Links Nederland heeft een nieuwe heldin. Haar naam? Lilian Marijnissen

Links Nederland heeft een nieuwe heldin. Haar naam? Lilian Marijnissen

Liliam Marijnissen staat inderdaad op de kieslijst van de SP. Ze wordt echter niet de lijsttrekker.

Het is officieel: Lilian Marijnissen, de dochter van Jan Marijnissen, gaat inderdaad de Tweede Kamer in voor de SP. Ze zal op de derde plek op de kieslijst staan, wat natuurlijk twee plekken lager is dan haar vader gewend was.

Maar zo gek is dat niet. Lilian heeft namelijk weliswaar belangrijke ervaring opgedaan bij de FNV, maar nog niet in de Kamer zelf. Die partij kennende gebruiken ze de komende verkiezingen en mogelijk de maanden en jaren daarna om haar klaar te stomen om het stokje over te nemen. Bij de eerstvolgende verkiezingen zal ze dan wél lijsttrekker zijn.

Of, wie weet, misschien al eerder als de verkiezingsuitslag tegenvalt en Emile Roemer gedwongen wordt om op te stappen.

Wat de linkse media betreft heeft links nu dus weer een nieuwe heldin. Ja, ja, Lilian zou een "nieuw talent" zijn dat de SP weer op de kaart zal zetten, zo niet nu, dan toch zeker later.

Geweldig!

Maar is dat werkelijk zo fantastisch? Lilian is relatief jong, dat klopt, maar politieke denkbeelden is ze net zo ouderwets socialistisch als haar vader. Deze dame is gewoon een marxist pur sang. De verpakking is dus nieuw, maar de inhoud is stokoud... en zelfs in 1980 al ruimschoots achterhaald.

Maar ja, zo werkt het in Nederland. Elke vier jaar komt er een zogenaamde nieuwe held van links, die vervolgens dezelfde fouten maakt als zijn of haar voorganger. Enkele jaren later wordt die held(in) dan weer afgeschreven, maar niet voordat zij of hij erin geslaagd is om zijn/haar partij een mooie verkiezingsuitslag te bezorgen -- natuurlijk een beetje geholpen door hun vrienden in de media.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer