Max Verstappen woedend op Ferrari: ‘Ik rijd ze nog liever van de baan af’

Max Verstappen heeft na de Grand Prix van België keihard uitgehaald naar zijn rivalen van team Ferrari.

In de eerste bocht van de GP van vandaag ging het al mis voor het 18-jarige racetalent: Sebastian Vettel, die aan de buitenkant zat, stuurde ineens hard naar binnen toe. Daardoor raakte hij zijn ploeggenoot Kimi Raikkonen. Vervolgens ging Raikkonen ook naar rechts, waar Max juist was.

Het resultaat: Max werd keihard geraakt. Zijn voorvleugel was kapot, waardoor hij meteen een pitstop moest maken. En dat was niet alles:

“Niet alleen mijn vleugel was kapot, maar de hele vloer van mijn bolide. Daar had ik in alle langzame bochten last van.”

Max concludeerde achteraf dan ook terecht dat “de Ferrari’s mijn GP in bocht één… verzieken.”

Dat klopt helemaal. Hij was bezig met een weliswaar buitengewoon opportunistische, maar toch ook mooie actie. Door zijn langzame start verloor hij twee plekken, maar als hij de bocht hield was hij waarschijnlijk alweer terug op p2. Dat niet lukte kwam doordat de Ferrari’s hem letterlijk in de prak reden.

Later in de wedstrijd kwam Raikkonen achter Verstappen terecht. Ongelooflijk genoeg begon de Fin vervolgens te klagen dat Max, die langzamer was, zijn positie zowaar verdedigde. Volgens Raikkonen had Max hem er blijkbaar gewoon voorbij moeten laten gaan, terwijl Kimi en Vettel juist verantwoordelijk waren voor zijn abominabele race.

Daar had Max dus trek in. Zoals hij achteraf uitlegde:

“Ik ga ze er echt niet voorbij laten, ik rijd ze nog liever van de baan af. Prima dus dat ze flink liepen te schelden op de boardradio toen ik ze absoluut niet voor wilden laten gaan. Dat gescheld zorgt in elk geval voor leuke televisie. Ik wilde mijn positie verdedigen. Als iemand dat niet bevalt, is dat zijn probleem. Ik hoop dat ze elke race blijven zeiken.”

Hopelijk kan Max de Ferrari-coureurs volgende week, bij de Heineken Grand Prix van Italië, terugpakken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.