#NotMyPope trending in Europa nadat paus Franciscus islamitisch terrorisme witwast

Sinds Paus Franciscus op bijzonder controversiële wijze reageerde op de moord van een katholieke priester in Frankrijk is de hashtag #NotMyPope (#NietMijnPaus) trending in België en Frankrijk.

Zoals William Kilpatrick uitlegt voor Crisis is de reactie van de paus vergelijkbaar met de reactie van de katholieke kerk op het kindermisbruikschandaal:

As I’ve noted several times in the past, the Church’s handling of the Islamic crisis may prove to be far more scandalous than its handling of the sex abuse crisis. The main scandal surrounding the revelation of priestly sex abuse was that it was covered up for a very long time by priests, pastors, and even bishops. By their silence, many Church officials were, in effect, denying that there was a serious problem. The effect on Catholic morale was profound. In those places which were most seriously affected by the scandals, such as Massachusetts and Ireland, church attendance dropped off dramatically. Disaffected Catholics didn’t necessarily lose their faith in God but they did lose faith in the Catholic Church.

Onder leiding van paus Franciscus doet de katholieke kerk nu hetzelfde met radicaal-islamitisch terrorisme. Dat is op zich al erg genoeg, maar wat dit nog problematischer maakt is dat de gevolgen hiervan weleens veel groter zouden kunnen zijn, niet alleen voor de kerk zelf, maar ook voor de rest van de (niet-katholieke) wereld:

The Church’s handling of the numerous cases of “Islamic abuse” has the potential for causing a greater scandal. The similarities are striking. Once again we have Church leaders who deny that there is any serious problem. This can be seen, for example, in Pope Francis’ repeated assurances that Islamic violence is the work of “a small group of fundamentalists” who, according to him, don’t have anything to do with Islam. And once again, we have a cover-up—this time of the aggressive nature of Islam. After every terrorist incident, the Pope or some Vatican spokesman leaps to the defense of Islam lest anyone get the idea that there is a link between Islam and violence.

Deze katholieke beweging, waarin de islam witgewassen wordt, wordt geleid door de paus. Onlangs werd hem gevraagd waarom hij het nooit heeft over “islamitisch terrorisme.” Zijn reactie:

“Als ik het over islamitisch geweld moet hebben, moet ik ook spreken over katholiek geweld.”

Dat is natuurlijk een belachelijke vergelijking. Nergens ter wereld zijn er massa’s ‘fundamentalistische katholieken’ die aanslagen plegen, terroristische groeperingen opzetten die vervolgens hele landen bezetten, etc. Daar komt bij dat een katholieke extremist die aanslagen pleegt daarbij de uitgangspunten van zijn religie duidelijk aan zijn laars lapt; iets dat veel minder duidelijk is in het geval van de islam en radicale moslims. Sterker nog, die laatsten kunnen zich baseren op enkele buitengewoon gewelddadige verzen in de Koran en, belangrijker, ‘uitspraken en gewoonten’ van Mohammed, de grondlegger van de islamitische religie.

Je zou denken dat de paus dit ook begrijpt. Dat blijkt helaas allerminst het geval te zijn. Hij is zo ongelooflijk naïef, dat het gevaarlijk is.

Of weet de paus wel beter maar is hij bang dat hij de situatie alleen maar erger maakt door zijn werkelijke denkbeelden te delen? Als dat zo is, is hij niet naïef, maar buitengewoon lafhartig. Ik weet niet welke van de twee opties beter is.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Ni28

  Moslim criminelen zijn in tegenstelling tot katholieken religieuze moordenaars en dat ziet deze paus goedbedoeld verkeerd.

 2. Nico

  Volgens de katholieke leer heeft de paus altijd gelijk. Iedereen die anders vindt is per definitie geen Rooms Katholiek.

 3. Bromsnor

  Deze Paus is vooral een politieke Paus die een (linkse) politieke agenda uitvoert.

  Daarbij hoort natuurlijk het ontkennen dat de islamitische terreur die de wereld teistert iets te maken zou hebben met de islam.

  Hetzelfde doen wereldleiders zoals Obama die ook beweert dat islamitische terreur niet word geïnspireerd door de islamitische geschriften.

  Maar de mensen laten zich niet meer voorliegen door deze wereldleiders. Als we kijken naar Europa dan zien we dat verreweg de meeste veiligheids-maatregelen die worden genomen in verband staan met islamistische terreur.

  Niet met Katholieke terreur; niet met boeddhistische terreur; niet met Joodse terreur, enzovoorts maar met terreur die word gepleegd door moslims.

  De systematische genocide op de christenen van het Midden-Oosten is al jaren aan de gang. Maar de kerken in Europa hoor je daar maar matig over.

  Christenen worden massaal vervolgd in het Midden-Oosten door moslims. De schatting is dat over 15 jaar nog maar weinig christenen over zijn in het Midden-Oosten. Wat precies de bedoeling is van de christenvervolgingen.

  Maar nu veel moslims naar Europa komen ( de meeste immigranten zijn moslims) zien we dat ook steeds meer in Europa christenen worden bedreigt door moslims in de asielcentra en zelfs apart moeten worden opgevangen.

  Maar de Paus en andere wereldleiders blijven deze feiten ontkennen en blijven “wegkijken”.

  Christenen nog steeds niet veilig in Duitse azc’s
  http://www.elsevier.nl/buitenland/blog/2016/05/christenen-nog-steeds-aangevallen-in-duitse-azcs-309435/

 4. nick

  Deze paus is niet wie hij zegt en lijkt te zijn!
  Een gevaarlijke man die een rookgodijn optrekt rond zijn werkelijke bedoelingen.
  Hij is een Jezuiet!! Dat zegt genoeg…. (voor diegene die weten wat dat inhoud)

 5. Seneca

  Test

 6. Seneca

  Deze man is naïef noch bang. Hij is een wolf in schaapskleren en niet waard dat er zoveel – naïeve – katholieken hem bewonderen en adoreren.

 7. Niek

  Vóór de verkiezingen nu straks toch de daad bij het woord?
  Wel te laat en veel stemvee volgelingen zullen er weer instinken.

  “Het is schrikbarend om te lezen dat volgens de Nederlandse overheid de jihadisten alle beschikbare middelen gebruiken voor de gewapende strijd: ‘In het Midden-Oosten zijn c h e m i s c h e strijdmiddelen gebruikt.’ Dat is naar mening voor de eerste keer dat een Europese overheid met stelligheid beweert dat de jihadisten in Syrië of elders ‘chemische strijdmiddelen’ hebben ingezet. Dit ene zinnetje viel kennelijk niet op. Dit maakt het dreigingsniveau van het jihadisme nog hoger dan tot nu toe wordt gedacht.

  Nu de uitvoering nog
  Ook is niemand opgevallen dat volgens de contraterrorismestrategie niet valt uit te sluiten dat ‘andere ideologische richtingen, waar tot nu toe geen extremistische of terroristische dreiging vanuit gaat, in de toekomst tot geweld overgaan’. Dit betekent onder andere dat e x t r e e m rechtse groeperingen terroristische daden zouden kunnen plegen. Met deze mogelijkheid wordt nu al rekening gehouden.

  De contraterrorismestrategie van het kabinet is een afgebakend en uitvoerbare strategie geworden. Het is nu te hopen dat het ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd.”
  Prof. dr.ir. A. Ellian, Elzevier

 8. Niek

  Deze paus idd een Jezuiet!
  http://www.ninefornews.nl/oud-bisschop-jezuieten-heersen-over-vaticaan-en-nieuwe-wereldorde/

  Een belangrijke wereldspeler, met honderden universiteiten!
  The Jesuits (Society of Jesus) in the Catholic church have founded and manage a number of institutions, including the 324 secondary schools and 167 colleges and universities listed here.

  https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_Jesuit_institutions

 9. Arachne

  Als de God van het Christendom preek, dan moet ik ook de God van de Islam preken, de God van het Judaïsme, de Boeddha, de God van de Russisch orthodoxe kerk, het godsbeeld van het Hindoeïsme, Zeus, Jupiter en Wodan. Daarnaast moet preken over het godsbeeld/beleving vanuit de feministische theologie, de lutherse kerk (Zweden), Jehova’s, Zevendedagadventisten, de Amish, het animisme, Winti, Ying en Yang, bevrijdingstheologie, marxistische theologie en het evangelie volgens links.

