Ferrari en Niki Lauda gaan los op Max Verstappen: 'Hij moet naar een psychiater!'

Ferrari en Niki Lauda gaan los op Max Verstappen: 'Hij moet naar een psychiater!'

Het is oorlog in de Formule 1: Ferrari tegen onze Max.

Nadat Max Verstappen hard uithaalde naar Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen, hebben de heren van Ferrari teruggeslagen.

Eerst Raikkonen die zich voor de zoveelste keer beklaagt over de agressieve rijstijl van de jonge Nederlander:

"Ik moest tijdens een inhaalactie flink remmen om een ongeluk te voorkomen, doordat hij ineens van richting veranderde. Scherpe duels zijn prima, maar dit was over de grens."

Vervolgens dreigt hij feitelijk -- want dat is het, een dreigement -- met een enorme crash:

"Misschien moet er eerst een keer een ongeluk gebeuren voordat er duidelijkheid wordt geschapen voor iedereen."

Daar voegt de Fin aan toe dat hij hoopt dat dit niet gebeurt, maar dat is puur een stukje passief-agressiviteit. Hij bedreigt Max gewoon.

Sebastian Vettel is cooler dan zijn teamgenoot, maar ook hij is boos op Max:

"Ze zaten in mijn dode hoek. Tegelijkertijd was het nogal optimistisch van Max om na een slechte start in één bocht twee plekken goed te willen maken. Hij gaf Kimi niet de kans om in te sturen en vervolgens raakten we elkaar allemaal. Drie auto’s passen nu eenmaal niet in één bocht."

Dit is natuurlijk een ongelooflijke uitspraak. Max heeft het recht om zijn positie te verdedigen én om de binnenbocht te nemen. Vettel en Raikkonen moeten gewoon uitkijken als ze de bocht zelf nemen. Dat is niet zo heel moeilijk.

Ook Mercedes-adviseur Niki Lauda deed een duit in het zakje:

"Je moet andere coureurs niet in gevaar brengen. Max heeft dat niet in de gaten. Hij moet naar een psychiater als hij vindt dat Kimi de schuldige was."

Wat een ongelooflijke belediging. Zoiets verwacht je niet van Lauda, die Verstappen eerder nog het talent van de eeuw noemde, maar blijkbaar voelt hij zich zo bedreigd door de opkomst van de jonge Nederlander dat hij zelf helemaal gek wordt.

Vervolgens zegt Lauda dat hij contact gaat opnemen met Jos Verstappen, Max' vader:

"Ik ken zijn vader goed. Ik zal hem ook eens vragen goed met zijn zoon te praten. Hij moet zijn talent benutten en wedstrijden winnen, maar dat lukt met zulke fouten niet."

Als er iemand naar een psychiater moet dan zijn het toch echt Lauda, Raikkonen en Vettel. Max deed weinig verkeerd. Als andere coureurs en teambazen niet om kunnen gaan met zijn rijstijl moeten ze eens goed naar zichzelf kijken. Dat is namelijk hún probleem.

Oh, en Lauda moet zich maar eens bezighouden met zijn eigen coureurs, Lewis Hamilton en Nico Rosberg. Die twee hebben elkaar al verschillende keren van het circuit gedrukt. Als er érgens een probleem zit dan is het daar, bij Mercedes, niet bij Red Bull Racing.

Overigens kun je op de screenshots hieronder zien wat er gebeurde. Kijk eens naar Vettel (rechts, in de spotlight). Valt je iets op? Juist: de Duitser bevond zich helemaal rechts op de baan toen Max al op koers lag om de binnenbocht te nemen. Vervolgens ging de Ferrari-coureur keihard naar rechts, waardoor Raikkonen én Max in de verdrukking kwamen. Een blinde kan nog zien dat Vettel schuldig was aan de crash, niet Max.

Vettel

Vettel 2

Vettel 3

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties