Links Nederland heeft een nieuwe heldin. Haar naam? Lilian Marijnissen

Liliam Marijnissen staat inderdaad op de kieslijst van de SP. Ze wordt echter niet de lijsttrekker.

Het is officieel: Lilian Marijnissen, de dochter van Jan Marijnissen, gaat inderdaad de Tweede Kamer in voor de SP. Ze zal op de derde plek op de kieslijst staan, wat natuurlijk twee plekken lager is dan haar vader gewend was.

Maar zo gek is dat niet. Lilian heeft namelijk weliswaar belangrijke ervaring opgedaan bij de FNV, maar nog niet in de Kamer zelf. Die partij kennende gebruiken ze de komende verkiezingen en mogelijk de maanden en jaren daarna om haar klaar te stomen om het stokje over te nemen. Bij de eerstvolgende verkiezingen zal ze dan wél lijsttrekker zijn.

Of, wie weet, misschien al eerder als de verkiezingsuitslag tegenvalt en Emile Roemer gedwongen wordt om op te stappen.

Wat de linkse media betreft heeft links nu dus weer een nieuwe heldin. Ja, ja, Lilian zou een “nieuw talent” zijn dat de SP weer op de kaart zal zetten, zo niet nu, dan toch zeker later.

Geweldig!

Maar is dat werkelijk zo fantastisch? Lilian is relatief jong, dat klopt, maar politieke denkbeelden is ze net zo ouderwets socialistisch als haar vader. Deze dame is gewoon een marxist pur sang. De verpakking is dus nieuw, maar de inhoud is stokoud… en zelfs in 1980 al ruimschoots achterhaald.

Maar ja, zo werkt het in Nederland. Elke vier jaar komt er een zogenaamde nieuwe held van links, die vervolgens dezelfde fouten maakt als zijn of haar voorganger. Enkele jaren later wordt die held(in) dan weer afgeschreven, maar niet voordat zij of hij erin geslaagd is om zijn/haar partij een mooie verkiezingsuitslag te bezorgen — natuurlijk een beetje geholpen door hun vrienden in de media.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Ni28

  Nieuwe bloed onder de toezicht van oude bloed. Wat is het winst? De naam Marijnissen wordt pas later vergeten.

 2. Wim

  Kim Jong is vertaald in het Nederlands Marijnissen.

  1. lonely

   Ik word hier zo moe van. Weer een nitwit aan het firmament.
   SP, weg er mee

 3. Viertel

  Net Noord-Korea: het leiderschap gaat van vader op zoon (of dochter).
  De naam: Kim Yong Marijnissen zeg maar Lilian.

 4. J.C.

  De SP, die mensen wegzet. Lilian Marijnissen stuurde Fleur Agema een e-mail, dat zij niet welkom was op de o.a. door de FNV georganiseerde grote Zorgmanifestatie, want PVV.

  Over grote groepen mensen (ruim 2 miljoen PVV stemmers) wegzetten gesproken. En dat is welkom bij de SP. De hypocriete SP, want verwijt de PVV al jaren niet te willen samenwerken, omdat de PVV mensen zou wegzetten. De PVV heeft nog nooit mensen, die zich aan de Nederlandse wetten houden, zich willen aanpassen aan de Nederlandse cultuur en gewoonten, weggezet. Integendeel. Wel de islam bestreden, en dat is wat de SP niet wil. Geeft de SP overigens niet het recht de woorden van de PVV zo te draaien, dat het lijkt alsof de PVV mensen wegzet. Dat is een gewoonte bij de SP…..

 5. Peter Selie

  Elke vier jaar komt er een zogenaamde nieuwe held van links, die vervolgens dezelfde fouten maakt als zijn of haar voorganger. Ja helemaal mee eens, elke keer opnieuw verzanden de aspiraties van de klassiek, linkse crypto-communistische politieke helden in in het zelfde saaie patroon van aan alle kanten platgereden variaties op het zelfde linkse thema. Totaal geen verschil tussen diverse reguliere partij ideologieën, behalve voor een verkiezing dan wordt het ideologische verenpakket weer aangetrokken en heel veel beloftes aan het electoraat gemaakt. Enfin wie dit niet inziet hoe de parlementaire ‘democratie’ sinds 1848 werkt kan beter niet gaan stemmen, zeker niet op deze lieden die het belastinggeld regelrecht in een niet te dempen asiel en immigratie put flikkeren….

