ISIS is nog dodelijker dan we dachten: heeft geheim netwerk van jihadisten om wereldwijd aanslagen te plegen

Geen categorieaug 03 2016, 14:27
Schokkende getuigenissen bewijzen aan dat ISIS nog veel gevaarlijker is dan voorheen werd gedacht.
Het was een jaar geleden dat Harry Sarvo uit Bremen op weg ging naar Syrië. Hij beantwoordde de 'heilige oproep' van ISIS om naar het Kalifaat te komen om de jihadistische terreurgroep te steunen. Bij aankomst kreeg wannabe-jihadist Harry een teleurstelling te verwerken: in Syrië werd hij verwelkomd door een groep geheime agenten van ISIS met maskers op hun gezicht. Ze vertelden hem dat ze niet langer Europese strijders in Syrië wilden. Waar ISIS écht Europese strijders nodig had, was in Europa zelf. Daar worden de strijders opgeleid door een geheim terreurnetwerk, zodat ze in hun thuislanden aanslagen kunnen plegen.
Inmiddels zit Harry vast in een zwaarbeveiligde gevangenis in de buurt van Bremen. De New York Times kreeg de gelegenheid om hem te interviewen, en de onthullingen zijn niet om vrolijk van te worden. Harry vertelt over zijn ontmoeting met een ISIS-commandant in Syrië:

"Hij sprak openlijk over de situatie, en vertelde dat ze massa's mensen hebben in Europese landen die wachten op bevelen om het Europese volk aan te vallen. En dat was nog vóór de aanslagen in Brussel, vóór de aanslagen in Parijs."

De jihadist vertelde Harry dat ISIS inmiddels genoeg strijders in Frankrijk en België had, maar dat er in Duitsland en Engeland nog behoefte was aan terroristen:

"Ze zeiden, 'Zou je het erg vinden om terug te gaan naar Duitsland, want dat is wat we op dit moment nodig hebben.' En ze zeiden steeds dat ze iets wilden dat op meerdere plekken gelijktijdig plaatsvindt. Ze willen een hele reeks aanslagen op het zelfde tijdstip in Engeland en Duitsland en Frankrijk."

De strijders behoren bij een geheim agentschap van ISIS dat bekendstaat als de 'Emni'. Deze eenheid kan worden beschouwd als de geheime dienst van ISIS en heeft als enige doel om in het Westen aanslagen te plegen. Inmiddels heeft de Emni honderden jihadisten onder zijn controle die klaarstaan om Europa te bedekken onder een deken van terrorisme.
De commandant van de Emni is de propagandachef van ISIS, een terrorist genaamd Abu Muhammad al-Adnani (zie foto boven dit artikel). Onder deze zogeheten Emir staat een groep luitenanten, die verschillende terreurtakken aansturen. Er is een tak voor Europa, een tak voor Afrika en een tak om aanslagen in Azië te plegen. Die opdracht wordt extreem serieus genomen door de Emni: uit alle lagen van ISIS – nieuwe strijders, geharde veteranen én jihadisten die nog in Europa wonen, worden door het netwerk gerekruteerd om het Westen aan te vallen.
Vooral bekeerlingen tot de islam zijn aantrekkelijke rekruten voor Emni: omdat ze vaak nog niet bekendstaan als radicale moslims en Westerse namen hebben, hebben ze een uitstekende dekmantel om terroristische campagnes voor te bereiden. Bovendien worden zulke bekeerlingen makkelijk geradicaliseerd en zijn ze eenvoudig over te halen tot geweld.
De getuigenis van Harry Sarvo bevestigt berichten dat ISIS zich véél meer gaat richten op het plegen van aanslagen in het buitenland. Voorheen dachten Westerse inlichtingendiensten dat de terreurgroep vooral focuste op hun eigen Kalifaat en dus voor het Westen relatief ongevaarlijk was. Dat blijkt een gruwelijke misvatting: juist nu het Kalifaat onder druk staat, is ISIS vastberadener dan ooit om Europa te overweldigen met een terreurgolf die alle aanslagen tot nu toe overtreft. De afgelopen weken vond er elke twee dagen wel een aanslag plaats in Duitsland of Frankrijk. Als het aan ISIS ligt is dat pas het begin. Helaas zijn we dus nog lang niet klaar met deze walgelijke terroristen.
Hoog tijd om de bombardementen op hun zielige Kalifaat nog veel verder op te voeren, en de terroristische infrastructuur volledig te vernietigen. Een keiharde aanpak is nu nodig, anders kunnen we straks onze vrijheid vaarwel zeggen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten