Verdrietig: trouwe hond wachtte maand lang bij de oever van een rivier op haar baasjes. Ze kwamen nooit

Een heel zielig verhaal over een hond die boven alles aartsloyaal was. Een maand lang wachtte het arme dier bij een rivier tot haar baasjes zouden terugkeren.

Er is niets zo verdrietig als een onbeantwoorde liefde. Dat geldt voor mensen, maar dat geldt ook zeker voor dieren. Neem nu deze hond. Diens mensenfamilie besloot op een dag op een boottochtje te gaan op de Chao Phraya-rivier vlakbij Bangkok, en dit arme dier bleef aan de oever wachten tot haar baasjes weer zouden wederkeren.

She-Sat-and-Looked-at-The-River-for-a-Month-2De hond bleek te beschikken over engelengeduld, want ze wachtte en wachtte. Uren werden dagen, en dagen werden weken. Omwonenden hadden begrip voor het dier en gaven hem eten om hem in leven te houden.

She-Sat-and-Looked-at-The-River-for-a-Month-3

Uiteindelijk kwamen haar eigenaren nooit meer terug. Op de afwezige baasjes schipbreuk hebben geleden of de hond simpelweg gedumpt hebben op die plek is nooit duidelijk geworden. Wel dat deze hond zou vermoedelijk daar nog op de uitkijk staan, als zij niet gered zou zijn.

She-Sat-and-Looked-at-The-River-for-a-Month-4

Via een social media-campagne is geprobeerd de baasjes te achterhalen, maar dat heeft niet mogen baten. Niemand wist van wie het loyale dier was. Nieuwe baasjes besloten uiteindelijk maar te gaan zorgen voor het dier, dat ze de naam Tha Ruea gaven. Dat is Thais voor ‘pier’; genoemd naar de plek waar hij een maand van z’n leven heeft gegeven.

Het lange wachten is dan ook eindelijk voorbij voor het dier, en ze kan zich weer focussen op dingen die pas écht belangrijk zijn in een hondenleven: lekker ravotten!

She-Sat-and-Looked-at-The-River-for-a-Month-6

Maar niet voordat ze zich een maand lang misschien wel het trouwste dier op aarde heeft getoond. Wat een karakter, maar ook wat een verdrietig verhaal!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.