gelukkig, het islamofobe verhaal staat weer overeind.

     1. Ali Yas

      Wat zou Ceteris toch bedoelen met “islamofobe”?

     2. ceteris paribus

      Islamofobie en moslimhaat zijn voor mij synoniemen. Mogelijk helpt dat de heer Yas wat verder.

     3. Wachteres

      http://personanongrata.nl/islamofilie-is-veel-gevaarlijker-dan-islamofobie/

      Islamofilie is veel gevaarlijker dan islamofobie

      “Als u zou stellen dat bijvoorbeeld de Klu Klux Klan niets van doen zouden hebben met racisme, of het neonazisme met het nationaal socialisme, dan zou men u voor gek verklaren. Men zou u laten institutionaliseren als u zou beweren dat een afkeer of angst voor genoemde ideologieën, waarvan de eerste beslist religieuze aspecten heeft, racisme-o-fobie of nazi-o-fobie zou zijn. Als u vervolgens ook nog eens zou stellen dat wij wel een onderscheid zouden moeten maken tussen de radicale en de gematigde versie van genoemde ideologieën, en zelfs zou stellen dat racisme en nazisme ideologieën van vrede zouden zijn, dan krijgt u herhaalrecepten voor psycho-farmaceutica voor de rest van uw leven.

      Zelfs als wij het hebben over het tegenwoordig volledig gedomesticeerde christendom, dat op geen enkele wijze nog enige bedreiging is voor wie of wat dan ook, dan zijn er altijd mensen die u graag en zeer nadrukkelijk wijzen op de zonder meer gruwelijke geschiedenis. Die u in geuren en kleuren vertellen dat de kruistochten, hetgeen weliswaar vooral verdedigingsreacties waren, een verschrikkelijk aspect was van het christendom en hoe de wereld daar nu nog onder te lijden zou hebben. Men zou u wijzen op hoe het christendom heulde met de nationaal socialisten. Enzovoort.

      Ook heden ten dagen wijst men er tot vervelens aan toe op dat islamkritiek eigenlijk een soort van racisme zo niet een herhaling van het nazisme zou zijn. En als wij niet oppassen dat ‘de treinen dan spoedig weer richting het oosten zullen rijden’ en er een ‘nieuwe holocaust’, deze keer op moslims, altijd op de loer ligt als wij de islamcritici niet doen zwijgen.

      De totale ideologische kramp waarin het Westen, althans met name onze politieke correcte leiders, in verkeren kan welhaast op geen andere manier meer uitgelegd worden dan islamofilie. En zo denken er ondertussen meer over”`.

      Simon is in de war: hij bedoelt in feite islamofilie. En terecht is dat veel gevaarlijkr dan islamofobie.

     4. Ali Yas

      “Islamofobie en moslimhaat zijn voor mij synoniemen.”

      Zou de heer Ceteris bereid zijn consequent het tweede woord te gebruiken? Dan weten we tenminste wat hij bedoelt. Islamofobie is een nogal matig gedefinieerd neologisme dat weinig meer is dan een algemeen scheldwoord tegen iedereen die de islam maar niks vindt.

     5. ceteris paribus

      Dat is prima, heer Yas.

     6. ceteris paribus

      Ik ben het eens met de stelling dat islamofilie tot weinig goede kan leiden.

     7. Wachteres

      Simon wil ons duidelijk maken dat hij geen last heeft van islamofilie.

      Toch dekken de bechrijvingen aardig zijn opvattingen:

      Zodra de islam gewelddadig wordt, heeft die niets meer met de islam te maken.

      Om de gewelddadige islam nog meer in bescherming te nemen mag hij er gaag op wijzen hoe slecht wij waren ten tijde van de kruistochten enz. enz. enz.

      Hoe vaak vertelt /Simon ons niet dat islamkritiek eigenlijk een soort van racisme zo niet een herhaling van het nazisme. En als wij niet oppassen dat ‘de treinen dan spoedig weer richting het oosten zullen rijden’ en er een ‘nieuwe holocaust’, deze keer op moslims, altijd op de loer ligt als hij de islamcritici niet doet zwijgen.

