ISIS is nog dodelijker dan we dachten: heeft geheim netwerk van jihadisten om wereldwijd aanslagen te plegen

Schokkende getuigenissen bewijzen aan dat ISIS nog veel gevaarlijker is dan voorheen werd gedacht.

Het was een jaar geleden dat Harry Sarvo uit Bremen op weg ging naar Syrië. Hij beantwoordde de ‘heilige oproep’ van ISIS om naar het Kalifaat te komen om de jihadistische terreurgroep te steunen. Bij aankomst kreeg wannabe-jihadist Harry een teleurstelling te verwerken: in Syrië werd hij verwelkomd door een groep geheime agenten van ISIS met maskers op hun gezicht. Ze vertelden hem dat ze niet langer Europese strijders in Syrië wilden. Waar ISIS écht Europese strijders nodig had, was in Europa zelf. Daar worden de strijders opgeleid door een geheim terreurnetwerk, zodat ze in hun thuislanden aanslagen kunnen plegen.

Inmiddels zit Harry vast in een zwaarbeveiligde gevangenis in de buurt van Bremen. De New York Times kreeg de gelegenheid om hem te interviewen, en de onthullingen zijn niet om vrolijk van te worden. Harry vertelt over zijn ontmoeting met een ISIS-commandant in Syrië:

“Hij sprak openlijk over de situatie, en vertelde dat ze massa’s mensen hebben in Europese landen die wachten op bevelen om het Europese volk aan te vallen. En dat was nog vóór de aanslagen in Brussel, vóór de aanslagen in Parijs.”

De jihadist vertelde Harry dat ISIS inmiddels genoeg strijders in Frankrijk en België had, maar dat er in Duitsland en Engeland nog behoefte was aan terroristen:

“Ze zeiden, ‘Zou je het erg vinden om terug te gaan naar Duitsland, want dat is wat we op dit moment nodig hebben.’ En ze zeiden steeds dat ze iets wilden dat op meerdere plekken gelijktijdig plaatsvindt. Ze willen een hele reeks aanslagen op het zelfde tijdstip in Engeland en Duitsland en Frankrijk.”

De strijders behoren bij een geheim agentschap van ISIS dat bekendstaat als de ‘Emni’. Deze eenheid kan worden beschouwd als de geheime dienst van ISIS en heeft als enige doel om in het Westen aanslagen te plegen. Inmiddels heeft de Emni honderden jihadisten onder zijn controle die klaarstaan om Europa te bedekken onder een deken van terrorisme.

De commandant van de Emni is de propagandachef van ISIS, een terrorist genaamd Abu Muhammad al-Adnani (zie foto boven dit artikel). Onder deze zogeheten Emir staat een groep luitenanten, die verschillende terreurtakken aansturen. Er is een tak voor Europa, een tak voor Afrika en een tak om aanslagen in Azië te plegen. Die opdracht wordt extreem serieus genomen door de Emni: uit alle lagen van ISIS – nieuwe strijders, geharde veteranen én jihadisten die nog in Europa wonen, worden door het netwerk gerekruteerd om het Westen aan te vallen.

Vooral bekeerlingen tot de islam zijn aantrekkelijke rekruten voor Emni: omdat ze vaak nog niet bekendstaan als radicale moslims en Westerse namen hebben, hebben ze een uitstekende dekmantel om terroristische campagnes voor te bereiden. Bovendien worden zulke bekeerlingen makkelijk geradicaliseerd en zijn ze eenvoudig over te halen tot geweld.

De getuigenis van Harry Sarvo bevestigt berichten dat ISIS zich véél meer gaat richten op het plegen van aanslagen in het buitenland. Voorheen dachten Westerse inlichtingendiensten dat de terreurgroep vooral focuste op hun eigen Kalifaat en dus voor het Westen relatief ongevaarlijk was. Dat blijkt een gruwelijke misvatting: juist nu het Kalifaat onder druk staat, is ISIS vastberadener dan ooit om Europa te overweldigen met een terreurgolf die alle aanslagen tot nu toe overtreft. De afgelopen weken vond er elke twee dagen wel een aanslag plaats in Duitsland of Frankrijk. Als het aan ISIS ligt is dat pas het begin. Helaas zijn we dus nog lang niet klaar met deze walgelijke terroristen.

