Triest maar waar: de terroristen hebben gewonnen in Parijs

Parijs! Vroeger associeerden we die stad met liefde. Met romaniek. Met de baanbrekende architectuur van de Eiffeltoren en de imposante kunstverzameling van het Louvre. Nu? Parijs staat symbool voor een falende staat, voor terrorisme, voor dood en verderf en een multiculturele samenleving die zich als een parasiet heeft gekeerd tegenover het gastland.

Ooit was Parijs een bloeiende toeristenstad. Niet-Europeanen beschouwden de statige miljoenenstad zelfs als de hoofdstad van niet alleen Frankrijk, maar heel Europa. Sinds een jaar of anderhalf is Parijs echter het symbool van terrorisme in plaats van romantiek of plezier.

Het ontbreken van Parijs als lichtpunt in een donkere wereld is een absoluut gemis voor de hele wereldbeschaving. Voor de inwoners van deze wereldstad zelf is het nog veel triester: instortende toerismecijfers richten nog veel meer schade aan dan de terroristische aanvallen – van Charlie Hebdo tot en met de Bataclan – ooit hebben kunnen dromen te berokkenen aan de trotse Franse hoofdstad. Lees zelf maar:

“Het toerisme in Parijs en omstreken heeft de eerste helft van dit jaar ongekend harde klappen gekregen. Het Île-de-France ontving tussen januari en juli een miljoen minder buitenlandse bezoekers dan vorig jaar in dezelfde tijdsspanne, melden Franse media op gezag van het regionale toerismebureau (CRT). Het CRT wijt de neergang aan de terroristische aanslagen en de stakingen van afgelopen jaar.

Vooral de Japanners lieten het afweten. Het aantal Japanners dat een hotelkamer in Parijs reserveerde liep met bijna de helft terug. Ook Italianen en Russen, die doorgaans in groten getale de Franse hoofdstad bezoeken, blijven weg. De strop voor de toerismesector beloopt volgens het CRT een slordige 750 miljoen euro.”

Ik mijmer over vroeg en hoop dat die tijd weer terugkomt. Parijs als inspiratie, als bron van hoop en optimisme, en als Damascus aan het eind van de weg naar Damascus. Daar zeg ik me trouwens wat. Want dat is nog zo’n stad die door terrorisme nooit meer hetzelfde zal zijn. Ach, zoveel plekken die door terrorisme voorgoed zijn veranderd. Het is de donkere nieuwe wereld waarin we nu leven. En Parijs? Het ongewilde maar o zo duidelijke trieste middelpunt daarvan.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Bromsnor

  In mijn jonge jaren was Parijs de stad om naar toe te gaan. Een echte Franse stad.

  Nu kan je dat “Franse” er van afhalen. Net zoals veel andere grote steden in Noord/West Europa word de autochtone bevolking voor een groot deel vervangen door (vooral islamitische) immigranten van buiten Europa. Daardoor verandert het karakter van een stad.

  “The French are quickly becoming minorities in their own lands and are already minorities in some major cities. They are unable to walk around freely for fear of violence. They are prisoners.”

  France No Go Areas
  https://youtu.be/wIy8snQrpYU

  1. Niek

   Paris, Corsica, Capri > C’est fini:
   https://youtu.be/wG8sYEEJi9g

   Om de woorden van Den Uyl aan te halen: ‘Het wordt nooit meer zoals het geweest is’. Dat chagrijn zou eigenlijk de linkse hap passen, maar die doet allemaal net alsof.

   Rechts is dus nu het nieuwe links, maar de linkse nsb kwijleballen zullen dat straks – als de puinhoop volmaakt is – nooit toegeven natuurlijk.

 2. ceteris paribus

  Misschien kan Frankrijk dit probleem oplossen door nog meer te gaan bombarderen in Syrië en Irak.

  1. van Urk

   Inderdaad C.P.. Het Westen hoeft hier niet mee te bemoeien. Islamitische legers uit Irak, Syrie, Turkije en Jordanie hebben zelf ook jachtvliegtuigen om IS plat te bombarderen.

   1. ceteris paribus

    Maar ze doen het wel, beste heer van Urk, en dat is de reden waarom ISIS-strijders hier verhaal komen halen.
    Door dat gewauwel over de islam zou je bijna vergeten dat dit een politieke oorlog is, een oorlog om land, grondstoffen en politieke hegemonie. Wij vechten onze oorlog comfortabel met bommenwerpers en drones. Dit volk heeft al dat wapentuig niet en vecht met de wapens van de armen: terroristische aanslagen met bomgordels.

    1. toetssteen

     Simpel persoon! Ze krijge de rotzooi aangereikt via Turkije, link al tig maal gegeven, dus d garoeten.

     Parijs…., ach, het steekt veel complexer in elkaar dan het lijkt. Er wordt een economische oorlog uitgevochten en die tribale zeikpuntjes zijn meer afleiding dan aanleiding. Die hele religekte had al finaal onder de grasmat kunnen worden gewalst indien bepaalde machten er geen gebruik/ misbruik van zouden willen hebben maken.
     Of valt het u niet op dat we gek gemaakt worden met blabla items terwijl de economie op de rand van de afgrond wankelt?

    2. Wachteres

     De simpele ziel Simon heeft geen antwoord op het feit waarom IS in landen in het Midden-Oosten ook overal de macht in handen proberen te krijgen en hun religieus getinte dictatuur willen verspreiden.

     Vrouwen die gedwongen worden in boerka’s te lopen enz enz.

     Of is dat ook onze schuld?

     Politiek-correct mag de grootste onzin uitslaan, als het maar niets met de islam te maken heeft.

    3. zomaar

     @cp het mooiste vindt ik nog , dat ook de linkse partijen binnen onze samenleving , voorstander zijn om daar te bombarderen !!.

     immers was en zijn het de linkse die aanstoot namen en nemen aan de daar heersende dictaturen !, waardoor zij vinden dat de bevolkingen hiervan bevrijd moeten worden .

     ik zelf denk dat dit een links spelletjes is !, daar een hoop rommel maken , zodat de bevolking hier medelij krijgt met die mensen , en zo toestaan dat de islam hier binnen gehaald wordt !!.

     en ja met mijn verdenking van de linkse opzet , bedoel ik dat ik de linkse kopstukken hiervan verdenk , dus jou niet !!, jij bent ook voor die linkse kopstukken maar gewoon een drol in het riool !.

 3. Seneca

  Charlie Hebdo werd nagenoeg uitgemoord door alle bombardementen op het MO evenals de Joden in het Brusselse museum. Die verrekte bombardementen zijn de schuld dat het islamitisch tuig overal moorden pleegt, nietwaar cp. Dat het aan die vervloekte ideologie, met sprookjes zoals 72 maagden, ligt, is een onbekend verschijnsel onder de hersenpan van dat individu. Overigens vraag ik mij af of er ooit iets anders naar boven drijft dan het ongelooflijke gezwets, dat cp hier constant spuit. Uiteraard is hij links, ook zo’n vervloekte ideologie gelardeerd met sprookjes zoals de ‘bevrijding’ van het proletariaat.

 4. Ni28

  Parijs en andere steden hebben al zo veel moeten verwerken dus dit kan er ook nog bij. De echtprobleem is dat Europa niet meer op Europa lijkt maar wordt langzaam verslonden door achterlijke culturen uit de middeleeuwen die de overhand krijgen door onze verraderlijke leiders. Dit onder de mom van hulp. De vraag is wie de hulp straks nodig zal hebben.

 5. anniejansz1

  Inderdaad, laat de terroristen niet winnen door de grenzen te sluiten.
  Het zou de doodsteek voor het toerisme betekenen.

  Fijn overigens dat men hier zulke warme gevoelens heeft voor Parijs, stad van linkse studentenopstand, grote linkse denkers, cultuur, toneel, muziek, kunst.

  Het laat niemand onberoerd. Van binnen zijn we allemaal stiekem een beetje links. fijn om te zien!

 6. Niek Verheyen

  ‘…………….Damascus. Want dat is nog zo’n stad die door terrorisme nooit meer hetzelfde zal zijn. Ach, zoveel plekken die door terrorisme voorgoed zijn veranderd.’

  Islam, dus jihad Tim. Islam en niets anders.

  Omdat mensen als jij dit maar niet willen inzien blijft de aanpak van dit probleem uit en wordt het alleen maar erger en erger, en erger, en erger…….