      Kortom: De totale ideologische kramp waarin Simon cp verleert, kan op geen andere manier meer uitgelegd worden dan als islamofilie.

     8. ceteris paribus

      Islamofilie lijkt me liefde voor de islam te impliceren, mevrouw Wachteres.mkan zij één citaat van me geven waaruit die liefde blijkt?

      Dat kan ze niet, dus ze liegt voor de zoveelste keer.

     9. Wachteres

      Ach, drie voorbeelden zijn voor Simon niet voldoende.

      Drie maal is scheepsrecht Simon.

      En als hij geen tegenargumenten heeft begint hij te schreeuwen dat er wordt gelogen.

      Wat een zielig, pathetisch mannetje is hij toch.

  2. zomaar

   vertaalt met google !!

   “Een Iran geboren Edmonton man is veroordeeld tot woede management cursussen te nemen naar aanleiding van een “vervelende” aanval op zijn vrouw baas als gevolg van een mannelijke collega te zeggen hallo tegen haar in een winkelcentrum.
   Aadel Moradi, 39, kreeg een voorwaardelijke straf en geplaatst op proef voor 18 maanden op dinsdag in de provinciale rechtbank na pleiten schuldig aan aanranding lasten over wat was een schijnbare botsing van culturen.
   “Dit was heel smerig,” zei Rechter Kirk MacDonald, die de 6 november 2015, incident omschreven als een kleine aanval met “verontrustende” ondertonen.
   “U bent nu in Canada. Wij hebben geen beperkingen op de manier waarop vrouwen leven hier, in tegenstelling tot sommige andere landen te plaatsen “, zegt MacDonald, toe te voegen dat het” heel triest “dat Moradi het niet ziet.
   De rechter vertelde Moradi – een Koerd die hier van een stad in de buurt van Teheran ongeveer 15 jaar geleden geëmigreerd – dat hij had overwogen hem te sturen naar de gevangenis, maar accepteerde de gezamenlijke indiening door de Kroon en defensie.

   “Gewoon omdat je denkt dat iemand heeft slechte manieren weergegeven, krijgen in een gevecht is geen remedie voor dat”, aldus MacDonald.
   Procureur des Konings Bethan Franklyn vertelde de rechtbank dat Moradi en zijn vrouw in een stad winkelcentrum in eind oktober 2015 was toen een van haar collega’s kwamen om hallo te zeggen.
   Moradi vroeg de man hoe hij zijn vrouw wist, toen vertelde hem niet met haar te praten, zei Franklyn.
   Op 6 november, Moradi ging met zijn vrouw naar de binnenstad kantoor waar ze werkte en vroeg aan de menselijke hulpbronnen over het winkelcentrum incident te spreken, zei Franklyn.
   Hof hoorde hij uiteindelijk sprak met Ross Undershute, de CEO van de gezondheid consulting organisatie, en verklaarde: “Geen mannen toegestaan ​​om zijn vrouw te spreken en ze kan niet aan een man te spreken.”
   Na Undershute legde uit dat niet mogelijk zou zijn, werd Moradi woedend en weigerde te vertrekken na wordt gevraagd om dit te doen.
   Hij probeerde te schoppen Undershute, en ‘klauwde en krabde “zijn gezicht voor spugen naar zijn gezicht, zei Franklyn. Hij heeft ook tevergeefs geprobeerd te schoppen, knie, slaan en bijten Undershute.
   Hof hoorde Undershute leed krassen op zijn neus en lip.
   Franklyn zei dat het verzwarende dat de aanval gebeurde op een werkplek en had binnenlandse ondertoon. Ze noemde ook het spugen van een “vernederende” act.
   advocaat Defensie Rob Shaigec noemde het incident “out of character” voor Moradi en zei dat zijn cliënt is “zeer beschaamd” van zijn gedrag.
   Shaigec vertelde de rechtbank dat Moradi, op basis van zijn cultuur en opvoeding, werd beledigd door zijn vrouw mede-werker haar naderen in het openbaar en spreken tot haar zonder zich eerst te introduceren Moradi.
   Hof hoorde Moradi en zijn vrouw hebben een zes-jaar-oude zoon en ze”.

   wat begrijp jij niet ?.

   ik begrijp uit deze vertaling , dat de man bezwaar had , dat een andere man zijn vrouw aansprak , uit monde van zijn geloofsovertuiging .

