Turkije en Europees extreem-rechts vallen elkaar snikkend in de armen

De nieuwe vriendjes van Turkije: extreem-rechtse Europese partijen.

Het lijkt misschien een vreemde vriendschap, maar als je er over nadenkt is het helemaal zo gek nog niet: het Turkije van Erdogan dat vriendschappelijke banden aangaat met Europese extreem-rechtse partijen, zoals bijvoorbeeld Jobbik in Hongarije. De aanvoerder van Jobbik kan zich niet anders dan lovend uitlaten over wat voor een ‘sterke leider’ Erdogan is, en hoe goed de man bezig is met het onderdrukken van alle ‘schuldigen’ aan de coup die Turkije bijna ander leiderschap bracht.

Jobbik-leider Gabor Vona komt superlatieven tekort om Erdogan te prijzen:

“The West is uncomfortable with the idea that Turkey will remain strong as long as [President Recep Tayyip] Erdogan is its leader,” Gabor Vona told Anadolu Agency.

“Turkey has a strong and stable government,” said Vona, who is also the head of the Hungary-Turkey Friendship Group in the Hungarian National Assembly.

“He [Erdogan] is a very strong leader and the Western world does not like it,” Vona said, adding that central European countries are experienced in how the “West exploits another country’s weakness to protect its own interests.”

Vona zegt ook dat Erdogan een “sterke natie” is met een “sterke economie”.

Tja. Wat zullen we hier van zeggen? Jobbik is een enge, neonazistische partij die niet terugdeinst voor antisemitisme. Ook streeft de partij een anschluss na, zoals Hitler dat ook deed. Op dezelfde etnische gronden. Dat Turkije vriendjes wil zijn met deze beweging zegt genoeg.

Al met al valt te zeggen dat Erdogan de Poetin-strategie volgt met het kiezen van bondgenoten in Europa. In Nederland is bijvoorbeeld zijn uithangbord de linkse partij DENK: voor ieder land kijkt de man apart via welke partij hij invloed probeert uit te oefenen. Die partijen zelf kunnen zo divers zijn als het maar kan. DENK is een partij voor allochtonen, terwijl Jobbik fel tégen allochtonen is (behalve – kennelijk – jegens Turken, want die hebben zo’n ‘sterke leider’).

De Erdogan-knipmessen in Europa hebben echter één gemeenschappelijke deler behalve hun steun aan Erdogan: ze deugen allemaal voor geen meter. Jobbik en DENK zijn allebei extreem fout op  hun eigen manier


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Peter Selie

  Wordt het Ottomaanse rijk weer in ere herstelt, seksueel kindermisbruik beneden een leeftijd van 15 toegestaan. Een stap verder dan wordt het ronselen van kafir’s voor de slavenmarkt ook weer operationeel, terwijl Nederland nog steeds worstelt en zucht onder het vermeende slavernij verleden…

  Turkije staat seks met kinderen toe: Constitutioneel gerechtshof annuleert misbruikwetgeving!

  (Vertaling: E.J. Bron)

  In Turkije gold seks met kinderen jonger dan 15 jaar tot nu toe als misbruik. Nu werd deze wettelijke bepaling door het constitutioneel gerechtshof afgeschaft. Intellectuelen en activisten voor vrouwenrechten zijn geschokt: seksueel misbruik en kinderhuwelijken zullen in de toekomst zonder straf floreren, vrezen zij, als er geen nieuwe wet voor hun verbod wordt uitgevaardigd.

  Het Turkse constitutioneel gerechtshof heeft al in juli een bepaling opgeheven die alle seksuele handelingen met kinderen onder de 15 jaar als “seksueel misbruik” bestrafte. De krant “”Hürriyet” berichtte hierover op 14 juli in een melding van het staatspersbureau Andolu (door de putsch-poging die onlangs plaatsvond, kreeg het onderwerp nauwelijks aandacht).

  Hoe kwam het hiertoe?