Hoog tijd om de bombardementen op hun zielige Kalifaat nog veel verder op te voeren, en de terroristische infrastructuur volledig te vernietigen. Een keiharde aanpak is nu nodig, anders kunnen we straks onze vrijheid vaarwel zeggen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. Vigo

  Nee wat er dient te gebeuren verkondig ik al tijden, we moeten alle moslims net zoals de Amerikanen deden in WW II met de Japanners interneren in kampen, en laten we maar eens beginnen met die gasten in pisjurken met baarden en wijven in boerka’s, is het gevaar dan nog niet geweken zullen we hen allemaal dienen te interneren en moeten deporteren, zo niet graven we ons eigen graf.

  De Rechtsstaat dient maar even aan de kant te worden geschoven, die was er destijds op Omaha Beach ook niet toen men een begin maakte om de nazi’s uit te schakelen, en nu gaat het om zandbaknazi’s.

  1. ceteris paribus

   Vigo ziet het al voor zich, concentratiekampen met een capaciteit van een kleine miljoen Nederlanders die vanwege hun geloof zonder enig proces worden opgesloten.
   Hij is inmiddels zover om in te zien dat we voor deze enorme operatie de rechtsstaat even opzij moeten zetten. Hij is overigens absoluut geen fascist hoor.

   Nu maar eens zien of er hier nog mensen zijn die een ietsiepietsie afstand van deze trieste waanzin nemn.

   1. Vigo

    Jouw ‘oplossingen’ kennen we nu zo onderhand wel forumidioot, die bestaat uit pappen en nathouden!

    1. ceteris paribus

     By the way, beste vigo, ik las zojuist dat je vriend Floris beweert niet meer op DDS te worden toegelaten. Dat doet me denken aan een eerdere gelegenheid waarin hij out of the blue beweerde dat een forum, waar hij het, zoals altijd, lastig had in het debat, het gevaar van virusbesmetting veroorzaakte.
     Het is een grappige vent.

     1. Vigo

      Ik zal hem even de inloggegevens van ‘Wim Hutten’ bezorgen, dan lukt het hem vast wel.

      Grappig hè?

     2. ceteris paribus

      Dat is goed, beste kerel. Daar zal hij vast wat mee kunnen.

      Lol!

   2. Houtlijm

    We spreken elkaar nog Narcissus Paribus als er -wellicht dit jaar nog- tientallen aanslagen in Europa tegelijkertijd plaatsvindenen dan niet een keer maar met vaste regelmaat gedurende weken of maanden, zodat samenlevingen totaal ontwricht worden. We spreken elkaar nog als het zover is. Kijken of je dan nog zo’n grote bek hebt, rechtsstaat-fetisjist.

    1. ceteris paribus

     Je instemming met de voorstellen van vigo was en is duidelijk, Houtlijm.

 2. Anna

  Daar hebben Merkel en alle andere politici flink aan mee gewerkt. Ze hebben iedere moslimman zo maar vrij en blij binnen gelaten. Allemaal zogenaamde zielepoten. In werkelijkheid weten ze niet wie ze allemaal binnenhalen en wat deze moslimmannen in eigen landen allemaal hebben uitgespookt. Voor hetzelfde geld hebben ze geholpen Joden,christenen en andersdenkenden en elkaar uit te moorden en zijn ze nu op de vlucht geslagen. Wie zal het zeggen. Merkel en Rutte in ieder geval niet. Het ziet er heel donker uit in Europa. Arme toekomstige jeugd.

 3. poldi

  ISIS is als een voortwoekerende kankervirus en dat allemaal dankzij onze open grenzen en het onnozele linkse wilkommen gepeupel.

 4. Anna

  De PVV waarschuwt al jaren maar die wordt door linkse politici, columnisten, schrijvers, elite enz,enz, weggehoond.

 5. H.Vaes

  Och, ze komen ook ergens achter waar tientallen jaren geleden al voor gewaarschuwd is. (Janmaat….Fortuin…Wilders)
  Jammer…maar nu zijn we te laat….te laat ….te laat.
  Het kwaad is geschied. Onze leiders kunnen nu rustig verder slapen totdat het zwaard ook hen zal treffen.

 6. ceteris paribus

  Zoals ik verwachtte maken hier weinigen bezwaar tegen de afschuwelijke voorstellen van vigo.
  Dat is hetgeen ik hier inderdaad wil aantonen: op DDS bevinden zich overwegend mensen die op bevel van Grote Geert zonder enig gewetensbezwaar uitvoering zullen geven aan de Endlösung der Muslimfrage.

  Een verontrustend gegeven: vigo is niet een zieke nar maar iemand die de gevoelens van het volk hier perfect verwoordt.

  1. Vigo

   Ja die Vigo snapt het lullo, nu jij nog……

   1. ceteris paribus

    Alleen vrolijke en gezonde narren spreken de waarheid, vigo.

  2. Bobzelf

   als ik jou was, zuigende trekvogel
   vraag net als enige tijd geleden
   maar nu voor iedereen een ban aan
   pleur ze er gewoon af zonder wat te zeggen johh,

   zit je lekker in je eentje met je pik te spelen , lekker bijbeppen met je buikspreekpop beuk , en Simon annie de kunst snol whahahaah

   natuurlijk wachten wij met liefde op de grote aanslag in nederland

   of ??, Rutte onze landverrader gaat wat doen ?
   tuurlijk niet, die heeft zijn ziel aan de duivel verkocht, a.k.a. Bea Bilderberg, de organisatie van Benno steekpenning aka wereldwijde spermadonor

   lul , en zelfs dan zal je wel weer met een of ander zeikverhaal komen

   let the party begin !!

   1. ceteris paribus

    Het is duidelijk waar jij je op verheugt, Bob.

    1. Bobzelf

     JA OP EEN AFSCHUWELIJKE AANSLAG !!

     en die komt ook, de vraag is niet waar maar wanneer !!

     of dacht je dat ze ons net als israel niet bezoeken ?

     met al die Marechaussees aan de grenzen met de kalashnikovs op de armen , het leger dat paraat staat , en al die grensbewakingen op de rijkswegen en de treinen die binnen komen

     en dan ga jij ons vertellen ????????????????????????????????????? dat ??? , ja wat eigenlijk, uiteraard zullen het wel weer wat onschuldigen zijn die de dood vinden
     kijk als God echt bestaat , maar daar weet van Urk alles van
     DAN KNIJPT DIE EEN OOGIE DICHT EN ???

     dan lopen ze net na het reces , via het malieveld met een zooitje boerkaas OP bij de hofvijver naar binnen ,

     heerlijk, kijken wie er dan overblijven , en uiteraard

     ZEER GESCHOKT ZIJN ,

     en de dader ?? UITERAARD een Lone wolf , ??? hele kuddes lopen er rond

     EN WILDERS HAD ZE NIET ZO BOOS MOETEN MAKEN TOCH , c.p

     ????????????????????????????????????????????????

     dan zal eindelijk de pleuris uitbreken, eindelijk ,

     je bent godgloeiende, allah zij geprezen en is groot 16 jaar lang gewaarschuwd , stuk vuil
     dus jij gunt mijn en onze kinderen wel toch EEN VRESELIJKE DOOD?