   1. Mar

    Ach arme @zomaar

    Heeft u de vertaling goed bekeken en gelezen voor u die plaatste? Er mist nog een stukje.

    Uw conclusie klopt. Dat deel klopt ook wel in het artikel van Sybren.

    Uit uw vertaling van het originele artikel:

    “Na Undershute legde uit dat niet mogelijk zou zijn, werd Moradi woedend en weigerde te vertrekken na wordt gevraagd om dit te doen.
    Hij probeerde te schoppen Undershute, en ‘klauwde en krabde “zijn gezicht voor spugen naar zijn gezicht, zei Franklyn. Hij heeft ook tevergeefs geprobeerd te schoppen, knie, slaan en bijten Undershute.
    Hof hoorde Undershute leed krassen op zijn neus en lip.”

    De kop luidt: Iraniër slaat Canadese man elkaar.
    Is wel heel erg sterk uitgedrukt voor krassen op neus en lip, vindt u ook niet?

    Een paar mensen stellen dat het stel het land uitgezet moeten worden. Er is geen stel meer, want ze zijn gescheiden. Ook is het niet de gewoonte dat als de man een overtreding begaat of een misdaad pleegt de vrouw ook bestraf wordt. Zou wat zijn, zeg. Toets zijn vrouw rijdt door rood licht, vrouw krijgt bekeuring maar Toets ook.

    Echt, ik verlang terug naar de begintijd van DDS toen er niet van die hijgerige sensatiestukjes werden geschreven.

    1. ceteris paribus

     Zomaar is een domme sukkel en snapt zelf niet wat hij door de Google-vertaalfunctie haalt.
     Deerniswekkend.

     1. Stanly2000

      Als het op beledigen aankomt span je de kroon! Voor de rest is het maar opnaaien en verder niets.

     2. ceteris paribus

      Wie is Stanly2000.

     3. Houtlijm

      Je bent een ongelofelijke grote lul, Ceteris. Jij kunt best door die kromme vertaling van Google heen kijken, maar je vindt het makkelijker om op de man te spelen. Je bent een gore klootzak zonder inhoud. Ga je excuses aanbieden aan Zomaar!

     4. ceteris paribus

      Nou nou, Houtlijm.

    2. zomaar

     @mar , arme @mar dat jij niet begrijpen wil , dat het er niet omgaat hoe zwaar gewond het slachtoffer is .

     waar het wel om gaat , dat de samenleving constant op de hoede moet zijn, wie je aanspreekt , en of het een vrouw is uit een andere religieuze hoek .

     ik dacht toch , dat wij onze samenleving zo geen vorm gegeven hebben , ik herinner mij nog die leuze van man en vrouw gelijk , leuzen die in oorsprong op links ontstaan zijn.

     ceteris paribus    2 dagen ago    Beantwoorden
     Zomaar is een domme sukkel en snapt zelf niet wat hij door de Google-vertaalfunctie haalt.
     Deerniswekkend.

     jij blaat weer vooraf @cp ,

 9. Ni28

  Deze domme Canadees heeft zich niet aangepast aan het leven in Canada. Wie neemt nu ook iemand in dienst waarmee je niet mag communiceren? Canadezen…zou het toch waar zijn wat de Amerikanen over hun zeggen?

 10. Ni28

  Onze Joop laat weer van zich horen.

 11. Ni28

  Mar@ Mensen gaan vanuit dat aangeboden verhalen kloppen. Net zo als op MSM. Die gelooft u toch zeker ook?

  1. Mar

   @Ni28

   Verhalen op MSM geloof ik evenmin klakkeloos. Ik ga veelal zelf zitten spitten op internet naar de bron en meer aanvullende informatie. Daar heb ik gelukkig de tijd voor.

   Ik heb ook geen enkele nieuwsbron die ik volledig betrouwbaar acht. Ook geen favoriete nieuwsbron. Sinds de journalistiek zich is gaan richten op dat schrijven wat de mensen willen lezen om lezers te werven in plaats van de mensen juist informeren, is het niveau bedroevend.
   Ook helpt het niet dat men snel snel snel iets op internet gooit om de eerste te zijn zonder controle.

