Walgelijk Wikileaks maakt namen bekend minderjarige slachtoffers van kindermisbruik

Volgens links is Wikileaks een heldenorganisatie.

Misschien dat die Assange-knuffelaars hier wat over te zeggen hebben?

Klokkenluidersite Wikileaks publiceert regelmatig gegevens van onschuldige burgers, waaronder zieke kinderen, slachtoffers van seksueel misbruik en mensen met mentale aandoeningen.

Wikileaks staat bekend om het publiceren van geheime documenten en gegevens met als doel overheidsgeheimen te ontmantelen. In die strijd voor transparantie worden er echter ook vaak burgerslachtoffers gemaakt, concludeert persbureau AP op basis van een eigen analyse.

Alleen in het afgelopen jaar al zou Wikileaks medische gegevens van ‘een groot aantal’ mensen gepubliceerd hebben op het internet. In twee gevallen werden de namen genoemd van minderjarige slachtoffers van seksueel misbruik.

In het andere geval lekte Wikileaks de naam van een homoseksuele man in Saoedi-Arabië. Hij is gearresteerd. Op homoseksualiteit staat in dat barbaarse land de doodstraf.

En dat is nog lang niet alles. Wikileaks heeft ook informatie online gezet over echtelijke ruzies en schulden van mensen. Zelfs creditcardgegevens zijn gepubliceerd.

Kunnen we links dan eindelijk van de lijst met linkse helden halen? Of vinden onze progressieve vrienden dit soort wangedrag wel prima?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. Ruud Steunassen

    Dit zijn nu zaken die je nooit hoort over Wikileaks in onze media.
    Je gaat je afvragen of de overheid misschien aandelen in Wikileaks heeft.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.