Yuri van Gelder turnt zijn finale alsnog… op Lowlands

Dit is natuurlijk wel weer schitterend.

Zoals wij al eerder schreven heeft Yuri van Gelder het helemaal aan zichzelf te danken dat hij weggestuurd werd bij de Olympische Spelen. Ja, zijn trainer en het NOC-NSF hadden het rustiger aan kunnen doen, en hem op een andere manier kunnen bestraffen, maar uiteindelijk was toch echt aan Yuri om zich te gedragen.

Dat gezegd hebbende is het natuurlijk wel doodzonde dat zijn Olympische droom zo moest eindigen.

Daarom vind ik het wél fantastisch mooi dat Van Gelder vandaag zijn kunsten mocht vertonen op Lowlands:

De turner verscheen even na 12.30 uur in de feesttent en hing bijna drie minuten in de ringen. Na afloop kreeg hij een groot applaus en bedankte hij het Lowlands-publiek. “Hartstikke fijn dat jullie dit wilden zien”, zei hij.

Je kunt de beelden van zijn optreden hier zien. En ja, Van Gelder gaf een fantastische show weg waarmee hij maar weer eens bewees dat hij echt één van de beste turners ter wereld is.

Het is alleen een beetje jammer dat hij dat talent combineert met een buitengewoon lastig karakter.

Maar goed, op Lowlands was het één groot feest, en Yuri deed het geweldig. Dat was niet alleen fantastisch voor hemzelf, maar ook voor het publiek:

“Als ‘ie komt, wil ik natuurlijk wel helemaal vooraan staan”, zegt Anne-Maaike voordat Yuri zijn opwachting maakt. “Ik heb een prachtig plekje. Het is Yuri! Dat is een talent, heerlijk! Dat heeft niet iedereen door, maar daar wil ik gewoon bij zijn.” Maar een fan zou Anne-Maaike zich dan ook weer niet noemen: “Dan komt toch eerder Epke, denk ik.”

[…]

“Ik vind het een superstoere marketingstunt van Lowlands”, zegt Teun. “En ik vind het ook geweldig dat Yuri hierheen komt.” Teun heeft er niet zo’n moeite mee dat het een marketingstunt is: “Ik vind het juist goed dat hij zich niet klein laat maken door alles wat er al over hem gezegd is en hier gewoon komt staan.”

Zoiets gun je die jongen natuurlijk wel weer. Ja, hij heeft het voor zichzelf verknald in Rio, maar daar is hij het voornaamste slachtoffer van. Er is geen enkele reden om hem nog eens extra de grond in te stampen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

 1. toetssteen

  Mooi toch! optreden voor 15.000 man die hem toejuichten.
  Las net dat Maurits Hendriks in het geheel niet meer heeft gesproken met Van Gelder, gaat ie in Nederland wel doen…… Is dat niet een tikkeltje raar?

 2. Babaji538

  Nooit gedacht, dat ik onder
  een corrupt Koningshuis, mocht
  vallen.

  Biertje?

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.