   1. Ni28

    Beste Mar, er zijn ook geen 100% betrouwbare nieuwsbronnen en dan hebben wij het niet eens over het term waarheid. Die is ook altijd gekleurd, zie bijdragen van CP die zijn zelfs sterk gekleurd. En de NPO vertelt echt niet de hele verhaal zoals zij graag claimen. Officiële nieuwsbronnen zijn in deze tijden bronnen van staatspropaganda geworden en dat is niet alleen in Nederland zo.

    1. ceteris paribus

     Ni28 vraagt vergunning zijn eigen werkelijkheid te verzinnen.

    2. Mar

     Dan zijn we het toch eens.

     Viel het antwoord tegen of zo?

 12. Ruud Steunassen

  @cp “Sybren moest helemaal naar Canada om een incidentje te vinden waarmee de islamofobe boodschap kracht kan worden bijgezet.”
  Er was een heel klein lekje van een heel klein incidentje in een heel klein landje helemaal op een ander continentje. Het klikken over zo’n heel klein incidentje kan hele grote islamofobe gevolgjes hebben. Dat weet ons geestige kaboutertje c.p. ons zonder brondvermelding te melden.
  Ach ja, kaboutertjes kletsen vaak uit hun nek en spreken zichzelf vaak tegen als ze van opwinding aan het overdrijven slaan.

  1. Rinus73

   “Sybren moest helemaal naar Canada om een incidentje te vinden waarmee de islamofobe boodschap kracht kan worden bijgezet.”?

   Het laat zien dat mensen zich daar ook niet aanpassen. Ben zelf ook eens in elkaar geslagen door een groep Marokkanen die mij niet begrepen. En mijn nicht werd uitgescholden voor hoer.

   Moeten wij eens doen in Turkije of Marokko, dan wordt je echt vermoord.

   Een groot deel kan zich niet aanpassen, een deel wel. Juist dat eerste deel kan toch beter hier niet komen en gewoon blijven in ‘hun eigen land’. De andere die zich wel aanpassen die moeten we ook waarderen.

 13. Ni28

  Na metaalmoeheid krijgen wij nu ook moslimmoeheid. De eerste tast het metaal aan en de tweede de samenleving.

 14. johannestd

  Natuurlijk is het te gek voor woorden hoe deze vermeende moslim reageert. Een echte moslim zal daar ook duidelijk de scheidslijn trekken tussen vermeend islamitisch en daadwerkelijk. Maar dat geld ook voor de andere twee grote religies. Dat dit incident wordt gezien als kenmerkend voor een religie is natuurlijk te dom voor woorden. De schrijven heeft zich hier danig op vergaloppeerd. Pure stemmingmakerij en onwaardig voor de weldenkenden onder ons. Die liever zien dat alle misstanden worden aangepakt en geen onderscheid wordt gemaakt op basis van religie, kleedgedrag, sekse, noem maar op. Mocht het echter zo zijn dat bepaalde negatief gedrag kenmerkend is voor een groep dan zal daarnaar moeten worden gehandeld, maar betekend niet dat de gehele groep daarop moet worden aangekeken. Wel vind ik dat er binnen een dergelijke groet moet worden aangezet tot een preventieve zienswijze. Waar de frustratie het meest aan ageert, een goede denker zou dit moeten weten, is het onvermogen van de politiek om problemen op te lossen. De politiek vervalt al gauw in regels en wetten en niet hoe een bepaalde aanpak effectief kan worden ingezet. Willen wij het beter dan moeten wij ons bezinnen tot een beter systeem dan politiek en echte democratie.

 15. changeumans

  @Henk

  In Canada bestaat wel degelijk een sociaal systeem, en een veel beter zorgsysteem als hier, daar zit het in de belasting en kan je gewoon naar tandarts, ziekehuis, huisarts zonder gedoe, alleen is het anders ingedeeld. Amerika heeft er ook een in tegenstelling tot wat er gekletst wordt, en dat weet ik van een audio forum.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.