     dat mijn dochters uit elkaar getrokken worden, en mijn kinderen worden afgemaakt , dat beweer je hier toch dagelijks

     natuurlijk hebben vigo , suijkerbuijk , en wachteres 1000 % gelijk ,

     dus ja, ik ben het zat , als ik zeg wat ik echt bedoel , heet dat dreigen met de dood, maar een mes in je flikker krijgen , dan is de dader zo zieliggggggg

     ik hoop dat jij op het terras zit , waar 1 van je vrienden eerdaags Allah el hakkenbar roept , echt waar
     jij met je linkse maten hebben gewoon een betonnen plaat voor je harsus

     donderstraal toch op mafkees

     1. Marieke

      Bobzelf is echt een intellectuele aanvulling op de DDS.

 7. Wachteres

  http://www.breitbart.com/london/2016/08/03/angela-merkel-bigger-threat-european-democracy-islamic-state-says-u-s-professor/

  Angela Merkel Bigger Threat To European Democracy Than Islamic State, Says U.S. Professor

  “Low level politicians” like Angela Merkel and her “very dangerous” migrant policy are more of a threat to European democracy than Islamic State, an American professor has claimed.

  Stanford University professor Francis Fukuyama also said that the working class revolt against globalism lead to the Brexit vote, and will lead to a Donald Trump presidential win the U.S., Die Welt reports. h/t “Verderso”

  Volgens een professor aan de Stanford universiteit in de VS is Angela Merkel met haar zeer gevaarlijke migrantenpolitiek een grotere bedreiging voor de Europese democratie dan de Islamitische Staat.

  Hij zegt dat in “Die Welt” en verklaart tevens dat leiderschap in de EU ontbreekt.

 8. Wachteres

  https://www.rt.com/news/354073-greek-islands-refugees-turkey/

  Greek islands overflowing with migrants amid EU fears Turkey will abandon refugee deal

  Greek authorities on several islands in the Aegean Sea are raising the alarm over an increasing influx of refugees from Turkey, which has soared since the failed coup, while the EU fears Turkey will not keep to its promises regarding the refugee deal.

  The number of migrants risking the hazardous journey to the islands by water only increased since the 15 June failed coup. Lesbos and other islands that have seen large influxes of refugees, are housing 9,240 migrants as of Saturday, according to Greek government figures cited by the Guardian.

  En geloof maar dat hier heel wat IS-aanhangers tussen zitten.

  Van alle kanten komt de instroom en de deal met Turkije is een lachertje.

  Niks aan de hand, mensen. We kunnen ons beter druk maken om een plaatje van Wilders.

  Mijn God, wat hebben wij een dom volk!

 9. van Urk

  We zijn gewoon bang voor een een stelletje amateurs die af en toe geluk hebben. http://www.youtube.com/watch?v=pb-i_PIBIA

   1. van Urk

    Ik ben ook een amateur die af en toe geluk nodig denkt te hebben: http://www.youtube.com/watch?v=-pb-i_PIBIA

    1. van Urk

     Helaas mijn geluk is opgeraakt.

     1. Wachteres

      Van Urk 😀

 10. Wachteres

  https://www.youtube.com/watch?v=7Den80ckxcI

  PARIS: Migrant Gang attacks Passenger Bus with Molotov Cocktail, shouts “Allahu Akbar” as it burns

  En dit gebeuren hebben de meeste kranten verzwegen.

 11. Wim Hutten

  Beste mensen,

  Ik ben er al jaren van op de hoogte dat ooit een psychopaat mijn identiteit heeft gestolen en zich met mijn gegevens op een obscuur forum heeft ingeschreven. Ongelukkigerwijze zijn die gegevens destijds bekend geraakt en tot op de dag van vandaag word ik abusievelijk in verband gebracht met de vele aliassen waarachter deze psychopaat zich verschuilt. Daar is geen kruid tegen gewassen en daarom heb ik al lang geleden besloten het er maar bij te laten zitten. Een psychopaat die in een inrichting zit valt toch niet aan te pakken.