 7. Ali Yas

  “Vooral de Japanners lieten het afweten.”

  In Japan maken moslims geen kans. Aan de andere kant, als moslims het ergens overnemen blijven de Japanners weg. Waarom? Omdat Japanners die gewelddadig-suïcidale mentaliteit maar al te goed kennen: het zelfmoordvliegtuig is per slot van rekening een Japanse uitvinding.

  We zien zulke parallellen wel meer. Hitler ontdeed zich eerst van zijn gevaarlijkste vijanden, de communisten, waarmee hij de totalitaire en collectivistische inslag deelde. Erdogan ontdoet zich van de Gülenisten, niet omdat die ideologisch zo ver van hem af staan maar juist omdat ze hem zo na staan: Gülen is Erdo’s concurrent, met vrijwel dezelfde gerechten op het menu.

  Wij in Europa zien het gevaar van de islam niet, omdat dit te ver afstaat van onze belevingswereld. We kunnen ons niet voorstellen dat mensen bereid zijn voor hun geloof anderen af te slachten. We wijten islamitische moordpartijen aan alles behalve de islam, zelfs al stapelt het bewijs voor het laatste zich huizenhoog op. Het wil er gewoon niet in.

  1. van Urk

   Voor mensen die nog steeds weigeren geloven dat de islam een rol speelt van alle geweld: http://www.rd.nl/islam–ideologie-of-religie-1.566725

   1. van Urk

    Vakantiekaart!? Iedere keer als ik een link opgezocht heb wordt die omzeilt of bestaat die pagina opeens niet meer! (verdacht) Maar goed, het gaat om een artikel uit de RD van 6 augustus 2010 geschreven door Jacob Hoekman. De openingszin begint hiermee; “De islam is een volledig ideologie, gericht op aardse macht”. Nee, dat zijn niet de woorden van een islamcriticus, maar van een orthodoxe moslim. Woorden die seculiere liberalen gretig aangrijpen om de rol van religie verder in te perken. Mohammed was profeet en generaal tegelijk.

 8. Niek

  Paris, s’éveille – dat waruh nogges tije (dat rijmt).
  “Il est cinq heure…”> nu is het twee voor twaalf.

  Maar wat een hemelsbreed (en hemelshoog; vanaf de hemel naar de hel nu) verschil op de dag van vandaag:

  https://youtu.be/7whXkifG_ms

  1. zomaar

   tja toch gewoon een moslim , waarvan je het niet verwachten zou .

   zouden de linkse zeggen , de moslims zijn de kwaadste nog niet volgens hen , om de kwaadste aan te wijzen , wijzen zij richting Wilders en aanhang , over onze grenzen naar Trump, en Le.Pen .

   dat zijn in hun ogen pas kwade figuren !, zij ondersteunen immers het afbraakbeleid van links niet , en verzette zich tegen de overgave aan de islam.

 9. Niek

  ‘…Damascus. Want dat is nog zo’n stad die door terrorisme nooit meer hetzelfde zal zijn. Ach, zoveel plekken die door terrorisme voorgoed zijn veranderd.’

  Ben nog in Damascus geweest als student, 19 jaar liftend. ‘De Rechte Straat’ van Paulus, en de Shouk… enorm gezellig. Daarna doorgelift naar her mooie Bagdad. Ook Beiroet (destijds ‘le Petit Paris’),, wordt nog weemoedig als ik er aan denk… en vooral pijn van binnen als ik aan die mooie mensen denk, en kinderen die opgroeien op de puinhopen van de haat en dood, dus de ware Islam zeg maar.

 10. vanhetgoor

  Toen in WO II een groot gedeelte van Europa werd bezet door Nazi Duitsland werd maar de helft van Frankrijk bezet, de andere helft kreeg een bewind dat Duitsgezind was en heulde met de bezetter van de andere helft. Het Franse verzet in WO II was ook belabberd.

  Nu de Fransen weer zijn bezet is het verzet nog niet op orde, dat duurt nog even, waarschijnlijk tot de Amerikanen ze komen bevrijden, dan blijkt er postuum weer een hele kudde oude mannetjes een presidentiële onderscheiding te hebben opgespeld hebben gekregen en zitten zij weer vooraan bij de herdenking.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.