Wilders presenteert zijn poging tot een verkiezingsprogramma en het is weer lekker des PVV’s

Het is in maart weer tijd voor Tweede Kamerverkiezingen, en als het aan Geert Wilders ligt zijn dit de punten die elke Nederlander tot een stem op de PVV zouden moeten bewegen. Of hoeft dat eigenlijk helemaal niet zo?

Het is zover: Geert Wilders heeft een concept voor zijn verkiezingsprogramma voor maart aanstaande op zijn Facebook en Twitter gezet, zonder veel aanvullende poespas:

Het plan wordt meteen uitstekend samengevat in de tweede paragraaf:

Hier is ons plan: in plaats van het financieren van de hele wereld en mensen die we hier niet willen, geven we het geld uit aan de gewone Nederlander.

Klinkt goed, of niet? Helaas daalt het niveau van het programma dat slechts één schamel A4tje lang is snel, vooral qua haalbaarheid. De-islamiseren klinkt misschien leuk voor Henk en Ingrid, maar iedereen met een beetje verstand weet dat de punten die daartoe zouden moeten leiden zelfs onder een eventueel regime van Wilders niet uit te voeren zouden zijn. Vooral het tweede punt blijkt duidelijk niet over nagedacht te zijn: het sluiten van alle asielzoekerscentra. Minder asielzoekers prima, maar heeft de heer Wilders er ook aan gedacht dat veel van de bewoners daar joden en christenen zijn die écht voor hun leven moesten vrezen in het Midden-Oosten? Het antwoord op die vraag laat zich raden. Uiteraard heeft ook het welbekende Koranverbod deze versie gehaald, want wat is er nou mooier dan boekverbrandingen in de 21ste eeuw? Juist: PVV-verkiezingsprogrammaverbrandingen.

Gelukkig blijken ze bij de PVV wel meesterbreinen te hebben op financieel gebied! Geloof het of niet, maar ze hebben het voor elkaar gekregen om een perfect sluitende financiële balans op te stellen voor dit plan. Alle maatregelen samen, die elk geweldig ronde getallen opleveren, komen precies op 0 uit. Een kind kan de was doen, en had waarschijnlijk ook nog een moeilijkere rekensom kunnen opstellen. En om 2 miljard meer nou “Fors extra geld voor politie en defensie” te noemen… Tsja, je kunt er weinig mee.

Het moge duidelijk zijn dat dit programma niet serieus bedoeld is om kiezers te trekken. Dat kán haast niet, want de diepgang van dit plan is ver te zoeken. Dat maakt het echter des te passender voor de PVV, want laten we wel wezen: ook Geert Wilders weet heel goed dat hij hiermee de verkiezingen niet zal winnen, en dat is ook precies zijn plan. Het zal genoeg Henk en Ingrids overtuigen om een mooie zetelbasis in de Kamer op te leveren, maar het aantal dat nodig is om een regering te vormen zal hij nooit halen, al is het maar omdat niemand met hem wil samenwerken. En dat is natuurlijk helemaal prima, want de PVV is een oppositiepartij pur sang die haar ‘charme’ moet ontlenen aan schreeuwen dat het beter kan, zonder ooit serieus te zeggen hoe dat dan wél moet. Leuk voor een discussie tussen vrienden, maar de politiek eigenlijk onwaardig. Het is echter geen geheim dat Wilders geen enkel probleem heeft met die oppositieplek.

Laten we blij zijn dat hij tenminste maar één A4tje heeft verspild aan het noteren van deze holle rethoriek. Dat moge eigenlijk geen verrassing zijn, want zelfs voor Wilders moet het al een hele opgave geweest zijn om zoveel betekenisloze voorstellen te verzinnen. En dat mag toch een hele prestatie genoemd worden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

57 reacties

 1. 1Sarko2

  “want de PVV is een oppositiepartij ”
  Juist en dat heeft Nederland nodig !!

