'Als het aan de PVV ligt is het gedaan met kunst,' en dat is prima!

'Als het aan de PVV ligt is het gedaan met kunst,' en dat is prima!

"Helaas als het aan de PVV ligt is het gedaan met kunst en cultuur."

Twitteraar Lisa Maas is niet te spreken over het 'verkiezingsprogramma van de PVV.' Nu ben ik dat ook niet, maar dat komt eerst en vooral doordat het geen 'programma' is, maar een snel in elkaar geflanst lijstje van een partij die helemaal niet serieus genomen wil worden.

Maar goed, Lisa heeft dus een ander probleem:

Dat is een wat merkwaardige klacht, omdat het gebrek aan 'steun' voor 'kunst en cultuur' juist prima is. Het is niet aan de staat om 'kunstenaars' (en tegenwoordig zijn veel kunstenaars geen kunstenaars maar mensen die aardig overweg kunnen met stickers) te helpen. Zij moeten zichzelf in stand houden door 'kunst' te maken waar mensen daadwerkelijk voor willen betalen.

Hetzelfde geldt voor theatergroepen, bands, en musea. Zij hebben alleen bestaansrecht als burgers hun activiteiten vrijwillig steunen, bijvoorbeeld door naar een voorstelling te gaan. Doen zij dat niet, dan betekent het dat het 'product' niet in trek is. En dat houdt in dat staatssteun pure geldverspilling is.

Er is genoeg af te dingen op het programma van de PVV -- eerst en vooral dat het geen verkiezingsprogram maar een trollactie is -- maar Lisa's kritiek is juist niet terecht.

Lees meer over:
Politiek Binnenland Cultuur PVV kunst

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer