Sylvana Simons verandert in heks als Wilfred Genee haar een kritische vraag stelt over DENKs liefde voor Erdogan

Hé wat jammer! Sylvana had een heel mooi PR-riedeltje uit haar hoofd geleerd bij Pauw, en dan komt er ineens iemand langs die zowaar een kritische vraag durft te stellen!

Toen gisteren bekend werd dat Sylvana Simons, van DENK, die avond zou langskomen bij het tv-programma Pauw wisten we natuurlijk wat ons te wachten stond: een lange uitzending met propaganda voor deze multiculturele, Turks-fascistische club. ‘Gespreksleider’ Jeroen Pauw zou Sylvana zo weinig mogelijk kritische vragen stellen, en zij zou pretenderen dat zij en haar clubje moreel superieur zijn aan de bestaande partijen en zelfs aan de Nederlandse samenleving zelf.

Helaas voor Simons was Wilfred Genee ook bij de uitzending. Anders dan Pauw is Genee wél een echte journalist, die gasten zowaar kritische vragen durft te stellen.

En dus vroeg hij haar waarom partijgenoten Selçuk Öztürk en Tunahan Kuzu nog geen afstand hebben genomen van de zuiveringen in Turkije, waarbij 80.000 mensen hun baan hebben verloren, en vele duizenden mensen zijn opgepakt; inclusief mensen die helemaal niets te maken hadden met de mislukte staatsgreep, maar die volgens de autoriteiten slechts warme gevoelens hebben voor Fethullah Gülen.

De reactie van Simons sprak boekdelen: van het ene op het andere moment veranderde ze in één van de boze heksen uit Roald Dahls bekende kinderboek De Heksen.

Ongelooflijk genoeg beet Sylvana Genee de vraag toe of hij al afstand had genomen van de zuiveringen in Turkije. Een belachelijke vraag, natuurlijk, omdat a) Genee geen hechte relatie heeft met de AKP van Erdogan en b) geen uitgesproken warme gevoelens voor Turkije heeft. Kuzu en Öztürk hebben dat wel, en dus is het volstrekt logisch om van hen te vragen dat ze zich van Erdogans autocratische beleid distantiëren.

Maar ja, daar heeft Sylvana lak aan. Want, je weet, in haar ogen is alleen Nederland slecht. De rest van de wereld, en dan met name moslimlanden, zijn wat haar betreft zo ongeveer heilig.

Overigens: laat iemand Genee alsjeblieft zijn eigen talkshow geven. Bij Voetbal Inside heeft hij het natuurlijk vooral over voetbal, maar gisteravond bewees hij tot veel meer in staat te zijn.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

79 reacties

 1. Seneca

  Ik ben van mening dat Pauw razendsnel zijn biezen moet pakken en de leiding van dit programma aan Genee moet overdragen. Dat is een man – zoals het zich nu laat aanzien – durft door te vragen terwijl Pauw meer van de richting ‘pappen en nathouden’ is.

  1. Peter Selie

   Weet je beste Seneca, het pappen en nathouden is al decennia lang aan de gang niet alleen met dit actualiteit programma van Pauw die gewoon een heel goed betaald baantje heeft, wat door het publiek opgehoest moet worden. Dit zijn “politieke” zwamprogramma’s voor politieke kleuters die je van alles wijs kan maken. Wat je ziet en hoort bij dit soort van NON informatie programma’s is wat je krijgt als niet politiek bewuste burger…

   1. Ni28

    Goed verwoord!

 2. ceteris paribus

  Genee had de klok horen luiden en riep maar wat. Toen Sylvana de voetbalbabbelaar even scherp op zijn nummer zette hield hij voor de rest van het programma zijn mond.
  Leuk om te zien.

  1. Houtlijm

   Ceteris is inmiddels vervangen door een automaat die standaard quasi provocatieve tekstjes uitbraakt. Is de echte Paribus op vakantie?

   1. Peter Selie

    Beste Houtlijm laat je toch niet door deze randdebiel cp steeds uit je tent lokken, want daar is het cp om te doen, daar geilt hij op. Met zijn psychomotorische snelheid van een eendenmossel verziekt hij je humeur en neemt geen één van “ons” serieus, dat is toch meer dan één reden om hem helemaal links te laten liggen, gebruik je verstand wat bij jou ruimschoots voorhanden is en niet je emoties…

   2. Wachteres

    Laten we hopen dat de echte CP nog ergens aanwezig is en zich stilletjes – onder de tafel of zo – diep zit te schamen.

    Je zou toch voor een partij zoals DENK opkomen en daarover absoluut geen gêne hebben.

    Geen wonder dat hij voortdurend roept dat wij liegen, dat geeft hem een goed gevoel [belangrijk voor links!] en weerhoudt hem ervan om over zichzelf en over zijn landverradelijk gedrag na te denken.

    En heel logisch dat hij voor dit volk opkomt: Deze mensen haten Nederland en profiteren er alleen maar van. Net als de EU en haar aanhang, waar hij ook zo’n voorstander van is.

    Figuren van de DENK partij krijgen een willig oor en ondertussen worden door de EU duizenden het Westen hatende monsters WILLENS EN WETENS binnengehaald.

    En Simon zweeg en vond dat het goed was.

    1. Peter Selie

     cp is de schaamte reeds voorbij Wachteres, dat weet jij net zo goed als ik, het is een psychopathische narcist en die moet je geen letter aandacht geven, heb het wel eens meer daarover gehad en gereageerd, kreeg misschien uit hooghartigheid óók geen antwoord op terug…

     1. Wachteres

      Wie gaf je geen antwoord terug, Peter Selie?

      Als je mij bedoelt, ik lees niet alle reacties, omdat ik ook voor de site van Bron werk.

      Natuurlijk zouden we Simon moeten negeren, hij is een kwaadaardig serpent.

      Ik schrijf hier niet voor Simon, maar ik weet dat heel veel mensen de site lezen. En dan vind ik wel dat ik de linkse nonsens en de gevaarlijke idoterie van Simon recht moet zetten.

      De mensen moeten weten hoe gevaarlijk de EU voor onze maatschappij is. Alles wordt bewust gelaten zoals het is, denk alleen maar aan Calais, daar had men toch al lang iets aan kunnen en moeten doen?

      En als men dat niet kan, dan moet men opstappen, zo simpel is het.

      Niet bekwaam. Maar natuurlijk wil de EU die chaos bewust, anders had men de grenzen wel gesloten, maar dat wil men bewust niet.

      Niemand, ook Simon niet, kan dat ontkennen.

      Je hebt gelijk, ik ben ook spuugzat van de enige argumenten die hij blijkbaar nog naar boven kan halen: “Wij liegen”.

      Zo en nu ga ik vertalen!

    2. ceteris paribus

     “Je zou toch voor een partij zoals DENK opkomen en daarover absoluut geen gêne hebben.

     Dit is een misverstand. Ik zie niets in de partij DENK. Op zichzelf zou ik wel enige sympathie kunnen hebben voor een partij die zich verzet tegen het toenemend racisme in Nederland (daar is alle aanleiding toe) maar in de eerste plaats geloof in niet in one issue-partijen en in de tweede plaats meen ik dat DENK onderling tegenstrijdig is vanwege de loyaliteit aan de dictator Erdogan en tegelijkertijd zegt een open partij te willen zijn. Die spagaat lijkt me niet haalbaar.

     1. Ali Yas

      “Op zichzelf zou ik wel enige sympathie kunnen hebben voor een partij die zich verzet tegen het toenemend racisme in Nederland”

      Met ‘racisme’ bedoelt Ceteris wantrouwen, van het soort dat wordt opgewekt wanneer Turken massaal in beweging komen om van Nederlandse overheden te eisen dat die een gevaarlijke dictator gaan steunen.

      Ik vind óók dat er wat aan het toenemend racisme in Nederland moet worden gedaan, maar in tegenstelling tot Ceteris zou ik niet de symptomen maar de oorzaken willen aanpakken.

  2. lonely

   Nu heb ik toch echt medelijden met u, u bewondert die mevrouw S.
   Ik zag haar tronie en pats, weggezapt. Ze solliciteert nu ook al naar kunstkerstboom.
   Ik heb niet eens gekeken, Zij is mijn tijd niet waard en die pauw heb ik al jaren terug verbannen. Wat ik van hen lees is pure islam propaganda en ook daar verspil ik geen tijd aan. Ik blijf mijn opvoeding en vaderland trouw

 3. Wim

  Ik heb geen zwart wit TV, dus niet gekeken.

 4. Mar

  Vond het wel amusant toen ze hem toebeet: Mag ik even uitpraten ja.
  Genee klapte dicht toen ze hem om bewijzen vroeg.

  En helaas voor DDS. Weer werden ze niet genoemd door Sylvana.

  1. ceteris paribus

   Ja, Sylvana was een maatje te groot voor Genee.

   1. Wachteres

    Ik heb het programma net beluisterd en het is duidelijk:

    Simon doet weer eens aan ‘wishful thinking’.`

    Wat een fantast! Om het niet over ‘leugenaar’ te hebben, dat woord wordt door hem al voldoende misbruikt.

    ‘Liegen’ is voor Simon ‘de waarheid vertellen’ geworden en vice versa.

    1. anniejansz1

     Liegen is uw 2e natuur, mevrouw wachteres.
     Zelfverzonnen leugens en geknipte en geplakte leugens van welgevallige blogs die poep verkopen.

     1. ceteris paribus

      Ernstiger dan het eindeloos linken naar leugenachtige sites is de voortdurende gewoonte van mevrouw Wachteres om de meest bizarre beweringen te doen (linkse politici zijn islamofiel, EU voert een beleid om zoveel mogelijk vluchtelingen binnen te laten, Europa islamiseert als resultaat van bewust Europees beleid, Vluchtelingen verkrachten op grote schaal vrouwen en meer van die aantoonbare leugens) en de opponent opvattingen in de mond te leggendie hij hij niet heeft.

      Mevrouw Wachteres liegt inderdaad permanent en is zich er ook van bewust. Het is dus geen dommigheid maar bewuste oplichting.

     2. Wachteres

      Ik heb al eerder gezegd @Annie dat je niet moet proberen om Simon te imiteren. Dat maakt een zielige indruk.

      Het enige ‘argument’ dat hem nog overblijft is roepen dat een ander liegt.

  2. ikweetwatikwil

   Dat mens heeft haar klep niet dicht gehad. Pauw kon niet tegen haar aan. Lichaam taal van Gennee was duidelijk Mar.

 5. Ni28

  Die domme tante Simons interesseert mij geen bal. De reactie van CP is natuurlijk ook voorspelbaar. Hij grijpt elke strohalm vast om zich uit te lullen. Kijkend met een natte kruis(door de opwinding wijn gemorst natuurlijk) naar zijn bedenkelijke idool vol haat tegen alles wat niet donker gekleurd is, hulde hij zich in wilde fantasieën. Maar CP is ook een hatelijke mens van lage allure dus dat vult elkaar aan. En zaken zoals de zuiveringen in Turkije en Nederland neem je in de blindheid gewoon op de koop toe toch? CP slaat werkelijk alles wat recht is krom.

  1. Houtlijm

   N128, neem het advies maar ter harte (op 6) wat Peter Selie mij gaf, ik doe het ook. Als alle reaguurders dat zouden doen, hebben we een uiterst effectief cordon sanitaire gelegd rond de kleine dwaas CP.

   1. Peter Selie

    Right on Houtlijm.

    1. Mar

     En het is al wel gebleken dat ze dat nooit gaat lukken.

     Kom op, men haalt hem al aan voordat hij heeft gereageerd. Totaal geobsedeerd door dat figuur.

     Bij gebrek aan moet men wat, toch.

     1. anniejansz1

      Vreemde omschrijving van een discussie….

      Eenheidsworst en elkaar herhalen dat de extreem rechtse Islam, rechtse Erdogan, rechtse Poetin, de EU, gematigd rechtse Hillary en links de hele wereld verkloten?
      En dat alles wordt besloten in een nieuwe wereldorde met vrijmetselaars, UFO’s en de bilderberggroep aan het hoofd?

      Ik noem da een stel gekken bij elkaar, een beetje tegengas doet u goed.

    2. anniejansz1

     Yep?

     De reacties op dit item, gaan niet meer over die rare sylvana maar alleen maar over CP.
     Politiek kun je een andere mening zijn toegedaan, CP is als geen ander in staat om kritiek correct te pareren en vooral afzenders die aperte nonsens verkopen even op hun nummer te zetten.

     de zwakke zusters en broeders voelen zich dus ongemakkelijk, daar Simon iedereen fileert en op z’n nummer zet.

     Als antwoord gaan ze dan gezamenlijk een strategie bedenken om hem uit te schakelen en jij reageert met een instemmend “yep”?

     Je kunt hem ook gewoon bannen hoor, maar als je net als bij die rare Sylvana elke dag een stuk schrijft over CP, gaan je kijkcijfers nog verder omhoog.

     Je bent laf dat je olie op het vuur gooit, maar tegelijkertijd ook beseft dat CP van onschatbare waarde voor DDS is geworden.

     1. Peter Selie

      Ja anniejansz1 jij en cp en nog een paar andere randdebiele reguurders die op één hand te tellen zijn, verstoren moedwillig ELKE discussie in de kiem, doordat het goede gevoel in het hoofd van de linksmensch binnen luttele milliseconden verloren gaat en uit draait op een voorspelbare Pavlov reactie, welke altijd tegen diegene gericht is die alleen zijn mening weergeeft. Cognitieve dissonantie, Het onaangename gevoel in het hoofd, welke ontstaat bij kennisname van feiten of meningen van andere reguurders die strijdig zijn met de eigen overtuiging of mening…

     2. ceteris paribus

      “het goede gevoel in het hoofd

      Ik streef liever naar een goed gevoel in het hoofd dan naar een goed gevoel in de onderbuik. Mogelijk typeert dit het verscil tussen Annie en Peterselie

     3. Marieke

      Inderdaad een nogal vreemde reactie van Michael. Misschien vindt hij het normaal dat iemand met een andere mening voortdurend persoonlijk wordt aangevallen, maar dat is het natuurlijk niet. Het geeft wel een bepaald niveau aan van mensen die nog nooit een discussie hebben gevoerd op intellectueel en beschaafd niveau. Het lijkt er op dat je dat dus normaal vindt, Michael, en ik vind jouw reactie ‘yep’ echt belachelijk.

     4. Michael van der Galien

      Weet je wat we doen? Jij gaat lekker naar een land waar een autocraat aan de macht is: een man die kritische buitenlandse journalisten oppakt en vervolgens deporteert, en kritische binnenlandse journalisten onbeperkt vastzet. Dan gaan we dan eens kijken of jij de moed hebt om hem te bekritiseren.

      “Laf.” Denk je even om je woorden, vriend?

      Weet je wat pas “laf” is? Veilig in Nederland zitten, waar je weet dat niemand je ooit iets zal doen vanwege je mening, en dan een ander die zijn vrijheid letterlijk op het spel zet van lafheid beschuldigen.

      Ik word er zo misselijk van, dat we je maar moesten bannen. Puur en alleen omdat ik bang ben dat ik me anders niet kan inhouden. Dahaag. Ga maar ergens anders trollen.

      En Marieke: ik weet niet wie je denkt te zijn, maar dit is mijn website. Ik betaal de rekeningen, ik betaal de redacteurs, gastcolumnisten, hosting, alles. Weet je wat dat betekent? Dat dit mijn huis is. En dat ik dus ook iedereen eruit kan knikkeren als ze zich misdragen. Zo werkt dat namelijk in de wereld.

      Nog een keer zo’n opmerking en ook jij wordt geband.

      En dan iets over de pageviews: we hebben 1,5 miljoen tot 2 miljoen pageviews per maand. Een individuele reageerder, hoe actief ook, levert daar een te verwaarlozen bijdrage aan. Ik wil zo weinig mogelijk mensen bannen omdat ik het gezond en goed vind om discussies te hebben, zelfs als er mensen bijzitten bij wie je je afvraagt of ze nou aan het trollen zijn, of het debat echt serieus nemen. Bij twijfelgevallen ban ik die mensen dus niet, maar zeg ik wel tegen mensen die denken dat het echte trollen zijn dat ze hen dan maar gewoon moeten negeren. Op die manier hoeven zij zich er niet druk om te maken en kunnen mensen die a) denken dat ze het serieus menen of b) mensen die daar niet zeker van zijn (zoals ik) het debat wél met ze aangaan.

      Daar kunnen jullie linksche mensen nog het één en ander van leren getuige de moderatie op linkse websites.

     5. Marieke

      Wellicht wordt dit dan mijn laatste bericht, voor dat jij mij de mond snoert beste Michael. Wat heeft de opmerking van anniejanzs in vredesnaam te maken met het feit dat je in een gevaarlijk land zit? Of ben je werkelijk zo in je kruis getast dat hij je laf noemde? Verder moet ik mijn mond houden omdat jij de rekeningen betaald? Wat een rare reden. Wat ik wel zie is dat reageerders die andersdenkenden toewensen met vleeshaken te worden opgehangen, die mensen met een andere mening voor ziek verklaren gewoon getolereerd worden. Het is een keuze, Michael, maar de DDS wordt er niet beter van. En dat je nu mij hebt gedreigd te bannen en dat nu, na dit bericht waarschijnlijk ook gaat doen, is inderdaad verschrikkelijk laf. Dat betekent namelijk dat je niet tegen kritiek kunt.

 6. anniejansz1

  Eh eh eh…Sylvana loopt leeg met bull-shit.

 7. ikweetwatikwil

  Heb net even naar die uitzending van Pauw gekeken. Als er één niet tegen Silvana op kon, dan was dat Pauw en dan wenst hij haar ook nog veel succes. Aan Genee kon je duidelijk zien wat hij van haar dacht.
  Die vrouw heeft niet door in al haar ijdelheid, dat ze gebruikt wordt door Denk. Het is te zielig voor woorden.

  1. ceteris paribus

   Dat zag je goed, beide mannen konden niet tegen haar op.
   Dat zou je te denken moeten geven.

  2. a_amsing

   Beste ikweetwatikwil, ga nu eens in op het verhaal van Silvana. Geef nu eens argumenten waaruit blijkt dat het mens fout zat. Of lul jij ook maar een beetje de goegemeente na?

 8. a_amsing

  Die GeNEE lult alleen maar over, ik heb gehoord dat, en volgens mij is, of ze zeggen dat!
  Hij heeft niet één uitspraak kunnen staven! En dat noemt men een goede journalist?
  Laat hem maar fijn lullen over het lullige spelletje voetbal. Terecht dat ie verder z’n mond hield.

  1. ceteris paribus

   Het was leuk te zien hoe Sylvana deze voetbalzwetser met een paar zinnen de mond snoerde. Een maatje te groot voor domme Genee.

 9. nienke

  Verandert in een heks? ze is een heks.
  Wat is die Pauw toch een grote schijtlaars, durft haar niet eens te confronteren met de ongelooflijke leugens die ze staat te vertellen.
  Mevr. kan goed ouwehoeren maar geen woord over haar twee collega’s die Erdogan adoreren en wie weet nog spionnen van hem zijn ook.
  Dit wordt de zoveelste politicus als het haar lukt die de boel belazert, dat zit in deze dame ze hoeft het niet eens aan te leren.
  Ze praat zichzelf zo tegen en begrijpt niet dat als je voor de vrijheid van meningsuiting bent en een democratie dat je nooit en te nimmer in een club gaat zitten die aanhangers zijn van de macht wellustige dictator Erdogan die de democratie juist haat.
  Deze dame heeft de klok horen luiden maar weet waarschijnlijk niet waar de klepel hangt.

  1. ceteris paribus

   De heks is een archetypische gestalte. Mannen die bang zijn voor sterke vrouwen fantaseren over heksen die verbrand moeten worden. Eeen middeleeuwse denktrand die dezer dagen bij blanke rechtse mannen springlevend blijkt.
   Dat overkwam Sylvana de afgelopen maanden ook; ze kreeg zo ongelooflijk veel bagger over haar heen dat zelfs de premier er schande van sprak. Ze wordt ook permanent bedreigd en er is een reëel risico dat haar op enig moment iets overkomt.

   1. Marieke

    Het is inderdaad nogal seksistich om een politica een heks te noemen.

  2. a_amsing

   Nienke, wat ben ik blij met jouw betoog. De manier waarop je de “ongelooflijke leugens” weerlegt is overweldigend en heeft mij de ogen geopend! Het aantonen dat “die de boel belazerd” is van een briljantheid zelden of misschien wel nooit vertoont in Nederland! En als klap op de vuurpijl, de manier waarop u laat zien dat ze zich zelf tegen spreekt is bijna goddelijk! Dank voor de geweldigen argumenten. Mijn leven is niet voor niets geweest!

  3. Houtlijm

   Nienke, ik ben het met de strekking van je reactie eens, behalve de zinsnede dat mevrouw goed kan ouwehoeren. Ik heb het Pauw-item teruggekeken in ik hoorde voornamelijk eh, eh, eh, ja, eh, eh. Stamelend en zoekend naar woorden reageerde ze moeizaam op de gestelde, softe vragen. Vlot van de tongriem gesneden is ze allerminst. Ook inhoudelijk gezien leek het al teveel op een ingestudeerde oefening, uitgelijnd binnen PR-kaders. Eerlijk gezegd vond ik het een nogal sukkelig optreden, zoals het hele DENK-groepje nogal onvolwassen overkomt.

  4. ceteris paribus

   Nienke meent bij Sylvana ongelooflijke leugens en innerlijke tegenstrijdigheden waar te nemen.
   Kan ze uitleggen welke leugens ze debiteerde en waar ze zichzelf tegenspreekt?

 10. Marieke

  Sylvana heeft helemaal geen riedeltje ingestudeerd, maar blijkt een intelligente vrouw te zijn, die goed van de tongriem is gesneden. Als zij alleen maar riedeltjes kon opzeggen had zij niet zelfstandig bij Pauw kunnen zitten.

 11. Wachteres

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/08/sylvana_heeft_meltdown_na_vraa.html

  “Heb jij al afstand genomen van de situatie in Turkije?” snauwkaatst Sylvana, als door een grijze wolf gebeten, naar de roomblanke Nederlandse sportjournalist die de kritische vraag stelde die Jeroen Pauw niet durfde te stellen en waarmee het TMF-mokkel voor de zoveelste keer werd ontmaskerd”

  “Heb jij al afstand genomen van de situatie in Turkije?”

  Simon en Marieke vinden dit een intelligente opmerking. Het was de enige enigszins ‘zinnige’ opmerking die Sylvana maakte, maar intelligent?

  De opmerking sloeg als een tang op een varken zullen we maar zeggen..

  1. ceteris paribus

   De opmerking van Sylvana was ter zake omdat Genee suggereerde dat DENK geen afstand zou hebben genomen van de schending van mensenrechten in Turkije. Dat deden ze wel en de suggestie dat ze erop aanspreekbaar zijn is onder de gordel.

   1. Michael van der Galien

    Dat deden ze absoluut niet. Dat is ook niet zo gek natuurlijk, gezien hun banden met de Turkse regering en de MIT.

    Oh oeps, schreef ik dat nou echt op!?

    1. ceteris paribus

     Michael, ik heb Kuzu zondag in Buitenhof nadrukkelijk afstand horen nemen van de schending mensenrechten, i.c. de persbreidel in Turkije.

     Wat ze wel doen is de coup afwijzen en begrip tonen voor de stevige reactie, maar dat standpunt hebben veel democraten. Ik vind wel dat ze daarin te weinig duidelijk zijn en daarmee medeverantwoordelijkheid nemen voor de tegenstellingen in hun electoraat.

     Voor de goede orde: ik had persoonlijk gehoopt dat de coup was gelukt omdat ik Erdogan een levensgevaarlijke autocraat vind die Turkije in een absoluut isolement voert.

 12. Ni28

  20@ Beste Houtlijm, ik ben met u helemaal eens. Ik heb dit al geloof ik een jaar geleden ook al voorgesteld maar niemand deed mee. Doodzwijgen is de beste methode. Vanaf nu, hoop ik dat iedereen mee gaat doen. Geldt overigens niet alleen voor CP maar ook zijn knechten.

 13. Ni28

  Links georiënteerde programma’s bestaan louter uit linkse riedeltjes. Net zo lang hardop zeggen tot je het gelooft. Linkse poëzie.

 14. Michael van der Galien

  @AnnieJansz1: Weet je wat we doen? Jij gaat lekker naar een land waar een autocraat aan de macht is: een man die kritische buitenlandse journalisten oppakt en vervolgens deporteert, en kritische binnenlandse journalisten onbeperkt vastzet. Dan gaan we dan eens kijken of jij de moed hebt om hem te bekritiseren.

  “Laf.” Denk je even om je woorden, vriend?

  Weet je wat pas “laf” is? Veilig in Nederland zitten, waar je weet dat niemand je ooit iets zal doen vanwege je mening, en dan een ander die zijn vrijheid letterlijk op het spel zet van lafheid beschuldigen.

  Ik word er zo misselijk van, dat we je maar moesten bannen. Puur en alleen omdat ik bang ben dat ik me anders niet kan inhouden. Dahaag. Ga maar ergens anders trollen.

  En Marieke: ik weet niet wie je denkt te zijn, maar dit is mijn website. Ik betaal de rekeningen, ik betaal de redacteurs, gastcolumnisten, hosting, alles. Weet je wat dat betekent? Dat dit mijn huis is. En dat ik dus ook iedereen eruit kan knikkeren als ze zich misdragen.

  Nog een keer zo’n opmerking en ook jij wordt geband.

  En dan iets over de pageviews: we hebben 1,5 miljoen tot 2 miljoen pageviews per maand. Een individuele reageerder, hoe actief ook, levert daar een te verwaarlozen bijdrage aan. Ik wil zo weinig mogelijk mensen bannen omdat ik het gezond en goed vind om discussies te hebben, zelfs als er mensen bijzitten bij wie je je afvraagt of ze nou aan het trollen zijn, of het debat echt serieus nemen. Bij twijfelgevallen ban ik die mensen dus niet, maar zeg ik wel tegen mensen die denken dat het echte trollen zijn dat ze hen dan maar gewoon moeten negeren. Op die manier hoeven zij zich er niet druk om te maken en kunnen mensen die a) denken dat ze het serieus menen of b) mensen die daar niet zeker van zijn (zoals ik) het debat wél met ze aangaan.

  Daar kunnen jullie linksche mensen nog het één en ander van leren getuige de moderatie op linkse websites.

  1. Ni28

   Mooi verwoord Michael, zeker wat de “lafheid” betreft. Mensen die in ultieme vrijheid zijn opgegroeid weten amper wat onvrijheid betekent en in hun onwetendheid bestrijden zij eigen vrijheid. En van die trollen hebben wij hier genoeg die elke bijdrage bij voorbaat torpederen met hun propaganda leuzen.

   1. Marieke

    Helemaal waar NI 28. Respect voor mensen die in dergelijke landen toch door blijven gaan met het verkondigen van hun mening. Alleen heeft het laf dat anniejansz gebruikte hier helemaal niets mee te maken. Helaas kan een anniejansz daar zelf niets meer over zeggen, want hem is de mond gesnoerd. Ook ik word gedreigd met een ban, want Michael betaalt de rekeningen. Het slaat als een tang op een varken, en het is inderdaad laf om dan niet de discussie aan te gaan met iemand de mond te snoeren. Dat is de context, beste Michael.

    1. ceteris paribus

     Marieke, als je niet geband wilt worden kun je beter geen kritiek hebben op de redactie. Het is helder dat DDS dat niet accepteert.

     1. Wim

      DDS accepteert zeker wel kritiek .Maar het is bij jou zo en je aanhang dat je het verschil niet meer weet tussen kritiek en trollen.

     2. Marieke

      Beste ceteris paribus, voor de dreiging geband te worden laat ik mij de mond niet snoeren. Wat Michael beweert snijdt geen hout. Het laf noemen van anniejansz had niets te maken met de situatie in Turkije maar alles met het meebewegen met de grofste monden hier. En ik mag geen commentaar hebben, want hij betaalt, dus bepaalt (zoals a amasing al schreef). Ik zou mij misdragen, maar het enige dat ik doe is kritiek leveren. Ik denk dat het haantje Michael er niet zo goed tegen kan. Het rechtse geluid dat DDS zegt te vertegenwoordigen is verworden tot een ordinaire dagelijkse scheldpartij tegen andersdenkenden, en de hoofdredacteur gaat daarin blijkbaar mee. Het zij zo.

  2. Wim

   Pittig.

  3. a_amsing

   Goh Michael, de uitspraak “ik betaal dus ik bepaal” is dus precies wat een dictator als Erdo doet. Weet je, je stopt je site maar heel diep in tussen je aambijen. Ik wil helemaal niets meer met jouw dictatoriaal gelul te maken hebben!

   1. Houtlijm

    Het zijn geen aambijen beste Amsing, maar aambeien. Misschien kun je dat nog even meenemen voor je hier voorgoed verdwijnt.

   2. Peter Selie

    Jezus nog nooit zo’n achterlijke reactie gehoord a_amsing met dat fake account van je. Een stereotype argument van een linkse draaideur crimineel die vergelijkingen gaat maken die nergens opslaan. Jij betaalt die rekeningen toch niet, en dan moet je je hand is in eigen boezem steken en ook niet meer reageren op DDS, want als er een laf stuk vreten is hier op DDS dan ben jij dat wel a_amsing. Beetje gaan dreigen, in real life had je er net zo als een pandabeer uitgezien wanneer je een dreigement maakte tegen de verkeerde persoon LAFFE DONDER!!!!

    1. Marieke

     Dit is dus het niveau dat Michael graag op zijn website ziet, blijkbaar. Het onvervalste rechtse geluid zeg maar.

  4. Houtlijm

   Stevige en vooral duidelijke taal. Daar houd ik van: iedereen weet waar hij/zij aan toe is. Dat maakt het aangaan van zinvolle discussies wel zo prettig.

 15. Ni28

  Ik besteed geen woord meer aan deze linkse ophitsers met hun propaganda. In mijn ogen is propaganda geen dialoog. Als iemand DDS niet kan luchten en elke artikel bij voorbaat veroordeelt hoort hier niet thuis. Helaas lijken zij op uitgeprocedeerde migranten. Ook niet weg te krijgen. Voel je je aangesproken, dan is dit voor jou!

  1. ceteris paribus

   Ik voel me niet aangesproken, ik ben namelijk niet links.

 16. nienke

  Ceteris paribus.