  1. 1Sarko2

   Eh wachtend op de blindgangers 🙂

   1. Peter Selie

    Dat valt mij zwaar tegen sarko, wacht even eerst een teiltje halen, had toch wel wat meer actie verwacht van een obsessieve, notoire Wildershater, geen één argument om je pathologische haat doctrine kracht bij te zetten. Je blijft een triest en vooral een laf figuur die veilig achter zijn scherm en als enige metgezel jouw toetsenbord en een handjevol verknipte linkse randdebielen hier de dienst probeert uit te maken (Kots)…

 2. van Urk

  Zoals een kind van zes zal zeggen: Als ik de baas ben over Nederland dan trakteer ik iedereen met ijsjes, krijgen de arme mensen heel veel cadeautjes en worden alle boeven opgepakt. Dat idee wat bij mij opkomt van dat kind krijg ik iedere keer weer als ik het PVV verkiezingsprogramma zo lees.

 3. poldi

  Het angstige gekrijs van de notoire tegenstanders vangt weer aan.
  Vooral het teruggrijpen naar zaken die er al helemaal niet meer toe doen viert weer hoogtij.
  Het bewijst maar weer eens dat als men geen steekhoudende argumenten kan vinden men de spreekwoordelijke oude koeien uit de sloot trekt en denkt daarmee de angstgevoelens te kunnen overwinnen.

  Waarschijnlijk draaien deze figuren pas dan bij als ze zelf het slachtoffer worden van de islamisering. De tijd zal het leren. Maar ik hoop dat ze dan zo grof op hun bek gaan dat ze op hun knieën Greet komen smeken om in te grijpen. Hopelijk is het dan nog niet te laat.

 4. poldi

  Plagiaat
  ———
  Duidelijke ambitieuze doelstellingen.
  Het softie land Nederland is er uiteraard niet aangewend, hier gaan we voor de weg van de miste weerstand, maar het programma van de PVV is de enige manier om Nederland leefbaar te maken en te houden zodat wij de toekomst voor onze kinderen leefbaar houden.
  Mijn stem hebben ze!

 5. Houtlijm

  Ik ben bang dat de onhaalbaarheidsfactor van dit simpel opgezette verkiezingsprogrammaatje inderdaad erg hoog ligt.

  1. poldi

   Wisselgeld bij de onderhandelingen.

   1. Wim

    Nou bij de VVD was dat wel veel wisselgeld,1000 beloven en daarna 2000 inleveren.
    PVDA had ,het moet eerlijker en socialer,gevolg de afstand tussen rijk en arm is nog groter geworden en trapte de ouderen de grond in.

 6. Wim

  Prima programma ,natuurlijk door de media en DSS weer uit zijn voegen gerukt.

 7. zomaar

  citaat “Minder asielzoekers prima, maar heeft de heer Wilders er ook aan gedacht dat veel van de bewoners daar joden en christenen zijn die écht voor hun leven moesten vrezen in het Midden-Oosten?”.

  ook dit is geen punt !!, Dijkhoff heeft zelf toegegeven , dat mensen die geen moslim en of anders geaard uit de AZC’s geplaatst worden en geclusterd in andere opvangcentra .

  Sybren en al zou hij dik de meerderheid halen na de verkiezingen , dan nog doen de overige partijen (DEMOCRATISCH ) besluiten met de PVV geen regering te vormen.

  tja hou mij te goede toch wat betekent democratie ?, vandaag de dag nog hier binnen onze samenleving .

 8. poldi

  Het is nog maar een CONCEPT.
  M.a.w. eerst de grote lijnen, hier en daar wat aanpassengen en daarna het verbijzonderen in het verkiezingsprogramma.
  En dat is geen A4 tje.

  1. anniejansz1

   Gelukkig wel, het eindproduct zal afhankelijk zijn van de dagkoersen in het land…

   Meer geld voor zorg? Dan beloven we dat
   Minder huur dan beloven we dat

   In de praktijk heeft de PVV echter juist tegengestemd voor voorstellen op dit punt.
   Volstrekt ongeloofwaardig!