  Over Jezus van Nazareth, naar wie het Christendom is genoemd, preek ik niet.
  Hij was een fanaticus die rebelleerde tegen de gevestigde godsdienst, haar dienaren en, in mindere mate maar niet minder confronterend, Rome. Hij bracht een zeer controversiële boodschap die vandaag de dag al non inclusief, individueel, grensoverschrijdend en invasief (aantasting van de persoonlijke levenssfeer) beschouwd kan worden.

 10. Niek

  Arachne idd Jezus wilde het einde van religie, tegen elk systeem, tegen alle oppervlakkige comfortzones, tegen alle wettische (OT) moeten en slinkse manipulaties, tegen veroordelen van je naaste (‘condemn, niet judging want dat moet), ontmoediging en angst, tegen haat prediken maar zelfs je vijand lief te hebben (niet: met hem eens te zijn en hem ev. fysiek weerhouden van kwaad en destruktie!), enz.

  Religie, socialisme en relativisme: kwaad in het kwadraat.

  1. van Urk

   Christus gaf ons de mooiste en liefdevolste boodschap aan de mensheid. Geen ander religie, ideologie of overheid kan daar aan tippen. Sterker nog; Zijn boodschap wordt gewoon niet getolereerd door wereldse machtswellustelingen als de Paus, Soron,s, Erdogan,s of Obama,s.

 11. Svetlana

  Sterker nog, als moslims terreur plegen zijn het geen moslims omdat de islam de religie is van vrede. Moslims snijden geen kelen door maar alleen brood, wat overigens verrukkelijk smaakt. Turkse bakkers zijn de beste bakkers die er bestaan

  1. van Urk

   De islam is een bedrog dat mensen misleid door te denken dat het een vreedzaam religie is. Christus, Hij was het die de boodschap van vrede op de wereld bracht en geen Mohammeds of Boeddha,s die de Zoon van God niet willen erkennen.

 12. Niek

  Waar Christendom is dus het E I N D E van religie!

  De hoeveelheid van de ware leden (wedergeboren, Rom10:8-10, Joh1:12, 2KOR5:17) van de éne Kerk neemt alleen maar toe, ook bij het heengaan naar hun Heer en Heiland, bij het verlaten van het lichaam!

  Terwijl schattingen over het aantal van de religie van de vrede rampzalig schijnen. Soms lees je van miljoenen per jaar tot zelfs 60 miljoen per jaar die zich bekeren tot het Christendom, ihb in Aprika.

 13. Floris

  “Of weet de paus wel beter maar is hij bang dat hij de situatie alleen maar erger maakt door zijn werkelijke denkbeelden te delen? Als dat zo is, is hij niet naïef, maar buitengewoon lafhartig. Ik weet niet welke van de twee opties beter is.”
  ———————————————————————
  Natuurlijk weet de paus cq het Vaticaan wel beter. Ze kiezen in Rome echter voor dezelfde strategie als de PKN, de CU en vrijzinnig protestanten elders in Europa, te weten een soort appeasement-strategie. De zogenaamde “interreligieuze dialoog”.

  Dat gaat net zo min zoden aan de dijk zetten als de appeasement-strategie van de jaren 30. Er valt namelijk geen dialoog te voeren met fascistoïde fundamentalisten. Ondertussen tellen de haatbaarden in de islamitische wereld hun winst uit, terwijl ze zich verbazen over de verregaande stupiditeit van hun opponenten. Hitler deed precies hetzelfde.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.