  Deze dame heeft het altijd over een samenleving waar vrijheid van meningsuiting tot het hoogste goed behoort, een democratie waar iedereen vrij is in zowel geloof,seksualiteit, enz.
  Ze zit nu bij een clubje waar al deze vormen van vrijheid totaal NIET van toepassing zijn, dit clubje Erdogan aanhangers heeft in wezen niets met onze democratie, niets met homo’s, en vooral niets met andersdenkenden als de islam.
  Dit clubje DENK probeert onder het mom discriminatie onze Ned. cultuur en onze democratie omver te werpen dat is hun enige doel.
  Over discriminatie gesproken, de enige in dit land die discrimineert zijn de Nederlanders in hun ogen en wat dacht je van al die moslims waarvan er hier een paar miljoen zitten, zijn die gevrijwaard van discriminatie?
  Ze verdommen zich hier aan te passen, vervloeken onze stijl van leven,homo’s worden nooit en te nimmer geaccepteerd door de islam,joden mogen geen keppeltje dragen of ze worden kapot gemept,christenen mogen geen kruisje dragen dat irriteert hun, zij zijn juist de grootste groep in ons land die ONS discrimineren.
  Zij mogen wel in een burka lopen, in een burkini op het strand komen,en als er ook maar iets van uit de Ned. bevolking wordt gezegd hierover discrimineren wij.
  Wij worden door deze intolerante ideologie gediscrimineerd in ons eigen land en niet andersom.
  Dat moet nou maar eens duidelijk door onze laffe, bange, moslim knuffelaars (politici) open en bloot besproken worden, niemand heeft het lef.
  Als je hier wenst te verblijven pas je je aan en anders duvel je op en laat ons met rust in godsnaam, wij willen heel graag in vrijheid leven en niet met een ideologie die zo intolerant is als de pest en blijft eisen en eisen tot ze hun zin krijgen.

  1. ceteris paribus

   Nienke, heeft DENK zich tegen homoseksualiteit uitgesproken?

   Graag een onderbouwing.

 17. Ruud Steunassen

  “Laat iemand Genee alsjeblieft zijn eigen talkshow geven.”
  Precies!
  En dan nu nog even een aankondiging voor het Nederlandse volk:
  Wij Ruud Steunassen etc.
  hebben afstand genomen van alles, wat slecht is, zoals het je ongans eten of teveel ontslagen in ene keer.
  Zo goed Sylvana?
  Sylvana: “Psies!”

 18. Ruud Steunassen

  DENK bouwt bruggen. Baileybruggen.
  Maar niemand weet nog wat Baileybruggen zijn en met welk doel ze gebruikt werden. Niemand viert liever feest met de drie J’s. Niemand vergaapt zich liever aan cultuur en kunst, voordat die in de fik gaan.
  Niemand wil ook liever dat men haatverzen uit de koran in Niemands pet gooit. Niemand heeft geen tijd voor het zich verdiepen in angstwekkende zaken. Maar Niemand is niet islamofoob. Hoe kom je daar nou bij!?
  Feesten jongens! Zolang het nog kan.
  Nederland Niemandsland.

 19. Ruud Steunassen

  a_amsing
  Ga jij maar lekkere honing halen bij de aambijen van Joop.

  1. ceteris paribus

   Het is opvallend hoeveel mannen op dit blog geobsedeerd zijn door poep, aambei en endeldarm.

   Vigo maakte school.

   1. Marieke

    En alweer een complottheorietje van vieze Vigo.

   2. Marieke

    ‘Yep’

   3. Julius

    “Yep”

    Zou M.vd.G hierop zeggen.

 20. Ruud Steunassen

  @Ceteris touringcar. “Het is opvallend hoeveel mannen op dit blog geobsedeerd zijn door poep, aambei en endeldarm.
  Vigo maakte school.”
  Dat viel mij ook al op. Ook uw volgeling a_amsing is de anale fase nog niet ontgroeid.
  a_veraambijstering gelooft bovendien nog dat wanneer in Zuid-Amerika een bij zijn vleugels uitslaat er iemand in Europa wind in zijn anus oogst.
  a_amsing bevindt zich nog volop in de fase van de zindelijkheidstraining wat betekent dat hij gefascineerd raakt over de erogene zone van de anus. Dit stadium valt samen met het begin van het vermogen om de sluitspier te beheersen, en daarmee ook het vermogen om geschenken te geven of te weigeren. (Wikipedia)
  Bij sommige mensen staat de wereld op z’n kop, waardoor de mond als het ware de rol van de sluitspier overneemt, men poep gaat praten en men de prachtige filosofische geschenken van ceteris touringcar niet op waarde weet te schatten en ze botweg weigert met de opmerking pisvlek.
  De laatste alinea is mijn eigen theorie met als onderbouwing Sigmund Freud.

 21. JOHNNY

  JAJA WAT EEN JAMMERWIJF ….ZOEKT ZELF PUBLICITEIT EN KAN NIET ZEGGEN WAAR,EN WAAROM ZE ERGENS VOOR STAAT…….SORRY,SLAPPE HAP…..GR

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.