   1. anniejansz1

    overigens blijkt, met de wijsheid van vandaag, dat het geen concept is… dit is het verkiezingsprogramma.

    We worden er niet veel wijzer van.

  2. penis aqua di rosa

   Poldi, precies, maar dat hebben de anti-PVVers nIet door. Zijn al teveel gehersenspoeld. Zelf denken is moeilijk en zelf keuzes maken willen zij verhinderen. Hebben de andere partijen al iets laten zien en horen? en dan bedoel ik dus ook voorstellen IN CONCEPT!

 9. Ni28

  Het zijn allemaal wensen die gemmiddelde Nederlander graag zou willen maar niet durft uit te spreken. Wilders krijgt het natuurlijk niet voor elkaar maar wat nog veel erger is dat zijn critici kennelijk het tegenovergestelde van zijn wensen willen om daarna weer te kunnen mopperen. De ege van de kiezerzijn ondoorgrondelijk. Wij gaan nog slechte tijden tegemoet.

 10. poldi

  Net zoals indertijd bij Pim Fortuyn krijgen de linksche gutmenschen en moslimknuffelaars weer schuim op de bek, het Marcel van Dam syndroom. Verachtelijk links gaat hier van kotsen en alleen dat al doet mij met een glimlach vanavond na een paar Glen Fiddich’s in bed stappen. Nu alleen hopen, dat de linksche kerk niet weer een huurmoordenaar aanzwengeld en dan kan het wat mij betreft niet snel genoeg maart 2017 worden.

 11. ceteris paribus

  “Geert Wilders’ gaat de verkiezingscampagne in met de belofte dat alle moskeeën, alle islamitische scholen en alle asielzoekerscentra worden gesloten als de PVV het voor het zeggen krijgt. Alle voorlopige verblijfsvergunningen die de afgelopen tijd aan asielzoekers zijn gegeven, worden ingetrokken. Voorts moet Nederland ‘weer onafhankelijk’ worden. ‘Dus uit de EU.”, meldt de Volkskrant.

  Prima, deze club hoeven we dus niet meer serieus te nemen.

  1. zomaar

   @annie het gonst in het rond , dat moskeeën subsidie verkrijgen , daarentegen kerken weer niet !!.

   ik schrijf al het gonst in het rond !!.

   http://www.nu.nl/binnenland/3717946/amsterdam-sjoemelde-met-subsidie-moskeeen.html

   en ik kan nog meer linken aanleveren , toch helaas mag dat weer niet! .

   over populisten gesproken !, links waait mee met de wind komende uit het Midden-Oosten, daar waar de islam welig tiert .

  2. penis aqua di rosa

   CP, wat ben je toch een ongelooflijk naief figuur.
   Welke partij moet ik volgens jou dan serieus nemen?

   1. ceteris paribus

    Ik zou alle fatsoenlijke en professionele partijen serieus nemen, heer Penis. Fe PVV hoort daar vanzelfsprekend niet bij.

 12. anniejansz1

  Sinterklaas is letterlijk terug, leuk die PM in de financiële paragraaf voor uittreding….oftewel de PVV weet het ook niet.

  En puntje 8 /m 11…. Ook natte vingerwerk.

  Maar het is dan ook een populistische partij, samen met de SP leven in sprookjesland.

  1. Wachteres

   Het lijkt me dat@Annie zich aardig populistisch uitdrukt.

   Op welke linkse site heeft hij/zij al die kreten opgevangen?

 13. Bromsnor

  Geert Wilders zegt wat veel mensen denken maar niet durven te zeggen.

  De islam krijgt steeds meer invloed in Nederland (Europa) waardoor Europa steeds meer islamiseert.

  Geert Wilders is een van de weinige politici die deze islamisering willen afremmen.

  Wilders heeft nu dit concept gepubliceerd; bondig en helder. Daardoor weten de mensen wat Wilders nastreeft.