  Voor alle duidelijkheid: deze psychopaat noemt zich momenteel Ceteris Paribus.

  Ik hecht er bij dezen aan om nadrukkelijk afstand te nemen van de activiteiten van deze man die er uitsluitend op gericht zijn om andersgezinden te stangen. Daar beleeft hij naar het zich laat aanzien veel genoegen aan en dat is precies wat psychopaten ertoe drijft om dag in dag uit hun omgeving tot last te zijn.

  Met vriendelijke groet,

  Wim Hutten (zorgdirecteur)

  1. Beukman

   En welke rol speelt Wardy hierin, beste Wim?

  2. Marieke

   Het is verdomme gewoon een complot! Een zekere ceteris paribus, die ook tegelijk Beukman is en Simon en vast ook Svetlana. Wat fijn Wim Hutten dat je dit nu hebt vermeld. We beloven dat we goed zullen oppassen!

   1. ceteris paribus

    Het complot gaat verder, Marieke, jij bent het ook. Je besefte het nog niet maar zo zit de paranoïde logica in elkaar.

  3. ceteris paribus

   Ik geloof dat Floris de toegang tot DDS weer wist te vinden. Hij kan het stalken niet laten.

   Voor het overige geldt hier Spreuken 26:4-11

  4. toetssteen

   @Wim Hutten
   Ik heb me nooit in de discussie inzake uw identiteit begeven. Ik acht de moderatie best in staat om e.e.a. na te trekken, daar is het panel niet voor.
   O, ik weet uit mijn tijd als moderator (ander blog) dat er sneaks waren die zeer gehaaid waren in het kapen van andermans identiteit, maar bij ….’vertel ik niet’ vielen ze door de mand.
   Haalt schouders op, ook mijn account is meermalen gekaapt.

 12. toetssteen

  Koning Jan van Polen en Karel Martel dienen nu als ventilator in het hiernamaals. Hebben zij daar al die levens voor op het spel gezet? Waar zij met de moed der wanhoop tegen hebben gestreden, is als het paard van Troje binnengehaald.
  De elite zal in wanhoop om zich heen klauwen als de pest zich ook tegen de gastheer zal keren, zoals ze altijd deed. Zie Spanje, zie India, zie Egypte, enzovoort. Altijd meende de elite dat het een nuttig instrument was om dat vervelende volk terug in het gareel te dwingen. De resultaten gapen ons vanuit het verleden aan als een enorme aanklacht.

  1. Beukman

   Wim Hutten wil je niet tegenkomen, @Steen. Deze zorgdirecteur heeft een hele keten van op het oog vriendelijke verpleeginstellingen. In werkelijkheid zijn het echter krankzinnigeninrichtingen, waar hij naar hartelust experimenteert met een door hem zelf ontwikkelde techniek. Hij brengt zijn slachtoffers in een diepe slaap, waarna hij hen een via het oor een psychohallucinogene stof inspuit.
   Tijdens de hierop volgende therapie weet Hutten aboslute macht te verwerven over zijn slachtoffers. Een voor een prent hij hen hun nieuwe rol in als reageerders op diverse fora. In opdracht van de overheid uiteraard, en bedoeld om minder gewenste geluiden de kop in te drukken.

   Vermoedelijk had je het al een beetje in de smiezen, maar hier op DDS is het nogal uit de hand gelopen. Vrijwel iedereen hier is ooit een “patient” van Hutten geweest. Jij, Marieke en ik zijn zo’n beetje de enigen die hier nietsvermoedend hun zegjes doen.

   En Hutten? Die is de controle kwijt. Zo’n heel forum met psychiatrische patienten zet uiteraard weinig zoden aan de dijk.

   Hou je haaks, en kijk zo nu en dan even over je schouder.

   1. Marieke

    Haha, Beukman, je bent echt geweldig!!