  Het constitutioneel gerechtshof behandelde het onderwerp op verzoek van een districtsgerecht. Dit had gelaakt dat er volgens de tot nu toe geldende wet bij seksueel misbruik geen onderscheid gemaakt zou worden tussen leeftijdsgroepen en dat 14-jarigen daarin als 4-jarigen behandeld zouden worden. Lees verder >>> https://ejbron.wordpress.com/2016/08/05/turkije-staat-seks-met-kinderen-toe-constitutioneel-gerechtshof-annuleert-misbruikwetgeving/#more-122576

  1. ceteris paribus

   De arme Peterselie laat zich ook al informeren door de vieze leugenaar E.J.Bron.

   1. Ali Yas

    Een argumentum ad hominem. Bron deugt niet en daarom klopt het verhaal niet. Overigens deugt Bron wel degelijk.

   2. Wachteres

    Simon roept anderen voortdurend bestraffend op om inhoudelijk te reageren.

    Blijkbaar geldt die oproep alleen voor anderen en hoeft hij zichzelf niet te houden aan zijn zalvende gepreek.

    Ach, dan hij schijnheilig is, wisten we al.

 2. Peter Selie

  Iedereen met een klein beetje boeren verstand weet dat extreem links zowel rechts de weg kwijt is op tal van beleidsterreinen. Zo dus óók Gabor Vona die het synoniemen woordenboek raadpleegt om wouldbe Sultan Erdogan een bos veren in zijn achterste te steken…

 3. Bromsnor

  Het is het Europees politiek establishment die zich in het verleden lovend heeft uitgelaten over Erdogan en allerlei overeenkomsten sluit met Erdogan. En natuurlijk wil blijven praten over toetreding van Turkije bij de EU.

  Zelfs nu wil het Europees politiek establishment (vooral de linkse partijen) blijven praten met Erdogan over toetreding van Turkije tot de EU.

  Jaren terug heeft Geert Wilders gewaarschuwd voor Erdogan. Hij werd daarop uitgelachen en gedemoniseerd door grote delen van de media en het politiek establishment.

  Ook is het Europees politiek establishment er op gebrand dat er met Iran goede betrekkingen zijn. Dit terwijl Iran een Sjiitische theocratie is waar homo’s worden opgehangen aan hoge kranen.

 4. ikweetwatikwil

  Doet mij denken aan voormalig koningin beatrix Die in haar paasbeste moslimjurk een moskee bezocht. Was/is ook een goede vriendin van erdogan.

 5. Svetlana

  Dit verbaast mij niks. Erdogan is een NEP MOSLIM. Hij hoort gewoon bij extreem rechts. Hij is een NAZI en is ook onderdeel van het zionistische complot samen met Wilders, Trump en Le Pen die de wereld willen overnemen.

 6. Ni28

  Er is niets mis met sterke leiders. Alleen moeten die onze democratie beschermen en dienen. Die leiders missen wij in Europa.

 7. ikweetwatikwil

  Het beroerde is , dat onze “democratische” ongekozen leiders denken dat ze sterk zijn.
  Liever zie ik een leider die zijn verstand gebruikt. En die heb je niet veel. Ze zijn allemaal belust op macht, al moeten ze daarvoor erdogan in zijn kont kruipen , niet ziende dat erdogan een gestoorde moslim psychopaat is.

 8. Ruud Steunassen

  @c.p.
  “vieze leugenaar E.J.Bron.”
  Waarom vies? Wat is er dan zo vies aan seks met kinderen, c.p.?
  Ik vind seks met kinderen vies. Jij misschien niet of misschien wel.
  Maar moslims vinden het geweldig, of ze durven er niet tegen te zijn.
  Waarom vind jij iets waar moslims niet tegen durven zijn, ineens vies, c.p.?
  Leg ons dat eens uit.

 9. Ruud Steunassen

  Ik ken ook iemand die helemaal gallisch wordt als zij de naam E.J. Bron hoort.
  Maar het dringt kennelijk niet tot haar door dat zij niet van de teksten houdt, die hij uit het Duits vertaald.
  Dus kiest zij er maar voor E.J. Bron een viezerik te noemen. Bron wil nog niet zeggen dat we met ‘de bron’ te maken hebben. Wanneer valt dat kwartje eens?
  Ja ja, piano spelers zijn allemaal viezeriken, die je met kogels moet doorzeven.
  Alle bards zouden aan bomen vastgebonden moeten worden door types die gallisch worden als de toon van de muziek hen niet aanstaat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.