  Later zal de uitwerking volgen.

  Overigens zegt Geert Wilders in dit concept “hoe het beter kan”. Daar kan je het mee eens zijn of niet. Maar zijn doelstellingen zijn helder en duidelijk.

 14. ikweetwatikwil

  Ik heb gelezen dat het een concept was van een klein gedeelte van het verkiezingsprogramma. Kan nog zo hier en daar bijgeschaafd worden. Maar dat we geen moslimland worden (wat nu lijkt te gebeuren) daar ben ik het mee eens. In ieder geval geen moskeeën meer erbij . Past niet bij ons.
  Wilders geeft oplossingen aan. Maar er zijn mensen die dat niet willen zien of horen. Wel als een andere partij met Wilders oplossingen komt.
  OH ja , uit de EU zou fantastisch zijn. Zijn we ook van die gestoorden in Brussel af

 15. zomaar

  als ik mijn oren te luisteren leg in de buurt , op het sportveld , op de markt , in de kroeg , ect .

  dan zijn dit de punten voor velen die erom doen !!.

  minder liefst geen islam (moslims).

  geen islamitische opvang in de vorm van AZC’s , en liefst de gelukszoeker subiet terug naar hem/haar beloofde land , waar alles schijnbaar veel beter is , op de uitkeringen en subsidies na !

  tja en dan vanaf punt 2 tot en met 11 , wie droomt daar niet van ?, hoe mooi zou ons leven dan zijn !, en doorgerekend nog BETAALBAAR OOK !!, hoe mooi is het geheel toch , geen angst voor ontplofbare moslims , helemaal frank en vrij met je meissie aan de hand wandelen , hoe mooi zal dat zijn !.

 16. zomaar

  heel de media , regeerpartijen en oppositie.

  hebben weer felle kritiek op deze voorstellen uit het verkiezingsprogram van de PVV .

  het is uitgerekend , en zal straks tijdens het doorberekenen ook wel weer kloppen zoals het vorige keer klopte , en nog blijft men zich halsstarrig verzetten tegen dit program .

  waarom ?, betalen en werken wij graag voor een stel profiteurs uit het midden-oosten , die gelijk als Jehova getuigen hun ideologie aan de man brengen .

  met deze verstandhouding de Jehova doet het humaan , de moslim inhumaan , die pleegt er moorden voor om onze samenleving op de kienen te dwingen .

 17. toetssteen

  ‘joden en christenen zijn die écht voor hun leven moesten vrezen….’ eh, dat zijn echte vluchtelingen! Next!
  Een leer die suprematie predikt, weg ermee; we waren al halverwege, laten we nu niet dwalen.
  Economie heeft scribent jammer genoeg weinig tot geen kaas gegeten, indien wel, zou hij weten dat het behalve wat zinloos treiteren het volstrekt nutteloos is om leeftijd inzake AOW op te trekken. Gemiddelde leeftijd is namelijk een enorm leuk stokpaard, maar een nutteloos rijdier. Minder kindersterfte en voila, de mens wordt ouder, nou niet. Gemiddelden zijn een perfecte manier om statistisch te liegen.

  http://www.kennislink.nl/publicaties/verdraaide-leugens

  Nee ik zou me eens verdiepen in DSS die voor iedereen een vaste baan wil. Kuch, op de wijze van Stalin.

 18. J.C.

  Diep onder de indruk van de diepgang van de andere politieke partijen (D66, VVD, CDA, PvdA, SP, GL, 50+, PvdDieren, Denk, VNL) in Nederland, ha, ha ,ha. En hun oplossingen zijn ook zo goed voor iedereen (m.u.v de niet tot de rijke gerekende autochtonen).

  Als de EU zegt: “nee, Nederland, dat is geen probleem”, dan zeggen de eurofiele politieke partijen in Nederland: “nee, Nederland, dat is geen probleem”. Als de EU zegt: “ja, Nederland, dat is een probleem”, dan zeggen de eurofiele politieke partijen in Nederland: “ja, Nederland, dat is een probleem”.