   2. ceteris paribus

    Niets is wat het lijkt te zijn, beste Beukman, dit blog voert ons in duizelingwekkende morphogenetische velden waarin jij weliswaar denkt Beukman te zijn maar tegelijkertijd (zoals deeltjes energie en tegelijkertijd een golfbeweging zijn) ben je een zorgdirecteur in Amersfoort en een vrachtwagenchauffeur te Rockanje. This is The Matrix, een virtueel schimmencircus van meningen die veranderen in personen, personen die veranderen in nicknames en nicknames die veranderen in oplossingen voor de grote politieke en spirituele vraagstukken van dit Aquariustijdperk.
    Vergis je niet, je bent spil en actief medespeler in een Groot Gebeuren waarin naar het Bijbelboek Openbaringen de zon zal veranderen in een haren zak en verzinken in een glazen zee.

    Ik bedoel maar, zorg altijd voor voldoende houdbare levensmiddelen in de kelderkast, beleg in obligaties of nog liever in goud of munten in een oude sok en vertrouw nimmer de staatstelevisie.

    O ja, en zorg altijd voor een voldoende voorraad multivitamines. Christus kan op de dag Zijner wederkomst niet overal voor zorgen,

   3. toetssteen

    @Beukman
    Hoe lang denk jij dat ik al meeloop. Ik ben een broekie meer hoor. Ik snap dan ook nog steeds niet dat jij je door CP in de hoek laat metselen. Je mg het ontkennen, maar dat is behalve dom een ontkenning van je eigen intellect. En dat maat heb je overduidelijk laatstelijk in de wacht gezet. Ik ken je al van Frontaal, ofschoon ik daar indertijd onder een andere nick reaguurde. Was een mooie en scherpe tijd.
    Frontaal is totaal verwaterd, sorry, ik lees er nog wel, maar voel me niet echt gedreven om tegen dat elitaire gewauwel (geen betere term) wat te plaatsen.

    IS is simpel gezegd tien plofhanen met tienduizend slachtoffers. Elke dag wordt in Pakistan wel zo ongeveer het bewijs van zulk een impact geleverd. Dat ontkennen is dom, niet meer, niet minder.
    Oplossen? Tja, eh, er op Singaporese en met knalharde hand paal en perk aan stellen.

    O ja, begin niet nogmaals met schelden, want dan is het definitief exit.

 13. Wim Hutten

  Benevens een serieuze reactie van de heer Toetssteen, waarvoor mijn dank, zie ik het bekende trio met de 6 handen op één buik er meteen bovenop duiken met hun vermakelijke doch misplaatste ridiculiseringspogingen. Wie gelooft dat deze innige samenwerking toeval is mag het zeggen.

  Het zijn geen medewerkers van mijn bedrijf, daar steek ik mijn handen voor in het vuur, en een mens zou toch mogen verwachten dat de persoon achter Ceteris Paribus blij zou zijn met het feit dat ik nu zijn eindeloze pogingen om te ontkennen dat hij Wim Hutten is bekrachtig. Maar daar blijkt niets van. De reden daarvoor is evident: de ware toedracht bevalt hem nog minder omdat eruit blijkt dat hij mijn identiteit stal.

  1. toetssteen

   @Wim Hutten
   Ik hoop serieus dat de redactie, ook al is zulks verdraaide moeilijk, ik spreek uit ervaring, e.e.a. zal rectificeren.
   Tevens hoop ik dat u in uw vakgebied ook uw zegje zou willen doen. Immers alle inzicht in materie is welkom.
   Mvg, A.M.

 14. Niek

  Wachteres: “Volgens een professor aan de Stanford universiteit in de VS is Angela Merkel met haar zeer gevaarlijke migrantenpolitiek een grotere bedreiging voor de Europese democratie dan de Islamitische Staat.”

  Wat een schock voor ons allen, ik dacht dat Merkill een heel aardig mensch was! De geschiedenis zal het lehren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.