  1. anniejansz1

   op rechts presenteren ze zich maandelijks..Fortuyn, Wilders, Verdonk, Wijnschenk, Niemoller, Roos, Sörensen, Faber….

   Ik vind het prima, maar om dat nu als argument tegen links te presenteren?

   1. Peter Selie

    Het is mijn opinie en voor jou geldt het zelfde als cp.

    Ik ben een tolerant linksmensch

    https://pbs.twimg.com/media/CqyGM3SWgAEWvtX.jpg

    Als je het niet met me eens bent, dan ben je een Racistische, Seksistische, Homofobe, Islamofobe, Xenofobe, Aangeboren inteelt figuur, Vinger wijzende Dominee, Dweepziek, Geweld verheerlijkende, Waardeloze klootzak.

 6. Peter Selie

  Nepotisme?

  Siderius: Tweede Kamer is ’een slangenkuil’

  Leegloop SP gaat door

  DEN HAAG – Opnieuw vertrekt er een Kamerlid bij de SP. Dit keer is het Tjitske Siderius die haar biezen pakt. Ze is het zesde SP-Kamerlid dat in aanloop naar de verkiezingen opstapt. >>>> http://www.telegraaf.nl/binnenland/26496529/__Zesde_SP_er_verlaat_partij__.html

 7. anniejansz1

  Met de SP weten we ongeveer waar ze voor staan, maar dat Michiel al
  weet dat het een marxist is, is voor mij breaking news.

  en dat gebash naar links, komt me ook wel de strot uit, alsof rechts niet kwistig strooit met nieuwe helden…Fortuyn, Verdonk, Wilders…

  Lijkt me overigens ook niet verkeerd, net als in voetbal moet je talent presenteren en vervolgens zien we wel of ze de druk aankunnen.

  En nee, ze is niet mijn held, moet nl. niets van de SP hebben en al helemaal niet van een politicus die van jongs af aan is geconditioneerd naar , in dit geval, het “SP-ideaal”.

  1. Ali Yas

   “nieuwe helden…Fortuyn, Verdonk, Wilders”

   Serieus, anniejansz1?

 8. Lisa

  Is Lilian Marijnissen dan het opperhoofd van de FNV dat ze Fleur Agema
  zo maar kan weigeren om te komen.
  Je moet maar lef hebben.
  Op haar zestiende !!!! werd ze, ondanks haar lage plaats, met voorkeurstemmen
  gekozen in de gemeenteraad in Oss.
  Het lijkt Noord-Korea wel daar in Oss, de führer wordt opgevolgd door zoon of dochter.
  het moet niet gekker worden zou Geert zeggen.

  1. ceteris paribus

   Als ze met voorkeurstemmen werd gekozen gaan de vergelijking met Noord Korea natuurlijk niet op.

   1. lonely

    O jee, de aap uit de mouw

 9. 1Sarko2

  SP komt echt op voor de zwakkeren in de samenleving dit in tegenstelling tot de PVV, die links belijdt met de mond en rechts stemt in de Kamer.
  De massa laat zich verneuken door Geert.

  1. Wim

   Mede onder de leiding van de SP werd in Arnhem, Nijmegen en Apeldoorn 13 miljoen verkwanseld voor een wielerwedstrijdje.

   1. 1Sarko2

    PVV zit in geen enkele Gemeentelijke of Provinciaal bestuur.
    Dat zegt genoeg.
    Waar wordt gewerkt vallen spaanders.

  2. toetssteen

   ‘die links belijdt’ ???? Echt waar? Lage belastingen, vrije markt (echt vrij dus niet meer van de helft van de aandelen in handen van de staat, kleine overheid die zich beperkt tot de kerntaken, weg met subsidies….., mja dat klinkt echt links…..
   De PVV is een rechtse partij die het geld i.p.v. aan massa-immigratie liever besteed aan ouderenzorg/ zorg in het algemeen. Dat is sociaal en heeft niets van doen met socialistisch. Socialistisch moet geen claim leggen op normaal sociaal gedrag, dat is onethisch.

   1. Julius

    Agut, daar heb je er weer eentje die geen idee heeft wat het daadwerkelijke stemgedrag van zijn geliefde beweging is.

    Het zal de ouderdom zijn. Sukkel lekker verder knul …

    1. toetssteen

     Ja dat weet ik wel, merendeels gelijk met de VVD/SGP/CDA en nu?

     1. Julius

      Wat nu? Toch maar weer een keer langs de oogarts en een nieuwe bril aan laten meten.

 10. Wim

  Het lijkt wel het koningshuis daar bij de SP.

 11. Ni28

  Annijanz1@7 : Het verschil is dat rechts is een droom en links werkelijkheid.

 12. Ni28

  In linkse dictaturen gaan alle handen omhoog voor een persoon waar je uit kunt kiezen. Een Mao partij bij uitstek.

 13. Wachteres

  http://www.elsevier.nl/opinie/opinie/2016/08/dankzij-pechtold-en-rutte-wordt-het-een-makkie-voor-wilders-349332/?cmpid=NLC%7Celsevier_dagelijks%7C2016-08-29%7CDankzij_Pechtold_en_Rutte_wordt_het_een_makkie_voor_Wilders&utm_content&utm_term

  Dankzij Pechtold en Rutte wordt het een makkie voor Wilders

  “Zowel Mark Rutte als Alexander Pechtold profileert zich als ‘optimist’ die zich teweer stelt tegen ‘het pessimisme’, belichaamd door Geert Wilders. Zo hoeft de PVV-leider nauwelijks meer campagne te voeren.

  Mark Rutte, Diederik Samsom, Alexander Pechtold, Henk Krol en Geert Wilders willen volgend jaar door. De Socialistische Partij zet Lilian Marijnissen – dochter van Jan – alvast op de derde plaats voor de Tweede Kamer, bij wijze van diepte-investering voor nu of later.

  Getuige de eerste dagen na de aftrap gaat de verkiezingscampagne richting 15 maart vooral over Wilders. Rutte en Pechtold zetten zich immers in de eerste plaats af tegen Wilders, onder wiens leiding in de woorden van Rutte ‘een gif van pessimisme in de samenleving’ dreigt te sluipen. Met zoveel campagnehulp hoeft Wilders amper campagne te voeren. Die heeft zo genoeg aan één A4tje”.

 14. Ruud Steunassen

  Lilian Marijnissen stuurde Fleur Agema een e-mail, dat zij niet welkom was op de o.a. door de FNV georganiseerde grote Zorgmanifestatie, want PVV.
  Jan Slagter bleef ook verschoond van een uitnodiging, want deze krijgt zijn verschoning bij haar thuis.

 15. Bes Tolen

  De SP heeft een groot gebrek aan kennis en inzicht op financieel en economisch gebied en daarbij marxistisch getinte vooroordelen wat verhindert dat de SP ooit de zwakkeren in de samenleving echt kan helpen. Echt, dat is helpen aan een volwaardige plaats in de maatschappij en dat betekent dan een betaalde baan die voldoende bijdraagt aan het nationale inkomen of te wel dat men in eigen onderhoud helemaal zelf kan voorzien. Door arbeid of vroegere arbeid.
  De SP is zo dom niet te begrijpen dat de immigratie de maatschappelijke positie van de zwakkeren in de samenleving voortdurend ernstig ondergraaft. Van steeds meer mensen ondergraaft.

 16. Willy78911

  Deze mevrouw heeft direct laten zien uit welk links hout ze gesneden is.

  nog in de tijd dat ze de FNV ten gronde probeert te helpen gaat men in Noord Brabant een verkiezingsdebat gehouden. Alle partijen uitgenodigd (sorry foutje).
  de PVV was er toch niet welkom.
  We wisten dat de SP niets moest hebben van Democratie, maar dat het zo erg zou worden,met de nieuw bakken Sp,er

  Hier maakt je vrienden mevr Marijnissen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.