  Ik stem PVV.

  1. toetssteen

   @JC
   Inderdaad, men heeft de ogen stijf dicht inzake de groep die van werkelijk belang is voor de economie. Het is een curieuze zaak dat sommigen menen dat als men meer belasting heft uit bepaalde groepen dat zal leiden tot meer inkomsten. Niets minder is waar. Als men werkelijk wil dat geld stroomt, moet men nu eens echt gaan voor een semi libertarisch patroon.
   O ja, dat benodigd overbrugging, ik zal de laatste zijn om dat te ontkennen, maar sla die weg in in plaats van te trachten onderaan de trapte dweilen terwijl boven de kraan openstaat.

   1. J.C.

    @toetssteen

    Inderdaad,de verkiezingen zijn in aantocht en hopla het CBS en CPB komen weer weer “relatief positieve gegevens en verwachtingen”. Volgens mij hebben die clubs hun geloofwaardigheid volkomen verspeeld bij een groot deel van de Nederlandse zelfdenkende bevolking. Het is immers maar hoe je cijfers presenteert, interpreteert en herdefinieert. Maar aan het einde van het verhaal is de keiharde werkelijkheid, dat je portemonnee niet liegt. Een lachwekkend voorbeeld: “de verwachting is, dat de koopkracht van groep x of y komend jaar met 1% zal verbeteren”, wat er niet bijstaat, dat diezelfde groep de afgelopen jaren vele procenten heeft ingeleverd (wat door policor Nederland werd afgedaan met de dodddoener: “ja, we moeten allemaal inleveren”).

    Geef mij maar een duidelijk A-tje, waarin weliswaar geen diepgang gezien wordt door de blinden, maar die wel duidelijkheid geeft over de koers, die de PVV (inmiddels al jaren) wil varen.

    1. toetssteen

     @J.C.
     Even een kleine vergelijking inzake mijn eigen ervaringen. Twee van mijn zoons verdienen in de hoogste klassen, de een hier in Nederland, de ander in Singapore. Netto houdt de laatste het dubbele over. Jaja, daar is ook de zo verguisde vrije markt gezondheidszorg en netto (op eigen naam dus) ouderdomsverzekering vanaf. Dat is bizar!
     Ik laat daar een kroon zetten (kies knapte af en dan moet u), voor de halve prijs vakwerk! Ja de verzekering zal blij zijn geweest, maar ik bedoel…..

     Dat de koopkracht zal verbeteren is een volkomen farce als de lasten stijgen. En laat nou dat exact hetgeen zijn waarop elk socialistisch systeem kapot gaat.

     Ik ken de frames die men tracht in te brengen, ze zullen jammerlijk falen, want elk socialistisch systeem zal teloor gaan.
     Sociaal, dat is heel wat anders en dat moet men overlaten aan de mens zelf in plaats van een paar duizend dik betaalde bobo’s.

 19. Niek

  Beste Geert (hallo, echt luisteren hè), je moet gewoon deze ingrediënten wat meer in je pakket doen, en dan ga je richting 60, 70 zetels!
  1). beter campagne voeren (zoals zelfs leugenaars in de megagrootte van Rutte cs toch weer stemmen kregen!)
  2). richt je op het grote, vergeten grijze gebied: de middenstand

  Verder, blijf eerlijk, transparent, zuiver… want het linkse gajes probeert alles te zoeken wat hen van pas kan komen TEUGEN het goede en betrouwbare!

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/08/gesprek_op_niveau_jan_roos_en_adjiedj_bakas.html#comments

 20. ceteris paribus

  Ik ben wel in mijn nopjes met dit ‘verkiezingsprogramma’. Het is zo absurd dom populistisch en irreëel dat Geert zich kan opmaken voor zijn vijfde verkiezingsnederlaag op rij.
  De PVV is definitief weggegleden in de politieke marge, een verheugende ontwikkeling.

  1. Wachteres

   Ik hoor Simon tegenwoordig niet meer over de EU. Hoe zou dat komen?

   http://nos.nl/artikel/2128191-pechtold-vertrekt-als-d66-niet-gaat-regeren.html

   Alexander Pechtold stopt als leider van D66 als zijn partij na de verkiezingen niet gaat meeregeren. In het programma Pauw zei hij “dat het dan tijd wordt voor een ander”.

   Pechtold wil alleen nog maar premier worden. Tja, dat gaat natuurlijk niet gebeuren.

   Een goed bericht voor ons allemaal. Want zijn opvolger zal echt niet in staat zijn om zijn partij via Wilders op te vijzelen, zoals Pechdrol dat heeft gekund.

   Dat was ook het enige wat deze man kon presteren.

   1. ceteris paribus

    Pechtold gaf de afgelopen periode steun aan dit Kabinet en verbond zich met de uitgevoerde hervormingen. Dat was bestuurlijk moedig en verstandig maar dat levert nu wel een profileringsprobleem op. D66 heeft op dit moment nauwelijks aansprekende ideeën en een lijsttrekker waarvan de houdbaarheidsdatum lijkt te zijn verstreken.
    Ik vermoed dat ze het lastig gaan krijgen in de verkiezingen.

    1. J.C.

     @ceteris paribus

     “Pechtold gaf de afgelopen periode steun aan dit Kabinet en verbond zich met de uitgevoerde hervormingen”. Sterker nog: Pechtold ging er de afgelopen jaren bij herhaling prat op dat D66 de initiator was was de hervormingen. Hij zei er niet bij dat deze “hervormingen” pure heimelijke EU politiek was en is, om vooral de ongebreidelde instroom van nieuwe EUianen te kunnen rechtvaardigen. De ongebreidelde instroom is nu al meer dan gelukt (maar nog niet ten einde als het aan D66 ligt, de “hervormingen hebben slechts tot mislukkingen geleid. Zozeer zelfs dat D66 nu in een soort valse verkiezingsretoriek jammert, dat er mer vaste banen moeten komen…… Wat een diepgang heb jij jarenlang ten onrechte in deze en de andere met de hervormingen instemmende partijen onderkent en verkondigt.

  2. Houtlijm

   “Ik ben wel in mijn nopjes met dit ‘verkiezingsprogramma’. Het is zo absurd dom populistisch en irreëel dat Geert zich kan opmaken voor zijn vijfde verkiezingsnederlaag op rij.” … voorspelt onze top politieke commentator Ceteris Paribus himself.

   Dezelfde die feilloos -tot het laatste moment- de Brexit wist weg te wimpelen en Trump nul komma nul kans toedichtte om de GOP-voorverkiezingen te winnen.

   Dit kan maar een ding betekenen: Geert gaat een glorieuze overwinning tegemoet!

   1. ceteris paribus

    Houtlijm voorspelt een glorieuze verkiezingsoverwinning voor de PVV in maart.
    Goed om even te noteren.

   2. Wim

    Zou zo maar kunnen. Ik had getwijfeld aan zijn programma als die geroepen had alle ZZP’ers en flexwerkers een vaste baan of ieder 1000 Euro.
    Ja in Engeland na het dalen van de Pond draait de Industrie op vollen toeren en men gaat de winstbelasting van bedrijven lager maken. Londen wordt te klein.
    Wie weet over een poosje een huisje in Engeland.

  3. zomaar

   wat is er irreëel aan ?, dat de werkende conform afspraken betreffende de AOW , weergewoon met 65 jaar in de AOW kan ?.

   of dat de eigen bijdragen aan het zorgenstelsel afgeschaft word ?, of dat de zieken weer als vanouds recht krijgen op normalen thuiszorg , ect, ect.

   @cp vanaf punt 1 tot en met punt 11 , zijn alle voorstellen toe te juichen !, alles weer zoals het SOCIAAL bedoeld was , je weet het sociale wat links ons ooit voor ogen hield, betalen als je werkt , en als je niet meer kon werken de vruchten hiervan plukken , dat was de sociale instelling .

   en hiervoor hebben wij gezamenlijk heel veel voor in moeten leveren , toch nu onder LINKS gaat alles wat wij ooit ingeleverd hebben , naar Brussel en de buitenlanders waaronder de islam (moslim) het grootse deel neemt .

   en tja de islam is geen deel van onze samenleving , dat wil de islam ook niet zijn !!, gezien de instelling van vele moslims hier !, dus welk bezwaar kan r zijn om al deze mensen terug te sturen naar hun (voormalige) geboortegronden , waar zij volgens eigen zeggen gelukkiger zijn .

   een win , win situatie zij zijn gelukkiger en hoeven daardoor hier geen aanslagen meer te plegen , dus wij zijn veiliger !.

  4. toetssteen

   Lalala en niet lezen, kop weer in het zand, want de realiteit. Hoge belastingen zoals een sociailistische staat wenst/ grote overheid heeft nog helemaal ergens gewerkt.
   D’66 gapt trouwens een punt uit het PVV programma, t.w. pensioen op eigen naam.

   Enfin:

   http://www.parool.nl/rest/content/assets/99f8820a-b130-4dfc-a74a-844286e163c0

   Zelfde als dat aviertje, maar dan uitgebreider.

 21. Ni28

  ER wordt massaal denigrerend gedaan over een partijprogramma op een A4-tje. Het kon zelfs op een bierviltje passen. Belachelijk, die Wilders toch! Of niet? Wat op die A4-tje staat is namelijk verschrikkelijk veel. Het is niet alleen een programma maar een wens. Een wens van velen die het willen maar niet durven uit te spreken. Zo A4-tje kan meer zeggen dan programma’s van 500 bladzijden met vooral loze worden. Uiteraard valt te bezien hoe realistisch het kan worden want de medewerking van anderen is niet nul komma nul maar staat zelfs ver in het min. En dan de kiezer die vast zal schrikken van zoveel moois bij elkaar en voor het tegendeel kiezen want beetje lijden is ons eigen.

 22. Ni28

  Alle partijen die de afgelopen jaren zo zooitje van gemaakt hebben zijn partijen die wij als fatsoenlijke en professionele moeten beschouwen volgen CP. Dan is het met Nederland wel heel slecht gesteld als dit onze top is. Deze troep goedpraten kan alleen iemand zoals CP of andere gasten van Pauw. Goedpraten tot de dood op volgt.

  1. ceteris paribus

   Zooitje? Ons land behoort tot de rijkste en veiligste landen ter wereld waarvan de bewoners aangeven tot ongelukkigste te behoren.

   1. zomaar

    hoe zou dat nu komen ?,

    het land kan dan wel rijk zijn , liever geschreven de regering !!, toch die haalt zijn (haar) rijkdom bij de burgers !.

    zoals ons vroeger voorgehouden werd , voor hun sociale program en voor later !.

    nu blijkt al die rijkdom gegeven en geïnfesteerd te zijn en worden , aan in hoofdzaak volgelingen van een haat ideologie, en hun thuishavens .

    niets blijft of s er overgebleven voor ons de inwoners van dit land .

    1. ceteris paribus

     “nu blijkt al die rijkdom gegeven en geïnfesteerd te zijn en worden , aan in hoofdzaak volgelingen van een haat ideologie, en hun thuishavens .”

     Veel debieler zullen de teksten op dit blog niet kunnen worden.

     1. zomaar

      ach @cp ook jij maakt wel fouten , en dat voor een linkse elite , dus waarom ik niet ?.

      ben maar een gewone jongen , toch buiten het geïnvesteerde kapitaal wat links al jaren in de moslim gemeenschap plempt hier, en in hun thuishavens .

      heb jij niets anders te vermelden op mijn schrijven , dan dat ik een taalfout gemaakt heb , de rest is immers de waarheid , moskeeën hier krijgen subsidies, moslims die een winkeltje beginnen krijgen subsidies, en levenslange uitkeringen .

      en alle gelukszoekers met een verblijfsvergunning, krijgen een woning en handje contant ruim 10.000 euro om de woning in te richten .

      kom bewijs het tegendeel, linkse muggenzifter.

     2. ceteris paribus

      De taalfouten zijn niet het grootste probleem, zomaar, de debiele onzin die je uitkraamt is ernstig.

   2. J.C.

    @ceteris paribus

    Precies, dat is waar policor Nederland de afgelopen decennia mee bezig geweest is: het rijkste land van de wereld te worden. Maar om er een beetje puur Nederlandse diepgang in te gooien: “geld maakt niet gelukkig” en dat is dus precies waar het de kabinetten van de afgelopen decennia (toen de PVV nog niet eens in beeld was) aan heeft ontbroken. Ik heb dan ook al herhaaldelijk hier bij DDS in mijn comments geschreven, dat het begrip “humaan” daar de policor politiek misbruikt is. En de politieke ratten, die dit wanbeleid, waar zij dubbel en dwars medeverantwoordelijk voor zijn, nu eindelijk beginnen in te zien, zijn stuk voor stuk lafhartig op de vlucht aan het slaan……

 23. Ruud Steunassen

  IJzersterk programma.

 24. Anna

  Sarkozy:” Een bedreiging voor de Franse manier van leven,de islam.”
  “Tout pour la France”, Sarkozy. De-islamiseren, PVV. Zo niet is over 50 jaar heel Europa islamitsch. Vraag aan Theo Hiddema ” Hoe ziet die veenbrand eruit?” Hiddema, “dat is de islam en dat vind ik doodeng.”
  Pim Fortuyn ” Ik wens iedereen die denkt dat het wel zal meevallen met de agressie van de islam veel sterkte.” ” Zalig zijn de onnozelen van geest.”
  CDA, “immigratie is een verrijking”.
  CU, Gert jan Segers “geef islam de ruimte.”
  D66, Pechtold “een geurtje in het portiek.”

 25. Lisa

  Dit is het beste verkiezingsprogramma wat je je maar kan indenken.
  Alles wat daarin staat zou gerealiseerd kunnen worden maar links
  en “rechts”zullen er alles aan doen om de PVV uit de regering te houden.
  net zoals in Frankrijk en Duitsland gaat gebeuren.
  Alles zal bij het oude blijven dankzij het stemvee dat weer massaal op de
  gelijk geschakelde oude partijen gaat stemmen.
  Al zou de PVV 70 zetels halen dan nog lukt het niet en als het 77 zetels
  zou worden dan zijn er altijd wel een paar mollen die de partij verlaten.
  Waarschijnlijk wordt het een vvd, d66 en cda of pvda kabinet.

 26. Anna

  “Moslims bevrijd uzelf en u kunt alles” Wilders. NRC 19-7 2010

  1. ikweetwatikwil

   Ach maar Anna, dat kunnen de blinden niet lezen. Als ze het al gelezen hebben, zijn ze dat al weer vergeten. Het is veel leuker om Wilders in het verdomhoekje te zetten. Ze voelen dat het niet goed gaat en dan krijgt de boodschapper de schuld.

 27. Ali Yas

  “Helaas daalt het niveau van het programma dat slechts één schamel A4tje lang is snel, vooral qua haalbaarheid.”

  Waar het om gaat is dat het de PVV gelukt is op één A4’tje de ambities duidelijk op een rijtje te zetten. Uiteraard zijn die niet allemaal binnen een paar jaar te realiseren, maar dat lukt geen enkele partij, hoe genuanceerd de punten ook zijn, beetje flauw dus van Sybren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.